KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI ( )

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
“ UFRS İLE UYUMLU FİNANSAL RAPORLAMA ÜZERİNE BAZI GÖZLEMLER: TÜRK VE AVRUPA SİGORTA ŞİRKETLERİ ” Dr. Can Öztürk 1 Ankara, 6-7 Haziran.
Advertisements

Maliye Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Operasyonel Planlama Stratejik Yönetim Dairesi.
T.C. GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KIRSAL KALKINMA BELGELERİ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı.
Türkiye Çölleşme ile Mücadele Ulusal Eylem Planının UNCCD 10 Yıllık Stratejisi ve Raporlama Sürecine Uyumlaştırılması Projesi FAO Project Symbol: GCP/TUR/060/GFF.
TÜRKİYE-AB MALİ İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
Bologna Sürecinde Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Deneyimi Doç. Dr. Sema ERGÖNÜL MGSÜ BEK üyesi MSGSÜ ADEK Koordinatörü 28 Mayıs 2010.
BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARI SUNUM : Kaan Duran ÖĞRETİM GÖREVLİSİ : Mustafa İDUĞ.
AVRUPA BİRLİĞİ SİSTEMİNDE ENGELLİLER ve ÖZEL EĞİTİM
Nedir? Uygunluk, hedeflere ulaşma etkililiği, verimlilik, etki ve sürdürülebilirlik tespiti ve analizi Nasıl Yapılır? Detaylı sistematik analizlerle Kimler.
Türkiye’de Çevre Yönetimi ve Belediyeler Pınar Akpınar Proje Yöneticisi UCLG-MEWA Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı Çevre Komitesi Toplantısı Sürdürülebilir.
1 Konu 20: YENİ TARIM KANUNU. AMAÇ ; Tarım sektörünün ve kırsal alanın, kalkınma plân ve stratejileri doğrultusunda geliştirilmesi ve desteklenmesi için.
ADIYAMAN FEVZİ ÇAKMAK İLKÖĞRETİM OKULU SUNAY AKIN OYUNCAK KÜTÜPHANESİ.
Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği 11. Teknik Müşavirlik Kongresi Etkili Süreç Yönetimi ve Teknoloji Yönetim Yeteneği Dr. Ahmet Tunçay 28 Nisan.
Mehmet ŞİMŞEK Maliye Bakanı. 2 GLOBAL EKONOMİK GÖRÜNÜM.
İŞLE 524 – İŞLE 531 Yönetim Muhasebesi
İMAR PLANLARININ İNCELENMESİ Hazırlayan: A. Yakut DEMİRBAŞ Şehir Plancısı 1.
Diyarbakır İli Tekstil ve Hazır Giyim Sektörü Küme Yol Haritasının Oluşturulması Projesi Diyarbakır.
. Bologna Sürecinde İç Denetçilerin Rolü (YÖK Düzeyinde) Hazırlayan: Süreyya SÜZEN Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı İç Denetçisi.
Yönlendirme Komitesi Toplantısı Su Tahsis Modeli Bilgilendirme Sunumu Dr. İsmail Kaan Tunçok Su Kaynakları Uzmanı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü 13 Nisan.
Stratejik Pazarlama 4. Hafta
Veri Toplama ve Değerlendirme Sistemi Tanıtım Toplantısı.
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Metodoloji 13 Nisan 2016 Su Yönetimi.
Grundtvig Öğrenme Ortaklığı “A Step Towards Elderly People (STEP)” “Yaşlılara Doğru Bir Adım Projesi” Dr. Halis YEŞİL Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü.
1 Caner GÖK Uzman. YÜZEYSEL SULAR VE YERALTI SULARININ İZLENMESİNE DAİR YÖNETMELİK Sayılı 11/02/2014 tarihli R.G.  Amaç Ülke genelindeki bütün.
T.C MANİSA VALİLİĞİ Potenza - Italy (31 Ekim Kasım2011)
İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ERASMUS+ Gençlik KA3. Yapılandırılmış Diyalog.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu YÜKSEKÖĞRETİM KURULU STRATEJİ GELİŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI.
ERASMUS+ GENÇL İ K KA2 İ L SOSYAL ETÜT VE PROJE MÜDÜRLÜ Ğ Ü.
ERASMUS+ SPOR DESTEKLERİ. SEMİNERİNE HOŞGELDİNİZ.
1 Şubat 2014 Başbakanlık Müsteşarlık Makamına ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI SU YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ.
Çölleşme İle Mücadele Ulusal Eylem Programının(ÇMUEP) Yenilenmesi ÇEM ÇMUEP Hazırlama Ekibi Çölleşmeyle Mücadele Ulusal Koordinasyon Birimi Toplantısı,
Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi Seyhan Havzası Sektörel Su Tahsis Planı Hazırlanması Projesi 3. Yönlendirme Komitesi Toplantısı.
2 SANAYİ ALANININ ŞEHİR MERKEZİNE GÖRE KONUMU 3 Kastamonu Belediye Başkanlığı olarak şehirdeki her iki eski sanayi sitesinin şehir yerleşik alanı içerisinde.
Büyüme ve İstihdam Dostu Kısa ve Orta Dönem Seçilmiş Ekonomi Politikası Önerileri Prof. Dr. Murat YÜLEK Prof. Dr. Kerem ALKİN.
M ESLEKİ E ĞİTİMDE D EĞİŞİM Eğitim Örgütlerinde Değişim Yönetimi Doç. Dr. Aydın BALYER Yalçın SEVER tinyurl.com/ degisimodevi.
Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü
İHRACAT DESTEK PROGRAMLARI
KIRSAL KALKINMA ve TURİZM Prof. Dr. Bülent GÜLÇUBUK
STRATEJİK PLANLAMA EKİBİ VE İŞ AKIŞ SÜRECİ
Güncel Teşvik Bilgilendirme Sunumu
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
TOPRAK ANA.
Avrupa 2020 Hedefleri Horizon 2020
İl Danışma Meclisi Formatı (Basına Açık Bölüm)
YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI
İç Kontrol Standartlarına Uyum Eylem Planı Toplantısı
AŞAMALI PLAN MODELİ Tek Aşamalı Planlama Modeli
COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ
Belediye Bütçesi Süreç , 5393 sayılı kanun temelinde
Türkiye’nin Alternatif Turizm SWOT Analizi -Tartışma-
Yrd.Doç.Dr. Çağdaş Erkan AKYÜREK
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II)
Sağlıkta Ar-Ge Faaliyetleri ve Sağlık Ekonomisi Açısından Önemi
Ortak Piyasa Düzeni (OPD) Gerekliliklerine Uyum için Strateji Geliştirilmesi Teknik Yardım Projesi TR2014/AG/10-A1-01/001 Bu proje, Avrupa Birliği ve Türkiye.
İZMİR ÜNİVERSİTELERİ PLATFORMU DÖNEMİ ÇALIŞMALARI
Türkiye HBÖ Eylem Planı ( )
Sağlık Bilimleri Fakültesi
ÖBBS (Öğrenci Başarılarının Belirlenmesi Sınavı)
Piyasa destek tedbirleri
PERFORMANS PROGRAMI HAZIRLAMA REHBERİ
SHB-221 TÜRKİYE’NİN TOPLUMSAL VE EKONOMİK YAPISI
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SÜRECİ BİLGİLENDİRME SUNUMU
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
Mesleki ve Teknik Eğitim Eğitim Politikaları Daire Başkanlığı
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
TKGM KADASTRO DAİRESİ BAŞKANLIĞI “GAYRİMENKUL DEĞERLEME ÇALIŞTAYI”
Sunum transkripti:

KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI (2015-2018) T.C GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI TARIM REFORMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı KIRSAL KALKINMA EYLEM PLANI (2015-2018)

EYLEM PLANI KAPAK RESMİ

Eylem Planının dayanağı, UKKS 2020 Belgesi ve 2015 Yılı Programı’dır. EYLEM PLANI’NIN HAZIRLANMASI Eylem Planı, 2014 Yılı Programı gereğince hazırlanan ve 2014-2020 dönemini kapsayan Ulusal Kırsal Kalkınma Stratejisinde (UKKS 2020), belirlenen politika çerçevesi esas alınarak hazırlanmıştır. Eylem Planının dayanağı, UKKS 2020 Belgesi ve 2015 Yılı Programı’dır.

EYLEM PLANI’NIN HAZIRLANMASI Eylem Planı hazırlıkları Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) koordinasyonunda Kalkınma Bakanlığının teknik desteğinde ve ilgili sektör bakanlıkları arasında sağlanan işbirliğiyle yürütülmüştür. Taslak Eylem Planı, GTHB’deki teknik değerlendirme toplantıları ve İzleme Komitesi üyesi kurumların taslak hakkındaki resmi görüşleri dikkate alınarak sonuçlandırılmıştır. Onaylanmak üzere 16/11/2015 tarihli ve 958-25773 sayılı yazımızla YPK’ya gönderilmiş olup, Sayın Başbakanımız tarafından 04/04/2016 tarihi itibariyle imzalanmıştır.

STRATEJİK ÇERÇEVE Ülkemizin kırsal kalkınma ulusal politika çerçevesinin 5 temel ekseni (amacı) bulunmaktadır. Bu eksenler altındaki öncelik ve tedbirler UKKS 2020’de belirlenmiştir. Faaliyetler ise Eylem Planında yer almaktadır.

Eksen 1: Kırsal Ekonomi (KE) Stratejik Eksenler (Amaçlar) Eksen 1: Kırsal Ekonomi (KE) (Tarım ve Tarım Dışı Öncelik ve Faaliyetler)

Eksen 2: Kırsal Çevre (KÇ) Stratejik Eksenler (Amaçlar) Eksen 2: Kırsal Çevre (KÇ) (Arazi ve Peyzajla İlgili Öncelik ve Faaliyetler)

(Altyapı İle İlgili Öncelik ve Faaliyetler) Stratejik Eksenler (Amaçlar) Eksen 3: Kırsal Yerleşimler (KY) (Altyapı İle İlgili Öncelik ve Faaliyetler)

Eksen 4: Kırsal Toplum (KT) Stratejik Eksenler (Amaçlar) Eksen 4: Kırsal Toplum (KT) (Sosyal Politikalarla İlgili Öncelik ve Faaliyetler)

(Yerel Kalkınmaya Yönelik Öncelik ve Faaliyetler) STRATEJİK ÇERÇEVE Eksen 5: Yerel Kalkınma Kapasitesi (YK) (Yerel Kalkınmaya Yönelik Öncelik ve Faaliyetler)

EYLEM PLANI’NIN AMACI Kırsaldaki beşeri ve doğal kaynak potansiyelinin ulusal kalkınma için harekete geçirilmesi, Kırsal ve kentsel alanlar arasındaki gelişmişlik farklarının azaltılması, Türk tarımının rekabet gücünü artıracak tamamlayıcı yatırımların uygulanması, Göçlerin kırsal alanlar üzerindeki olumsuz etkileriyle mücadele edilmesi, Kırsal politika yönetişiminin merkezi ve yerel düzeyde güçlendirilmesi, Katılım öncesi süreçte AB tarım ve kırsal kalkınma müktesebatı uyumuna katkı sağlanması.

EYLEM PLANININ İŞLEVLERİ Kırsal kalkınma alanında mükerrer kaynak kullanımının engellenmesi, Kırsal kalkınmaya ayrılan bütçenin program-proje bazlı harcanması, Kırsal kesime yönelik sektörel politikalar ve uygulamalar arasında eşgüdümün artırılması, Hizmet sunumunda coğrafi şartları ve demografiyi gözeten yenilikçi modellere geçilmesi, İlçe düzeyinde kırsal kalkınma programlama ve uygulama kapasitesinin artırılması, Kırsal kalkınmada kurumsal performanslarının artırılması ve izlenmesi,

EYLEM PLANI NASL UYGULANACAK? Planda, 2 farklı türde toplam 101 adet faaliyete yer verilmiştir. Hâlihazırda uygulanan ve Yatırım Programında yer alan faaliyetler (A kodlu-61 adet) ile Plan döneminde uygulamaya başlanması öngörülen faaliyetler (B kodlu-40 adet) yer almaktadır. Uygulamaya başlanması öngörülen B kodlu faaliyetler, ilgili kamu kurumları tarafından yıllık yatırım programlarına, Planda belirtilen koşulları karşılamaları kaydıyla, teklif edilebilecektir.

EYLEM PLANI NASL UYGULANACAK? 4. Faaliyetlerin temel finansman kaynağı merkezi bütçedir. Planda yer alan finansman tablosu tahmini ve gösterge niteliğinde olup, sadece A kodlu faaliyetler esas alınarak hazırlanmıştır. Tahmini merkezi bütçe tahsisi, 4 yıl için yaklaşık 8,3 milyar TL’dir. 5. Her bir faaliyetin uygulamasından sorumlu kurum başkanlığında işbirliği yapılacağı belirtilen kurumlarla birlikte ilgili faaliyetin yönlendirme komitesi ihdas edilebilecektir. 6. Planın uygulamasının koordinasyonundan Kırsal Kalkınma Eylem Planı İzleme Komitesi aracılığıyla GTHB sorumludur.

HEDEFLERİN UYGULAMA ALANI Nüfusu 20 binden düşük tüm kırsal yerleşim yerleri (ilçe merkezleri-beldeler-6360 sayılı yasa öncesinde köy statüsünde olan kırsal alandaki mahalleler, köyler, köy bağlıları) Eylem Planının uygulama kapsamındadır.

Teşekkürler…