ERMENİ SORUNU - İDDİALAR VE GERÇEKLER - Hazırlayan: Feridun ESER Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Hazırlayan: Bahadır Tuncay Şaphane Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi
Advertisements

B. HUKUK ALANINDAKİ İNKILAPLAR Türkiye’de Anayasalar 1921 Anayasası 1.İnönü Savaşı’ndan sonra yeni Türk devletine işlerlik kazandırmak amacıyla 20 Ocak.
VAKIFLAR Bir hizmetin gelecekte de yapılabilmesi için belli şartlarda ve resmi bir yolla ayrılarak bir topluluk veya bir kimse tarafından bırakılan mal.
GEÇMİŞ YILLARDA ÖĞRENDİKLERİNİZİ HATIRLAYARAK----> 1. DÜNYA SAVAŞININ TEMEL SEBEBİNİN NE OLDUĞUNU TARTIŞINIZ.
KUTÜL AMARE ZAFERİ KUTLAMA PROGRAMI [100. Yıl] ERTUĞRUL GAZİ İMKB MESLEKİ VE TEKNİK VE ANADOLU LİSESİ.
İMAM HATİP ORTAOKUL VE LİSELERİ MÜDÜRLERİ TOPLANTISI GÜNDEMİ 1- Açılış ve Tanışma 2- Memnuniyet Anketi Analizi 3-Değerlendirme (Sayın Kâmil AYDOĞAN) 4-İlimizdeki.
Yönetim biçimi Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti, Mustafa Kemal önderliğinde 1923'te kurulmuştur. Resmî dili Türkçe‘dir. Demokratik, laik, sosyal bir.
FP. TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN GEÇMİŞİ Orta Asya Türkleri’nin Müslüman olmadan önce örgün eğitim kurumlarının olup olmadığı bilinmemektedir. Ancak Türk Kültürü’nün.
TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ. TOBB nedir ? Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (kısa TOBB) Ticaret Odaları, Sanayi Odaları, Ticaret ve Sanayi Odaları,
Eğitim Kültür Alanında İnkılaplar 11.Milli Eğitim Tevhid-i Tedrisat(Öğretim Birliği Kanunu) ve Medreselerin Kaldırılması: (3 Mart 1924) Osmanlı Devleti’nin.
MISIR UYGARLIĞI Mısır’da MÖ 3000 yıllarında Nil havzasında ortaya çıkmış bir uygarlıktır.
ESMA ŞAHİN &BENSU TAŞÇI 7.SINIF OLTU İMAM HATİP ORTAOKULU.
AHİLİ K Güçlü bir sivil toplum örgütü. ESKİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜMÜZ; AHİLİK Bilindiği gibi Türklerin tarih sahnesine çıkışı neredeyse insanlık tarihi.
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ OLUŞTURAN UNSURLAR VE TÜRK KÜLTÜRÜ
ERMENİ SORUNUNA GİRİŞ Asya ve Avrupa kıtaları arasında köprü konumunda olan Türkiye, Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayan boğazları, Orta Asya, Kafkasya ve Ortadoğu’daki.
ERZURUM KONGRESİ (23 Temmuz-7 Ağustos 1919) TOPLANIŞ AMACI
 Ülkemizdeki nüfusun sayısı ve nüfusla ilgili veriler yapılan nüfus sayımları ile elde edilir. Bu sayımlar sonucunda, toplam nüfus, nüfusun yaş gruplarına.
 Kurultay (Kongre) Detay : Bir konuyu görüşmek üzere çeşitli ülkelerden gelen delegelerin katılImıyla gerçekleştirilen uluslararası toplantılara veya.
YUNUSELİ HACI NACİYE KANALICI İLKÖĞRETİM OKULU
TÜRK TARİHİ Anadolu'ya İlk Türk Akınları Malazgirt Savaşı
ZARARLI CEMİYETLER 1-AZINLIK CEMİYETLERİ
SLAYTI SESLİ İZLEYİNİZ…
OSMANLI İMPARATORLUĞU’NUN DEMOKRATİKLEŞME HAREKETLERİ
K O N G R E L E R D Ö N E M İ Dersin adı :İnkılap Tarihi HAZIRLAYAN Mert ULUS Sınıfı :8/B No:8.
SAĞLIK TURİZMİNDE ÖNEMLİ TIBBİ DESTİNASYONLAR 1. Sağlık Turizminde Öne Çıkan Destinasyonlar Global ölçekte değerlendirildiğinde son yılda bazı ülkelerin.
TÜRKİYE SELÇUKLU DEVLETİ’NİN KURULUŞ DÖNEMİ. Süleyman Şah Dönemi ( ): Türkiye Selçuklu Devleti’nin kurucusu Süleyman Şah’tır. Süleyman Şah,
KURTULUŞ SAVAŞINDA CEPHELER
Ahmet Kutsi Tecer 1901 yılında Kudüs'te doğdu. İlköğrenimine Kudüs'te başladı ve Kırklareli'nde devam etti. Lise öğrenimini Kadıköy Sultanisi'nde tamamladıktan.
 Düzenli ordunun kurulması sırasında Çerkez Ethem’in TBMM’ye karşı isyan etmesini fırsat bile Yunanlılar, İngilizlerin de desteğini alarak Bursa’dan.
Hazırlayan:Ümit TURGUT. Kapitülasyon: Yabancı devlet ve vatandaşlarının bir ülkede sahip olduğu ayrıcalıkları, imtiyazları veya muafiyetleri ifade etmektedir.
Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi
YETERSİZLİĞİ OLAN BİREYLERE İLİŞKİN ULUSLARARASI YASAL DÜZENLEMELER
TOPRAK ANA.
SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ (23AĞUSTOS-13EYLÜL1921)
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
1. Dünya Savaşı Osmanlı Devleti’nin Savaştığı Cepheler
GÜNEY CEPHESİ MARAŞ ANTEP URFA DESTANLAŞAN DİRENİŞ SÜTÇÜ İMAM
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Atatürk ve Türk Kadını
ÜLKEMİZ VE DÜNYA.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRK DIŞ POLİTİKASI
MUSTAFA DOĞRU MALCILAR ANADOLU LİSESİ
II.BALKAN SAVAŞI (29-30 HAZİRAN 1913).
 Mısır, Nil Nehri'nin akış yönüne göre Aşağı ve Yukarı Mısır olmak üzere ikiye ayrılmıştır.
GÖKTÜRK KİTABELERİ.
KURTULUŞ SAVAŞI CEPHELER SORU SUNU
15 TEMMUZ YAŞANANLAR ŞEHİTLER SUÇLULAR ANASAYFA.
II.İnönü Savaşı Nedenleri I.İnönü Savaşı'nın üzerinden 3 ay geçmeden Yunanlılar tekrardan saldırıya geçtiler.
BİRİNCİ MEŞRUTİYET'İN İLANI
MONDROS ATEŞKES ANTLAŞMASI
5.SINIF MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK
NİĞDE ÜNİVERSİTESİ YAŞAYAN DEMOKRASİ EĞİTİM FAKÜLTESİ
KURTULUŞ SAVAŞI
ADNAN MENDERES 'da, Aydınlı toprak ağası varlıklı bir çiftçinin oğlu olarak doğdu. Büyük babası Hacı Ali Paşa Konya'dan Tire taraflarına.
ATATÜRK’ÜN ÖNDERLİĞİNDE YAPILAN YENİLİKLER
ÇOCUK KORUMA HİZMETLERİNDE KOORDİNASYON STRATEJİ BELGESİ
YA İSTİKLAL YA ÖLÜM ÜNİTE III - Doğu Cephesi - Güney Cephesi
ADR KONVANSİYONU
Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası ( )
Bu bir gizli eğitimdir…
DİPLOMASİ Diplomasi nedir? Diplomasiye neden ihtiyaç var?
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
7. SINIF 1. ÜNİTE Melek ve Ahiret İnancı.
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ
OKÇULUK RUMEYSA ÇETİN.
Ermeni İsyanları ve "Sevk ve İskân Kanunu"
Sunum transkripti:

ERMENİ SORUNU - İDDİALAR VE GERÇEKLER - Hazırlayan: Feridun ESER Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi Felsefe Öğretmeni

TÜRKLERLE ERMENİLERİN KARŞILAŞMASI: 11.yy.

TÜRK İDARESİNE KADAR ERMENİLER… Ermeniler, 11.yy.a kadar sırası ile; *Pers, (M.Ö yy.) *Sasani, (M.Ö. 2 - M.S. 7.yy.) *Bizans, (M.S yy.) *Arap egemenliğinde yaşamışlar; Bölgede tarih boyunca bağımsız bir devlet kuramamışlardır.

TÜRK İDARESİNDE AZINLIKLAR: AZINLIK, GAYRİMÜSLİMLER İÇİN KULLANILIR. TÜRKLER, AZINLIKLARI KENDİ İÇ İŞLERİNDE SERBEST BIRAKMIŞ; BÖYLELİKLE AZINLIKLAR, KÜLTÜRLERİNİ DEVAM ETTİREBİLMİŞLERDİR.

Ermeni Tarihçi Matheaus;(12.yy.) “Türkler, Bizans ve Sasanilere göre Ermeni halkına daha iyi davranmışlardır.” Ermeni Yazar Nersessian (1978) : “Ermeniler, Türk idaresi altında hürriyete kavuşmuşlardır.”

TÜRK TOPLUM YAPISI İÇİNDE AZINLIKLARIN DURUMU: Ubicini, Mikoscha, Lamartine ve Dadyan: “Türkler, idareleri altında yaşayan milletlere dini veya ırki herhangi bir sebeple baskı yapmamaktadırlar.” Levon Dabağyan (Günümüz Ermeni Tarihçisi): “Ermeniler, milli varlıklarını Türklere borçludurlar; eğer Anadolu, Bizans hakimiyetinde kalsa idi, Ermeni adı tarihten silinebilirdi.”

Fatih Döneminde Ermeni Patrikliği kuruldu. (15.yy)

Ermeniler, 18.yy. ortalarına kadar Türkçe konuşurlar ve Türkçe isimler kullanırlardı. Türklerle bu derece kaynaştıkları için; Millet-i Sadıka olarak kabul edilmişlerdi...

Ermeniler, Türklere o derece uyum sağlamışlardı ki; Alman Mareşal Moltke: 1835 yılında, “Ermenilere hakikatte Hıristiyan Türkler denilebilir.”. demekten kendini alamamıştır.

Osmanlı idaresinde Bayındırlık, Bahriye, Hariciye, Maliye, Hazine, Posta-Telgraf, Darphane Bakanlıkları, Müsteşarlıkları yapan Ermeniler olmuştur...

19. yüzyılın son çeyreğine kadar Osmanlıların bir Ermeni Sorunu olmadığı gibi, Ermeni halkının da Türk yöneticileriyle halledemedikleri bir mesele mevcut değildi.

ANCAK; Osmanlı Devleti zayıflamaya başlayınca… Rus, İngiliz ve Fransızlar ERMENİLERDE: “TÜRK KARŞITLIĞI” FİKRİNİ UYANDIRDILAR; VE ERMENİLER, ÖRGÜTLENMEYE BAŞLADILAR…

EDGAR GRANVİLLE diyor ki; “BU İŞ, ERMENİLERDEN DOĞMAMIŞTIR; RUSLAR, ERMENİLERİ KIŞKIRTINCAYA KADAR ANADOLU’DA BİR ERMENİ HAREKETİ YOKTU.”

ERMENİ KOMİTALARI, 1887’DEN SONRA KANLI FAALİYETLERİNE BAŞLADILAR. İŞTE ÖRGÜT İSİMLERİ:

Hınçak Taşnak Ramgavar Silahlılar Cemiyeti Ermenistan’a Doğru Cemiyeti Genç Ermenistan Cemiyeti İttihat ve Halas Cemiyeti Karahaç

İNGİLTERE’NİN ERZURUM KONSOLOSU GRAVES - (1895): “TÜRK – ERMENİ ÇATIŞMASINI BAŞLATANLAR, ERMENİ KOMİTACILARIDIR. BUNDAN ÖNCE ERMENİLERLE TÜRKLER ARASINDA BİR ÇATIŞMA YOKTU.” (Kaynak: Newyok Herald Gazetesi muhabiri S. Whitman’in Turkısh Memories adlı eseri.) Rus Konsolos Mayewski de benzer ifadeler kullanmaktadır.

Ermeni Kiliselerinin Kışkırtıcı Faaliyetleri

ERMENİ KİLİSESİ, ERMENİ DİN ADAMLARI, ERMENİ AYRILIKÇI HAREKETİNİ VE TÜRK DÜŞMANLIĞINI KIŞKIRTMIŞTIR. KOMİTACILAR, KENDİLERİNİ ERMENİ HALKININ KURTARICISI OLARAK GÖRMÜŞLERDİR.

Ayaklanan Halk

NETİCE! EMPERYALİZMİN OYUNU TUTUYOR… VE ERMENİLER… KAN DÖKMEYE BAŞLIYOR!

HEDEF: BÜYÜK ERMENİSTAN’IN kurulması.YÖNTEM: TÜRK KANI DÖKEREK

İSYANLAR: Erzurum Kumkapı Gösterisi- (İstanbul) Kayseri, Yozgat, Merzifon Olayları Sason (Batman) İsyanı, Babıali Gösterisi Zeytun İsyanı (Kahramanmaraş) Van İsyanı ve Osmanlı Bankası Baskını İkinci Sason İsyanı Sultan Abdülhamid’e Suikast Girişimi Adana İsyanı Kayseri ve Bitlis Olayları TOPLAM: 38 İSYAN

BAŞLARI, BACAKLARINA BAĞLANARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ TÜRKLER

ANNE KARNINDAKİ, KUNDAKTAKİ BEBELERİ ÖLDÜRDÜLER.

DÖVÜLDÜKTEN SONRA BAŞLARI KESİLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞ TÜRKLER

. Doğu Anadolu harabe haline geldi. ( )

Atatürk Üniversitesi tarafından yapılan kazı sonucu, toplu mezardan çıkartılan Ermeni katliamına uğramış Türklere ait iskelet parçaları.

KANIT MI ARIYORSUNUZ?... TÜRKLERE AİT BİR TOPLU MEZAR!

İSYAN VE KATLİAMLAR DURMAK BİLMİYORDU… OSMANLI DEVLETİ’NİN ALDIĞI KARARLA; KOMİTALAR KAPATILDI VE… ÇETECİLER TUTUKLANMAYA BAŞLANDI.

Ermeni soykırımının Yıldönümü 24 Nisan 1915

DEVLET MECBUR KALIYOR! 1887’DEN BERİ AKAN KANI DURDURMAK İÇİN TEHCİR UYGULAMASI BAŞLIYOR (1915) 30 SENE SONRA?!...

TEHCİR ETTİRİLEN ERMENİ SAYISI: PROF. HALAÇOĞLU’NA GÖRE: ABD RESMİ KAYNAKLARINA GÖRE: PLANLANAN BÖLGELERE SAĞ ULAŞAN ERMENİ SAYISI: TEHCİRDE ÖLEN ERMENİ SAYISI: ERMENİ TEHCİRİ OLMASA İDİ; KARŞILIKLI ÖLÜMLER ARTARDI. OSMANLI DEVLETİ, TEHCİR EDENLERİ KORUMAK İÇİN CEPHEDEN ASKER ÇEKMİŞ VE KORUMAYA ÇALIŞMIŞTIR. AMAÇ, KATLİAM YAPMAK OLSA İDİ; TEHCİR ETTİRMEDEN ERMENİLER YAŞADIKLARI YERDE KATLEDERDİ.

TEHCİR ETTİRİLMEYEN ERMENİ SAYISI: SAVAŞ BİTTİKTEN SONRA OSMANLI DEVLETİ, ERMENİLERİN GERİ DÖNMESİNE İZİN VERDİ, YARDIMCI OLDU. YAKLAŞIK ERMENİ, ANADOLU’YA GERİ DÖNDÜ. GERİ DÖNENLERLE BİRLİKTE (1921) ANADOLU’DAKİ ERMENİ NÜFUSU: (ERMENİ PATRİKHANESİ VERİLERİNE GÖRE)

HOVANNES KAÇAZNUNİ: (ERMENİSTAN'IN İLK DEVLET BAŞKANI; 1923 YILINDA, BÜKREŞ’TE, TAŞNAK SÜTYUN GENEL KURULUNDA) "ERMENİLER, RUSYA, İNGİLTERE VE FRANSA'NIN OYUNUNA KANDILAR. ÖLDÜRDÜK VE ÖLDÜRÜLDÜK. TAŞNAKLARIN YAPTIKLARI HATA İDİ."

KAYSERİ’DE KATLEDİLEN TÜRKLER İÇİN YAKILMIŞ AĞITLARDAN BİRİ: “KAPI KAPI GEZİYORLAR, İFADEYİ YAZIYORLAR; DÜŞMAN BAŞINA VERMESİN, OĞLAK GİBİ YÜZÜYORLAR. KELE DUDU, KANLI GÖMLEK, YU DİYORLAR; BEBEKLERİ KAYNATMIŞLAR, KUZU ETİ, YE DİYORLAR. ENFİYECİ HÜSEYİN’İ TELLERİNEN BOĞUYORLAR; ZABIT KATİBİ MEHMET’İ TOPUZUNAN DÖVÜYORLAR.”

Anadolu ve Kafkaslar’da Türk, Ermeniler tarafından katledildi.

ARASINDA ÖLEN ERMENİ VE TÜRK SAYISI: Justin Mc Carthy: Çoğunluğu Türk olmak üzere müslüman öldü. (Ermeni kayıpları: civarındadır.) Bogos Nubar: Türk öldü. KORKU NEDENİ İLE BÖLGEYİ TERK EDEN TÜRK NÜFUSU: Rus belgelerine göre: Osmanlı belgelerine göre:

ABD ESKİ BAŞKANI R. REAGAN’IN HUKUK DANIŞMANI BRUCE FEİN diyor ki… “1981 YILINDA BEYAZ SARAY’IN YAPTIRDIĞI ÖZEL ARAŞTIRMAYA GÖRE ERMENİ TERÖR ÇETELERİNİN MÜSLÜMANI ÖLDÜRDÜĞÜ TESPİT EDİLMİŞTİR. ERMENİ KAYIPLARI İSE CİVARINDADIR.”

TÜRK ERMENİ YALAN

PROF. JUSTİN MC CARTHY: TÜRK – ERMENİ ÇATIŞMALARINI BAŞLATANLAR, ERMENİ KOMİTACILARDIR. TÜRKLER KENDİLERİNİ SAVUNDULAR. ERMENİ NÜFUSUNA İLİŞKİN RAKAMLAR KASITLI OLARAK ABARTILMAKTADIR. OSMANLI DEVLETİ’NİN VERDİĞİ RAKAMLAR, GÜVENİLİR VE OBJEKTİFTİR.

PROF. STANFORD SHAW- (1977): “ERMENİLERE YÖNELİK BİR SOYKIRIM YOKTUR; KARŞILIKLI KIRIM VARDIR.”

RUS YARBAY TWERDOKHLEBOF VE GENERAL ODİŞELİDZE: DOĞU ANADOLU’DA “KATLİAM VE SOYKIRIMI YAPANLARIN ERMENİLER OLDUĞUNU” RAPORLARLA RUS GENELKURMAYINA İLETMİŞLERDİR.

PROF. NORMAN STONE: (İSKOÇYA) “ERMENİLERİN ORTAYA KOYDUKLARI BELGELER DÜZMECEDİR; TÜRKLER, SOYKIRIM UYGULAMADI.”

ABD’Lİ AMİRAL BRİSTOL VE GENERAL HARBOURD: (1919) ERMENİ İDDİALARININ YALAN OLDUĞUNU ve SOYKIRIMA UĞRAYANLARIN TÜRKLER OLDUĞUNU RAPOR ETMİŞLERDİR.

DOĞU ANADOLU’DA TÜRK VE ERMENİ NÜFUS KARŞILAŞTIRMASI İSİMTÜRK NÜFUSU ERMENİ NÜFUSU WAMBERT TRODER JAKMEN ZELENOF COİNET

SEVR ANTLAŞMASINA GÖRE ERMENİSTAN

KURTULUŞ SAVAŞI YILLARINDA TAŞNAKLAR, 1918 YILINDA KAFKASYA’DA ERMENİSTAN’I KURDUKLARINI İLAN ETTİLER VE KURDUKLARI ORDU İLE ANADOLU’YA GİRDİLER. BU SALDIRI, DOĞU CEPHESİ KOMUTANI KAZIM KARABEKİR TARAFINDAN DURDURULDU VE PÜSKÜRTÜLDÜ. ERMENİLER, KURTULUŞ SAVAŞI YILLARINDA GÜNEY CEPHESİNDE FRANSIZ VE İNGİLİZ İŞGAL KUVVETLERİ İÇİNDE GÖNÜLLÜ ASKERLİK YAPMIŞLAR VE BÖLGEDEKİ TÜRKLERE ZULÜM YAPMIŞLARDIR.

KARABETYAN CEMİYETİ!... KURTULUŞ SAVAŞI YILLARINDA, TÜRKLERE SİLAHLA, MADDİYATLA VE BEDENEN YARDIM EDEN BİR ERMENİ CEMİYETİDİR. BU CEMİYET, “TÜRK – ERMENİ TEALİ CEMİYETİ” OLARAK DA BİLİNİR. BU CEMİYET, TÜRKLERLE ERMENİLERİN BİRLİKTE VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMALARINI İSTEMEKTE İDİ.

YENİ DALGA ERMENİ TERÖR ÖRGÜTLERİ: ASALA (Ermeni Gizli Ordusu) JCAG (Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları) NAR (Yeni Ermeni Direnişi) AMAÇLARI: SÖZDE SOYKIRIMIN İNTİKAMINI ALMAK VE ULUSLAR ARASI KAMUOYUNUN DİKKATİNİ ÇEKMEK. YİNE KAN AKMAYA BAŞLIYOR…BU SEFER HEDEF: YURT DIŞINDAKİ TÜRK VARLIĞI

1979 Yılından İtibaren Ermeni Teröründe Büyük Artış: 21 Ülkenin 38 Kentinde; 39 Silahlı, 70 Bombalı, 1 İşgal, Toplam: 110 Terör Olayı.

1979 Yılından İtibaren Ermeni Teröründe Büyük Artış Bu Olaylarda; 42 Türk Diplomatı ve 4 Yabancı Uyruklu Ölü, 15 Türk ve 66 Yabancı Uyruklu Kişi Yaralı.

3 T Planı LOBİ FAALİYETLERİ İLE…

AMAÇ: “BÜYÜK ERMENİSTAN”I KURMAK, HALA VAZGEÇMEDİLER: 1991 YILINDA AZERBAYCAN’A BAĞLI KARABAĞ’I İŞGAL ETTİLER; VE İŞGAL HALA SÜRMEKTE!

ARASINDA RUS VE ERMENİ ASKERLERİNCE AZERİ ÖLDÜRÜLMÜŞ, BİR O KADARI YARALANMIŞTIR. KARABAĞ İŞGALİNDEN (1991) DOLAYI ’DAN FAZLA AZERİ HALEN TOPRAKLARINDAN AYRI YAŞAMAKTADIRLAR.

1991- AZERBAYCAN/ HOCALI ANNELERİ, BABALARI, ÇOCUKLARI ÖLDÜRDÜLER!

1991- HOCALI

GÜNÜMÜZDE ERMENİSTAN

GÜNÜMÜZDE TÜRKİYE’DEKİ ERMENİ SAYISI: ERMENİ KİLİSESİ, 16 ERMENİ OKULU VAR. ERMENİCE YAYIN YAPAN 3 GAZETE VAR. SANATÇI ERMENİLER: ROBER HATEMO, ONNO TUNÇ, CEM KARACA, ARTO, HAYKO CEPKİN, ADİLE NAŞİT SOSYOLOG – YAZAR: ETYEN MAHCUPYAN (Başbakanlık danışmanlığı yaptı.) GAZETECİ: HAYKO BAĞDAT

Ermenistan Parlamentosu’nca 23 Ağustos 1990'da kabul edilen bildiride; "Ermenistan Cumhuriyeti, Osmanlı Türkiyesi ve Batı Ermenistan'da gerçekleştirilen 1915 soykırımının uluslar arası kabul görmesi çabasını destekler" maddesine yer verilmiştir.

Asılsız soykırım iddiası maalesef hala bazı parlâmentolarda kabul görmektedir.

SOYKIRIM İDDİASINI KABUL EDEN BAZI ÜLKELER: Uruguay Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Arjantin Rusya Kanada ve Yunanistan Belçika Fransa ve İtalya Avrupa Birliği Parlamentosu

BAŞARAMAYACAKLAR! “TÜRKİYE CUMHURİYETİ VE TÜRK VARLIĞI İLELEBET VAR OLACAKTIR!” ‘‘DEVLET-İ EBED MÜDDET’’