Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

 7 kule, dalya gibi oyunlarla aynı özellikleri tombik oyunu en az 6 kişiyle 2 grup halinde oynanan bir oyundur. Oyun 5 – 8 adet yassı taş ve 1 adet top.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: " 7 kule, dalya gibi oyunlarla aynı özellikleri tombik oyunu en az 6 kişiyle 2 grup halinde oynanan bir oyundur. Oyun 5 – 8 adet yassı taş ve 1 adet top."— Sunum transkripti:

1

2  7 kule, dalya gibi oyunlarla aynı özellikleri tombik oyunu en az 6 kişiyle 2 grup halinde oynanan bir oyundur. Oyun 5 – 8 adet yassı taş ve 1 adet top ile oynananır. Oyuna başlamadan önce grupları oluşturmak için grup liderleri sırayla oyuncularını seçerler. Seçme işlemine kimin başlayacağı yazı tura, yaş kuru yada aldım verdim ile belirlenir. Ardından belirlenen sayı kadar yassı taş dikilir.

3  Oyuncu seçmede bi­rinci olan grup, taşla­rın karşısına arka arka­ya di­zi­lerek geçer ve taşla­ra bel­li bir mesa­fe uzak­lık­ta du­rur(Genellikle oyun başlamadan önce karar verilir. 8 adım 10 adım gibi). Di­ğer grup da taşla­rın arka­sında bek­ler. Atıcı olan gru­bun elemanla­rı başta li­der ol­mak üzere topla taşları devirmek için atış yap­ma­ya başlarlar. Ya­pılan atışlar sonu­ cunda eğer taşlar yıkılırsa, atıcı grup kaçmaya başlar.

4  Ebe olan di­ğer grup ise top­la onla­rın arka­sından koşa­rak onla­rı vurma­ya ça­ lışır. Ebe olan grup bi­ri­si­nin arka­sından koşarken, ka­çan gru­bun di­ğer elemanla­rı yıkılan taşla­rı üst üste koyup, eski ha­li­ne getirmeye ça­lışırlar. Eğer taşla­rı di­zebi­ lirlerse ga­lip olurlar, Tombik diye bağırırlar ve atıcılık yeni­den onla­ra geçer. Oyun sırasında vurulan kişiler taşları dizemezler. Eğer tüm grup vurulursa, di­ ğer grup onla­rın yeri­ni alır ve onlar yeni ebe olur. Tüm grup vurulmadan taşları üst üste dizmeyi başarırlarsa ebe değişmez oyuna yeniden başlanır.


" 7 kule, dalya gibi oyunlarla aynı özellikleri tombik oyunu en az 6 kişiyle 2 grup halinde oynanan bir oyundur. Oyun 5 – 8 adet yassı taş ve 1 adet top." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları