KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ 4. Kozmetik Kongresi Sunumu16.02.2014 KİMYAGER Nail GÜLEN.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yepyeni bir ürün, Muz, Çikolata, Fındık ve diğer kaplama malzemelerinin kusursuz birleşimi ve etkileyici sunumu.
Advertisements

1) Maddenin Katı Hali Katı halde bulunan kalem ve silgimizin şekillerini inceleyelim. Hangi yönden bakarsak bakalım belirli bir şekle sahip olduklarını.
YÜZEYLERARASI ÖZELLİKLER
DIŞ TİCARETİNİZ BURDA BAŞLAR!
ALPER LAÇİN SERDAR TAŞAN
TÜKETİCİ DAVRANIŞI NEDİR?
A) Saf Madde : Kendine özgü fiziksel ve kimyasal özellikleri olan, ayırt edici özellikleri bulunan ve bu ayırt edici özellikleri sabit olan maddelere.
ELEKTRONİK ORTAMLARDA PAZARLAMA
Taze Otlar & Baharatlar.
KalDer - Üye Memnuniyeti Araştırması TMME Araştırma, KalDer’in 2005 yılından bu yana KA Araştırma tarafından yürütülen TMME modelinin KalDer müşterileri.
METROPOL HABERLEŞME LTD ŞTİ
TAVUK ETİNİN SOĞUTULARAK VE DONDURULARAK
KARIŞIMLARIN AYRILMASI
H1 RÖGAR KOKU GİDERİCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU TARU LTD ŞTİ - OCAK 2012.
KARIŞIMLAR.
Maddenin tanecikli yapısı
DIGITAL SIGNAGE ÇÖZÜMLERİ
KALICI ÇÖZÜMLER Sorunlarınıza PROGEM YAZILIM Cover 1
İÇERİĞİN HABERCİYE SUNULMASI
ISIL İŞLEM UYGULAMALARI Mehmet ÇAKICI AR-GE & Proses Kontrol Sorumlusu
TEMİZ ENERJİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ
BÖLÜM 7 MÜŞTERİ İLİŞKİLERİ YÖNETİMİ
MAKİNA İMALAT VE DONATIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI
Sola Kimya Firma Sunumu. Sola Kimya Firma Sunumu 2013 Ajanda Biz kimiz? Ürünlerimiz Vizyonumuz / Değerlerimiz Motivasyonumuz Stratejik Çerçeve.
Ayhan TOZER Telekomünikasyon Uzmanı
PEER SUPPORT TEAM.
CUSTOMER RELATIONSHIP MANAGEMENT
Prof. Dr. Turgay ONARGAN Prof. Dr. C. Okay AKSOY
Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Eğitmeni Aylin GÜLEÇ
1. 2 E-Ticaret Neden Ç evrecidir?  4 © Elif Dural Dünya iklim koşullarındaki değişiklik, kaynakların azalması ve canlı türlerinin yavaş yavaş yok olması,
maddenin ayırt edici özellikleri maddenin değişim olayları
ISININ MADDELER ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
ISI VE SICAKLIK.
İLKİN ŞİİR BAYMIŞ 10-A -168.
Madde ve özellikleri.
Karışımlar.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
MADDENİN HALLERİ KATI HALİ SIVI HALİ GAZ HALİ PLAZMA HALİ.
MADDENİN AYIRT EDİCİ ÖZELLİKLERİ
İhsan Kaan BERBEROĞLU Ülker Bisküvi San. A.Ş. Satınalma Direktörü.
Öğr.Gör.SEDA AKIN GÜRDAL
Müşterilere Karar Vermelerinde Yardımcı Olmada Pazarlama Araştırması Kullanma Bu bölüme araştırma sürecini ele alarak başlanmaktadır. Daha sonra.
İçme Sütü ve Konsantre Süt Ürünleri
HOŞGELDİNİZ HOŞGELDİNİZ.
GIDA KATKI MADDELERİ LEZZET MADDELERİ.
Mobil pazar verileri – Abone sayısı ve penetrasyon – Mobil abone profili – Mobil trafik hacmi – Mobil gelir – Aylık kullanım miktarı – Mobil yatırım.
  Satış sonrası hizmetler bir ürün satıldıktan sonraki süreçte müşteriye sunulan teknik destekler olarak değerlendirilebilir. Bu hizmetler arasında garanti,
MÜŞTERİ İLİŞKİLERİNİN YENİ BOYUTLARI
Bilişim Ortağınız.
KOBİLERDE SOSYAL SORUMLULUK BİLİNCİ. Yıllık 250 kişiden az işçi istihdam eden ve yıllık mali bilançosu (kırk milyon) TL'yi aşmayan ve bu yönetmelikte.
Kimya Teknolojisi Alanı
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE NİTRAT VE NİTRİT
Manufacturing Planning and Control – İmalat/Üretim Planlama ve Kontrol
ALKALİ AGREGA REAKSİYONUNUN BETON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
Etkin Cami Halıları Temizliği. Türkiye’de Cami Zeminleri Birçok cami ve ibadethanede yer alan halılar; Tarihi Yüksek kaliteli, Uzun ömürlü ve Genellikle.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
KAHVE AROMALARI F İ K İ R PROJES İ. STRATEJİ Ürünün diğer kategorisinde, kahve aromaları adı altında hizmete sunulması planlanmaktadır. X şirketi, ailesi.
ESANSTA ALERJENLER ÖNEMİ / DEĞERLENDİRİLMESİ FROMA Kimya Gıda ve Amb. Sanayi Ticaret Ltd.Şti. ISISO SAN SİTESİ 1.KISIM 5.YOL J BLOK NO:11-15 HOŞDERE MEVKİİ.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
INBOUND PAZARLAMADA SOSYAL MEDYA VE KADIN TÜKETİCİLERDE SATIN ALMA DAVRANIŞINA OLAN ETKİSİ Yrd. Doç. Dr. Pınar Bacaksız.
2017
HAYATIMIZDA KİMYA YAYGIN MALZEMELER.
ISO HACCP ve ISO22000.
Evren’le Bütünleşin Metin Sancarbarlaz
Doğada maddeler katı, sıvı ve gaz olmak üzere 3 halde bulunurlar.
PAZARLAMA KANALLARI VE FİZİKSEL DAĞITIM
KOLLOİDLERİN SINIFLANDIRILMASI VE UYGULAMA ALANLARI
BİTKİ ÖRTÜSÜ- TOPRAK İLİŞKİLERİ
POLYÜREA MASTİK.
GAS 208 PAZARLAMANIN TEMEL İLKELERİ ve HİZMET PAZARLAMASI
Sunum transkripti:

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA KOKU VE UYGULAMA SÜRECİ 4. Kozmetik Kongresi Sunumu KİMYAGER Nail GÜLEN

FROMA KİMYA bünyesinde uygulama sorumlusu unvanıyla görev almaktayım. Üretim sektöründe 2007’den bu yana tecrübeye sahibim. Bu tecrübenin çoğunu kozmetik ve deterjan üretiminde kazandım. FROMA F&F’in “sonsuz müşteri desteği” vizyonu için hizmet vermekteyim. FROMA, başta kozmetik ürün çeşitlerinde olmak üzere, kokunun olduğu ve kokunun olması istenilen her ürün için geniş seçeneklere sahip en efektif esans & aroma şirketlerinden birisidir. 1996’dan bu yana müşterilerinin beklentilerini hızlı ve kaliteli bir şekilde karşılamakla kalmıyor, sahip olduğu bilgi ve tecrübesi ile satış öncesi ve sonrası her türlü sorunları için destek veriyor. Bu bağlamda sektörde verdiğimiz hizmetlerle kazandığımız bilgi ve tecrübelerimizi siz değerli katılımcılarla paylaşmayı amaçlıyoruz.

KOZMETİK ÜRÜNLERİNİN OLMAZSA OLMAZI KOKU Ürünler değişiyor, aynı tip ürünlerde içerikler değişiyor ama hepsinin içeriğinde, koku yerini hiç kaybetmiyor. Ürünün işlevselliğinden, özelliklerinden ve tüketiciye sunduğu faydalardan kısıtlamalar düşünülebiliyorken kokudan vazgeçilemiyor.

PEKİ NEDEN KOKU BUKADAR ÖNEMLİ? Bilince ve reflekslere yön veriyor. Kimlik kazandırıyor. Markalaştırıyor. Pazarlamada büyük rol oynuyor.

KOZMETİK FORMÜLASYONLARINDA ESANSIN UYGULAMA SÜRECİ ESANSA GÖRE KOZMETİK ÜRÜN GRUPLARI SU BAZLI ÜRÜNLER  Noniyonik içerikli  Solvent içerikli  Emülgatör içerikli ürünler YAĞ BAZLI ÜRÜNLER  Kendine özgü karakteristik kokulu  Kokusuz ürünler

ESANSA GÖRE KOZMETİK ÜRÜN PROSES YÖNTEMLERİ LİKİT PROSES - Sıcak Likit Proses: Oda şartlarında genelde pasta ve krem formunda bulunan yüksek viskoziteli ürünlerin üretimi için ısı vererek yapılan proses yöntemidir. - Soğuk Likit Proses: Üretim şartları 40 derecenin altında olan, hedeflenmiş bir sıcaklık ve bu hedef için ayrıca ısı verme ihtiyacı olmayan proses yöntemidir. KATI PROSES - Toz Proses: Toz haldeki katı ürünler için geliştirilen üretim yöntemidir. - İri Taneli Katı Proses: Oda sıcaklığında katı halde bulunan iri taneli katı ürünler için geliştirilen üretim yöntemidir.

ESANS UYGULAMALARINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ Bulanma-Çözüm: Emülgatör ilavesi, ürün içeriğinden yararlanma. Ayrışma-Çözüm: Bulanmayı giderme, emülgatör ilavesi, ürün içeriğinden yararlanma, dikkatli gözlem ve analiz. Viskozite değerinin değişmesi-Çözüm: ARGE aşamasında esans ilavesinden sonra viskozite çalışmasının yapılması. Ürünün renginin zamanla değişmesi-Çözüm: Renk stabilitesini sağlayacak hammaddelerin eklenmesi, esans veya hammadde revizyonu. Üründe kokunun zamanla farklılaşması veya kötüleşmesi-Çözüm: Oksidasyonu önleyecek hammadde ilavesi ve esans, hammadde veya formül revizyonu. Üründe partiküllerin oluşması-Çözüm: Dinlendirme ve filtre edilme. LİKİT ÜRÜNLERDE OLUŞAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ

Topaklanma-Çözüm: Uygun oran belirleme, homojen spreyleme ve karışım. Kapsüllerin yapısının bozulması-Çözüm: Yapılarına göre kapsül-esans seçimi ve uyum süreci. Yüzeyde yağlılık-Çözüm: Uygun oran belirleme ve olası ortam şartlarına göre değerlendirme. Ürünün renginin zamanla değişmesi-Çözüm: Renk stabilitesini sağlayacak hammaddelerin eklenmesi, esans veya hammadde revizyonu. Üründe kokunun zamanla farklılaşması veya kötüleşmesi-Çözüm: Oksidasyonu önleyecek hammadde ilavesi ve esans, hammadde veya formül revizyonu. ESANS UYGULAMALARINDA KARŞILAŞILAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ KATI ÜRÜNLERDE OLUŞAN PROBLEMLER VE ÇÖZÜMLERİ

ESANS UYGULAMALARI SONRASI DEĞERLENDİRME SÜRECİ Üründe kokunun beğenilirliğinin ölçülmesi  Üründe koku  Kullanım sonrası koku Ürünün stabilitesinin yapılması  Olağan şartlarda stabilite  Ağır şartlarda stabilite (Yaşlandırma) Elde edilen verilere göre değerlendirme yapılması

EMÜLSİYON Şekildeki karışmayan sıvılar (faz A ve B) emülsiyon değildir. Karıştırma sonrası B'nin bir emülsiyon fazı olan A’nın içerisinde dağılması. Kararsız emülsiyon giderek ayrışır. Uygun orandaki emülsifiye edici maddelerin etkisi ile A ve B fazları arasındaki ara yüzeyler kendini konumlandırır, emülsiyon stabilleştirilir.

AYRIŞMA VE RENK DEĞİŞİMİ ÖRNEKLERİ Fotoğraflarda görülen problemlerin nedeni olarak esans üzerinde şikayetlerin oluşmasına rağmen yapılan ARGE çalışmalarımızda süreç içersinde problem nedeninin esans olmadığı görüldü. Esans, her problemin kaynağı değildir. Doğru proses uygulandığına masum görülen çoğu hammaddeden çok daha az olumsuz etkileri vardır.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ