Web üzerinden veri toplama ve araştırma Tacettin İnandı.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Edirne Bölge Müdürlüğü
Advertisements

Gözlem Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık.
Yüksek Öğrenimdeki Engelli Öğrenciler
Hastane İşletmeciliği Uzmanı GATA Organ Nakli Koordinatörü
Yıldız Teknik Üniversitesi
HİPOTEZ TESTLERİ.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2013
HR-WEB TANITIM SUNUMU’2014
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
Kocaeli Afet Sonrası Coğrafi Bilgi Paylaşım Sistemi TED-IMAGINS SAYISAL GRAFİK İzmit Kent Kurultayı 24 Ağustos 2000 Kocaeli Sanayi Odası.
GİRESUN ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ
Stratejik Analiz (SWOT Analizi)
Burcu Musaoğlu Data Sistem A.Ş..
Güvenlik Raporlama Sistemi (GRS)
Araştırmanın Evreni ve Örnekleme
HR-WEB Web Tabanlı İnsan Kaynakları Uygulamaları
SİSTEM ANALİZİ VE TASARIMI
Öğretim İlke ve Yöntemleri Yrd. Doç. Dr. Cenk Akbıyık
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
ANADOLU SU HAVZALARI REHABİLİTASYON PROJESİ İZLEME & DEĞERLENDİRME Dolunay KANATLI.
SEÇMELİ DERSLERİN UYGULANMASI
Şişecam S ayısal Yönetimle Verim VIII. "Türkiye'de İnternet" Konferansı 20 ARALIK 2002 Canan Özcan Türkiye Şişe ve Cam Fab. A.Ş.
INTERNET ÜZERİNDEN ANKET YOLUYLA VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ Doç. Dr. Şule Özmen Marmara Üniversitesi İ.İ.B.F. İngilizce İşletme Bölümü İhsan Çakmaklı Marmara.
UZAKTAN EĞİTİMDE AKADEMİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK
SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZ ERİŞİM SAĞLANAN WEB SİTESİNDEN KULLANICI ADI VE ŞİFRESİ İLE SİSTEME GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ. KULLANICI ADINIZ.
Öğretmen Veli İşbirliği için Web Tabanlı Platform Tasarımı
Türkiye’deki Üniversitelerde İnternet Tabanlı Akademik Kayıt ve Not Takip Sistemleri (IANTS) Y.Doç.Dr.Ender Özcan Yeditepe Üniversitesi.
OKULLARIN INTERNETE TAŞINMASINDA BÖTEB’ LERİN (BİLGİSAYAR ve ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ) ROLÜ.
İnternet Teknolojisi Temel Kavramlar
Bilgisayar Ağları İki veya daha fazla bilgisayarın bir araya gelerek oluşturdukları yapıya bilgisayar ağı denir.
E-ÖĞRENME SİSTEMİNİN HİZMET İÇİ EĞİTİMDE KULLANILMASI VE E-ÖĞRENME SİTELERİNİN KULLANIM KOLAYLIĞI AÇISINDAN İNCELENMESİ Yasemin BOY Yaşar ARSLAN Doç. Dr.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TASARIM VE ANİMASYON GİZEM TANIŞ
Bilgi ve İletişim Teknolojisi
WEB 2.0 NEDİR? BİRNUR EKİZ TÜRKÇE ÖĞRETMENLİĞİ ÖRGÜN ÖĞRETİM 2. SINIF.
Bilgi Teknolojisinin Temel Kavramları
ELDER AR-GE ÇALIŞTAYI Nisan-2015 Hasan ÇELİK
Şahin BAYZAN Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi
IMGK 207-Bilimsel araştırma yöntemleri 6. Hafta- Örnekleme yöntemleri ve Anket Yrd. Doç. Dr. Bahadır Namdar Fen Bilgisi Eğitimi ABD.
ÖĞRENME AMAÇLARI Örneklem tasarımının terminolojisine aşina olmak Tesadüfi ve tesadüfi olmayan örnekleme yöntemleri arasındaki farkı anlamak Tesadüfi.
Fatih Projesi Bazı Öneriler Fatih Zirvesi akgul.web.tr/yazilar/sunum/
ÖĞRENME AMAÇLARI Veri analizi kavramı ve sağladığı işlevleri hakkında bilgi edinmek Pazarlama araştırmalarında kullanılan istatistiksel analizlerin.
ÖĞRENME AMAÇLARI Çeşitli veri toplama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajlarını anlamak. Kişisel görüşme, telefonla anket ve çevrim içi anketleri.
Müşterilere Karar Vermelerinde Yardımcı Olmada Pazarlama Araştırması Kullanma Bu bölüme araştırma sürecini ele alarak başlanmaktadır. Daha sonra.
Bölümün Amacı Bu bölüm, bilişim teknolojisinin evrimini incelemektedir. Bölüm, örgütsel işlemlere uygulanan bilişim teknolojisi sistemlerine göz atarak.
Araştımanın Kapsamı Her ay Türkiye kent / kır genelini temsili nitelikte, toplam 18 ilde gerçekleştirilen OMNIBUS araştırmanın EYLÜL ayı çalışmasında C-LINE.
Pazarlama Bilgi Sistemi (PBS)
Bölüm 04 Veri Toplama ve Örnekleme
MESLEKİ ve GELİŞİM DERSİ PERFORMANS ÖDEVİ SUNUSU
MHRS nedir? Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS);
1- YEREL ALAN AĞI - LAN 2-GENİŞ ALAN AĞI - WAN
Verilerin Sınıflandırılması
EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARETTE RİSK ESASLI KONTROL SİSTEMİ (TAREKS) 21/03/2013 H. Sibel KAPLAN Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdür Yardımcısı.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
XML ve XML WEB SERVİSLERİ Volkan ALTINTAŞ. XML Bağımsız bir kuruluş olan W3C tarafından tasarlanmıştır. Herhangi bir kurumun tekelinde değildir. Kişilerin.
Pazarlama Araştırmalarına Giriş ve Araştırma Süreci
Bilgi İşlem Organizasyonu Güz Dönemi Server Çeşitleri ve Aralarındaki Farklar – Burak Eray KAYIŞ.
İNTERNETTE İLETİŞİM VE İNTERNET SERVİSLERİ
Yeni Nesil Laboratuvar
Bilimsel Araştırma Yöntemleri Verilerin Toplanması ANKET
PAZARLAMA ARAŞTIRMALARI
BİLGİ VE AĞ GÜVENLİĞİ DERSİ ÖDEVİ Ödev Konuları: 1) Dağıtık sistemler nedir avantajı nelerdir ? 2) Arp zehirlenmesi nedir? 3) Günümüzde kullanılan en güncel.
İçerik Yönetim Sistemi
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
EN KOLAY ONLINE ÖN MUHASEBE PROGRAMI YONCAERP
Amazon Web Servisleri ve Javascript Dilinin Birlikte Kullanımı
İnternet Aracığıyla Uzaktan İşlem ve Bilgisayar Kontrolü
Öğretim Görevlisi Alper Talha Karadeniz Veri Tabanı 1
WİNDOWS SÜRÜMLERİ ARASINDAKİ FARKLILIKLAR
Sunum transkripti:

Web üzerinden veri toplama ve araştırma Tacettin İnandı

Kapsam Olumlu ve olumsuz yönleri

Web tabanlı araştırma İnternet ve web ortamı, bildirim sistemleri yanında epidemiyolojik araştırmalara da kaynaklık etmektedir. Araştırma tekniklerinin gelişimine koşut olarak, veri toplama araçlarının geliştirilmesinden veri analizine kadar birçok araştırma aşamasında, bilgisayar ve web teknolojisi hızla yaygınlaşmaya başlamıştır. Web tabanlı araştırmalar, araştırmacıların araştırmalarını İnternet üzerinden yapabilmelerine olanak sağlayan bir yöntem olarak kabul edilmektedir. Araştırma verilerinin web ortamı üzerinden toplandığı bu araştırmalarda, veri toplama için oluşturulan özel ve farklı programlar kullanılmaktadır (Örn: SurveyWiz, WWW Survey Assistant, WEXTOR vb. gibi).10 Bununla birlikte, web tabanlı araştırmaların uygun koşullarda yapılması ve koşulların dikkat ve özenle belirlenmesi önemlidir.

Dikkat edilmesi gereken konular Mahremiyete özen gösterilmeli Araştırmaya katılım aşamasında “aydınlatılmış onam” alınmalı Tekrar kullanımlar önlenmeli

Olumlu yönleri Veri toplama süresinin azalması Dinamik tasarım ve ekran dizaynındaki esneklik Verilerin otomatik analizinin yapılabilmesi Ek verilerin de alınabilmesi Coğrafi sınırların bir engel teşkil etmemesi Anakütle –Örneklem büyüklüğü Tesadüfü hatanın azaltılması Katılımlı araştırma tekniklerinin uygulanabilmesi Fiziksel engeli olan kişilere kolay ulaşabilme Veri girişinde standartlara uyum Düşük maliyet Gizlilik nedeni ile oluşan kaygılar daha az

Olumsuz yönleri Katılım düşüklüğü Yoksul kesime ulaşamama Elektronik ortama bağlı güvenlik kaygıları Anket dolduranın belirsizliği Ankete erişim problemleri Araştırma hassasiyetinin kavranılamayışı Tüm araştırmaların yapılamaması İnternet anketlerinde ödül anlayışının olması

Uygulama sorunları Ulaşmayan ve/veya hatalı e-posta adresleri İlgisiz ve/veya yanlış anket doldurmaları Internet Sayfasına erişim problemleri

Yazılımlar Limesurvey SurveyMonkey SurveyWiz, WWW Survey Assistant, WEXTOR Googledrive

Özet Alternatif bir veri toplama yöntemi Maliyeti düşük Giderek daha önemli bir yöntem olacak

Kaynaklar 1.Doç. Dr. Şule Özmen, İhsan Çakmaklı 2.Dilek Aslana, Cavit Işık Yavuz. WEB tabanlı araştırmalar ve halk sağlığı alanında kullanımı. Turk J Public Health 2013;11(2) 3.