Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI"— Sunum transkripti:

1 MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI
MATEMATİK MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI

2 SAYILARIN SİHİRLİ DÜNYASI 1
DÜNYA DÜNYA2 12.42= =21.48 DÜNYA DÜNYA4 24.63= =62.39 DÜNYA DÜNYA6 12.63= =31.26

3 SAYILARIN SİHİRLİ DÜNYASI 2
= DÜNYA8 = DÜNYA9 =

4 SAYILARIN SİHİRLİ DÜNYASI 3
= DÜNYA11 Karekök 121=12-1 DÜNYA12 Karekök 64=6+Kök 4 DÜNYA13 Karekök 49=4+Kök 9

5 PİRAMİTLER Her biri 20 ton olan taşlardan inşa edilmiştir. Ve bu taşları temin edebilecek en yakın mesafe yüzlerce km. uzaklıktadır. Piramit kimin adıyla yapıldıysa, onun mumyasının bulunduğu odaya, yılda iki kez güneş girmektedir. Doğduğu gün, tahta geçtiği gün. Mumyalarda radyoaktif madde bulunduğundan: mumyaları ilk kez bulan 12 bilim adamı kanserden ölmüştür. Piramitlerin içinde, ultrasound radar, sonar gibi cihazlar çalışmaktadır. Kirletilmiş suyu birkaç gün piramidin içinde bekletirsek, suyu arıtılmış olarak buluruz.

6 Süt, birkaç gün süreyle bozulmadan kalır ve sonunda yoğurt olur.
Bitkiler, piramidin içinde daha çabuk büyürler. Piramit içine bırakılan su, 5 hafta süre ile bekletildikten sonra yüz losyonu olarak kullanılabilir. Çöp bidonu içindeki yemek artıkları hiç koku neşretmeden piramit içinde mumyalaşır. Kesik, yanık, sıyrık gibi yaralar büyük bir piramidin içinde daha çabuk iyileşme gösterir.

7 "Sayısal Loto da bu işe yarıyor zaten..."
İLGİNÇ HİKAYELER 1)İki Matematikçi, aralarında mesleklerinin ne kadar önemli olduğunu konuşuyorlar. Sonra içlerinden biri diğerine dert yanıyor: "Ah azizim ah! Matematiğe yeterince önem verilmiyor. Aslında konuya devlet el atmalı ve Matematik bilmeyenlerden vergi toplanmalı. Diğeri cevap veriyor: "Sayısal Loto da bu işe yarıyor zaten..."

8 2)Bir doktor, bir avukat ve bir matematikçi bir metres ya da bir eş edinmenin iyi ve kötü yanlarını tartışıyorlardı. Avukat der ki: ``Kesinlikle metres daha iyidir. Eğer bir karınız varsa ve boşanmak isterse, bir sürü yasal problem çıkar." Doktor der: ``Bir karınızın olması daha iyidir çünkü eş bir tür güven duygusu verir ve stress düzeyinizi düşürür, bu da sağlığınız için yararlıdır." Matematikçi der; ``İkiniz de yanılıyorsunuz. Hem metresiniz hem de karınız olmalı ki karınız metresinizle ve metresiniz karınızla olduğunuzu düşündüğünde siz rahat rahat matematik çalışıyor olabilesiniz."

9 3)"``Gençken Polonya'da büyük matematikçi Waclaw Sierpinski ile tanışmıştım. O zamanlarda bile oldukça yaşlı ve unutkandı. Bir seferinde herhangi bir nedenle yeni bir eve taşınmaları gerekmişti. Karısı matematikçinin hafızasına fazla güvenmediği için, bütün eşyaları ile birlikte sokağa çıktıklarında şöyle demiş: - Şimdi ben taksi çağırmaya gideceğim, bu arada sen de 10 sandığımızın başında bekle. Karısı gitmiş ve matematikçiyi hafifçe dalmış, kendi kendine mırıldanır halde bırakmış. Birkaç dakika sonra karısı taksiyle birlikte döndüğünde, Bay Sierpinski (belki de gözünde küçük bir pırıldamayla) demiş ki: - On sandığımız olduğunu söylemiştin ama ben sadece 9 tane saydım. - Hayır, ON tane var! - Hayır, say bak: 0,1,2,... "

10 4)Bilgin Çokbilgiç çılgın deneyi için biri mühendis, biri fizikçi ve biri matematikçi üç meslektaşını kaçırır. Her birini ayrı bir hücreye hapseder. Her hücrede kibrit, su ve konserve yiyecekler vardır, fakat konserve açacağı yoktur. Bir ay sonra deneyinin sonucunu öğrenmek için meslektaşlarını ziyaret ettiğinde, mühendisin hücresini boş bulur. Mühendis gizlice hücreye soktuğu ``Swiss-Army" çakısı ile konserve kutularından aliminyum kırıntıları kazımış. Daha sonra bunları kibritlerin uç kısımlarındaki ecza ile karıştırarak yaptığı patlayıcı ile hücre duvarını havaya uçurmuş ve böylece kaçmayı başarmıştır.

11 Çokbilgiç 2. hücreye baktığında ise, fizikçiyi neşe içinde konserve bamya yerken bulur. Konservelerin belli bir açı ile duvara atıldıklarında açıldıklarını keşfeden fızıkçi hem iyi bir hentbolcu olmuş, hem de yeni bir Quantum Teorisi geliştirmiştir. Son hücreye baktığında, Çokbilgiç hücrenin bir köşesinde matematikçi dostunun cansız bedenini görür. Duvarlardan birinde ise şöyle yazmaktadır: Teorem: Konserveleri açamazsam, öleceğim. İspat: Farz edelim ki ben öldüm...

12 ŞİİR GİDERİM Artık Matematik'ten beş alamam,
Bu akşam çıkar hazırlanırım. Notum iyi düşsün karneye diye, Karnemi alır giderim. Sen sorunu çöz yerinde, Gürültü yapmam etütte, Parmaklarımın üzerinde, Sessizce çıkar giderim. Kaleminden, silginden, Kopyandan cayar giderim. Beddua etmem, üzülmem. Ben çalışamam, bilirsin, Kopyayı çeker giderim. Bir düşürmem karneme(!), Kopyayı açar yazarım. Kafamı duvara vurmam, üzülmem, Karnemi alır giderim...


"MATEMATİĞİN EĞLENCELİ YANI" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları