Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Etik Günü Göktuğ Kubat 4-C 414 Göktuğ Kubat.
Advertisements

Aşağıdakilerin hangisinde altı çizili sözcük soyut addır?
Bu mesajı okumak için vakit ayır, çok önemli!
Zinde İSG Etiği DRUZ.
Başkalarını affettiğimizde
Sosyalleşme & Sosyal Ahlak
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ PERSONEL DAİRE BAŞKANLIĞI
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
ETİK GÜNÜ VE HAFTASI Mayıs 2013
YALAN SÖYLEMEK.
Baba, itiraz eder, Olmaz öyle çok dost, Hakikisi belki bir, belki iki, Fazlasını bulamazsın gerçek, hakiki...
A.
Lütfen Bu iletiyi okuyun.
BİR ÖYKÜMÜZ VAR.
EĞİTİM BAŞARISINI ARTTIRMADA ANNE BABANIN ROLÜ
“a" sesinin verilmesi Canlandırma, tekerleme, şarkı, hikaye vb. etkinliklerle “a” sesi hissettirilmelidir. (Örneğin Karga ile Tilki adlı tekerlemeden yararlanılır,
Hiç kimse geri dönemez ve parlak geçmişini geri getiremez. Ancak şu andan itibaren herkes yeni bir başlangıç yapabilir ve parlak bir sona ulaşabilir.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
9. Sınıf Dil ve Anlatım ŞUBAT
Kültür.
İSTANBUL ESNAF VE SANATKARLAR ODALARI BİRLİĞİ
=>SÖZCÜKTE ANLAM<=
ETİK NEDİR?.
NASREDDİN HOCA ‘ DAN FIKRALAR
ŞEYTAN.
TAKDİR ETMEK Kazanım: Başkalarının başarılarını ve olumlu davranışlarını takdir eder. 10. Sınıf 42 nolu kazanım etkinliği.
Anlam Bakımından Anlatım Bozuklukları-2
Felsefe Nedir?.
SÖZCÜKTE ANLAM.
=>SÖZCÜK TÜRLERİ<=
SEVGI.
MORFOLOJİK ANALİZ.
Etik ve Ahlak.
M.Fatih AMASYALI Uzman Sistemler Ders Notları
Haftanın hangi 2 gününü kafana hiçbir şey takmadan yaşamalısın? "Cumartesi-Pazar“ dediysen, yanıldın.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
=> SÖZCÜKTE ANLAM <=
KONU: OKUMA ALIŞKANLIĞI
ETKİLİ İLETİŞİM.
AHLAK NEDİR?.
Bu hikaye bir babanın para ve değerli bir eşyayı kaybettiği için 5 yaşındaki kızına ceza verdiği zaman meydana geldi. Paranın bulunamadığı zor zamanlardı.
Ali Berk ÖZAYTEKİN Burak Nafiz BAYINDIR
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
ÇOCUKLARDA MAHREMİYET EĞİTİMİ
7. BÖLÜM KAVRAM, BECERİ ve SOSYAL BECERİ ÖĞRETİMİ ÖZEL EĞİTİM GÜZEL GELECEK.
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
ÇİVİ.
MECAZ ANLAM Sözcükler,kimi durumlarda bir ilgi ya da benzetme sonucu gerçek anlamlarından başka bir anlam kazanır. Buna ‘’mecaz anlam’’ denir.
Dost Genç adamın biri, Dermiş babasına her gün; 'Benim de dostlarım var, sendeki dost gibi'
Lütfen Bu iletiyi okuyun. Bir zamanlar oldukça kırıcı karaktere sahip bir çocuk vardı. Bir gün babası çocuğa bir çuval dolusu çivi vererek, her sinirlendiğinde.
Veli Eğitimi : İletişim
Çocukların Zaman, Süreklilik ve Değişim Çalışması: Tarih BÖLÜM 7.
Sınava hazırlanırken …. 2. Sınav Müfredatı: Toplam 5 Üniteden sorumluyuz. 1. ÜNİTE: KAZA VE KADER ÜNİTE: ZEKÂT, HAC VE KURBAN İBADETİ ÜNİTE:
SAYGI NE DİR?. SAYGI NE DİR? Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır Dilimizde bu kelime hürmet karşılığı kullanılmaktadır . Saygı bir.
HAYIR DİYEBİLİRİM.
Yeni İletişim Teknolojileri ve Etik
Güven kavramı; bir kişinin başka birinin ifadelerinden, davranış tarzından ve aldığı kararlardan emin olması ve buna göre kendi davranışlarını sergilemesi.
H a s t a H a k l a r ı Y o l c u l u ğ u D r. H ü s e y i n Ç e t i n a l p İ z m i r İ l S a ğ l ı k M ü d ü r l ü ğ ü H a s t a H a k l a r ı İ l K.
ATEİZM – AGNOSTİSİZM. Tanrı’nın Varlığını Reddedenler Tanrının varlığını reddeden görüşlere ateizm, kişilere de ateist denir. Ateizm, inançsızlığı ve.
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
ARKADAŞLIK İLİŞKİLERİ
GENEL OLARAK ETİK ve AHLAK KAVRAMLARI
AİLE İÇİ İLETİŞİM VE ANA-BABA TUTUMLARI
Sosyal Hizmet Etiği Dersine Giriş Etik Nedir Ne Değildir?
Bugün neler öğreneceğiz?
GENÇLERDE UYUM.
Simetri Hikmet Sırma.
Zinde Eğitim Kurumu İSG Etiği AHMET YİĞİTALP ZİNDE.
Test 1.
Sunum transkripti:

Etik Günü 25 Mayıs tarihi bütün dünyada etik günü olarak kutlanmaktadır. Bizim kültürümüze kavram ve çerçeve olarak farklı olan bu terim son yıllarda ülkemizde de önem kazanmış bulunmaktadır.

Etik Nedir? Kelime anlamıyla ‘etik’ Yunanca ethos yani "töre" sözcüğünden türemiştir. Felsefenin dört ana dalından biridir. Yanlışı doğrudan ayırt edebilmek amacıyla ahlâk kavramının doğasını anlamaya çalışmaktadır. Bu yönüyle, kendine ait kuralları olsa da, halen de tartışılarak gelişen bir daldır.

Etik Nedir? Kısaca etik; bir işi doğru düzgün yapmak, insanları yalanla, hileyle kandırmadan, dürüst çalışmak, kurallara uymaktır. Etik evrenseldir. Evrensel kabul gören kurallardır.

Baba, Oğul ve Bir Torba Çivi Etik İle İlgili Bir Hikaye

Kötü karakterli bir genç varmış. Bir gün babası ona çivilerle dolu bir torba vermiş. “Arkadaşların ile tartışıp kavga ettiğin zaman her sefer bu tahta perdeye bir çivi çak”demiş.

Genç, ilk günde tahta perdeye 37 çivi çakmış. Sonraki haftalarda kendi kendine kontrol etmeye çalışmış ve geçen her günde daha az çivi çakmış. Nihayet bir gün gelmiş ki hiç çivi çakmamış. Babasına gidip söylemiş. Babası onu yeniden tahta perdenin önüne götürmüş.

Babası gence: “Bugünden başlayarak tartışmayıp kavga etmediğin her gün için tahta perdelerden bir çivi çıkart.”demiş.Günler geçmiş. Bir gün gelmiş ki tahta perdede hiç çivi kalmamış.

Bunu gören baba oğlunu yeniden tahtanın karşısına götürmüş ve “Aferin oğlum iyi davrandın, arkadaşlarınla iyi geçindin, hiç kimseyle kavga etmedin; ama bu tahtaya dikkatli bak. Üzerinde artık çok delik var. Bu tahta perde hiçbir zaman geçmişteki gibi olmayacak.” demiş

…ve sözlerine şöyle devam etmiş. “Arkadaşlarla tartışılıp, kavga edildiği zaman kötü kelimeler kullanılır. Arkadaşlar birbirlerinin kalplerini kırarlar. Söylenen her kötü kelime kalpte bir yara (delik) bırakır. Arkadaşlarına bin defa kendini affettiğini söyleyebilirsin; ama bu delik aynen kalacak, kapanmayacaktır.

Bir arkadaş ender bir mücevher gibidir. Kolay elde edilmez. Seni güldürür, yüreklendirir, ihtiyaç duyduğun zaman sana yardımca olur, seni dinler; sana yüreğini açar.

Bu yüzden onların kalperine ne bir çivi çak nede çıkar’’ demiş.

SON…