F.Dilvin Taşkın.  Nakit akışı tahminlerinde kavramsal konular.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hâsılat kavramları Firmaların kârı maksimize ettikleri varsayılır. Kâr toplam hâsılat ile toplam maliyet arasındaki farktır. Kârı analiz etmek için hâsılat.
Advertisements

 Bölüm 3: Toplu Sözleşme - Piyasa Ekonomisinden Verilen İlk Taviz Kaynak: Yönetim Ekonomisi – Prof. Dr. İ. Özer Ertuna.
OEE ve KOBETSU KAIZEN EĞİTİMLERİ Yer : İzmir
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
 6. Hafta: Faiz Oranları ve Sıcak Para  İktisatta iki farklı «Faiz» tanımı vardır. 1.Sermaye faktörünün üretimden aldığı pay ve 2.Paranın fiyatı.  Bu.
Çalışma Sermayesi Yönetimi Bir Önceki Haftadan (ProForma Tablolar ile) Devam...  Dynastatic Corporation bugüne kadar büyüme göstermemesine.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
BÖLÜM 4 Finansal Tablo Analizi Bu bölümü okuduğunuz zaman, şunları yapabiliyor olmanız gerekir: Oran analizinin ne olduğunu açıklamak Beş grup oranın.
LİKİDİTE DURUMU ANALİZİ Likidite değerlendirmesi ile işletmenin dönen varlıkları ve kısa vadeli yabancı kaynakları arasındaki ilişkileri analiz edilir.
Finansal tablolar analizi Bilanço Varlıklar Dönen Varlıklar Nakit ve Benzerleri1080 Alıcılar Stoklar Toplam Dönen Varlıklar
HASEN | HAZAR STRATEGY INSTITUTE Emin Emrah DANIŞ KÜRESEL PETROL PİYASALARI VE FİYATLARI ANLAMAK.
2 Yatırım Karlılık Analizleri Finansal Analizler Basit Yöntemler İndirgenmiş Yöntemler Karlılık Yöntemi Geri Ödeme Süresi Yöntemi Net Bugünkü Değer Yöntemi.
RUSYA ENERJİ SEKTÖRÜNDE YATIRIMLAR Kasım 2013 A. Yağmur ÖZDEMİR Genel Md. Yrd. Yatırımlar ve Proje Finansman Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş.
GENEL MUHASEBE ıı YRD. DOÇ. DR. SERHAN GÜRKAN Karabük Üniversitesi İşletme Fakültesi
BÖLÜM 8 Risk ve Getiri Oranları Bu bölümü bitirdiğinizde şunları yapabilir duruma gelmelisiniz: Hisse senedinin tek başına riski ile bir portföy içindeki.
Sermaye Bütçelemesi F. Dilvin Taşkın Sermaye Bütçelemesi Nakit akışlarının bir yıldan fazla olmasının beklendiği varlıklara dönük harcama.
Fiyat ve Fiyatlandırma
SMMM ve YMM’LER İLE DENETİM HİZMETLERİNİN EKONOMİK GELİŞMELERE VE SERMAYE PİYASASINA ETKİSİ Nazım Hikmet YMM, Grant Thornton Türkiye İcra Kurulu Başkanı.
Finansal Planlama Stratejik Planlanlama O Misyon? O Kurumsal Faaliyet Alanı? O Kurumsal Amaç Bildirimi? O Kurumsal Stratejiler? O Faaliyet.
İFM – Vergi Tekniği Alt Çalışma Grubu Ön raporu Genel stratejik ilkeler 18 Mart 2009 Osman Özen, Umurcan Gago, Berna Bayındır, Ateş Konca.
BANKACILIKTA PORTFÖY YÖNETİMİ. portföy ad 1. kâğıt paraların vb. konulduğu cüzdan. 2. ECO. banka, aracı kuruluş ya da kişinin elinde bulundurduğu, üzerinde.
Doç. Dr. Sait Y. KAYGUSUZ. SEMİNER İÇERİĞİ Pazarlama 1.FİNANSAL ANALİZDE KULLANILAN YÖNTEMLER 2.ANALİZ KAPSAMINDA İNCELENECEK KONULAR.
Etkin Öğretim Sistemi Etkin Öğretim Sistemi Ders Anlatım Föyleri
TOBİN VERGİSİ.
Sanayi ve ticaret limiteD şirketi
Öğr. Gör. Dr. İnanç GÜNEY Adana MYO
MİLLİ GELİR.
MİLLİ GELİR Bir ülkede belirli bir dönemde (genellikle bir yıl) üretilen nihai mal ve hizmetlerin parasal değerine eşittir. Gayri Safi Yurt İçi Hasıla.
AŞAMALI PLAN MODELİ Tek Aşamalı Planlama Modeli
Şirket Adı İş planı sunusu.
ŞEHİRLERİN REKABET KRİTERLERİ
ÜNİTE 1: FİNANS YÖNETİMİ.
YÖNT 102 – İŞLETMEYE GİRİŞ II
İŞLETMELERİN KURULUŞU
YATIRIM KARARLARI.
SAĞLIK HİZMETLERİ ARZI
6-Proje Maliyet Yönetimi
FİNANSAL PLANLAMA.
Giderlerin Gider Yerlerine Dağıtımı
FİNANSÇI OLMAYANLAR İÇİN FİNANS
İŞLETME TÜRLERİ BÖLÜM 3.
Prof. Dr. Arif YAVUZ İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi
DÖRDÜNCÜ BÖLÜM KAR DAĞITIM KARARLARI.
ÖZ GELİRLER.
YATIRIM HARCAMALARI.
Düsseldorf - Köln.
Hazırlık Sınıfı Hazırlık Sınıfı 1. Kurs Olarak Uygulama
4. ÜNİTE Finansal Analiz Finansal yönetimin temel amacının, işletme değerini maksimize edecek kararlar vermek olduğu ilk ünite belirtilmişti. Piyasa değeri.
Bölüm 5 Bugünkü değer ve gelecekteki değer analizi
Blog: E-posta: BİLANÇO RİSKLERİ 2018 Web: Blog: E-posta:
İşletme Finansı Doç.Dr. G. Cenk AKKAYA.
BÖLÜM 12 Nakit Akışı Tahmini ve Risk Analizi. BÖLÜM 12 Nakit Akışı Tahmini ve Risk Analizi.
NET NAKİT AKIŞLARININ HESAPLANMASI
Bir Kurumda Öğrenme Merkezi (ÖMer) Nasıl Oluşturulur?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Planlanan Harcama Düzeyi: basit Keynesyen Model
İçerik GELİRİN BÖLÜNMESİ DEVAM ( FAİZ, KAR).
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
BÖLÜM X FİYATLANDIRMA.
7. ÜRETİM VE MALİYETLER.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Ürün ve Hizmetler İçin Kapasite Planlaması
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
5.6 İKS Dokümantasyonu Her çiftçi için belli dokümanlar ve İKS seviyesinde tutulmalıdır. ( İKS Rehberi 5.6’da belirtildiği gibi) Bu kayıtlar hem iç hem.
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Sermaye Maliyeti Sermaye maliyeti; kullanılan veya kullanılması planlanan her çeşit kaynağın, maliyetlerinin ağırlıkları dikkate alınarak ortalamasının.
Yrd. Doç. Dr. Akın Usupbeyli
YATIRIM KARARLARI.
Sunum transkripti:

F.Dilvin Taşkın

 Nakit akışı tahminlerinde kavramsal konular

  S Projesi yeni bir genişleme projesidir ve S Allied Şirketinin piyasaya tanıtmak için göz önüne aldığı yeni sağlıklı besin ürünüdür. Allied’ın finans çalışanları proje için değerlendirdikleri durumları şu şekilde özetlemektedir:  S projesi Allied’ın 2012 yılında (t=0) 900,000 dolar ekipman satın almasını gerektirmektedir.  Envanter 175,000 dolar artacak ve alacaklılar hesabı 75,000 dolar artacaktır. Diğer tüm çalışma sermayesi bileşenleri sabit kalmak kaydıyla net operasyonel çalışma sermayesi t=0’da 100,000 dolardır. Genişleme Projesi Analizi

  Proje 4 yıl boyunca devam edecektir. Şirket 2013 yılında 2,685,000 birim, 2014 yılında 2,600,000 birim, 2015 yılında 2,525,000 birim, 2016 yılında ise 2,450,000 birim satmayı tahmin etmektedir. Her birim 2 dolara satılmaktadır.  Ürün üretmek için gerekli sabit maliyet her yıl 2 milyon dolardır ve her bir birim üretimin değişken maliyeti 2013 yılında 1,018 dolar iken, 2016 yılında 1,221 dolara çıkacaktır.  Şirket hızlandırılmış amortisman uygulayacaktır.  Proje 2016 yılında tamamlandığında(t=4) şirket ekipmanı 50,000 dolara hurdaya çıkarabilecektir ve 100,000 dolar değerindeki net çalışma sermayesinin tamamını tahsil edeceği beklenmektedir.  T=40%  Projenin ağırlıklı ortalama sermaye maliyetinin %10 olması beklenmektedir. Genişleme Projesi Analizi

  Projenin nakit akışları 3 bileşene ayrılmaktadır: 1.T=0 zamanında gerekli olan başlangıç yatırımları. Bunlar sermaye harcamalarını ve net operasyonel çalışma sermayesindeki değişimi içerir. 2.Proje boyunca şirketin alacağı operasyonel nakit akışları 3.Nihai nakit akışları proje tamamlandığında realize edilmektedir. Bu nakit akışları vergi sonrası ekipmanın hurda değerini ve net çalışma sermayesi iyileştirmesini içermektedir...\Desktop\Nakit Akışı Tahmini.xlsx Genişleme Projesi Analizi

  Yenileme projelerinde genişleme projelerinden farklı olarak yeni ve eski projelerinden kaynaklanan nakit akışlarının farkları bulunur.  Örnek: İki Makineye Uygulanabilecek Veri Seti  Satış Hasılatı (sbt) 2500 dolar  Yeni ve Eski Makinelerin Beklenen Ömrü 4 yıl  Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti%10  Vergi Oranı%40 Yenileme Analizi

  Eski Makine İçin Veri Seti  Bugün Eski Makinenin Piyasa Değeri 400  Eski İşgücü materyaller ve diğer yıl başına Maliyetler 1000  Eski Makinenin Yıllık Amortismanı100  Yeni Makine İçin Veri Seti  Yeni Makinenin Maliyeti2000  Yeni İşgücü Materyaller ve diğer yıl başına maliyetler 400 ..\Desktop\Yenileme Analizi.xlsx..\Desktop\Yenileme Analizi.xlsx Yenileme Analizi

  Duyarlılık Analizi  Senaryo Analizi  Monte Carlo Simülasyonu Sermaye Bütçelemesinde Riskin Ölçümü

  Girdideki yüzde değişime bağlı olarak NPV’deki yüzde değişimi ölçer.  Baz durum: Satışlar ve diğer girdi değişkenler en çok olası değerlerine eşit belirlendiğindeki NPV’dir.  Projeler İçin anahtar girdiler  Ekipman Maliyeti  Net Çalışma Sermayesindeki Değişme  Birim Satışlar  Satış Fiyatı  Birim Başına Değişken Maliyet  Sabit Faaliyet Giderleri  Vergi Oranı  Ağırlıklı Ortalama Sermaye Maliyeti..\Desktop\Nakit Akışı Tahmini.xlsx Duyarlılık Analizi

  Kötü ve iyi finansal durumlar kümesinin en çok olabilir ya da baz durum ile karşılaştırılması ile ilgili risk analizi tekniğidir.  Baz Durum Senaryosu  En iyi Durum Senaryosu  En kötü Durum Senaryosu Senaryo Analizi