Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KAVGA sk - per KONTROL İZLEYİCİDE.
Advertisements

Hazırlayan: İsmail KEPEK Numara:
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 35 (otuzbeş) milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları.
Hz. Muhammed (s.a.v.) İnsanlara Değer Verirdi
TÜRK KÜLTÜRÜNÜ YANSITAN ÖĞELER
MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ BAĞLAMINDA EĞİTİM İHTİYACI VE KONYA’DA MEDYA OKURYAZARLIĞI DERSİ SEÇİMİNİ ETKİLEYEN FAKTÖRLER: 1.
HAKLARIMIZ Kazanım: Sahip olduğu haklarını belirtir.
Lider dediğin; Hedefleri gibi Zafer zafer benimdir diyebilenin, muvaffakiyet, muvaffak olacağım diye başlayanın ve muvaffak oldum diyebilenindir.
ÜNİTE 5 İPEK YOLUNDA TÜRKLER KONU: Destan Yazan Türkler
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük MİLLİYETÇİLİK
YAZIM KURALLARI.
Atatürk, Milli Mücadele Yıllarında
Batı Trakya Türk Azınlığı
EĞİTİMDE YENİ YAKLAŞIMLAR VE KÖY ENSTİTÜLERİ ÖRNEĞİNDE TÜRK MİLLİ EĞİTİM SİSTEMİ VE 21. YÜZYIL BECERİLERİ.
Dünyanın bir ucunda yaşayan Türkler onlar. Toplam sayıları 8.5 milyon civarında. Ama haklarında fazla bir şey öğrenilemiyor. Çünkü yaşadıkları topraklar.
BAŞKENT İKTİSATÇILAR DERNEĞİ GENEL MERKEZİ
Kadir Geceniz Mübarek Olsun.
‘’YAZARLAR OKULLARDA’’ PROJESİ 20 ARALIK 2013 Halit ERTUĞRUL.
AHMET YESEVİ ve DİVAN-I HİKMET
Kırgızistan Cumhuriyeti
İLETİŞİMDE KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARININ ROLÜ
Yardımcı Doçent Doktor Cenk Aygül. Soğuk Savaşın bitişi KSB için çok kolay olmadı. Yeni bir kategori çıktı: post-komünist devletler. Italya, Fransa, Kanada,
Tek bir imza ile tonlarca mısırı ucuza alanlar, tek bir emir ile Genelkurmayı zan altında bırakanlar, tek bir söz ile “kürt sorunu”
Orhun abideleri / göktürk yazıtları
IHLAMURLAR ÇİÇEK AÇTIĞINDA GEL...
İnsan Hakları Nedir? İnsan hakları, olmadığı koşulda, kişilerin insan olarak onurlarıyla yaşabilmelerinin mümkün olmadığı temel ilkelerdir. İnsan hakları.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük TÜRKİYE’YE YÖNELİK TEHDİTLER
SİYASİ ALANDA YAPILAN İNKİLAPLAR
SORUN YOKTUR BAKIŞ AÇILARI VARDIR.
Sosyal Bilgiler ANADOLU’DA İLK TÜRK DEVLETİ ve BEYLİKLERİ
İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar sade bir hayat yaşıyorlardı
Yesevîlik.
İTİKADÎ MEZHEPLER İslam dininin ilk dönemlerinde Müslümanlar arasında itikadi konularda herhangi bir şüphe ve farklı düşünce bulunmuyordu.
TÜRK İSLAM DEVLETLERİ ÖSS- YGS SORULARI.
Sosyal Bilgiler BEYLİKTEN DEVLETE
Olay çevresinde oluşan metinler DESTAN
YEMİN İLE ÇİZİLEN ULUSAL SINIRLAR MİSAK-I MİLLİ
DİL-KÜLTÜR-UYGARLIK İLİŞKİSİ
İSKENDERUN SAHİL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ.
TARİHİ RİSK! İLK TÜRK DEVLETLERİ.
Bu kavramlardan oluşan bir paragraf
TÜRKLERİN MÜSLÜMAN OLUŞU
YARDIMLAŞMA KURUMLARIMIZ
Türban Türkiye’nin başına nereden musallat oldu ? Cevap : İki kutuplu dünyada ABD dinsizliği savunan Rusya’ya karşı din kozunu kullanmak istedi. Ve 1945’den.
İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜRLÜKLERİ
TOKİ TURGUT ÖZAL İMAM HATİP ORTAOKULU
Milli Birlik, Vatan Sevgisi Ve Cumhuriyetin Önemi.
ÇAĞDAŞ TÜRKİYE YOLUNDA ADIMLAR / Büyük Nutuk
TÜRKİYE.
İSİMLER VE ÇEŞİTLERİ Varlıklara verilişine göre
KURULTAYDAN MECLİSE “Egemenlik” kavramı
3. ÜNİTE: VAHYE DAYALI DİNLER
AHİRET GÜNÜNE (HAŞRE) İMAN
İLETİŞİM VE İNSAN İLİŞKİLERİ / Anadolu’dan Haber Var
ETNİK KİMLİKLER VE MEDYADA SUNUMU: SURİYELİ SIĞINMACILAR ÖRNEĞİ
Bugün neler öğreneceğiz?
iŞTE iSRAiL! iŞTE TAHRiB EDiLMiŞ TEVRAT !
ZIYA GÖKALP (23 MART EKIM 1924). Ziya Gökalp, özellikle Milliyetçilik ve Türkçülük üzerine kaleme aldı ğ ı eserleri ile ünlenmiştir. 18 yaşında.
KÜLTÜRÜMÜZDE H.Z MUHHAMMED SEVGİSİ. Kültürümüzde Hz. Muhammed Sevgisi: Bir çocuğa bir ad, çocuğun o adin manasını yasaması veya o ada sahip bir şahsin.
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
Laikliği Doğuran Nedenler Deniz ÇAPAR Kaan CANLI
OSMANLI’DA HOŞGÖRÜ SUNU
ATATÜRK İLKELERİ NEDEN..?
HAZIRLAYAN:Ö.ENSAR DURMUS İSLAM DÜŞÜNCESİNDE YORUM.
 Türklerin İslamiyet’i kabul etmeleri, İslam tarihi ve dünya tarihi açısından neticeleri itibariyle çok önemlidir. Çünkü Türkler İslamiyet’i küçük bir.
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük KİTLE İLETİŞİM ARAÇLARI – ATATÜRK ve İLETİŞİM 1.
Sunum transkripti:

Bugünlerde basın ve yayın organlarında Filistin,Lübnan,Irak gibi yerlerde Müslüman Halklara yapılan işkence ve baskılar yer almaktadır.Bizler Türk Milleti olarak elbette bu olanlara göz yummamalıyız.Elimizden geldiğince tepkimizi göstermeliyiz. Hiçbirşey yapamıyorsak ekonomik boykot yolunu seçmeli ve Müslümanlara işkence-baskı-zulüm uygulayan devletlerin ürünlerini kullanmamalıyız. Müslüman Türk Milleti olarak bu yapılanlara sessiz kalamayız. ******************************************************************** Sizlere medyaya fazla yansımayan fakat yıllardır Kominist Çin yönetimi tarafından her türlü işkence ve soykırıma maruz kalan Doğu Türkistan’lı soydaşlarımızın çektiği sıkıntıları anlatmaya çalışacağım. Mete Kaan

DOĞU TÜRKİSTAN'DA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN ÖNDE GELEN İSİMLERİ Yirminci yüzyılın başı Doğu Türkistan'da milli ve manevi duyguların uyanmaya başladığı bir dönem oldu. Uygur Türkleri'nin bu "milli uyanışı" Türkiye, Mısır, Suriye gibi Müslüman ülkelere yaptığı geziden sonra ülkesine dönüp çalışmalara başlayan Abdülkadir Damulla sayesinde oldu. Dönemin en önemli ihtiyaçlarından birisi halkın, mukaddes değerleri, tarihi ve sahip olduğu miras konusunda bilinçlendirilmesi idi. Abdülkadir Damulla, açtığı Matle'ul Hidayet ismindeki okulla Doğu Türkistan gençlerini bu konuda yetiştirmiş, yayınladığı kitaplarla halkın bilinçlenmesine katkıda bulundu. Abdülkadir Damulla'dan sonra Doğu Türkistan'da mücadeleyi "Üç Efendiler" olarak anılan İsa Yusuf Alptekin, Muhammed Emin Buğra ve Mesud Sabri Baykuzu üstlendiler. Mesud Sabri Baykuzu'nun Doğu Türkistan için verdiği mücadele, 1951 yılında komünist Çin yönetimi tarafından tutuklanıp, 1952 yılında zehirli bir iğneyle öldürülmesi ile son bulmuştur. İsa Yusuf Alptekin ve Muhammed Emin Buğra'nın mücadeleleri ise ömürlerinin sonuna kadar devam etmiştir. Mete Kaan

Mao'nun iktidara gelişi ile birlikte Doğu Türkistan halkına yönelik baskılar sistemli bir soykırıma dönüştü. Mao, Müslüman halka zorla da olsa komünist ideolojiyi benimsetmek istiyordu. İlk olarak camiler ve mescidler de dahil olmak üzere Doğu Türkistan'ın dört bir yanı Mao'nun resimleri ile kaplandı.

Çin, Doğu Türkistan Müslümanlarına yönelik baskının dozunu sürekli artırmaktadır. Müslüman gençler, din adamları, aydınlar, hatta çocuklar dahi anlamsız gerekçelerle gözaltına alınıp tutuklanmakta, çoğu zaman ailelerinin haberi olmadan idam edilmektedir.

Çin güvenlik güçleri tarafından 4 Şubat 1997 tarihinde Gulca'da tutuklanan ve sadece inançlarından dolayı akıl almaz işkencelere maruz kalan binlerce Uygur Türkü'nden sadece birinin yaşadıkları...

DOĞU TÜRKİSTANLIM Unuttum seni Türkistanlım, unuttum seni. Semerkand’ı, Buhara’yı, Bişkek’i, Ötüken’i, Nasıl unuttuysam Ata yurdu Türk illerini İşte öyle unuttum seni. Unuttum seni Türkistanlım, unuttum seni Nasıl unuttuysam cellat Rus’u kahpe Ermeni’yi Unuttum kanını emen Kızıl Çin’i Unuttum, unuttum işte seni. Unuttum Türkistanlım ayıplama n’olur beni Hatırlamazken ben kendi kimliğimi Nasıl düşünebilirim seni ve diğerlerini Unuttum, unuttum işte seni.

Mete Kaan Seninle at koşturduğumuz yaylalar vardı ya, Unuttum şimdi. Seninle kılıç kuşandığımız toylar vardı ya, Unuttum şimdi. Kapısından birlikte çıktığımız Ergenekon’u Yol gösteren Asena adlı kurdu Unuttum, unuttum Keşmir’i Uygur’u Unuttum ben kim olduğumu. Bu yüzden Türkistanlım, Ağlamadım alınca kara haberini Dediler ki Mao’nun cellatları Kıymış canlara bir Kadir gecesi Şimdi görmek istemezsen Mahşerde Peygamber sancağının altında beni Anlayışla karşılarım sitemini Haklısın unuttum seni. Unuttum unutturuldum gayri.