ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BERGAMA 70.YIL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Advertisements

OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ
T.C. MEZİTLİ KAYMAKAMLIĞI DAVULTEPE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 
22 Mayıs 2014 Tarih ve resmi gazeteye göre.
Okulumuzda 1 2 Müdür Yardımcısı, 7 Meslek Dersleri Öğretmeni, 4 Kültür Dersleri Öğretmeni, 1 Rehber Öğretmen ve 4 Hizmetli çalışmaktadır.
İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimi Kurma Yükümlülüğü.
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Diyadin İmam Hatip Lisesi Eğitim Öğretim yılında toplamda 4 sınıf ve 146 dokuzuncu sınıf öğrencisi ile eğitim ve öğretime başlamıştır. İmam.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
SAKARYA SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İl Kanser Koordinatörü Uzm. Dr. Sevda Gürsel.
İLAÇ TRANSFERİ İlaçların firmadan eczane deposuna transferi sürecinde zarar görmesi durumunda yenisiyle değiştirilmesi ibaresinin tüm ilaç teknik şartnamelerinde.
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
OKUL GELİŞİM YÖNETİM EKİBİ (OGYE).
Özgür IRKIÇATAL Donanım Koordinatörü
GÜVENLİ CERRAHİ KONTROL LİSTESİ
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
PS İ KOLOJ İ K DANI Ş MAN VE REHBER Ö Ğ RETMEN ZEYNEP KOCAMAN.
ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.  ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİNDE  Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine bağlı,
AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASINDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 15 – 16 KASIM 2011 GRUP 2 İDARİ VE MALİ İŞ VE İŞLEMLER HAKKINDA SORUNLAR.
Arş.Gör.İrfan DOĞAN.  Bugün otizm tedavisinde en önemli yaklaşım, özel eğitim ve davranış tedavileridir.  Tedavi planı kişiden kişiye değişmektedir,
 LÖSEV, 24 Eylül 2000 tarihinde, lösemili çocuklara özel, modern tıbbın tüm olanaklarını bünyesinde barındıran 2000'li yılların.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
ÖĞRENCİLERİN KILIK KIYAFET YÖNETMELİĞİ ELLİBAŞ ORTAOKULU.
Program Tasarım Modelleri
A. Buğra DAĞLI-İSG Uzman Yardımcısı
HASAN ŞÜKRAN SARUHAN ORTAOKULU
U Ş AK FAT İ H ORTAOKULU MÜDÜRLÜ Ğ Ü İŞ YER İ SA Ğ LIK GÜVENL İ K KURULU.
Abdulkerim ÇÖMÇE Eskişehir İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ankara – 2 Mayıs 2016.
SAĞLIK HİZMETLERİ ALANI Hastanın beslenmesini sağlama, bilgisayar ofis programlarını kullanma, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun.
AYAKTA TEŞHİS VE TEDAVİ YAPILAN ÖZEL SAĞLIK KURULUŞLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Tıp merkezi, poliklinik, laboratuvar, müessese ve muayenehanelerin: Açılmaları,
EMZİKLİLİK DÖNEMİ
TBS’De görev tanımları
ÇANAKKALE ÇAN SEVİM BODUR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MESLEKİ VE TEKNİK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA ATP ve AMP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ,
FARABİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ
ENGELSİZ ÜNİVERSİTE FAALİYET RAPORU
ÖĞRENCİ YEMEK HİZMETLERİNİN YÜRÜTÜLMESİ
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ İç Denetim Başkanlığı
BİNBAŞI DÜNDAR TAŞER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
BEYŞEHİR REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
Bugün Günlerden Asistan Hekim;
10. Sınıf Seçmeli Ders Bilgilendirme Sunumu
YAYGIN EĞİTİM Yaygın Eğitim: Örgün eğitim sistemine hiç girmemiş
MEDİKOSOSYAL MERKEZİ.
Bebek, çocuk, ERGEN İzlemlerİ
Aile Sağlığı Birimleri İçin Başarılı Emzirmede 8 Adım
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
EKİP ÇALIŞMASI Ekip çalışmasının önemini gözeterek meslekler arası işbirliği yapabileceksiniz.
KANSER.
DOĞUBEYAZIT GEVHER NESİBE MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Diş Hekimliğinde Çalışma Ekibi
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
10. Sınıf alan-dal seçimi REHBERLİK SERVİSİ.
Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı
Mezunlarımızın İş İmkanları Nelerdir?
Eczanede kullanılacak cihaz ve aletler
Diğer Teknikler II Yrd. Doç. Dr. Gökhan Atik.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
Hasta Mahremiyeti (Gizlilik)
YOĞUN BAKIM HEMŞİRELİĞİ İLAÇ REHBERİ
Okul Öncesi Eğitim.
TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ
GÖRÜŞME İLKE VE TEKNİKLERİ Sağlık Bilimleri Fakültesi
Dersi Planlama.
Yasal Çerçeve Yapılan Çalışmalar Yapılması Gereken Çalışmalar
TAŞINIR KAYIT VE YÖNETİM SİSTEMİ UYGULAMALARI
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
Sunum transkripti:

ODUNPAZARI ATATÜRK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

9. sınıfta okuyan ve sınıfını geçen öğrenciler 2016 Haziran ayında SAĞLIK HİZMETLERİ ALANINI, 10. SINIFIN SONUNDA İSE  Hemşire yardımcılığı,  Ebe yardımcılığı veya  Sağlık Bakım Teknisyenliği Dallarından birini seçebileceklerdir.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde çıkarılan bir kanunla sağlık meslek liselerinin mevcut tüm bölümleri kapatılmış, bunun yerine üç yeni bölüm açılmıştı. Bu bölümler; 1-Hemşire Yardımcılığı 2-Ebe Yardımcılığı 3-Sağlık Bakım Teknisyenliği Ancak bu durumdan şu anda sağlık meslek liselerinde okuyan öğrenciler etkilenmeyecek.

Bu üç yeni meslek dalının görev tanımları da, Sağlık Bakanlığının 22 Mayıs 2014 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Meslek Mensupları ile Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik ile yürürlüğe girmiştir.

 Hastanın yatağını yapar,  Hasta güvenliğinin sağlanmasına yardım eder.  Hasta odasının düzenini ve temizliğinin yapılmasını sağlar.  Hastanın tedavi planında yer alan ve hemşirenin uygun gördüğü oral ilaçları hastaya verir.  Hastanın kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardım eder.  Hastanın deri bütünlüğünü gözlemleyerek hemşireye bilgi verir.  Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder. HEMŞİRE YARDIMCISI

 Yatak yarasını önlemeye yönelik koruyucu işlemlerde hemşireye yardım eder.  Hastanın günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesine yardım eder.  Yataktan kalkamayan veya kalkması uygun görülmeyen hastanın boşaltımına yardımcı olur, varsa boşaltımla ilgili sorunlarını hemşireye bildirir.  Hastanın idrar torbasını boşaltır veya değiştirir.  Hastadan steril olmayan idrar örneği ve dışkı örneği alır.  Hastanın beslenme programına uygun olarak beslenmesine yardımcı olur  Kilo takibi gereken hastalarda günlük kilo takibini yapar.  Hemşirenin uygun gördüğü durumlarda hastanın yürümesine ve hareket etmesine yardım eder.

HEMŞİRE YARDIMCISI  Hareket kısıtlılığı olan hastalarda uygun görülen pozisyonu verir.  Hastanın başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım ve refakat eder.  Hasta için planlanan egzersiz programının hastaya uygulanmasına yardım eder.  İlgilendiği hastaların genel durumunda fark ettiği değişiklikleri hemşireye bildirir.  Ölüm sonrası yapılması gereken bakımları uygular.  Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuara naklini sağlar.  Hasta bakımında kullanılan malzemelerin hazırlanmasını, temizliğini, dezenfeksiyonunu ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder

EBE YARDIMCISI  Gebelik öncesi dönemde gebeliğe hazırlık eğitim programı ile anne-babalığa ve doğuma hazırlık programlarının uygulanmasına yardım eder.  Gebelik izlemleri süreci dâhil olmak üzere kadının muayeneye hazırlığını yapar.  Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde gebenin günlük yaşam aktivitelerinin yerine getirilmesi, beslenme programının uygulanması, kişisel bakım ve temizliği ile ilgili gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olur.  Doğum sırasında gebenin doğum ağrısı ve doğum korkusuyla başa çıkmasına yardımcı olur.  Doğum sonrası dönemde; anneye bebek bakımı ve emzirme konusunda yardımcı olur, anne ve bebeğin genel sağlık durumunda fark ettiği değişiklikleri ebeye bildirir

EBE YARDIMCISI  Kadının başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım eder ve refakat eder.  Gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde anne ve bebek sağlığını korumak ve geliştirmek için hizmet sunduğu gruba bilgi verir.  Aile planlaması hizmetlerinde, kadın ve yenidoğana ait tarama programlarının yürütülmesinde ebeye yardım eder.  Kullanılan malzemelerin temizliği, dezenfeksiyonu ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder.  Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev alır.  Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuara naklini sağlar  Doğurganlık sınırları içerisindeki kadınların üreme sağlığı konusunda kayıtlarının tutulmasına yardım eder.

Hastaların muayene, tetkik ve tedavi için hazırlanmasına, tıbbi işlem öncesinde elbiselerinin değiştirilmesine ve işlem sonrasında giyinmesine yardım eder. Sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü durumlarda hastanın yürümesine ve hareket etmesine yardım eder. Hareket kısıtlılığı olan hastalar için sağlık meslek mensubunun uygun gördüğü pozisyonu verir. İlgilendiği hastaların genel durumunda fark ettiği değişiklikleri sağlık meslek mensubuna bildirir. Sağlık meslek mensuplarının belirlemiş olduğu günlük yaşam aktivitelerine yönelik plan doğrultusunda hastaya yardım eder. SAĞLIK BAKIM TEKNİSYENİ

Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen beslenme programına uygun olarak hastanın beslenmesine yardımcı olur Sağlık meslek mensubu tarafından belirlenen egzersiz programının hastaya uygulanmasına yardım eder. Kullanılan malzemelerin hazırlanmasına, temizliğine, dezenfeksiyonuna ve uygun şekilde saklanmasına yardım eder. Kullanılan aletlerin sterilize edilmesine, kirlenmiş malzemelerin bertaraf edilmesine, tıbbi aletlerin ve malzemelerin kullanıma hazır bulundurulmasına yardım eder. Alınan kan, doku veya diğer örneklerin laboratuara naklini sağlar. Hastanın başka bir kliniğe ya da birime transferine yardım ve refakat eder. Çalıştığı ünitenin kullanıma hazır bulundurulmasında görev alır.