ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Advertisements

ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
ETKİLİ ÖĞRETİM İÇİN YÖNTEM VE TEKNİKLER
11 SINIF YÖNETİMİ Öğr. Gör : İbrahim ARAP Yakın Doğu Üniversitesi AtatürkEğitim Fakültesi 1.
BUILDING STRONG SCHOOL-FAMILY-COMMUNITY RELATIONSHIPS LLP No: RO1-GRU AİLE İÇİ DİSİPLİN VE OKUL AİLE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
ASDEP Kapsamında Aileyle Görüşme Yöntem ve Teknikleri Doç. Dr. Yusuf GENÇ T.C. AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI ASDEP EĞİTİCİ EĞİTİMİ.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
OKUL ÖNCESİ DÖNEMDE ÖZEL EĞİTİM HİZMETLERİ MADDE ay arasındaki özel eğitime ihtiyacı olan bireylerin okul öncesi eğitimi zorunludur. Ancak,
Siyaset Sosyolojisi.
YOL HARİTASI Okul Çevre İşbirliği Etkinliklerine İlişkin Temel Kavramlar Okul Çevre İş Birliği Etkinliklerinin Temel Özellikleri Okul Çevre İş Birliği.
Program Geliştirme Modelleri
SPORLA İLGİLİ HAREKETLER DÖNEMİ (7-12 yaş)
SINIF YÖNETİMİNİN TEMEL KAVRAMLARI VE ÖZELLİKLERİ
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
Zihinsel engellilerin sınıflandırılması
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
EĞİTSEL OYUNLAR DOÇ. DR. GÜLTEN HERGÜNER BÖLÜM: 2
AİLELERLE İŞBİRLİĞİ.
SOSYAL GELİŞİM Öğr. Gör. İdris KARA.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
Fen tutum. Fen eğitimi ve fene karşı tutum ile ilgili araştırmalar incelendiğinde öğrencilerin, öğretmen adaylarının ve öğretmenlerin fene karşı tutumları,
Filiz DİKİCİ Psikolojik Danışman ÜSTÜN ZEKALILAR.
KONYA BİLİM VE SANAT MERKEZİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI.
Program Tasarım Modelleri
SA Ğ LI Ğ IN GEL İŞ T İ R İ LMES İ VE İ L EYLEM PLANI.
Süreç... Rehberlik Nedir? Rehberlik Ne Değildir? Reberlik İlkeleri Nelerdir? Rehberlik Servisinden Hangi Konulara Dair Yardım Alınabilir? - Bireysel Alan.
Leyla İÇERLİ Araş. Gör. Dr. Aksaray Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü.
SINIF YÖNETİMİ ARİF DEDE EĞİTİM UZMANI
ÜSTÜN ZEKALI VE ÜSTÜN YETENEKLİ ÇOCUKLAR
KOHLBERG ve AHLAK GELİŞİMİ Yrd. Doç. Dr. Aysel TOPAN
PAZARLAMA KARARLARINI ETKİLEYEN ÇEVRESEL FAKTÖRLER
Kişisel-Sosyal Rehberlik
İŞYERİNİN ÖNEMİ İşyerleri, emekçilerin bir araya geldikleri, üyelerin örgütlenmeyi, sendikayı hissettik-leri ilk yerlerdir. Sendikaların gücü, işyeri örgütlülüğünün.
ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK
Öğretimin Uyarlanması
ARAÇ GEREÇLERİN EĞİTİMDEKİ YERİ VE ÖNEMİ
Eğitsel Rehberlik Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
SINIF YÖNETİMİ.
Bütünleştirme uygulamaları
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
BİREYSELLEŞTİRİLMİŞ EĞİTİM PROGRAMI
TUTUM VE ALGILAR.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
OKUL-AİLE-ÇEVRE İŞBİRLİĞİNİN ÖNEMİ
Eğitsel Rehberlik.
Dünyanın En Şaşırtıcı Eğitim Sistemi: Finlandiya
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
Disiplin Sınıfta öğrenmeyi kolaylaştırıcı ortam oluşturulması için gerçekleştirilen işlemlerdir.
Öğretimle İlgili Temel Kavramlar
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Öğrenci Başarısının Belirlenmesinde Yeni Yaklaşımlar
Sınıf Yönetimi Kavramı, Tanımı, Kapsamı, Sınıf Yönetimi Modelleri
Psikolojik Danışma ve Rehberlik
ÖĞRENME STİLLERİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Sınıfın İlişki Düzeni.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
Pedagojİk Formasyon Sertifika programI ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ Hafta V Prof.Dr.Bülent ÇAVAŞ.
Her ülkenin sistemi ne olursa olsun, eğitim politikasının en üst seviyede amacı, bireyi topluma yararlı hale getirmektir. BİREYİ TOPLUMA YARRLI HALE GETİRME;
BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLAMA PLANI (1)
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

ÖĞRENME SINIF YÖNETİMİ Öğrenme tekrar ve yaşantılar sonucu davranışlarda meydana gelen oldukça kalıcı bir değişmedir.

İYİ BİR ÖĞRENME OLMASI İÇİN SINIF YÖNETİMİ İYİ BİR ÖĞRENME OLMASI İÇİN Çevre koşulları : Okul, sınıf, okul çevresi, eğitim araç-gereçleri Psikolojik koşullar : Duygusal ve toplumsal ortam, sınıf yönetimi, disiplin

ÖĞRETMEN BECERİLERİ SINIF YÖNETİMİ Zamanı iyi kullanma Öğrenci davranışlarını yönetme-sınıf yönetimi Sunum yapma Öğretimi değerlendirme Öğrencilere dönüt verme

OKUL Toplumun ve bireylerin eğitim ihtiyaçlarını karşılamak üzere istendik olarak kurulmuş formal bir örgüttür.

SINIF Öğretimin yapıldığı, öğretmenin öğrencilerle yüzyüze geldiği yer.

SINIFIN YAPISAL ÖZELLİKLERİ 1-Çok boyutluluk: Aynı anda sınıfta birden fazla etkinliğin gerçekleşmesi. 2-Yakınlık-anındalık: Sınıfta olaylar anında oluşur ve ertelemek mümkün değildir. (Öğrencinin arkadaşını şikayet etmesi gibi). 3-Öngörememe: Ne kadar iyi planlanırsa planlansın, sınıftaki olayların hepsinin tahmin edilmesi mümkün değildir.

SINIFIN YAPISAL ÖZELLİKLERİ 4-Açıklık: Sınıfta gizlilik yoktur. Her şey tüm öğrencilerin gözü önündedir. 5-Ortak tarih: Ortak yaşantılar. Olumlu olumsuz yaşanan her olayı sınıf birlikte yaşar. İleriye yönelik ipuçları oluşturur.

Geleneksel olarak: Öğretmen otoritesinin sınıfa hakim kılınması SINIF YÖNETİMİ Geleneksel olarak: Öğretmen otoritesinin sınıfa hakim kılınması TANIM Genel olarak sınıf yönetimi, sınıfta etkili bir öğrenme çevresinin oluşturulması ve eğitim-öğretim amaçları doğrultusunda yönetilmesidir. Geniş manada: Sınıf kurallarının belirlenmesi, uygun bir sınıf düzeninin sağlanması, öğretimin ve zamanın etkili yönetilmesi, öğrenci davranışlarının denetlenmesi ve böylece olumlu bir öğrenme ikliminin oluşturulmasıdır.

SINIF YÖNETİMİNİN ÖZELLİKLERİ 1-Sınıf yönetimi okul yönetimi içinde bir alandır. Okuldaki yönetim biçimi sınıfı etkiler. Okuldaki disiplin sınıftaki disiplini etkiler. 2-Öğretmenin yaklaşımı sınıf yönetimini etkiler. Öğretmenin eğitim felsefesi, kişiliği vb. (demokratik-otokratik) 3-Sınıf yönetimi, öğretim ve sınıf düzeni temelleri üzerine kuruludur. Öğretmen bu iki alanda yeterli olmalıdır.

SINIF YÖNETİMİNİN ÖZELLİKLERİ 4-Toplumsal kültür sınıf yönetimini etkiler. Ülkelerin kültürüne göre değişir. Ör. Japonya-A.B. ülkeleri farkı. 5-Öğrencilerin ihtiyaçlarına, gelişim özelliklerine sınıfın düzeyine göre farklılık gösterir. 6-Her yerde ve zamanda geçerli bir sınıf yönetimi anlayışı yoktur. Birçok iç ve dış faktörden etkilenmektedir.

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETMENLER 1-Öğrencilerin özellikleri ve gereksinimleri: Öğrencilerin geldikleri çevre, aile vb. 2-Okulun yönetim yapısı: Çok disiplinli bir okulda sınıf yönetimi etkilenebilir ve öğretim etkinlikleri 2. plana atılabilir. 3-Öğretmenlerin sahip olduğu kişisel geçmiş: Öğretmenin önyargıları, değer yargıları vb. 4-Okulun amaçlarına göre, öğretmenlerin inanışları: Öğretmenler içinde bulundukları şartlara göre, öğretme konusunda bir inanış geliştirirler

SINIF YÖNETİMİNİ ETKİLEYEN ETMENLER 5-Öğretmenlerin sınıf yönetimi konusundaki eğitimi: Hizmet öncesi eğitimlerinde sınıf yönetimi alanında yetersiz eğitilmeleri. 6-Okulun başarısızlığında öğrenci riski: Öğrencilerin bazı toplumsal veya psikolojik nedenlerle başarısız olmalarının engellenememesi ve öğretmenin yetersiz kalması. 7-Güç-kontrol sorunları: Kontrol okulun temel sorunudur. Okul dışında rahat davranabilen öğrencinin bu özgürlüğünün alınması sorun yapmaktadır.