BÜYÜYÜNCE NE OLACAĞIM ACABA?. TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI MESLEK NEDİR? Bireylerin belli bir eğitim sonucu elde ettikleri, Hayatlarını.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
MESLEK SEÇİMİ SEMİNERİ
Advertisements

ANADOLU LİSELERİ TANITIM SUNUSU OKUL REHBERLİK SERVİSİ
OGES.
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI GİDİLEBİLECEK ÜST OKULLAR
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI
LİSE 1. SINIF (9. SINIF) ORTAK ALAN.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ YÜKSEK ÖĞRETİME HAZIRLAYAN LİSELER FEN LİSESİ FEN LİSESİ ANADOLU LİSESİ ANADOLU LİSESİ YABANCI DİL AĞIRLIKLI LİSE.
GAZİ ORTAOKULU REHBERLİK BİRİMİ
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI SEÇENEKLER
MESLEKÎ EĞİTİM TANITIM ETKİNLİKLERİ.
TÜRKİYE İŞ KURUMU.
ATATÜRK İLKÖĞRETİM OKULU
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES). Ortaöğretime Geçiş Sistemi Neydi?  İlköğretim 6.7. ve 8. sınıf öğrencilerinin yıllara yayılan seviye ve.
ORTA ÖĞRETİM KURUMLARI
Bu sunum 04 Eylül 2013 tarihinde MEB tarafından yapılan basın açıklaması temel alınarak hazırlanmıştır. Puan sistemi hakkında yeni açıklamalar olduğunda.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEK NEDİR Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler bütünüdür.
YANLIŞ BİR TERCİH, MUTSUZ BİR İNSAN
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI ÜST ÖĞRENİM KURUMLARI.
MESLEK NEDİR ? Kişinin belli bir eğitimle edindiği ve geçimini sağlamak için sürdürdüğü etkinlikler bütünüdür.
Siz Şu Anda Tam burdasınız. Bu noktada Size yardımcı olmak için bu sunuyu hazırladık.
MESLEK NEDİR ? Meslek ,bir kimsenin hayatını kazanmak için yaptığı,kuralları toplum tarafından belirlenmiş ve belli bir eğitimle kazanılan bilgi ve becerilere.
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ SBS SEVİYE BELİRLEME SINAVI.
(SBS) SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ (SBS)
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
ORTAOKUL SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ Hazırlayan Aysel Akpolat
ÇORUM REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ REHBERLİK HİZMETLERİ BÖLÜMÜ SINIF ÖĞRENCİLERİNİN SINAV SİSTEMİ ( SBS )
YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ 2’YE AYRILIR 1 )ÖRGÜN EĞİTİM 2 ) YAYGIN EĞİTİM.
Mesleki ve Teknik Eğitim
MESLEKİ REHBERLİK SEMİNERİ.
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
Hangi Liselere Gidebilirim?
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. TÜRKİYE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
VERİMLİ DERS ÇALIŞMAK ZAMANI, BELİRLENEN AMAÇLAR VE ÖNCELİKLER İÇİN; PROGRAMLI ve VERİMLİ OLARAK KULLANMAKTIR.
KAHTA İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÇAPA İLKOKULU REHBERLİK SERVİSİ. 8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ GÜNÜ SAAT
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
TEOG SINAVI VE TERCİH İŞLEMLERİ
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ İLKÖĞRETİM SONRASI OKULLAR SINAVLA GİRİLEN OKULLAR FEN LİSELERİ ANADOLU ÖĞRETMEN LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ.
8. SINIF SINAVLA GİRİLEN LİSELER ASKERİ LİSELER ÖZEL YETENEK SINAVIYLA GİRİLEN LİSELER SINAVSIZ GEÇİŞ GENEL LİSELER.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİMİ TANITIM VE YÖNELTME SEMİNERİNE
SBS YBP SBS (SEVİYE BELİRLEME SINAVI) ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES)
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ (OGES) YEŞİLGİRESUN İLKÖĞRETİM OKULU PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Psikolojik Danışman FİDAN YILDIZ.
Tekirda ğ - Kapaklı Anadolu Lisesi. Kişilerin belli bir e ğ itimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli ve kurallı faaliyetler.
Karlıova YBO Rehberlik Servisi
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Modeli (TEOG)
SEVGİLİ GENÇLER; İLKÖĞRETİM 8. SINIF ÖĞRENCİSİ OLARAK HAZİRAN AYINDA BİR KARAR VERECEKSİNİZ. BEN OKULU BİTİRİNCE NE YAPACAĞIM? OKUYACAK MIYIM? OKUMAYACAK.
ORTAK DERSLER, zorunlu alınması gereken derslerdir, 33 saat ortak zorunlu alınması gereken ders vardır.  SEÇMELİ DERSLER, Genel kültür derslerini kapsar.
Okula neden devam ediyorsunuz? “Eğitim görmek için.”… Okul bizi hayata hazırlamada laboratuvar görevi görür. Sorunlara uygun çözüm yolları geliştirmemize.
İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI HİZMETLERİ. Meslek Nedir? Meslek, kişilerin belli bir eğitimle edindikleri ve hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri düzenli.
ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI. ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU REHBERLİK HİZMETLERİ.
TEMEL EĞİTİM SONRASI ORTAÖĞRETİM EĞİTİM SEÇENEKLERİ BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
ORTAÖ Ğ RET İ M KURUMLARI BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN.
ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIM SEMİNERİ MELİHA KARANFİL Reh.Öğrt.
İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ
MESLEK SEÇİMİ PSİKOLOJİK DANIŞMAN HASAN HÜSEYİN BAKIR.
SEÇMELİ DERS SEÇİMİ Ne Zaman ? Nasıl ?.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Sunum transkripti:

BÜYÜYÜNCE NE OLACAĞIM ACABA?

TÜRKİYE İŞ KURUMU İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI MESLEK NEDİR? Bireylerin belli bir eğitim sonucu elde ettikleri, Hayatlarını kazanmak için sürdürdükleri, Toplum tarafından kabul gören, Kurallı faaliyetler bütününe MESLEK denir.

YANLIŞ MESLEK SEÇİMİ VE SONUÇLARI İŞ DEĞİŞTİRME VERİM DÜŞÜKLÜĞÜ İŞİNDEN MEMNUN OLMAMA İSTEKSİZ ÇALIŞMA MESLEKİ YENİLİKLERİ TAKİP EDEMEME ÖZEL HAYATA YANSIMA MALİ ZARAR

TÜRKİYE İŞ KURUMU GERÇEKÇİ DOĞRU VE GERÇEKÇİ BİR MESLEK SEÇİMİ İÇİN NASIL BİR YOL İZLENMELİ? KENDİNİ TANIMALI MESLEKLERİ TANIMALI MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNİ TANIMALI

KENDİNİ TANIMALI BEKLENTİLERİNİ YETENEKLERİNİ SOSYO-EKONOMİK DURUMUNU SOSYO-EKONOMİK DURUMUNU DEĞERLERİNİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ FİZİKSEL ÖZELLİKLERİNİ KİŞİSEL ÖZELLİKLERİNİ KİŞİSEL ÖZELLİKLERİNİ İLGİLERİNİ

BEKLENTİLER

MESLEĞİ TANIMALI ÇALIŞANLAR NE TÜR GÖREVLER YAPARLAR? MESLEKTE İŞ BULMA OLANAKLARI NASIL, NERELERDE VE NASIL İŞ BULUNUR? MESLEKTE İŞ BULMA OLANAKLARI NASIL, NERELERDE VE NASIL İŞ BULUNUR? MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ FİZİKSEL ÖZELLİKLER, KİŞİSEL ÖZELLİKLER,YETENEKLER NELERDİR? MESLEĞİN GEREKTİRDİĞİ FİZİKSEL ÖZELLİKLER, KİŞİSEL ÖZELLİKLER,YETENEKLER NELERDİR? ÇALIŞMA ORTAMI VE KOŞULLARI NASILDIR? MESLEKTE ELDE EDİLECEK KAZANÇ? MESLEKTE İLERLEME OLANAĞI VARMIDIR?

MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNİ TANIMALI HANGİ EĞİTİM KURUMLARINDA HANGİ MESLEKLERİN EĞİTİMİ VERİLMEKTEDİR? SEÇİLMESİ DÜŞÜNÜLEN MESLEKLE İLGİLİ EĞİTİM KURUMLARI? SEÇİLMESİ DÜŞÜNÜLEN MESLEKLE İLGİLİ EĞİTİM KURUMLARI? GENEL VE BÖLGESEL EĞİTİM OLANAKLARI NELERDİR? GENEL VE BÖLGESEL EĞİTİM OLANAKLARI NELERDİR? BU EĞİTİM KURUMLARINDAN NASIL VE NE ŞEKİLDE FAYDALANİLABİLİR? BU EĞİTİM KURUMLARINDAN NASIL VE NE ŞEKİLDE FAYDALANİLABİLİR?

MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNİ TANIMALI MESLEKİ EĞİTİM YERLERİNE BAŞVURU ŞARTLARI? MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ PİYASASI DURUMU? MEZUNİYET SONRASI ÇALIŞMA ALANLARI VE İŞ PİYASASI DURUMU? EĞİTİM SÜRESİ ? EĞİTİMİN İÇERİĞİ? EĞİTİM KURUMUNUN ÖĞRENCİ KAPASİTESİ?

GENEL DEĞERLENDİRME Mesleğin çalışma koşul ve şartları kişinin,sağlığına uygun mu? Seçmeyi düşündüğü meslek bireyin beklentilerini karşılayabilecek mi? Ailenin ekonomik,gücü bireyin eğitim masraflarını karşılayabilecek düzeyde mi? Yetenekleri ve ilgileri seçeceği meslekin gereklilikleriyle uyuşuyor mu?

İLKÖĞRETİM SONRASI EĞİTİM SEÇENEKLERİ İŞ HAYATI MESLEKİ EĞİTİM MERK. ÜNİVERSİTE İLKÖĞRETİM MESLEK LİSELERİ GENEL LİSELER

SINAVSIZ GİRİLEN EĞİTİM- ÖĞRETİM KURUMLARI Endüstri Meslek Liseleri Kız Meslek Liseleri Ticaret Meslek Liseleri Halk Eğitim Merkezleri Mesleki Eğitim Merkezleri Kız Teknik Olgunlaştırma Enstitüleri Pratik Kız Sanat Okulları

SINAVLA GİRİLEN EĞİTİM- ÖĞRETİM KURUMLARI Anadolu Teknik Liseleri Anadolu Meslek Liseleri Anadolu Kız Meslek Liseleri Anadolu Ticaret Meslek Liseleri Anadolu Turizm Ve Otelcilik Meslek Liseleri Tarım Meslek Liseleri Anadolu Tapu Kadastro Meslek Liseleri Adalet Meslek Liseleri

SINAVLA GİRİLEN EĞİTİM- ÖĞRETİM KURUMLARI Anadolu Meteoroloji Meslek Liseleri Sağlık Meslek Liseleri Anadolu İmam Hatip Liseleri Anadolu Öğretmen Liseleri Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Fen Liseleri Sosyal Bilimler Liseleri Polis Koleji Askeri Liseler Sağlık Astsubay Hazırlama Okulu

YARARLANABİLECEĞİNİZ SİTELER