Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇOCUK NASIL ÖĞRENİR?.
Advertisements

Mutluköy İlköğretim Okulu
ÖZEL ENVAR ilköğretim okulu
ULUSLARARASI GENÇLİK ÖDÜLÜNÜN 10 TEMEL PRENSİBİ. Uluslararası Gençlik Ödülünün dayandığı 10 temel prensip vardır.
Değerler Eğitimi Özgüven.
Genel Öğretim İlkeleri
Öğrenen Kişi ve Bağlam Analizi
ÖĞRENME STİLLERİ.
Bilgi Okuryazarlığı Bu çalışma Prof. Dr. Buket Akkoyunlu’nun “Bilgi Okuryazarlığı ve Yaşam Boyu Öğrenme” başlıklı bildirisine dayanılarak hazırlanmıştır.
Newton’un Hareket Kanunları
AkçanSA Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu
Ünite Ürün Dosyası Sunumu
Beş Aşamalı Mesleki Rehberlik ve
ANNELER BABALAR/ÇOCUĞUNUZ SINAVA GİRİYOR …. Çocuklarımızı çok severken kişisel isteklerimizin, beklentilerimizin onlar için belki de aşırı bir yük olacağını.
Aile Eğitimi Etkinlikleri
IX.BÖLÜM YAŞAM TARZI.
1 eğitimde yeni yaklaşımlar İbrahim KALYONCU Zehra Kitapçıoğlu İlköğretim Okulu Ocak 2007 Tonya Halk Eğitim Merkezi “ y e n i d e r s p r o g r a.
1 T.C. Yükseköğretim Kurulu DİPLOMA EKİ PROGRAM ÖĞRENME ÇIKTILARI (KAZANIMLARI) DİPLOMA EKİ EĞİTİM SEMİNERİ Dönemi Bologna Sürecinin Türkiye’de.
YETİŞKİN EĞİTİMİ (ANDROGOJİ)
İSTASYON YÖNTEMİ.
ÇOCUĞUN OKULA UYUM BAŞARISINI ARTTIRMAK İÇİN VELİYE DÜŞEN GÖREVLER
SÜLEYMAN DEM İ REL PRIMARY AND SECONDARY SCHOOL. GENERAL INTRODUCTION SCHOOL DIRECTORY, TEACHERS AND OTHER STAFF CLASSROOMS PARTS OF THE SCHOOL GALLERY.
YETİŞKİN EĞİTİMİ “SAĞLIK İÇİN HERKES, HERKES İÇİN SAĞLIK.” ÇOKLU DUYUSAL ÖĞRENME ÖĞRENME HATIRLAMA  TAT YOLUYLA %1 OKUMA İLE %10  DOKUNMA İLE %1,5 DUYMA.
YAZ TATİLİ İÇİN ÖNERİLER 
SERVING WATER TO A THIRSTY PERSON Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information.
YALVAÇ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GATHER TOGETHER FOR BETTER "Erasmus+ Programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklenmektedir. Ancak burada.
KISIM 4 Sınıfta Biliş. KISIM 4 Sınıfta Biliş BÖLÜM 11 Okumayı Öğrenme.
Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
This project has been funded with support from the European Commission UK01-KA This publication [communication] reflects the views only.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENMEYİ İSTİYORUM, FAKAT... BENİM STİLİM NE? Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Öğrendiklerinizin aktif bir seçicisi olmak.
Learning to learn network for low skilled senior learners FARKLI ÖĞRENME STİLLERİ! Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle öğrenme. Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training 21. Yüz Yılda Öğrenme Developed with the.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Gölgede kalmış yeterliliklerinizin farkında.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Hafıza performansınızı geliştirmek Developed.
Learning to learn network for low skilled senior learners HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLUMU Learning to Learn Training ÖGRENME KÜLTÜRÜ Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Bir Fırsat Olarak Öğrenme Developed with.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Amaç ve yetenek Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme.
OLUMLU DÜŞÜNCE NEDİR? Hayatın her alanında, bizi her konuda etkileyen aslında bizim olaylara nasıl baktığımızdır. Şunu unutmamak gerekir ki; meydana.
ICFCY-MedUse - On the job learning by using ICF-CY in Social Paediatrics İşlevsellik, Yetiyitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırılması -Çocuk ve Genç.
Elke HOFFMANN & Engin YILMAZ Hessenkolleg- Wetzlar / Almanya İzmir Özel Fatih Koleji / Türkiye Grup Çalışması ve e-Twinning: Metodlar ve Sonuçları / Grup.
Özel Gereksinimli Öğrenciler ve Fen Öğretimi
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Bilinçsiz zihnimiz Developed with the support.
We just want to have the peace for our world Dünyamız için sadece barış istiyoruz.
GİRİŞİMCİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?
Learning to learn network for low skilled senior learners Hayat Boyu Öğrenme Toplumu Learning to Learn Training Ne kazanıyoruz? Developed with the support.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENCİ Mİ? EVET, O BENİM! Learning to Learn Training Developed with the support of the EU Leonardo.
AVRUPA BİRLİĞİ GUNDTVİG ÖĞRENME ORTAKLIĞI ‘ALTIN ÇOCUKLAR ALTIN EBEVEYNLER’ PROJESİ EUROPEAN UNION GRUNDTVIG LEARN PARTNERSHIP GOLDEN PARENTS FOR GOLDEN.
Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve uyum Learning to Learn Training Motivasyon nedir ve neden ona ihtiyaç duyariz? Developed with the support of the.
Learning to learn network for low skilled senior learners Her yerde ve her şekilde öğrenme Öğrenmeyi Öğrenme Eğitimi Developed with the support of the.
Learning to learn network for low skilled senior learners ÖĞRENME KABİLİYETİMİ VE YAKLAŞIMIMI BİLME Öğrenmeyi öğrenme Her yerde ve her zaman kendi stilimle.
BOĞAZLAYAN HALK EĞİTİM MERKEZİ INSTITUTUL POSTLICAL PHOENIX htttp:// NEWHAM COLLEGE OF FURTHER.
MUNZUR WATER Bu Proje AB Tarafından Finanse edilmektedir. This Project is funded by European Union. Responsibility for the information and views set out.
AOÖ 206 Matematik Eğitimi.
MOTİVASYON ÇOCUKLARIMIZ NE İSTER?.
Mutluköy İlköğretim Okulu
Yapılandırmacılık (Oluşturmacılık / Constructivism)
Anadolu Üniversitesi Arkeoloji Bölümü
We are pleased to welcome you to the opening ceremony of
Neden kitap okuyoruz.
ÖĞRENME.
Imagine that you are a teacher and you are taking your 20 students to England for the summer school.
Eurocert European Academy
TANIMLAR EĞİTİM «Bireyin davranışlarında kendi yaşantıları yoluyla, «kasıtlı (amaçlı-bilinçli) olarak istendik (toplumca uygun görülen-istenilen yönde)
Sunum transkripti:

Yaparak yaşayarak öğrenme. Motivasyon ve yöneltme Learning to Learn Training Öğrenmede yetişkinleri ne güdüler? Developed with the support of the EU Leonardo da Vinci Programme This project has been funded with support from the European Commission. This publication reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.

Dersin sonunda öğreneceğiniz şeyler… Çocukların ve yetişkinlerin öğrenmesindeki farklılıklar Herkes öğrenme sürecini başlatan ve devam ettiren motivasyon kaynağına sahiptir

Soru Carmen sallanan sandalyesine oturmuş kitap okuyor. Kitabını kapatıp ayağa kalktı ve yüksek sesle ‘’Ne kadar sevgi dolu güzel bir hikaye, kendimi iyi hissetmemi sağladı, sanırım tekrar okuyacağım’’ dedi. Sallanan sandalyesine geri oturdu ve okumaya devam etti. Carmen 45 yaşında ve okuma yazma kursunu yeni bitirdi ve okumanın verdiği mutluluğu keşfetti. Fakat onu kursu yerinde takip ettiren neydi? İleri yaşta neden öğreniriz?

Çözüm! Öğrenme insanların yeni bilgiler, beceriler ve davranışlar edindiği bir değişim sürecidir. Öğrenme zamanla oluşan ve yaşam boyu gelişen ya da deneyim kazanılan bir süreç olarak düşünülmelidir. Öğrenmenin amacı yeni fikirler ve davranışlarla yerine yenilerini koymak ve geliştirmektir.. Öğrenmeden önce insan öğrenmeye güdülenmelidir.

Kavram Yetişkinlerin ve çocukların öğrenme sürecine yaklaşımlarında farklılıklar vardır.Hepimizin bunu anlamaya ve yetişkinleri öğrenci–çok özel öğrenciler olarak kabullenmeye odaklanmaya ihtiyacımız var.Siz özelsiniz. Yetişkinlerin öğrenimi çocuklardan farklıdır.

Kavram Siz bağımsız ve kendi kendinize güdümlüsünüz.Kendininzi yöneltmeniz için serbest olmaya ihtiyacınız var, bu yüzden öğrenme sürecinin içinde aktif olarak yer almalı ve öğrenme amaçlarını kendi bakış açınızdan anlatmalısınz. Bireysek özerklik ve güdüm

Kavram Yaşamsal deneyimler ve iş yaşamında, ailevi sorumluluklar ve önceki eğitiminizde edindiğiniz bilgi birikimine sahipsiniz. Öğreniminizi bu bilgi ve deneyimlerle ilişkilendirin. Deneyimlerimizin öğrenmedki değerinin farkına varmamız gerek. Hayat tecrübesi

Kavram Siz amaca yönelmişsiniz. Öğrenmeye başlamadan önce ulaşmak istediğiniz hedefi bilmelisiniz. Amaca yönelik

Kavram Siz işe yararlılığa yönelmişsiniz. Öğrenmek için bir sebebiniz olmalı.Öğrenme işinizlde ya da diğer sorumluluklarınızda uygulanabilir olmalı. İşe yararlık

Kavram Siz dersin işiniz için en yaralı olan kısmına odaklanan pratik birisiniz.Siz bilginin kendi hatrına değilde onu işinizde nasıl yaralı şekilde kullanacağınızla ilgilenirsiniz. Pratik tarafı

Kavram Tüm öğrencilerin olduğu gibi sizinde saygı duyulmaya ihtiyacınız var. Sizin herkes eşit bilgi ve deneyime sahipmiş gibi davranılmaya ve düşüncelerinizi serbestçe açıklamaya izin verilmeye ihtiyacınız var. Saygı

Kavram Karmaşık canlılar olduğumuz için öğrenmek için güvenilir motivasyon kaynakları var. Bunlar: Yeni arkadaşlar edinmek için sosyal ilişkiler Beklentileri karşılamak: gelen direktiflere riayet etemek Sosyal huzur: insanlığa hizmet etmek için yetenekler geliştirmek Kişisel ilerleme: işinde yüksek mevkilere gelmek Kaçma/uyarma: sıkıntıdan kurtulmak, iş ve ev hayatının sıradanlığına ara vermek ve hayatın kati detaylarına alternatif sağlamak Bilgiye ilgi: öğrenme uğruna öğrenmek ve bilgiyi araştırmak Öğrenmede pek çok motivasyon kaynağı vardır.

Örnek Bir dakikanızı ayırın ve öğrenci olmanız için kendi güdülerinizi düşünün. Birden çok güdüye sahipsiniz, değil mi? Hatırlayın, siz özelsiniz ve bu yüzden öğrenme sizin için harika bir deneyim olabilir. Öğrenme için daima birden fazla sebep vardır.

Sonuç! Yetişkinlerin öğrenmesi farklı ve özeldir. Bu yüzden bunu etkileyen ppek çok faktör vardır. Adult learning is different and special. Therefore there are many factors that influence it. Yetişkinlerin öğrenmesini tanımlayan faktörleri bilmek yetişkinlerin nasıl ve neden öğrendiklerini anlamanıza yardım edecektir. Yetişkinlerin öğrenmesi farklıdır. Tebrikler!

Çıkarılan ders Yetişkinlerin öğrenmesi ve normal öğrenme arasında kesinlikle farklılıklar vardır. Bu farklılıkları düşünmek size öğrenmede motive olmanızda ve ihtiyaçlarınızı anlamanızda yardımcı olacaktır. Yetişkinlerin öğrenmesindeki belirli noktaları anlamak başarılı bir öğrenme için gereklidir.