SAAT: 10.00 160 SORU-160 DAKİKA  NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
ÇAĞDAŞKENT ANADOLU LİSESİ REHBERLİK SERVİSİ
Advertisements

{ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ORTAK SINAVLAR SINAV İŞ VE İŞLEMLERİ İLÇE MÜDÜRLERİ TOPLANTISI.
1. 2 Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, 01 – 02 Eylül 2012 tarihlerinde lisanslama sınavları 4 oturumda yapılacaktır. Sınavların genel amacı, sermaye.
YGS NEDİR? LYS NEDİR?.
26 – 27 KASIM 2014 SINAVLARI İÇİN SON HATIRLATMALAR.
ÖSYM SINAVLARINDA SINAV GÜVENLİĞİ Modül 3. İÇERİK Sınav Güvenliğinin Tanımlanması ÖSYM Sınav Tedbirleri Sınav Öncesi Tedbirler Ölçme ve Değerlendirme.
YGS – LYS VE SÜREÇ.
ESKİŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
SINAV SİSTEMİ 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 2 aşamalı bir sistem olacaktır. 1. aşamada 1 oturum 1. aşamada 1 oturum 1.aşama 23 Mart tarihinde.
2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ
ÖSYS’ de Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar ve Sınav Taktikleri
2012 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS).
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
1. 1.Oturum (C.tesi)Saat =10:00 2.Oturum (C.tesi)Saat =14:00 3.Oturum (Pazar)Saat =10:00 4.Oturum (Pazar)Saat.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
YGS / LYS RAHMİ SİNANKILI.
ALINTILAR ÖSYM 2013 KLAVUZU. SINAV SÜRECİ Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri : 2-15 Ocak 2013 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Tarihi,
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
Nizip Rehberlik ve Arastırma Merkezi – Rehberlik Hizmetleri Bölümü Ortaöğretime Geçiş Ortak Sınavları.
2013- ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
2013 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
SINAVSIZ GEÇİŞ ve OBP.
TERCİH DANIŞMANLIĞINDA
1. D.G.S. nedir? Meslek Yüksekokullarından mezun olanların, lisans eğitimine devam edebilmeleri için, yılda bir defa ÖSYM tarafından tek oturumda yapılan.
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
T.C. KOCAELİ VALİLİĞİ İL Mİllİ Eğİtİm Müdürlüğü
FINDIKLI MESLEKİ ve TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ
1 Ö ğrenci Se ç me ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) Tanıtım Sunumu.
KİLİMLİ CUMHURİYET ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2013 ORTAK SINAV UYGULAMALARI.
Adres:Fevzipaşa Cad. Tlf: Elektronik Ağ:erzincan.meb.gov.trTwitter:erzincanmem.
ÖSYS Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi.
2015 YILI ÜNİVERSİTELERDE ÖZEL YETENEK PROGRAMLARI VE ŞARTLARI *Özel yetenek gerektiren programların sınavları ile seçme ve yerleştirme işlemleri yükseköğretim.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Üniversite Yolunda N asıl Üniversiteli Olurum. LYS.
BİLSEM TANILAMA SÜRECİ
AYYILDIZ ortaokulu TEOG S İ STEM İ Okan GÜÇLÜ Okan GÜÇLÜ Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen.
YGS-LYS SINAV SİSTEMİ Suat ESER Okul Psikolojik Danışmanı YGS-LYS klavuzuna göre hazırlanmıştır. PSIKOLOJIK DANıŞMAN SUAT ESER.
YGS BAŞVURU TARİHLERİ OCAK “ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)” NEDİR? Ortaöğretim kurumlarından mezun olan ya da mezun olacak.
YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) 1. BASAMAK SINAVI.
ELEME,SEÇME,SIRALAMA!
CUMHURİYET ANADOLU LİSESİ
1 YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI (LYS)
 5, 6, 7 inci sınıflara yönelik olarak Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 28 Mayıs 2016 tarihinde Türkiye saatiyle saat 10.00’da yapılacaktır.
ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 1. AŞAMA2. AŞAMA YGS LYS.
100 puan üzerinde sınıftaki okul ortalamamız. YILSONU BAŞARI PUANI 700 puan üzerinde TEOG’dan kaç puan aldığımız AĞIRLIKLI SINAV PUANI 500 puan.
Şükran Sinangil Psikolojik Danışman Yasemin Karakaya Ortaokulu 2013.
(ÖSYS) KILAVUZU. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Başvuru Tarihleri 6-20 OCAK 2016 ÜCRET ÖDEME İÇİN SON GÜN, 21 OCAK 2016.
TÜRKİYE’DE YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SİSTEMİ VE SON DEĞİŞİKLİKLER
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
Bazı Önemli Kural Değişiklikleri
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FATMA CAN REHBERLİK SERVİSİ
YGS NEDİR MURAT YAŞAR OKUL REHBER ÖĞRETMENİ.
YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) ve LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) ile üniversiteye geçiş sistemi iki aşamalı hale getirildi. YGS Mart ayında LYS Haziran.
YGS LYS VELİ BİLGİLENDİRME SEMİNERİMİZE
2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)
*2017 YGS/LYS *SINAV ÖNCESİ *TERCİH DÖNEMİ
2017-ALES Sonbahar Dönemi Bina Sınav Sorumlusu Görevli Eğitimi
YEŞİLHİSAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ
HER SINAVDA BAŞARININ İLK ADIMI SINAVI TANIMAKTIR!
REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YGS-LYS SINAV SİSTEMLERİ SUNUSU
2017 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME (ÖSYS) SİSTEMİ
2017-YGS Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Sınav Görevlileri Yönetimi Daire Başkanlığı.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı
2018 KPSS- Ortaöğretim (KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI) GÖREVLİ EĞİTİMİ
1 Nisan 2018 tarihinde uygulanacak olan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavına (2018-YDS İlkbahar Dönemi) Görevli Eğitimi ÖLÇME, SEÇME VE YERLEŞTİRME.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
Sunum transkripti:

SAAT: SORU-160 DAKİKA

 NÜFUS CÜZDANI VEYA PASAPORT  2016-YGS SINAVA GİRİŞ BELGESİ: Sınava Giriş Belgesi adreslerinize gönderilmeyecektir. TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile ÖSYM’nin internet adresinden sınav tarihinin 10 öncesinden başlamak üzere edinebilirsiniz.

ADAYLARIN SINAVA GİRECEKLERİ BİNANIN KAPISINDA EN GEÇ SAAT 09.00'DA HAZIR BULUNMALARI ZORUNLUDUR.

 SINAVA GİRECEĞİNİZ OKULA ÖNCEDEN GİDİP BAKMANIZ SINAV GÜNÜ YABANCILIK ÇEKMEMENİZİ SAĞLAYACAK VE OKULUNUZU, SALONUNUZU DAHA RAHAT BULMANIZ AÇISINDAN SİZE FAYDALI OLACAKTIR.

 Sınav binalarında hiçbir eşya emanete alınmayacağından adayların sınav binalarına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth vb. cihazlarla; kulaklık, kolye, küpe, yüzük (alyans hariç), bilezik, broş, anahtar, metal para gibi metal içerikli eşyalarla (basit başörtü iğnesi ve ince metal tokalı kemer hariç);

 her türlü elektronik/mekanik cihazla ve çağrı cihazı, telsiz, fotoğraf makinesi vb. araçlarla, her türlü plastik ve güneş gözlüğü dâhil cam eşyayla (şeffaf/numaralı gözlük hariç), banka/kredi kartı, ulaşım kartı vb. kartlarla, cep bilgisayarı, saat, sözlük işlevi olan elektronik aygıt, hesap makinesi vb. her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlarla, her türlü kesici ve delici alet, ateşli silah ve benzeri teçhizatla, kalem, silgi, kalemtıraş, müsvedde kâğıdı, defter, kitap, ders notu, sözlük, dergi, gazete, vb. yayınlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlarla gelmeleri kesinlikle yasaktır

 konuşmaları, kopya çekmeleri veya kopya vermeleri,  salondaki görevlilere soru sormaları,  müsvedde kâğıdı kullanmaları veya soru ve cevaplarını başka bir kâğıda yazmaları,  birbirlerinden kalem, silgi vb. şeyler alıp vermeleri,  sınav düzenini bozacak davranışlarda bulunmaları yasaktır. Bu yasaklara uymadığı saptanan adayların sınavları geçersiz sayılacaktır.

 YGS’de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme ve LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır (sınavsız geçiş hakkı olanlar hariç).

 YGS puanlarından 150’ın altında olanlar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır

 YGS’de 150, ,99999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS’lere girme hakları bulunmamaktadır.

 YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS’lere girme hakkı kazanacaktır. YGS’de 180 ve üzeri puan alanlar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açık öğretim programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir.

 Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir.

 Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir

 AÇIKÖĞRETİM PROGRAMLARINI TERCİH EDEBİLMEK İÇİN YGS PUANINIZ EN AZ 150 OLMALI

 Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak, ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden lise mezuniyet puanı) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. 50`nin altında olan diploma notları 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır.

 Yukarıda anlatıldığı şekilde hesaplanan Ortaöğretim Başarı Puanının yüzde onikisi (katsayı=0,12) merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır

 Özel yetenek gerektiren programlara başvurular doğrudan programın bağlı bulunduğu yükseköğretim kurumuna yapılır. Sınav ve değerlendirme işlemleri ilgili yükseköğretim kurumu tarafından yürütülür. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim kurumlarına başvurabilmek için o yılki YGS’ye girmek ve her yükseköğretim kurumunun baraj olarak kabul ettiği puanı geçmek şarttır.

 Ygs konularının tamamlanması.  Her gün bir Ygs denemesi.  Denemelerden çözülemeyen soruların çözümü ve eksik konuların tamamlanması.  Lys konularına çalışılmaya başlanması.  Stresten uzak durulmalı, aileyle ve sosyal çevreyle gerekli ölçüde vakit geçirilmesi.

 Ders çalışmak sadece ders çalışmak değildir. Eğer ne için çalıştığımızı bilmiyor, bunun ihtiyacını hissetmiyor ve kendimizi öncesinde kafa olarak hazırlamıyorsak, yaptığımız etütlerin sonunda kayda değer bir kazanç elde etmemiz mümkün olamayacaktır.

 Sınava hazırlık dönemi boyunca tüm besinleri içeren yeterli – dengeli – bilinçli beslenme; hem fiziksel ve ruhsal sağlığı olumlu etkiler, stres etkilerini azaltır, hem de okul / sınav başarısına katkıda bulunur.  Öncelikle öğün sayısı ve sıklığına dikkat edilmelidir. 3 ana öğün - 3 ara öğün tüketecek şekilde dengeli ve yeterli bir beslenme düzeni planlanmalı. Ara öğünlerde hem kan şekerinin ani iniş çıkışlarını hem de konsantrasyonu sağlayacak stresi azaltacak gıdaları seçilmelidir.

 Güne zinde ve enerjik başlamayı sağlayan en önemli öğün kahvaltıdır. Sabah kahvaltı yapılmazsa beyin fonksiyonları için yeterince enerji oluşmaz. Yorgunluk, baş ağrısı, dikkat ve algılamada azalma görülebilir. Özellikle sınav sabahı sabah kahvaltısı çok önemli.

 HAYATTA HERŞEYİN TELAFİSİ VARDIR.  ÖNEMLİ OLAN, ÖZEL OLAN, BİRİCİK OLAN SİZLERSİNİZ.  HAYATTA HİÇBİR ŞEYİN SİZİ GEREKTİĞİNDEN FAZLA ÜZMESİNE İZİN VERMEYİN.  BU SINAV DA GELECEĞİNİZ ADINA ÖNÜNÜZDE UZANAN BİR BASAMAKTIR. (TEK DEĞİL)