Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
1 ? Aşağıdaki cümlelerin hangisinde eş sesli sözcük yoktur? ? ? ? ? ?
Advertisements

CEM YILMAZ GURURLA SUNAR…
Şiir Müzik : H.MANCINI.
Hayat ertelenemez… Ümit Aydemir.
SON NEFESİME KADAR SEN…
Bir süre önce, başka bir kadınla çıkmaya başladım ve bu aslında
İkinci Sınıfta Kutlanan Belirli Gün Ve Haftalar
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI TARİHİ
“ANNELER GÜNÜ” İÇİN DERS SUNUMU
CANIM ANNECİĞİM Müzik:Kibariye(eller kader Kıymet bilmiyor ANNE
Türkçe Performans Ödevi
Sesli izleyiniz. Slayt geçişleri için tıklamayınız.
»HAZIRLAYAN Yasemin DOĞAY 21 KASIM 2012
Kar ve Hüzün Ahmet Ünal ÇAM.
MUSUGİN SUNAR.
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
İŞTE ANNELERİMİZ.
ANNEM SEN BENİM BİTANEM CANIM ANNEM GÜLKOK ULU BAHAR YELİ ANNEMSİN
Ağlarsam sesimi duyar mısınız
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
NİCE NİCE YILLARA... CANIM BABACIĞIM SENİ SEVİYORUM AYSUN ASAR
1/20 Zarf – Edat – Bağlaç - Ünlem A B C D Aşağıdaki dizelerin hangisinde “böyle” sözcüğü ötekilerden farklı bir görevde kullanılmıştır? Böyle ferman etti.
BİR KORUYUCU MELEĞİ VARDIR
TÜRKÇE SÖZCÜK.
MASAL KAHRAMANLARI Oyhan Hasan BILDIRKİ SEVGİYE SUSAMAK.
Bir dilim pasta ya ne dersiniz?
HüLYaMa Hülyaların hep gerçek olsun Üzüntüler senden çok  çok uzak dursun Lacivertler düşmesin yüreğine Yaşamın hep beyaz gül olsun Arkadaşım,canım dostum,bacım.
TÜRKÇE / Şiir Türleri ve Söz Sanatları
Sen hangisini seçerdin?
ANNELER GÜNÜ... Anneler günü Mayısın 2.Haftası
Anneler günü ANNELER GÜNÜ... Mayısın 2.Haftası.
ANNECİĞİM.
Şiddetle itiraz ettim: "Ama ben seni seviyorum!!!"
Seni seviyorum, Çünkü, Her sabah kalktigimda
Bir zamanlar Dünyaya gelmeye hazırlanan bir çocuk varmış
CEM YILMAZ GURURLA SUNAR…
ZAMİR (ADIL).
YANIMDA OLSAN YİNE ÖZLERDİM VE BİLKİ BU KADAR SEVMEM SENDEN DEĞİL
Canım Annem Hz begüm taktak.
Kuşumu Kim Kışkışladı? egitim bizim işimiz
Karanlıklar uzaklaştı
Mitat Zorlu 1 Bu varlıklar kelebek, kurbağa, horoz, horoz ve penguen şeklinde dizilmişler. Adı ve Soyadı: ……….……………………………. 04 Mayıs 2009 Pazartesi Matematik.
Gözlerine Selam Söyle gözlerine selam söyle benden Selamlarımı söyle benden O güzel gözlerine Dalıp dalıp gidersem.
Hazırlayan;Asli PelinGEZER
ÇOCUKLARIMIZ Çarşılarda bir şey Biz pazar aramazdık, çocuklar olmasaydı. Kasaplarda, manavlarda bazı yorgun kadınlar Hep de tenha saatleri seçerler Sonra.
Gece gökyüzünü incelediniz mi? Neler gördünüz?
EŞ SESLİ (SESTEŞ) KELİMELER
BİR AŞK HİKAYESİ Bizimkisi bir aşk hikayesi
MERHAMET ŞEVKAT FEDAKARLIK
Bir zamanlar 25 yıldır evli ve 60. doğumgününü kutlayan bir kadın varmış. Kutlama sırasında aniden bir Peri ortaya çıkar.
Kelimelerle anlatılamayan fedakarlık ve karşılıksız sevgiyi, tarif et desen bana herhalde sadece ′anne′ derdim. dersimiz.com.
Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem. Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem.
ŞÜKRAN AŞKINCI1 MODA İLKOKULU. ŞÜKRAN AŞKINCI2 3.
EDAT GRUBU ve BAĞLAMA GRUBU
İbrahim hakkı i.ö.o. Hazırlayan:abdulkadir otlaca.
ŞÜKRAN AŞKINCI 1/C SINIF ÖĞRETMENİ 1. 2 FEDAKÂR ANNEC İĞİ M; SANA OLAN VEFA BORCUMUZU B İ R GÜNDE ÖDEYEMEY İ Z D İ YEREK YOLA ÇIKTIK.
EŞ SESLİ SÖZCÜKLER.
Eğlenceyi çok seven bir ağustos böceği varmış.
KUŞUMU KİM KIŞKIŞLADI?.
EŞ ANLAMLI KELİMELER.
GENEL TEKRAR - 6 CÜMLE ÖĞELERİ - VURGU – ARASÖZ FEM DERSHANELERİ
SEVGİ BAHÇESİNİN EN NADİDE ÇİÇEĞİ SENSİN BENİM CANIM ANNECİĞİM…
Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine "Çocuk" diye seslenirdi. Çocuk sözcüğünü çok severdi. Bu sözde bir sevgi, bir yaşam ve bir canlılık bulurdu.
Okul yolu çalı olsa Yalın koşar insan olan Parçalanmış ayağıyla Dağlar aşar insan olan.
CANIM ANNEM DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN SENİ ÇOK SEVİYORUM
AKRABALARIMIZ.
8 mart dünya kadınlar günü ile karikatürler 1
Seni Benim Gibi CAN AKIN ŞAİR VE FOTOĞRAF SANATÇISI SESLİDİR.
ANNECIĞIM  Sen bizi korudun, kolladın  Yedirdin, içirdin  Büyüttün, emzirdin  Doyurdun, yürüttün Sayamayacağımız kadar iyilik yaptın sen bize.
İSMAİL ACUN. ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NÜZ KUTLU OLSUN Başarımda sen varsın…Kalbim ismini ansın…Saygılar seninle olsun…Sevgili öğretmenim’miz 5 yaşında başlarsın.
Sunum transkripti:

Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm annelere iyi dilekler sunulur.

Anneler günü ilk kez 1908 yılında kutlandı. Daha sonra bütün uygar ülkelerde kutlanmaya başlandı. Her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü gazetelerde annelerle ilgili yazılar, anılar, şiirler yayınlanır. Radyo ve televizyonda ana sevgisini konu eden konuşmalar yapılır.

Türk Kadınlar Birliği’nin şubesi olan illerde yılın anneleri seçilir. Okullarımızda ayrıca Anneler Günü nedeniyle toplantılar düzenlenir. Bu toplantılarda okunan şiirler, söylenen türküler, şarkılar, annelere armağan edilir. Filimler gösterilir.

GÜZEL SÖZLER Ana sevgisi bütün sevgilerin kaynağıdır. Anne evin direğidir. Anaya borç tükenmez. En değerli armağan sevgidir. Annenize sevginizi veriniz.

Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana. Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren. Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum. Kulağıma ninniler, Neler söyledin, neler. Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana. ANNE SEVGİSİ

ANNE’YE ÖZEL MESAJLAR Sana binlerce kez teşekkür etsem azdır. Sen benim hayat ışığımsın.Annemsin. Varlığımın tek nedeni.. Anneler günün kutlu olsun.

Mayıs ayının ikinci pazar günü Anneler Günü’dür. Anneler Günü evrensel bir gündür. Dünyada milyonlarca ana bugün çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır. Anneler Günü ülkemizde 1955 yılından bu yana kutlanıyor.

özüm gabiye değil,lâftan anlayanadır Kadın doğurmasa da o her zaman anadır. Erkeğin kazandığı,mal,mülk,onca paradır Süs,kozmetik sanayi hep kadından yanadır. Havva ana Adem'in kemiğinden halkoldu Oysa bütün insanlık Havva ile var oldu. Hayat erkekte başlar,kadın ile var olur Tek kadın doğurunca,tüm kadın ana olur..

—Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi.

—Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen.

—Anneme ve bütün annelere— Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen ANNEM

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar

Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Günü İstanbul’dan Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden öperim anacığım.

Annelerin güzeli sensin benim güzel annem soğuk esse sıcaksın benim kalbim senin senin kalbin benim dir sen beni korudun ben de seni koruyacagım sen benim bir tanemsin ben de senin bir tanenim eger sen olmasaydın ben Dünyaya gelmezdim iyki varsın melek lerin birisisin melek annem şeytanı kovdun hayalimden

AnnemeAnne girdin düşüme. Yorganın olsun duam; Mezarında üşüme. Anlamam, anlatamam. Düşen düştü peşime, Artık vadeler tamam...

Anneciğim(Çocuk Şarkısı) Bekle beni anneciğim Bir gün sana döneceğim Pamuk gibi ellerinden Doya doya öpeceğim Anneciğim anneciğim Benim canım anneciğim Anneciğim anneciğim Benim güzel anneciğim Demet demet çiçeklerle Lâle menekşe güllerle Aydınlık bir gelecekle Annem sana geleceğim

Ne şirindir senin sözün Yeter ağlamasın gözün Bitsin artık çile hüzün Annem sana döneceğim Anneciğim anneciğim Benim canım anneciğim Anneciğim anneciğim Benim güzel anneciğim