İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Tarimsalpazarlama.com Tarım Sektöründe Tedarikçiyi Çiftçiyle,
Advertisements

Faaliyetin Süresi: 24 ay ( )
TÜRKİYE’DE OTİZM İÇİN NELER OLUYOR?
Sayıştay Konferans Salonu Ankara,
Stratejik planlama sürecinde dikkat edilecek hususlar
Kapasite Geliştirme Çalıştayı Dr. Serap OĞUZ TANATAR Lefkoşa, 09 Kasım 2010 Project: EuropeAid/124745/D/SER/CY Roadway Safety Education & Campaigning TRAFİK.
KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI
Yenilikçi Yöntemlerle Kayıtlı İstihdamın
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
Türk Patent Enstitüsü Tarafından Düzenlenen Eğitim Programları
Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi EĞİTİM İHTİYAÇ ANALİZİ SEMİNERİ.
AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi Tanıtım Toplantısı Antalya 22 Ocak 2013.
ORTA ANADOLU KALKINMA AJANSI (ORAN) ABUDYK TOPLANTISI SUNUMU
ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ
TGSD Başvuru Formu Dikkat Edilecek Hususlar
T.C. ANKARA KALKINMA AJANSI DOĞRUDAN FAALİYET DESTEK PROGRAMI-2010 ANKARA İLİ SEKTÖREL REKABET ANALİZİ FİZİBİLİTE PROJESİ ANKARA TİCARET ODASI 15 NİSAN.
“Ülke ekonomisinin verimlilik ilkelerine uygun olarak gelişmesini sağlamak, işçi, işveren ve hükümet kesimlerine eğitim ve danışmanlık desteği sağlamak.
ETKİ DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
SUNUM.
TOBB İŞGELİŞTİRME VE YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ
Performans ve performans ölçümü Belediyelerin Performanslarının İzlenmesi ve Değerlendirilmesi Çalıştayı Şubat 2006 Ankara.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün ulusal ortağı ve temel paydaşı olduğu Kadın Dostu Kentler Programı, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-
– Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler Arasında Gerçekleştirilen Faaliyetler.
İstanbul-25 Nisan 2008 “Hayata Artı” GENÇLİK PROGRAMI.
2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROĞRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü.
PROJE NEDİR? Proje; Proje; belirli bir yerde, belirli süre içinde, belirli bir bütçe ile, net olarak tanımlanan amaçların gerçekleştirilmesine yönelik.
T.C. TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI ZİRAİ ÜRETİM İŞLETMESİ PERSONEL VE MAKİNE EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ SAFER 2009 AÇILIŞ TOPLANTISI.
Tanıtım : “Milli Prodüktivite Merkezi ve Hizmetleri” 04 Aralık 2010 Konuşmacı: Şakir KARAKAYA Eğitim Bölüm Başkanlığı Uzmanı Milli Prodüktivite Merkezi.
İstanbul Ticaret Üniversitesi 15 Nisan 2011 Ankara
OKUL GELİŞİMİ YÖNETİM EKİBİ (OGYE) TOPLANTISI
İl Düzeyinde Hayat Boyu Öğrenme Koordinasyon Birimleri (HBÖKB) Nevin Şenol & John Hart Politika ve Mevzuat Geliştirme Uzmanları Jove Jankulovski Kilit.
HOŞGELDİNİZ… ODTÜ TOplum Gönüllüleri Grubu ARJANTİN İLKÖĞRETİM OKULU
EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI
Hacettepe Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi
ISLD 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Üniv., İ şletme Bölümü, ISLD 5141.
YNT/YNTZ 514 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ ISLT318-Hafta2 : Yenilik Süreci Prof. Dr. Atilla ELÇİ Aksaray Ü., İ şletme Bölümü, YNT/YNTZ 5141.
Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Aslan KAPLAN Topluluk Başkanı
İşletmeyi neden kurarız ?
KalDer ve Mühendislik Eğitiminden Beklentiler Dr. Aydın Kosova, 20 MAYIS 2004 KalDer : Centrum İş Merkezi, Aydınevler San. Cad. No: 3 Küçükyalı İstanbul.
Türkiye de Bir İlk “OKULUM DESTEKLENİYOR HAYALİM GERÇEKLEŞİYOR” OKUL GELİŞİM PROGRAMI Nisan 2010 Uygulama Toplantısı Mustafa YÜRÜK OGP Koordinatörü.
KALKINMA AJANSLARI 1 Milli E ğ itim Bakanlı ğ ı Mesleki ve Teknik E ğ itim Genel Müdürlü ğ ü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanlı ğ ı.
- Politika ve Yenilik Komitesi toplantısı Marc Durando Avrupa Okul Ağı etkinlikleri sunusu.
7 yeni kalite aracı Doç.Dr. Nihal ERGİNEL 2010.
Çevre ve Doğa Bilimleri Uygulama Araştırma Merkezi Bülteni Ekim-Kasım-Aralık 2015.
EĞİTİM-YAYIM İHTİYAÇ ANALİZİ ARAŞTIRMASI PROJESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 81 İLE 81 AKADEMİK DANIŞMAN PROJESİ 6 EKİM 2015, İZMİR İZMİR YEREL KALKINMA SİNERJİ TOPLANTISI.
1 CONSUMER ACADEMY ‘CONSUMER ACADEMY’ TÜKETİCİ AKADEMİSİ Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü.
TÜKETİCİ AKADEMİSİ TOPLANTISI 1. Ulusötesi Proje Toplantısı Macaristan 17 Şubat 2016 Kurumsal İletişim Uzmanı Güldem Ulutürk.
YAŞAMA DAİR VAKIF. Yaşama Dair Vakıf Yaşama Dair Vakıf (YADA), 'bilgi' ile 'toplum' arasında köprü olma vizyonu ile 2005 yılında kuruldu. YADA, toplumsal.
TÜRK ODA GELİŞTİRME PROJESİ (TOGP)-2 PROJE SONUNDA UZUN DÖNEM ETKİLERİN DEĞERLENDİRİLMESİ 07/02/2008 – TOBB - ANKARA.
ICT ODAKLI MELEK YATIRIMCI-GİRİŞİMCİ PLATFORMU İstanbul Kalkınma Ajansı 2012 yılı Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan bu yayının içeriği.
T.C. MEVLANA KALKINMA AJANSI TEMMUZ 2012 İL KOORDİNASYON KURULU TOPLANTISI Temmuz 2012 Konya.
ETKİLEŞİM ve İŞBİRLİĞİ
Tarıma verilen destek 90'lı yıllara kadar o zamanki Avrupa Ekonomik Topluluğu'nun yıllık bütçesinin %60'ı kadardır. Tarım desteği bugünkü Avrupa Birliği'nin.
Faaliyet gösterdiğimiz hizmet sektöründe en büyük eksikliğin kalifiye iş gücü olduğundan yola çıkarak; ‘Aslolan insana verilen değerdir’ anlayışıyla kaliteli,
Een.ec.europa.eu Azimli KOBİ’lere Uluslararası büyüme ve inovasyon konularında yardımcı oluyoruz.
T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Türkiye Cumhuriyeti VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN.
2016 Kayseri Ticaret Odası.
TÜRKİYE’DE KIRSAL KALKINMA POLİTİKALARI VE UYGULAMALAR
KURUMSAL DIŞ DEĞERLENDİRME SORULARI
Proje Türü Tarımda Modernizasyonun ve Kırsal Kalkınmanın Sağlanması ile Sanayide Rekabetçiliğin Arttırılması Proje İle İlgili Olduğu Faaliyet Alanı 72.
Ekonomik Bir Değer Olarak “TEKİRDAĞ BAĞCILIĞI VE ÜZÜM”
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
PROJE SOSYAL DİYALOG KOMİTESİ TOPLANTISI GÜNDEMİ (1)
İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
ISLD 318 TEKNOLOJİ VE YENİLİK YÖNETİMİ
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Sunum transkripti:

İllerde Hangi Verimlilik Projeleri Uygulanabilir? Dr. Yücel Özkara Sanayi ve Teknoloji Uzmanı, Verimlilik Genel Müdürlüğü 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı

İşletme Performansının Boyutları 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 2 PERFORMANS Etkinlik Kalite Verimlilik Çalışma Yaşamının Kalitesi İnovasyon Çevreye Duyarlılık Kârlılık Etkililik Verimlilik, işletme performansının boyutlarından biridir.

İşletme Performansının Boyutları 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 3  Ancak, çıktının ekonomik değerini artıran ve/veya girdinin maliyetini düşüren her faaliyet VERİMLİLİĞİ ARTIRIR  Herhangi bir kesime yönelik verimlilik artışı sağlayacak her planlı ve süreli faaliyet ise verimlilik artırıcı proje olarak nitelendirilebilir.

Verimliliği Ölçmek, Ölçebilmek İL DÜZEYİNDE VERİMLİLİK Sorun nerde? Sorun daha önce tanımlanmış mı? Sorunun büyüklü ğ ü nedir? Soruna çözüm aranmış mı? Soruna kim(ler) ya da ne(ler) neden oluyor? Çözüme kim(ler) ya da ne(ler) katkı sunabilir? 11 Mart 2016Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 4  Ölçemediğiniz hiçbir şeyi yönetemezsiniz! Peter Drucker  Ölçemediğiniz şeyi bilemezsiniz, bilemediğiniz şeyi yönetemezsiniz Ölçemiyorsan hesapla, hesaplayamıyorsan tahmin et!

İlin ya da Bölgenin Verimlilik Eksenindeki Sorunları - Çözümleri 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 5 Verimlilik Sorunu Bölge Kalkınma Planları İ l SWOT Analizi Olgusal Gerçekler

İlin ya da Bölgenin Verimlilik Eksenindeki Sorunları - Çözümleri 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 6 Farkındalık Yaratma Eğitimler Sosyal etkinlikler Tanıtım, haber vb. Verimlilik Artırma Uygulama projeleri Teknik eğitimler Sosyal eğitimler Bilgi- Deneyim Aktarma Teknik Geziler Konferans, seminer Diğer

Neler yapıyoruz? 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 7  Verimlilik konusunda faaliyetler:  Verimlilik bilinci eğitimleri  Enerji verimliliği eğitimleri  Devlet teşvikleri hakkında bilgilendirme  Verimlilik temalı film, resim, fotoğraf yarışmaları  İş güvenliği eğitimleri  Aile işletmelerinde kurumsallaşma  Kalite yönetimi, Kaizen, Sürekli iyileştime eğitimleri  vb...

Kimlere yapıyoruz? 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 8  Odak Kesimler:  Sanayi kesimi  İşçi, teknik personel, işveren vs.  Okullar  İlkokul öğrencileri, mühendislik ya da İİBF fakültesi öğrencileri  Öğretmenler  Tüketiciler  Tarımsal üreticiler?  Turizm alanı  Kalkınma Ajansının “şu” projesinin paydaşları?

Yaratıcı Düşünce Tekniği: Matris Yöntemi Uyarlaması 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 9 HEDEF KES İ MLER SANAY İ TÜKET İ C İ LER E Ğİ T İ M Ö Ğ RET İ M D İĞ ER ODAK KONULAR Verimlilik Bilinçlendirme Toplantıları: Seminerler / Konferanslar Çalıştaylar ve Uygulamalı E ğ itimler (Atölye Çalışmaları) Verimlilik Temalı Yarışmalar

11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri De ğ erlendirme Çalıştayı 10

Odak Konu-Hedef Kesim Matrisi 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 11  Faaliyet planlamada beyin fırtınası ile birlikte yeni düşünceleri ortaya çıkarabilir.  İl Müdürlüklerinin gerek planlama gerekse izleme çalışmaları için kullanışlı bir araçtır.  Her il için, önem düzeyi ve yapılabilirliğine göre özgün biçimde yeniden tasarlanabilir.  Çalıştay süresince isteğe göre kullanılabilir

Sanayiye Yönelik Verimlilik Artırma Projeleri Nasıl ve Nereden Başlamalı? 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 12  Paydaşlar  Sanayi ve Ticaret Odaları işbirliği  Uygulama  Verimlilik Teşhis Çalışması  Projelerin belirlenmesi ve başlanması  Finansman  Kalkınma Ajansları, Odalar, Yerel Kaynaklar  Teknik Destek  Bakanlık Uzmanları, Üniversite

Sanayi Dışı Kesimlere Yönelik Verimlilik Eğitimi Projeleri 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 13  Mevcut ya da İl’e uyarlanmış eğitimler  Yeni FİKİRLER?  Yerelleşmiş  İlin ya da bölgenin sorununa odaklanmış  Çözüm sunan  Genç Fikirler!

Teşekkürler… 11 Mart 2016 Dr. Yücel Özkara 2016 Yılı Verimlilik Projeleri Değerlendirme Çalıştayı 14