Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Türban, Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ?
Advertisements

TEVHİD-İ TEDRİSAT (ÖĞRETİMİN BİRLEŞTİRİLMESİ) ve LAİK EĞİTİM
KUVA-İ MİLLİYE Türk Orduları ’nın, Mondros Ateşkes Antlaşması ile dağıtılması sonrası Anadolu, savunmasız kalmıştı.Böylesi zor bir ortamda Anadolu ’yu.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
ÇAĞDAŞ UYGARLIĞA DOĞRU ADIMLAR
1924 ANAYASASI.
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
MİLLİ VARLIĞA DÜŞMAN CEMİYETLER.
6 ÜNİTE YAŞAYAN DEMOKRASİ KURULTAYDAN MECLİSE KONULAR
DEMOKRASİ YOLUNDA TÜRKİYE
Türkiye'nin Jeopolitik Konumu
ATATÜRK İNKILAPLARI.
ATATÜRK İNKILÂPLARI Atatürk, askeri bir dahi ve karizmatik bir lider, aynı zamanda büyük bir inkılâpçıydı. O dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş.
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
MEŞRUTİYET DÖNEMİNDE OSMANLI DEVLET TEŞKİLATI
Bizler bugüne kadar, Kurtuluş Savası denince aklımıza hiç
SİYASİ HUKUKİ EĞİTİM ve KÜLTÜR TOPLUMSAL EKONOMİ
GENELGE VE KONGRELERİN ÖNEMLERİ
ABD Emperyalizmi ve çok uluslu kapitalizmin sözcüsü bir Amerikan dergisi olan TIME’a Recep Tayyip Erdoğan kapak olunca yandaşları havalara uçtu.. Amerikan.
İnteraktif Medya Dünü Bugünü Yarını Uğur Şeker / Dijital Büro İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi 'Mobile Marketing Conference'
Türkler ve Müslümanlık
MEHMET KÜÇÜKYILMAZ TARİH ÖĞRETMENİ.
Erdoğan GÜL SOSYALBİLGİEVİ 2014.
20. YÜZYIL BAŞLARI OSMANLI DEVLETİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
MEŞRUTİYET DÖNEMİ Meşrutiyetin ilan edilmesinde;
HAZIRLAYANLAR MERVE ERDOĞAN SİMGE AKYILDIRIM
Kırım ve Kırım Türkleri
Osmanlıcılık Nedir? Osmanlıcılık, Meşrutiyet veya Anayasal Monarşi rejimini benimseyen ve hükümdarın yetkilerinin anayasa ve halkoyuyla seçilen meclis.
İNÖNÜ MUHAREBELERİ VE SONUÇLARI
Sosyal alan sorular.
TÜRKİYE ORTADOĞU İLİŞKİLERİ VE SURİYE KRİZİ
T.C İnkılap Tarihi Ve Atatürkçülük Arif ÖZBEYLİ.
Osmanlı Devleti 17. yüzyıldan itibaren toprak kaybetmeye başlamıştır
NAMIK KEMAL.
MİLLİ MÜCADELE.
DEMOKRASİ NEDİR? DEMOKRASİ SOSYAL EŞİTLİKTİR. DEMOKRASİ İÇİN YAPILAN ATIFLAR Çoğunluğun yönetim şekli Fırsat eşitliği sağlamaya çalışan yönetim Sosyal.
ATATÜRK İNKILAPLARI.
TBMM’NİN AÇILIŞI 23 NİSAN 1920
Niçin Bayram Yapıyoruz ? Cumhuriyet ilan edilmeden önce devletimizin adı Osmanlı Devleti’ydi. Osmanlı Devleti padişahlar tarafından yönetiliyordu. Bazı.
ATATÜRK’ÜN HAYATININ KRONOLOJİSİ 1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı.1893:Askeri Rüştiye'ye girdi ve Kemal adını aldı. 1895:Selanik Askeri.
Adnan Menderes Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi MEŞRUTİYET Halk Meclisi (Meclis-i Mebusan) Anayasa (Kanun-i Esasi) Padişah (Saltanat ve Hilafet) MEŞRUTİYET.
TÜRKİYE KÜRESEL PROJELERİN HEDEFİDİR.  BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ (ABD)  BİZANS PROJESİ (AB ÜLKELERİ)  SİYONİST PROJE (İSRAİL) TERÖRÜN ALTINDAKİ GERÇEK.
SSCB’NIN KURULUŞU VE BOLŞEVİK İHTİLALİ
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
Fahri Korutürk’ün Hayatı Fahri Korutürk’ün Hayatı Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Cumhurbaşkanlığı Dönemi ( ) Demokrasi ve Siyaset Algısı.
4-D Sınıfı Atatürk Müzesine Gezi Nursel Karagül Demir Çelik.
(E)Tuğg.Doç.Dr. Oktay Bingöl
ÇELTİKÇİ İLKÖĞRETİM OKULU ATATÜRK'ÜN HAYATI.
Türkiye ve Birleşik Devletler arasında şekillenen yeni siyasal dönem
BÜYÜK MİLLET MECLİSİNE KARŞI ÇIKAN AYAKLANMALARIN NEDENLERİ
Cumhuriyet’e Nasıl Kavuştuk ?
YÖNETİM BİÇİMLERİ MONARŞİ OLİGARŞİ TEOKRASİ CUMHURİYET.
Azınlıkların Kurduğu Zararlı Cemiyetler – Milli Cemiyetler
Engin DEMİRCİ MALATYA 2016.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Sağlık Alanındaki Gelişmeler
Cumhuriyet Bayramınız
Erdoğan’a kızmaya ne hakkınız var...
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
Erzurum Kongresinin Sonuçları Milli Mücadele İçindeki Yeri ve Önemi Erzurum Kongresi memleketin bütününü ilgilendiren tarihi kararlarıyla bölgesel bir.
ÇANAKKALE ZAFERİ 18 MART 1915.
I. Dünya Savaşına İtilaf devletleri yanında giren Çarlık Rusya’sı savaş sırasında ekonomik bunalıma girince 1917 de Bolşevik İhtilali çıkmış Çarlık.
AB VE NEDEN ‘YE TAM DESTEK VERİYOR ?.
ÇOK PARTİLİ HAYAT DENEMELERİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Cumhuriyete Nasıl Kavuştuk?
İNKILAPLAR. Siyasi Alanda Yapılan İnkılaplar  Saltanatın kaldırılması (1 Kasım 1922)  Ankara’nın başkent olması(13 Ekim 1923)  Cumhuriyetin ilanı (29.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sunum transkripti:

Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den itibaren Türkiye’de İslamcılığı körüklemeye başladı……..

YIL : 1951 İlim yayma cemiyeti kuruldu Amerika yanlısı bu dernek halen faaliyet göstermekte Bu derneğin ilk yayınlarından (1953) Amerika (tercümeler nu:2) ABD tarafından yazılan ve Türkçeleştirilen ve ABD’yi öven bir kitaptı. İlim yayma derneği ile ilişkili en önemli şahıslardan biri de ABD yanlısı Cumhurbaşkanı Turgut Özal’dı

Cevdet Sunay ( Genel Kurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı) şu sözleri sarf ediyor: “Bu laik okullarda yetişen gençlere memleket idaresi teslim edilemez Laik okullara karşı imam hatip okullarını bir alternatif olarak görüyoruz. Devletin kilit noktalarına yerleştireceğimiz kişileri imam-hatip okullarında yetiştireceğiz.”

Yıl : 1962 ABD Küba bunalımı sonrasında Türkiye’deki füzeleri sökerek SSCB karşısında ülkemizi savunmasız bıraktı” düşüncesi Türkiye’yi sarstı. Yıl : Kıbrıs bunalımında Türk ordusunun adaya çıkmasını engelledi. Türkiye Avrupa ve Rusya’ya yakınlaşmaya başladı. İskenderun demir çelik fabrikası Rus sermayesi ile kurulmaya başlandı.(1969)

Yıl : ABD destekli yeniden mücadele birliği faaliyet göstermeye başladı. Kurucusu : Aykut Edibali, Üyelerinden bazıları : Melih Gökçek, Cemil Çiçek, Halil Şıvgın,Ali Müfit Gürtuna, Burhan Özfatura, Taha Akyol

Yıl : 1967; Şule Yüksel Şenler, il il Anadolu’yu gezerek, Mehmet Şevket Eygi’nin desteği ve yönlendirmesiyle baş örtüsü propagandası yapmaya başladı. Şule Yüksel Şenler baş örtüsünü türban şeklinde bağlamayı öngörüyordu: Bu bağlama şekline “Şulebaş” denilmeye başlandı.

Yıl : 1969,16 şubat ; “kanlı Pazar” : Rusya’ya yakınlaşmamız üzerine 6’ncı filo İstanbul’a geldi ve demirledi. Bugün isimli İslami gazeteyi yayımlayan Mehmet Şevket Eygi tarafından yazılan yazı ve örgütlenen gösterilerde kışkırtılan Müslümanlar 6’ncı filoya karşı gösteri yapan milliyetçi gençlerin üzerine saldırtıldı. İstanbul’da büyük olaylar çıktı

Yıl : 1984; Rusya gücünü kaybetti fakat Avrupa Birliğinin doğuşu ABD.yi Avrupa’ya Karşı İslamiyet kozunu kullanmaya devam etmeye sevk etti… Yıl : 1994,12 Eylül ; Siyonist CIA ajanı Henry Kissinger Türkiye’de Özbekler Tekkesinin açılışını yapıyor ,25 Ekim; Türkiye gazetesinde, ABD Propagandası “ABD.li kadın Askerlerin türban takması dolayısı ile ABD.de inanç özgürlüğü olduğu” yalan haberleri yayınlandı.

Yıl : 1999 Merve Kavakçı (ABD vatandaşı milletvekilimiz!) meclise türbanı ile girerek propaganda yaptı. Baş bağlama şekli “şulebaş”’tı. Yıl : 2005, 23 Mart; Dallas’ta yaşayan Kavakçı BM insan hakları komisyonunda “Türkiye’de dine baskı” konusunda propagandasına devam ediyor.

Mevcut Durum: ABD politikası: Güçlü Avrupa’ya karşı ABD.ci Türkiye kontrolünde İslamiyet Hükümet : ABD. yanlısı/İslamcı Cumhurbaşkanı : ABD yanlısı/İslamcı Medya : ABD. yanlısı Halk : Geçim sıkıntısında (bastırılmış) Asker : Sindirilmiş Gelecek : ABD kontrolünde, AB karşıtı, Yozlaşmış, baskıcı, Hilafeti tekrar kurmuş ve Arapları kontrol altına almış bir ikinci Osmanlı devleti.

By ©Beyrek