SAKLAMBAÇ OYUN.  Saklambaç (ya da saklanbaç), bütün dünyada yaygın bir biçimde oynanan bir çocuk oyunudur.  Saklambaç oynarken oyuncu sayısına bir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Oyun Oyunlaştırma Yöntemi
Advertisements

BASKETBOL BASKETBOL’DA PAS ÇEŞİTLERİ
Created by İçimizdeki Çocuk
FUTBOL VE KURALLARI.
HANGİ OYUNLARI OYNUYORUZ
SAĞLAM DUR YÜREĞİM Aşağıdakilerden hangisi daha zordur? a) gitmek b) kalmak c) mızıkçıyla oyun oynamak Sus yüreğim.Feryat etme.Çığırtkanlara yaraşır bu.
Şişme Oyun Parkları.
Golf Course’lara satış fiyatlarını eklemek için Cards menüsünün altından Golf Course seçilir.
A-BİLİŞSEL GELİŞİM İlk İki Yılda Görülen Bilişsel Gelişim : Bebek doğumunun ilk gününden itibaren çevresini keşfetme çabasına başlar. Keşif çabasında.
Arapsaçı Kaç kişiyle oynanır: Üç ve ya daha fazla kişiyle oynanır.
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
OYUNLAR.
GELENEKSEL ÇOCUK OYUNLARI
Hazırlayan Ümit BİÇER Sivas
UZUN zaman önce insanlar dünya’ya ayak basmadan önce, iyi huylar ve kötü huylar ne yapacaklarını bilemez halde dolanıyorlarmış. Bir gün toplanmışlar.
Kahraman filin canı çok sıkılıyordu
BEDEN EĞİTİMİ PERFORMANS ÖDEVİ
YAZIM HATALARI-3 Türkçede sık yapılan yazım hataları üzerine hazırlanmış bu sunumun sizlere faydalı olacağını düşünüyorum. Görsellerin altına yazılan.
"Neden saklambaç oynamıyoruz?"
VARLIKLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER
VARLIKLAR ARASINDAKİ İLİŞKİLER
Temiz Su Türleri Koruyucuları
KARAGÖZ OYUNU.
BÜYÜKLERİMİZİN ÇOCUKKEN OYNADIĞI OYUNLAR.
HOŞGELDİNİZ…. HOŞGELDİNİZ… POWERPOİNT İLE… PowerPoint genellikle iş ya da okul için sunumlar hazırken kullanılır. Ancak PowerPoint çok daha eğlenceli.
League of Legends Karakter ve Koridorları
Oyun Tasarımında Bölüm Tasarımı
YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN SATRANÇ
Sınıf etkinliklerine katılım ve görev paylaşımı
IŞIK VE SES.
Pozisyonlar (4.5x6 m oyun alanı, 3 e 3 oyun) Temel Pozisyon
Bu belge ile resmi olarak yetişkinlikten istifa ettiğimi bildiririm. Tekrar 8 yaşın tüm sorumluluklarını kabul etmeye hazırım.
Oyun Kuramına Giriş.
MERHABA ARKADAŞLAR .
ÇOCUĞUMLA EVDE NELER YAPABİLİRİM?
Tam Sayılı Kesirler ● Bir sayma sayısı ile birlikte gösterilen kesirlere tam sayılı kesir denir , , , , ,
ARKADAŞ CANLISI AYICIK
BURUN VE KOKU ALMA İŞLEMİ
BÖLÜM 10 OYUN. BÖLÜM 10 OYUN 1. Fiziksel Büyüme ve Gelişmeyi Etkileyen Faktörler Oyun, çocuğun fiziksel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimini.
Strateji Oyunları.
KURALLI OYUNLAR Bünyamin ÖZDEŞ.
Bünyamin ÖZDEŞ. c)- HALKADA OYUNLAR Bünyamin ÖZDEŞ.
Bünyamin ÖZDEŞ. a)- BEN OYUNLARI Bünyamin ÖZDEŞ.
KONU : BEN DE KATILMAK İSTİYORUM KAZANIM :
Birinci Sınıf Çocuklarının Gelişim Özellikleri Fiziksel Özellikleri En az iki kaynaktan edindiği bilgileri kullanarak yeniden anlam kurmaktır. Fiziksel.
Sonra onluklar çıkarılır. Önce birlikler çıkarılır.
KONU : GERİYE DOĞRU RİTMİK SAYMALAR KAZANIM :
Off! Offffffffffff! Bütün arkadaşlarım gitti, TEK başıma kaldım be yaaa.
Prizren Üniversitesi Eğitim Fakültesi DERS: Beden Eğitim Metodolojisi KONU:Beden Eğitimi Oyunları EĞİTİM GÖREVLİSİ:Mr. Nuri BRİNA HAZIRLAYANLAR:Aydan KATRPARE.
BİLİŞSEL GELİŞİM.
DEDEMİN NİNEMİN OYUNLARI
OYUN ve OYUNCAKLAR.
ADANA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Tabu Yasaklı Kelimeler
YÖNLER.
YAZILIM KURULUMU VE YÖNETİMİ TEAMSPEAK nedir?
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 7
* ADI SOYADI ; FATMA KEKLİK * SINIFI; 5/B * NUMARASI; 495.
ESKİ ÇOCUK OYUNLARI. BİRDİR BİR OYNAMA TENTÜRÜK (TOPAÇ) OYUNU.
HALK OYUNLARI.
 7 kule, dalya gibi oyunlarla aynı özellikleri tombik oyunu en az 6 kişiyle 2 grup halinde oynanan bir oyundur. Oyun 5 – 8 adet yassı taş ve 1 adet top.
İÇİNDEKİLER TEMİZ OLALIM (ÖYKÜLEYİCİ) BESLENME (BİLGİLENDİRİCİ) YAĞ SATARIM (BİLGİLENDİRİCİ) SAĞLIKLI YAŞAMAK(ŞİİR) KÜÇÜK YEŞİL SABUN (ÖYKÜLEYİCİ)
Volleyboll Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? İbrahim koca 28 İbni sina okulu.
Etkinlik Adı: Bilgisayardaki çocuk bana benzesin Etkinlik Kazanım: Kendini Tanıyabilme, Başkalarıyla ilişkilerini başlatabilme Etkinlik Gün: 2 Etkinlik.
Türkiye Futbol Federasyonu 7-8 YAŞ TEMEL HAREKET EĞİTİMİ
Oyuncular hazinelerinde en fazla taşı biriktirmeye çalışırlar.
Voleybol nedir? Nasıl oynanır? Saha ölçüleri? SECEM ATEŞ 9/B606.
Sunum transkripti:

SAKLAMBAÇ OYUN

 Saklambaç (ya da saklanbaç), bütün dünyada yaygın bir biçimde oynanan bir çocuk oyunudur.  Saklambaç oynarken oyuncu sayısına bir kısıtlama getirilmez. Oyunculardan biri ebe olarak seçilir. Ebe bir duvara, ağaca ya da başka bir nesneye kafasını yaslar ve gözünü -genellikle kolu yardımıyla- kapatarak oyuncular tarafından kararlaştırılmış bir sayıya kadar birer birer sayar. Ebenin yaslandığı bu yere sobeleme yeri denir. Bu sırada diğer oyuncular ebenin onları göremeyeceği yerlere saklanırlar.

 Oyuncuların amacı, "Önüm arkam sağım solum sobe" diyerek saymayı bitiren ebenin onları aramak için sobeleme noktasından ayrıldığında gelip ellerini sobeleme noktasına dokundurarak sobe yapmaktır. Ebeden önce sobe yapabilen oyuncular kendilerini bir sonraki turda ebe olmaktan kurtarırlar ancak ebenin saklandığı yeri bulup kendisinden önce sobelediği oyuncu ise bir sonraki turda ebe olur ve oyun bu şekilde oyuncular oynamaktan sıkılıncaya kadar devam eder.

 Yaygın oynanan saklambaç türlerinde ebenin sobelediği oyuncunun adını herkesin duyacağı şekilde bağırması gerekir. Ebenin, gördüğü oyuncunun adını herhangi bir nedenle yanlış söylemesi oyunun ebe tarafından kaybedilmesine yol açar ve buna 'çamlak çömlek patladı' denir. Oyuncular bir ağızdan 'çamlak çömlek patladı' diye bağırarak saklanmakta olan arkadaşlarını uyarırlar. Sonrasında ebe tekrar gözlerini kapatıp sayma işlemine başlar ve oyuncular saklanırlar.Gece oynamak daha zevklidir.  Çeşitli yörelerde farkı adlarla saklambaç benzeri oyunlar oynanmaktadır.