Altı Uygulama Ayakkabısı

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Düzenleyen:Engin KARAMAN YAĞCILAR İLKÖĞRETİM OKULU BALIKESİR
Advertisements

ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ
DOÇ. DR.MEHMET ERDOĞAN AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Ahmet Arıkan Gazi Ü niversitesi Gazi Eğitim Fakültesi OFMAE Bölümü Matematik Eğitimi Anabilim Dalı.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
Hazırlayan : İ hsan ÇET İ N Erzincan Dijital Vatandaşlık.
İŞBİRLİĞİNE DAYALI ÖĞRENME (COOPERATIVE LEARNING)
Türkiyedeki Giyim,Kuşam ve Süslenme Kültürü Çocuk, Kadın, Erkek Giyim-Kuşamı Giyim insanın var oluşuyla, öncelikle doğa koşullarından korunmak amacıyla.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÖĞRETİM © TemplatesWise.com 1.
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
İŞ SAĞLIĞI ve İŞ GÜVENLİĞİ KURSU
T.C. ORDU VALİLİĞİ İlköğretim Müfettişleri Başkanlığı TAM ÖĞRENME MODELİ TAM ÖĞRENME MODELİ.
Bilimsel bilgi Diğer bilgi türlerinden farklı
İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İŞLETME ANABİLİMDALI YÖNETİM ve ORGANİZASYON CENK SOYER SÜREÇ YENİLEME DEĞİŞİM MÜHENDİSLİĞİ REENGINEERINGG.
TEST ÇÖZME TEKNİKLERİ. Test çözmede 3 unsur önemlidir.
TEFTİŞ SİSTEMİ VE İKS İLİŞKİSİ. İlköğretim Kurumları Standartları (İKS) Teftiş Sisteminde de bazı değişimleri beraberinde getirecektir (?) İlköğretim.
AKIL (ZİHİN) HARİTASI.
Öğretim Teknolojileri ve Materyal Geliştirme
RADAR EĞİTİM DANIŞMANLIK 1 YAPILANDIRMACI ÖĞRENME YAKLAŞIMI.
BULUŞ YOLUYLA ÖĞRETİM JEROME BRUNER.
ÖRGÜTLERDE İLETİŞİM TÜRLERİ
SOLUNUM VE GEVŞEME EGZERSİZLERİ İLE ETKİLİ MÜZİK EĞİTİMİ AYŞEN ÜMİT İSTANBUL BİLİM VE SANAT MERKEZİ Müzik Mentoru.
SİMÜLASYONLAR Simülasyonlar Gerçek hayata en yakın yöntem olması, ilginç ve motive edici yönleri nedeni ile diğer yöntemlere göre gittikçe fazla.
/ 91 Beyin Fırtınası Şifa Üniversitesi Sağlık Bilimleri Yüksekokulu Eğitici Eğitimi Kursu Eylül 2015.
Program Tasarım Modelleri
ZAMAN YÖNETİMİ-2 Yrd. Doç. Dr. Özlem BALABAN. Zaman Yönetimi Süreci 1-Zaman kullanım analizi: Amaç, zamanın nereye harcandığını belirlemektir. Bireyler.
ZAMAN VE ÇATIŞMA YÖNETİMİ. ZAMAN YÖNETİMİ Zamanı Verimli Kullanmak Ufak zaman kazanımları Hatalı bir şeyi daha kuvvetli yapmanın bir faydası yoktur.
Sözsüz İletişimin Özellikleri
AltI AyakkabIlI Uygulama Teknikleri
Öğretim İlke ve Yöntemleri: Öğrenme Stratejileri
NETWORK YÖNETIMI Ş. Bü ş ra Güngör NETWORK YÖNETIMI NEDIR? Network, sunucu, yazıcı, bilgisayar ve modem gibi veri ileti ş im araçlarının güncel.
Çin ile ilgili resimler Çin ile ilgili yazılar Çin ile ilgili karikatürler.
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
Pazarlama İlkeleri.
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
Örtü Altı Yapıları Malç Örtüler
E-OKUL VE MEBBİS SİSTEMİNİN KULLANILMASI
PROJE TABANLI ÖĞRENME ATÖLYESİ
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ
OYUN VE OYUNCAĞIN ÇOCUK GELİŞİMİ ÜZERİNE ETKİLERİ
PROGRAMLI ÖĞRETİM Tanımı:
Öğretimin Uyarlanması
ÖZEL ÖĞRETİM YÖNTEMLERİ 1
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
Yapay Sinir Ağı Modeli (öğretmenli öğrenme) Çok Katmanlı Algılayıcı
1. KAZAZEDEYE YAKLAŞMA.
SAĞLIK KURUMLARINDA KARAR VERME YÖNTEMLERİ
KRİZ YÖNETİMİ Öğretim Görevlisi Meral GÜNEŞ.
SINAV KAYGISI VE BAŞA ÇIKMA YOLLARI.
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
ÇOCUĞU TANIMA VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ
MBT-303 özel öğretim yöntemleri-ı
TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ 7.D.1. Özgün Ürünümü Tasarlıyorum.
EĞİTSEL VE DAVRANIŞSAL DEĞERLENDİRME- ASSESSMENT Ders 2: Yasal Düzenlemeler Prof. Dr. Tevhide Kargın.
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
ÖĞRETİM İLKELERİ.
Planlama Fonksiyonu.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sağlık Bilimleri Fakültesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ ©
Tarımsal Meteoroloji Prof. Dr. A. Nejat EVSAHİBİOĞLU
Öğretim Yöntemleri ve Yaklaşımları
E-TWINNING BİLGİLENDİRME SUNUSU
TÜRKÇE EĞİTİMİNİN ÖNEMİ
PROBLEM ÇÖZME TEKNİKLERİ
Çağdaş Gelişmeler Işığında Ana Dili Öğretimi
2. HAFTA BİLİMSEL ARAŞTIRMA YAKLAŞIMLARI
Sunum transkripti:

Altı Uygulama Ayakkabısı

Altı ayakkabılı uygulama tekniği olarak adlandırılan bu teknik kimi zaman karşımıza ; “Altı çift uygulama ayakkabısı” “Altı ayakkabılı uygulama kalıbı” “Altı uygulama tarzı” olarak da çıkmaktadır.

Değişik durumlar için değişik uygulama biçimleri gerekebilir Değişik durumlar için değişik uygulama biçimleri gerekebilir. Örneğin, bir yumurtanın kabuğunu boyamak için gereken hassas bir uygulamayla, bir boks maçı sırasında yapılması gereken uygulama birbirlerinden çok farklıdır. Bütün dünyada bir çok kuruluş tarafından benimsenen "Altı Şapkalı Düşünme Tekniği"nin yaratıcısı Edward de Bono, uygulama alanında yararlanabileceğiniz  değişik durumları kolayca tanımlayabilecek, onları denetleyebilecek ve bu durumlara mümkün olan en etkin biçimde karşılık verebilecek bir teknik daha ifade etmektedir.

Grupla çalışma yöntemlerinden altı düşünce şapkası duygu, düşünce ve bilgilerin paylaşımında kullanılır. Uygulamaların paylaşımında ise kullanılan yöntem, altı uygulama ayakkabısıdır.

Bu Yöntemde Ayakkabıların Özellikleri

Lacivert resmî ayakkabı Lacivert renk üniformanın rengidir. Rutin işleri ve resmiyeti çağrıştırır.

Gri spor ayakkabısı Gri renk sisi, pusu, tam ve net olarak görememeyi çağrıştırır. Bu uygulamada araştırma ve delil toplama gerekir. Amaç, delili toplamak ve toplanan bilgiyi kullanmaktır.

Kahverengi yürüyüş ayakkabısı Kahverengi, toprağı ve çamuru çağrıştırır. Yürüyüş ayakkabıları ise zor koşullarda kullanılan sağlam ayakkabılardır. Bu ayakkabı uygulaması, uygulamada inisiyatiflerden, esneklikten faydalanılarak sonuca ulaşılmaya çalışıldığı durumlarda kullanılır. Lacivert resmi ayakkabının tersi bir uygulama gerektirir.

Turuncu lastik çizmeler Turuncu renk tehlikeyi, dikkat çekmeyi, uyarıyı çağrıştırır. Lastik çizmeleri itfaiyeciler, kurtarma ekipleri giyer. Turuncu lastik çizme tehlike demektir. Acil müdahale gerektirir ve güvenliğin sağlanması en önemli iştir.

Pembe ev terliği Pembe renk sıcaklığı, rahatlığı çağrıştırır. Bu uygulama biçimi korumayı, acımayı insanların duygu ve düşüncelerine karşı hassas olmayı gerektirir. Bu uygulamada problem, kendi problemimiz gibi ele alınarak karşımızdaki kişiye ailemizden biriymiş gibi davranmak gerekir.

Mor binici çizmeleri Mor renk, yetkiyi çağrıştırır. Bu uygulama, bir yetkinin sağladığı üstünlüğü kullanma ile ilgilidir. Burada kişi, resmî bir yetki ile hareket eder. Mor binici çizmesi, otoriteyi temsil eder.

Lacivert resmi ayakkabı: Rutin işler ve resmi prosedürler izlenir. Gri spor ayakkabısı: Delil toplanıp toplanan bilgi kullanılır. Kahverengi yürüyüş ayakkabısı: Uygulamada insiyatiflerden, esneklikten faydalanılarak sonuca ulaşılmaya çalışılır. Turuncu lastik çizmeler: Acil müdahale gerektirir ve güvenliğin sağlanması en önemli iştir. Pembe ev terliği: İnsanların duygu ve düşüncelerine karşı hassas olmayı gerektirir. Mor binici çizmesi: Uygulamada bir yetkinin sağladığı üstünlüğü kullanma ile ilgilidir.

Altı Uygulama Ayakkabısına Örnekler: Meyve sularının tek kişilik pipet yapışık paketlerde satılması hangi tür bir ayakkabı uygulamasıdır? Öğretmenlere karşı ne zaman bir arkadaş ne zaman bir müfettiş gibi davranmasını bilemezseniz ne tür bir çift ayakkabıya ihtiyacınız vardır? Öğretmenlerin öğretim programlarını uygulayamama nedenlerini öğrenme çabanızda ayağınıza ne giyersiniz, pembe ev terliğinizi mi, yoksa gri spor ayakkabılarınızı mı neden? Çalışan hanımlar ev hanımlarına göre daha fazla kahverengi yürüyüş ayakkabısı uygulaması yaparlar. Neden?