ALTERNATİF VE GELENEKSEL YAKITLARIN KARŞILAŞTIRILMASI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
HAVA KÜRE (ATMOSFER) VE HAVA KİRLİLİĞİ
Advertisements

Atmosferik Kirleticiler
HAVA KİRLİLİĞİ ve KÜRESEL ISINMA
Sağlıklı ve Güvenli Tesisler
ÇERÇEVE KYOTO. Atmosfere salınan sera gazı miktarı %5'e çekilecek Endüstriden, motorlu taşıtlardan, ısıtmadan kaynaklanan sera gazı miktarını azaltmaya.
ULAŞIM VE EKOLOJİ.
CO2 ve CO Ölçme Yöntemleri
MOTOR PERFORMANSINA ETKİLERİ
Dökmecilik Sektörü İçin Mevcut En Uygun Teknikler (BAT)
Verim ve Açık Devre Gerilimi
5. Sınıf Fen Ve Teknoloji Dersi
YAKITLAR VE YANMA GAZLAR
TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TC ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Ece TOK Hava Yönetimi Daire Başkanlığı.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI: RÜZGAR ENERJİSİ
BP ve Emisyon Ticareti Tahir Uysal BP Türkiye. 2 BP ve Yenilenebilir Enerjiler Emisyonların azaltılması −İş kollarında emisyonların azaltılması −Alternatif.
Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Müh. Bölümü
BİYOKÜTLE.
Hidrojen Enerjisi Sistemi & Türkiyenin Çağdaş Uygarlığa Erişmesi
Elektrik Enerjisi Üretimi
HAZIRLAYANLAR Kurtuluş BULUT M.Selim ÖNER Taner AKÇAY Tolga KEÇECİ.
FEN ve TEKNOLOJİ / FOTOSENTEZ DENEYLERİ
NÜKLEER ENERJİ.
YENİLEBİLİR VE YENİLENEMEZ ENERJİ KAYMAKLARI
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
YAKITLAR VE YANMA OKTAN benzin içinde bulunur. Tutuşma sıcaklığı heptandan yüksek setandan düşüktür. (BENZİNLİ MOTORLAR) SETAN motorin içinde bulunur.
MAK 486 ENERJİ Depolama Chapter-4
MADDENİN TANINMASI VE DEĞİŞİMİ
Hidrojen Teknolojileri
5.SINIF FEN VE TEKNOLOJİ KİMYA KONULARI
Asitler Bazlar Tuzlar.
Temiz Enerji Kaynakları
BİYOGAZ.
MADDENİN DEĞİŞİMİ VE TANINMASI
Bitkisel kaynaklardan yakıt üretimi
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
SUBAPAÇILIMININ AYARI İLE PERFORMANSIN DÜZENLENMESİ.
Yakıtlar nelerdir ve nasıl oluşur?
ISI VE SICAKLIK.
ISINMAK İÇİN KULLANILAN YAKITLAR
ENERJİ KAYNAĞIMIZ GÜNEŞ
YAKITLAR Bulunduğumuz ortamların ısınmasını sağlamak için soba, kalorifer gibi araçlar kullanırız. Bu araçlar yakıtların yanmasıyla ısı verir. Yakıtların.
SODYUM BOR HİDRÜRDEN HİDROJEN ÜRETİMİ
ELBİSTAN LİNYİTİ VE ATIKLARIN BİRLİKTE SIVILAŞTIRILMASI Prof. Dr. Hüseyin Karaca İnönü Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü,
ANDROİD TABANLI MOBİL UYGULAMA İLE ARAÇ KARBON SALINIM HESABI İsmet Faruk YAKA* Abdülkadir KOÇER** Afşin GÜNGÖR* *Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
Hidrojenin motorlarda yakıt olarak kullanılması durumunda petrol kökenli motor yakıtlara oranla birçok önemli avantaj saglanmaktadır. Yüksek alev.
Abdülkadir KOÇER, İsmet Faruk YAKA, Afşin GÜNGÖR Akdeniz Üniversitesi Bir Konutun Elektrik İhtiyacının Yazılım Desteği İle Tespit Edilmesi.
Konvansiyonel kaynaklar, Mineral yakıtlar olarak da bilinir. Hidrokarbon ve yüksek oranlarda karbon içeren kömür, petrol ve doğal gaz gibi doğal enerji.
ERTUĞRUL EKŞİ MUHAMMET SAİT KARMA
SIVI METAL GİRİŞİ İÇİN YOLLUK.
YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLARI Hazırlayan: Melis kaçmaz.
11. BİYOLOJİK YAKIT ÜRETİMİ
KOOPERATİFLERDE DOĞRU YENİLENEBİLİR ENERJİ YATIRIMI NASIL SEÇİLİR?
BİYODİZEL Biyodizel, mikrobiyel, bitkisel veya hayvansal yağların uzun zincirli yağ asitlerinin metil esterlerinden oluşturulan ve “B100” şeklinde formüle.
Mikrobiyel yağların biyodizel üretiminde kullanımı
SUDAN HİDROJEN ÜRETİMİ VE EKONOMİDE HİDROJEN
BUJİ ATEŞLEMELİ MOTORLARDA KULLANILAN ALTERNATİF YAKITLAR
Sel nedir ? Selin en sık rastlanan sebebi kuvvetli ve uzun süreli yağıştır. Günümüzde rastlanılan en yaygın sebep ise; kuvvetli yağmur fırtınalarında drenaj.
Elif ULUGUT Cansu UYSAL Meltem YILDIRIM Tuğçe Nur YILDIZ Gamze ÖZTÜRK
YENİLENEBİLİR ve YENİLENEMEZ ENERJİ KAYNAKLARI
BİYODİZEL SUNU Bilal ENÜŞTEKİN Harran Üniversitesi
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ. ORGANİK TARIM VE ÇEVRE İLİŞKİSİ.
FEN BİLİMLERİ-6 ÜNİTE–6 MADDE VE ISI HALİM GÜNEŞ.
BİYOKÜTLE ENERJİSİ Bioyütle biyolojik kökenli fosil olamayan organik madde kütlesidir. Biyokütle terimi çok geniş anlamda yaşayan organizmalardan üretilen.
Maddenin Halleri.
Berat AKTAŞ Sınıfı:9/G No :2099 Ders:Biyoloji Öğretmen: Ebru Ölgen
ASİT YAĞMURLARININ OLUŞUMU VE ZARARLARI. ASİT YAĞMURU NEDİR? Asit yağmurları, fosil yakıtların yakılmasıyla, sanayi tesislerinden, konutların ısıtılmasından.
 Yenilenebilir Enerji, sürekli devam eden doğal süreçlerdeki var olan enerji akışından elde edilen enerjidir. Bu kaynaklar güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi,
TERMIK SANTRAL. TERMIK SANTRAL NEDIR? ana işletici makinesi buhar gücüyle çalışan güç santralıdır. Isıtılan su buhara dönüştürülerek bir elektrik üretecini.
Sunum transkripti:

ALTERNATİF VE GELENEKSEL YAKITLARIN KARŞILAŞTIRILMASI

GİRİŞ Günümüzde fosil yakıtların yanması sonucu açıga çıkan artık gazların çevreye yaptıgı olumsuz etki hükümetleri ve bilim adamlarını alternatif enerji kaynakları arayısına yöneltmistir. Özellikle büyük sehirlerde tasıtlardan kaynaklanan kirletici emisyonlar tüm atmosferi kirleterek sera etkisi denilen ve gittikçe artan bir tehlikeyi de beraberinde getirmektedir.

GİRİŞ Ayrıca fosil yakıt kaynaklarının tükenmeye baslamasıyla patlak veren enerji krizi de alternatif enerji kaynaklarının kullanılma çabası üzerinde etkili olmustur. Bu amaçla çesitli arastırmalar, laboratuar ortamlarında çesitli deneyler yapılmıs ve tasıtlarda yakıt olarak benzine alternatif kaynaklar bulunmustur.

GİRİŞ Hidrojen, metanol, etanol, LPG, çesitli bitkisel yaglar gibi alternatif yakıt türleri tasıtlarda kullanılmıs ve bazıları halen kullanılmaktadır. Bu kaynakların kullanılmasında bazı olumsuzluklar yasanmıs ve halen gelistirilmelerine devam edilmektedir. Örnegin hidrojenin yakıt olarak kullanılmasında depolama problemleri ortaya çıkmıstır. Hidrojenin basınçlı gaz olarak veya metal hibrid olarak depolanması için yüksek hacim problemi varken, sıvı olarak depolanması için de yüksek maliyet ve buharlasma kayıpları gibi problemler söz konusu olmaktadır.

Alternatif Yakıtların Karsılastırılması

Alternatif Yakıtların Karsılastırılması

Alternatif Yakıtların Karsılastırılması

Alternatif Yakıtların Karsılastırılması

Alternatif Yakıtların Performans Açısından Karşılaştırması Verilen tabloda ABD’de kullanılan alternatif yakıtlara sahip örnek tasıtların genel olarak performansları karsılastırılmıstır. Asagıdaki degerlere göre yakıt tüketimi bakımından benzin ve dizele alternatif olarak kullanılabilecek yakıtlar arasında LPG en iyi durumdadır. Tablo’da belirtilen tasıtlar arasında metanol ve etanol yakıtlı tasıtların hızlanma kabiliyetlerinin diger tasıtlara göre daha iyi oldugu görülmektedir.

Alternatif Yakıtların Hava Kirliligi ve Güvenlik Etkileri Bakımından Karşılaştırılması

Alternatif Yakıtların Egzoz Emisyonu Yönünden Karşılaştırılması

Alternatif Yakıtların Egzoz Emisyonu Yönünden Karşılaştırılması

Alternatif Yakıtların Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması

Alternatif Yakıtların Ekonomiklik Yönünden Karşılaştırılması