Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KEOPS PİRAMİTİ DOĞAN SILAY 2011.
Advertisements

Dünyanın yedi harikası
GİZEMLİ Everythink-Free.
HAZIRLAYAN:Bengisu Kuzey Ceren Arım
Hazırlayan Nehir Gülce ÇEŞMECİ 6-B NO 1
Bu slaytımızda PİRAMİT hakkında bilgiler izleyeceğiz.
ÜÇ BOYUTLU DÜNYAYA HOŞGELDİNİZ
Geometrik Cisimler.
Tamamı insanoğlu tarafından inşa edilmiş, olağanüst yapıtlardır
Karenin Çevre Uzunluğu
KATI CİSİMLERİN ALAN VE HACİMLERİ
Maddenin ölçülebilir özellikleri
Bilgidagi.com.
ESKİ DÜNYANIN 7 HARİKASI
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI
HAZIRLAYAN: Eren Arım, Yusuf Şahin
GEOMETRiK CiSiMLER.
Ali ile Leyla iki kardeştir.Bir gün parka giderler ve aralarında şöyle bir konuşma geçer.Leyla Ali’ye derki: sen benden daha ağırsın.Ali ise bunun tam.
DİK PİRAMİDİN YÜZEY ALAN BAĞINTISI
MISIR MEDENİYETİ.
DİK PİRAMİDİN HACİM BAĞINTISI
Dünyanın Yedi Harikası
Piramitler.
Pİramİtler.
PİRAMİT, KONİ VE KÜRE Bu slayt 8.sınıf düzeyindeki öğrencilere, matematik dersi ünite 4 konusu anlatımı için düzenlenmiştir.
SALİH ZEKİ ANADOLU LİSESİ
Uzayda Kapalı Yüzeyler
En önemli arkeolojik olaylardan birinden esinlenilmiştir….
Uzayda Kapalı Yüzeyler
Geometrik Cisimler PİRAMİT.
Fatih TAŞ Matematik Öğretmeni 8. Sınıf Matematik Dersi Piramitler.
MİMARİ TASRIM KURAM VE YÖNTEMLERİ
DİK PRİZMALARIN ALAN ve HACİMLERİ
MISIR UYGARLIĞI (M.Ö ).
DÜNYA’NIN YENİ YEDİ HARİKASI
Keops Piramidi İrem Korkmaz 10-D 240.
PRİZMALAR VE PİRAMİTLER
ESK İ MISIR SANATI KONU: KRALLAR VAD İ S İ (VALLEY OF THE K İ NGS)
SEVEN WONDERS OF THE WORLD
KIRMIZI ÇİZGİ Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
1 FOTOGRAFLAR : CAN AKIN Cengiz Han ve Mirasçıları... S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi, Moğol İmparatorluğu’nun Cengiz Han tarafından kuruluşunun 800’üncü.
BİR GÜN BENDE GİDECEĞİM CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR…
Keops pİramİdİ.
ESKİ MISIR MEDENİYETİ VE UYGARLIĞI
SEN GELMEDİKÇE Si tú no regresas Traductor: Zulma Lujan.
Balıkesir Parkında ( Hatırla Sevgilim) CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF
5.Sınıf GEOMETRİK CİSİMLER Düzenleyen : Ömer TÖK.
5.Sınıf ALAN HESAPLAMALARI Düzenleyen : Ömer TÖK.
“CAN” CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI FERSUN YELKEN 8-B
AYRILDIK, GÖREMİYORUM GÖZLERİNİ
Artık Aşk Değil Bana Sevdasın
Arkamdan Bir Silah Sesi,
BEN BİR CAN GİBİ… Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI.
Ah! Ne Güzeldir Beypazarı
Beklerim Seni Urla’ya Geleceksin Diye
Evlenir misin? ( Hadi Koş Gel… )
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
GİZEMLİ.
BİR GÜN BEN DE GİDECEĞİM
MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI
MISIR SANATI M.Ö Mısır sanatının düşünsel olarak temeli, tanrıların onurlandırılmasına dayanır. Buna tanrılaştırılmış ölü krallar da dahildir.
DÜNYANIN YEDİ HARİKASI Mahir Kılıç 8/a 334. TAÇ MAHAL Babür İmparatoru Şah Cihan tarafından yaptırılan Taç Mahal, Hindistan’ın Agra şehrindedir. Şah Cihan’ın.
MISIR PİRAMİTLERİNİN SIRRI §Yüzyıllar önce Mısır hükümdarı... Ülkesine eşsiz ve asırlarca kalabilecek bir yapıt inşa edilmesini istemiş. Bu eşsiz yapıtın.
Dunyanın 7 harikası Slaytı başlat Slaytı başlat. Keops piramıdı Keops Piramidi, Giza Piramitleri olan 3 piramitten biridir. Firavun Khufu (Keops) tarafından.
CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI BİLEMEZDİM Kİ.
İLKER ALPÇETİN FL 11-A 68.  Alt ve üst tabanları daire olan dik silindire dik dairesel silindir denir.  Silindirin altında ve üstünde oluşan kesitlere.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
ANTİK MISIR’DA MATEMATİK
Dünyanın En GüzeL YerLeri. Çin Seddi ÇİN SEDDİ  Dünyanın en Büyük Yapısıdır.  M. Ö. 221 ile M. S. 608 yılları arasında yapılmıştır.  Seddin yıkılmış.
Sunum transkripti:

Foto: CAN EGYPT GİZEMLİ KEOPS PRAMİDİ BİLİYORMUSUNUZ…

Kahire'de bulunan " Keops piramidi " nin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon bloktan oluştuğunu, Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl süreceğini, Piramidin üstünden geçen meridyenin karaları ve denizleri tam eşit iki parçaya böldüğünü ve piramidin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasında bulunduğunu…Tarihçi Herodot'a göre, ağır granit blokları, piramidin üst bölümlerine çıkarmak için 925 metre boyunda, 19 metre genişlikte bir rampa yapılmıştır. Sadece bu rampanın yapılması bile 10 yıl sürmüştür. Bu muazzam mezar, üç ayda bir toplanan esirin çalışmasıyla 30 yılda tamamlanmıştır. Daha sonra da Keops'un ve eşinin mumyalanmış cesetleri bu mezara yerleştirilmiştir Keops pramidi Kefren pramidi

Keops Piramidinin yüksekliği 138 metredir. Tepeden 10 metre kadar aşınmıştır. Bazıları ton ağırlığında olan adet blok taşın üst üste yığılmasıyla oluşturulmuştur. Bir kenarı 227 metre olan dörtgen tabanı metrekarelik bir alanı kaplar. Piramidin iç ortasında, tepeden 100 metre kadar aşağıda ve tabandan 40 metre kadar yukarıda firavunun odası vardır. Firavunun mumyası, hazinesi ve özel eşyası bu odaya konmuştur. Oda 10,5 metre uzunlukta, 5 metre genişlikte ve 6 metre yüksekliktedir. Buraya 50 metrelik bir dehlizden girilir. Biri kraliçeye ait olan iki oda daha vardır. Keops pramidi

Piramidin içerisinde sütün birkaç gün süreyle taze kaldığını ve sonunda bozulmadan yoğurt haline geldiğini B BB Bitkilerin piramit içerisinde daha hızlı büyüdüklerini, Çöp bidonu içindeki yemek artıklarının hiç koku yaymadan mumyalaştığını, Kesik, yanık, sıyrık ve yaraların piramidin içinde daha çabuk iyileştiğini, Büyük Piramit de denen Keops Piramidi, M.Ö yıllarına doğru hüküm süren Mısır'ın 4. Sülale devri hükümdarlarından Keops'un mezarıdır. İkinci büyük piramit, Keops'un kardeşi olan ve O öldükten sonra firavun olan Kefren'e aittir. Küçük piramit ise M.Ö. 2500'lü yıllarda hüküm süren Mikerinos'a aittir Kefren Pramidi Keops pramidi Mikorinos Pramidi

Piramitler, firavunun mumyası ile hepsi birbirinden değerli eşsiz nitelikteki sanat eserlerini; kral, kraliçe, prens heykellerini de içlerinde saklıyordu ve bu eşsiz hazineleri saklamak için yapılmışlardır. Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındaki uzaklığını verdiğini, Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi (3.14) sayısını verdiğini, Piramitlerin içerisinde "ultrasound", radar,sonar gibi cihazların çalışmadığını, Kirletilmiş suyun bir kaç gün piramidin içinde bırakıldığında arıtılmış olarak bulunduğunu, biliyormuydunuz… ????

Can AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI KADERİMİZ YILDIZLARDADIR… TIKLAYINIZ… id=8373&ItemID=5038&ItemIndex=50