Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Program Geliştirme “uzmanlık eğitimi”
Advertisements

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Türk Cerrahi Yeterlik Kurulu 2000 Genel cerrahi eğitiminin Ulusal cerrahi yeterliği Kurumları standartlarını belirlemek belgelendirmek eşyetkilendirmek.
SAĞLIK Sağlık Okuryazarlığı - Sağlık Çalışanları -
Prof. Dr. Öner Süzer Cerrahpaşa Tıp Fakültesi
ASİSTAN GÖZÜYLE ZİYARET SÜRECİ
Eğitim ve Araştırma Hastanesi
KOÜTF EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNE BAŞVURAN HASTALARA SUNULAN HİZMET İLE İLİŞKİLİ HASTALARIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ GRUP MÜMKÜN MERTEBE.
Sağlık Tesisleri Ek Ödeme Gelirleri 2014/Aylık-Üç Aylık ve Altı Aylık
11 Üniversite hastanelerinin organizasyonu
ERCİYES ÜNİ. TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ANABİLİM DALI
İntörn Doktor Eğitimi Doç. Dr. Metin AYDOĞAN.
Prof.Dr.Şükrü Hatun Dekan. Geçen Çalıştaydan bugüne.. Fakültemizde “canlı ve etkin bir eğitim” için heyecan sürüyor Öğrenci sayılarındaki artış eğitimle.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinde Staj Eğitimi
EĞİTİM VE MÜFREDAT KOMİSYONLARI ÇALIŞMALARI-İŞLEVLERİ
Dönem VI
2009 Eğitim Yılı Çalıştayı Dönem 4 ve 5 Raporu. Başlıklar  Stajlar  Teorik dersler  Pratik eğitimi  Sınavlar  Yardımcı eğitim alanları  Öğretim.
2014 Tıp Eğitimi Çalıştayı Program Değerlendirme ve Geliştirme Kurulu sunumu.
Kuruluş Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Şubat 1995’te Prof Dr Ayşe Sevim Gökalp’in Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde göreve başlaması.
2. GRUP Prof. Dr. Selma ÇİVİ Prof. Dr. Dilek GÜLDAL Doç. Dr. Yeşim UNCU Yrd. Doç. Dr. Nazlı ŞENSOY Yrd. Doç. Dr. Muharrem.
PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ Yrd.Doç.Dr.Maviş Emel KULAK KAYIKCI
ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ AKADEMİK KURULU
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
İç Hastalıkları Klinik Stajı GİRİŞ DERSİ
KOÜ TIP FAKÜLTESİ ÇOCUK CERRAHİSİ ANABİLİM DALI STRATEJİK PLAN TASLAĞI
Uzmanlık Eğitiminin Akreditasyonu süreci neden gerekli ?
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Stratejik Planı Misyon
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ’NDE ÖLÇME DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI
3. Basamak Hastaneler Arası Sevkler
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
İntörn Doktor Oryantasyon Programı
Hastane Odası Tefrişi
İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı 16 Mart 2006 “İstanbul Tıp Fakültesi’nde Eğitim Merkezi’nden Anabilim Dalına”
TOBB ETÜ HASTANESİ.
Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Görevlileri Akademik Kurulu 9 Aralık 2015.
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
KOU Tıp Fakültesi Eğitimini Nasıl İyileştirebiliriz? Dr. Hande SEZER Radyoloji ABD.
Uzmanlık Eğitimi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Seminerleri / 211.
SPİNA BİFİDA DERNEĞİ EDİRNE TEMSİLCİĞİ Yrd. Doç. Dr. Neşe ÖZKAYIN Trakya Üniversitesi, Pediatrik Nefroloji Bilim Dalı, EDİRNE.
Aile Hekimliğinde Sürekli Sağlık Bakımı
DİYARBAKIR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ GENEL BİLGİLER
Sağlık Fiziği Anabilim Dalı. Program Adı: Sağlık Fiziği Programın bağlı olduğu Enstitü: Sağlık Bilimleri Enstitüsü Bağlı olduğu Anabilim Dalı: 2012 den.
Eğitim Faaliyetleri Dr. Dilek Bayramgürler.
9. MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU DÖNEM 5 Sıla Birce Bilgiç & Melike Pelin Özdoğru.
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2017 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Hastalıklar ve Hastaneler
YAZ STAJI BİLGİLENDİRMESİ
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu sunumu, Kapanış ve Temenniler Dr. Kenan BEK
Dönem 6 Koordinatörlüğü Sunumu
RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ İNTÖRN UYGULAMASI
DÖNEM IV Dr. Özgür Mehtap.
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
Kadın Hastalıkları ve Doğum Klinik Stajı
KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ASİSTAN AKADEMİK KURULU
Dönem 5 Staj Değerlendirmeleri
HASTALIKLAR VE HEMŞİRELİK BAKIMI UYGULAMA MODÜLÜ DEĞERLENDİRME SONUÇLARI Ders Koordinatörleri Prof. Dr. Asiye AKYOL Prof. Dr. Gül ERTEM Ölçme.
Dönem 5 Tıp Eğitimi Çalıştayı 8 Mayıs 2017 Dr. Cem Cerit Dr. Ilgın Sade Dr. Dilara Pirhan.
1 Kasım 2017 Tıp Fakültesi Dekanlığı
EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERSHANE PROGRAMI.
Tıp Eğitimi İstanbul Tıp Fakültesi’ndeki 7 yıllık gözlem
Dönem VI
MEZUNİYET ÖNCESİ TIP EĞİTİMİ ÇALIŞTAYI
Dönem III Tıp Eğitiminde Mevcut Durum ve Öneriler
Dönem 5 Tıp Eğitimi Çalıştayı 3 Mayıs 2018 Dr. Cem Cerit Dr. Ilgın Sade Dr. Neslihan Alagöz.
KOÜ Tıp Fakültesi Program Değerlendirme Kurulu Sunumu
DÖNEM 6 ÇALIŞTAY SUNUMU MAYIS, 2018 Doç. Dr. Nurettin Özgür DOĞAN Yrd
ÇOCUK SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI HEMŞİRELİĞİ DERSİ
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI BÖLÜMÜ
KOÜ 11. Mezuniyet Öncesi Tıp Eğitimi Çalıştayı DÖNEM IV
Sunum transkripti:

Çalıştay, Mayıs, 2016 VI. DÖNEM Doç. Dr. Cem Cerit Doç. Dr. Yiğit Çakıroğlu Yrd. Doç. Dr. T. Utku Yılmaz İnt. Dr. Emre Eserli

İntörnlük dönemi Tanım ‘’ asistanların ve öğretim elemanlarının gözetiminde hekimlik faaliyetleri yürütülmesi’’ Temel hedef ‘’sık karşılaşılan hastalıkların takip ve tedavi süreçlerinin içinde yer alarak hasta pratiğinin geliştirilmesi’’

Eğitim Programı Acil Tıp (2 ay) Kadın Doğum (1 ay)-Cerrahi birimler (1 ay) (genel cerrahi, plastik cerrahi, KBB, göğüs cerrahisi, çocuk cerrahisi) Halk Sağlığı (2 ay)

Eğitim Programı Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (2 ay) İç hastalıkları (2 ay)-dermatoloji, enfeksiyon hast., nöroloji eklendi. Psikiyatri (1 ay)- Klinik Farmakoloji (15 gün)- Seçmeli (15 gün) (Kardiyoloji, Göğüs hastalıkları, dermatoloji)

6 rotasyon diliminde yaklaşık 30-32 öğrenci Dahili bilimler bölümüyle seçmeli stajların çakışıyor olması Seçmeli stajların yeniden düzenlenmesi? Dahili bilim stajlarının yeniden düzenlenmesi?- bölümlere giden öğrenci sayısı bazı bölümlerde sorun olabiliyor

Önemli konular Hasta sorumluluğu alma ile ders çalışma arasında tercih yapıyor olma Öğrenci sayısının artmasıyla çalışma sürelerinin öğrenciler arasında paylaşılması Kişisel motivasyon belirleyici oluyor Sayı fazlalığının uygulamanın kalitesini düşürmesi

Öğrenci geri bildirimlerinde ana konular Görev tanımlarına bağlı sorunlar ve hiyerarşi Poliklinik çalışma sürelerinin artırılması Yardımcı personel gibi çalışmak yerine hasta sorumluluğu verilmesi İletişim sorunları

Planlama Her bölümde ‘’intörn sorumlusu öğretim üyesi’’ var Bölümlerin çoğu geri bildirim alarak kendi içinde sorunları çözmeye gayret gösteriyor Bölümlerin çoğunda intörn eğitimine dönük bir planlama var (makale sunumu, seminer sunumu, hasta tartışma saatleri vs.) İntörn kimlik kartı İntörn odaları

Planlama İntörnlerin rotasyona başladığı ilk gün intörn sorumlusu öğretim üyesi ve uygun gördüğü kişilerle (servis sorumlu hemşiresi, servis asistanı..) toplanılması ve bu toplantıda: çalışma düzeni intörn görev ve sorumlulukları nöbet şartları hedeflenen yeterlilikler/beceriler (öğrenilmesi gereken önemli hastalıklara yaklaşım vb..) eğitim toplantıları

Planlama Bölüm içindeki çalışma düzeni ve kurallar başlangıçta konuşulur ise özellikle görev-sorumluluk-hiyerarşi-iletişim alanındaki sorunlar azalabilir.

Planlama Öğretim üyelerinin intörnleri hasta takip süreçlerine daha fazla katması ve daha fazla sorumluluk vermesi Asistanların öğrenci eğitiminin bir parçası olduklarının farkına varmaları ve bu konuda cesaretlendirilmeleri ---> sonuç olarak öğrenci motivasyonunu artıracaktır

Kendisine zaman ayıran bir öğretim üyesi ve asistan olduğunu, kendisine dönük bir eğitim programı olduğunu, hasta sorumluluğunun kendisine verildiğini görmesi öğrencinin motivasyonunu artırabilir.

Planlama Koordinatörlük ile anabilim dalı intörn eğitim sorumluları arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi Öğrenci temsilciliği-koordinatörlük ilişkilerin güçlendirilmesi

İntörnlere dönük eğitim programlarının her anabilim dalında yapılandırılmış hale getirilmesi Diğer dönemlerdeki gibi bir eğitim programının oluşturulması