BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TÜRKÇEYE SAHİP OL!.
Advertisements

Gülden Umutlar Ses Düğmesini Açınız.
BİLGİ YUVAMIZIN KUZUCUKLARI
Güzel Türkçemiz.
E)ATATÜRK VE SOSYAL BİLİMLER.
MEDYA Medyayı Tanımak - Medya Çalışanları -.
İNTERNET ADRESLERİ.
Güzel Türkçemiz.
TÜRKÇESİ VARKEN… START ALMAK ► BAŞLAMAK CENTER ► MERKEZ
Türkçe konuştuğunuzdan emin misiniz? DİLİNİZDEN UTANMAYIN.
KADIN VE ERKEK ARASINDAKi FARKLAR
AH YÜREĞİMİN SEGAH MAKAMI Ah be sevdalım Ah be belalım Ah Yüreğimin segah makamı! Yazlarım üşüyor yoksun! Kaçıncı koyduğum işaret takvimlere? Kaç sonbaharı.
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emrenin Hayatı.
TÜRKÇE / CÜMLE TÜRLERİ CÜMLE TÜRLERİ.
İlksen Uysal BOZYEL/Türkçe Öğretmeni
BİR KIZIM OLSAYDI ADI ZEYNEP.
İnsan ne kadar az düşünürse o kadar çok konuşur....
SÖZCÜKTE ANLAM.
POLONEZKÖY (ADAMPOL) Sunu ve sunudaki bana ait olan fotoğrafların benden izinsiz kullanımı telif hakları gereğince yasaktır. © PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar.
Türkçesi Yok mu? Vatandaş Türk Osman Bey, sabah 7.00'de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
CAHİT KÜLEBİ Hayatı Sanatı Eserleri Seçme Şiirleri.
ORMAN HAFTASI MART.
SAKSIM SAKSIM Önce toprak doldurdum Önce toprak doldurdum
Tasarım: magirbas © Sesli Akışında İzleyiniz Yüreğimin sürgün korkuları cebimde Gözlerimin şafaklarında iki büklümüm Hangi şamar acıtır özlemli gönlümü?
DERS: DİLBİLGİSİ KONU: İSİM (AD) NEDİR? İSMİN ÇEŞİTLERİ
..::CTO::.. ..::CiHAN TÜRK OLSUN::..
BELEN KAHVESİ 'Belen Kahvesi'ne yılda 40 bin kişi geliyor.
DEMLİDİR SEVDAM MARVAN OĞUZ
Dostluğa Dair.
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ulama yapılabilir?
Sosyal Bilgiler TÜRKİYE NÜFUSUNUN ÖZELLİKLERİ.
Karanlıklar uzaklaştı
SUNUCULUK (SPİKERLİK)
Yukarıdaki cümlede yapım eki almış kaç sözcük vardır
Sunu/Slayt Paylaşım Sitesi
TÜRK DİL BAYRAMI 26 EYLÜL.
Şenol Sait SARI Türkçe Öğretmeni
ÇEVRE.
Sesi AçınızAkışına Bırakınız Önümde bir beyaz kağıt, Özlemini yazıyorum satırlara. Yokluğunda yanan bir ağıt, Gözyaşlarını asıyor duvarlara. Bugün.
Ses bilgisi.
MEDRESE Din adamı ve her türlü konuda çalışacak kişiler yetiştirmek için eğitim veren okullardır. İlk medrese örneğine Abbasi ve Fatimi döneminde rastlanır.
YEŞİLKÖY - İSTANBUL PPS: Cem Yurtsev Fotoğraflar : Cem Yurtsev Music : Hava Harp Okulu Marşı Fotoğrafların tamami bana aittir. Kullanımı için Cem.
Güvenin yitirilmesi.
HAZIRLAYAN:SONER ÖZTÜRK
7/… ANADOLU’DA TÜRK KÜLTÜRÜ Ad, Soyad, No
Cumhuriyet Döneminde Halk Şiiri
Hizmete açılan kapınız.. SINCE  1995 yılında hizmet hayatına başlayan firmamız;  Adana Bölge,İzmir Bölge ve İstanbul Bölge, Diyarbakır bölge il.
EBA nedir? Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabileceğiniz sosyal bir platformdur. 
Türk Kadınlar Birliği ülkemizde her yıl çocukları için büyük fedakarlığa katla­nan annelerden birini yılın annesi seçer. Yılın annesinin kişiliğinde tüm.
ADLAR (İSİM) GÜRAY KARAGÖZ TÜRKÇE ÖĞRETMENİ. ADLAR (İSİM) -mek,mak alamayan -duygu ve düşüncelerin adı. -varlıkları ve kavramları karşılar.
TÜRK OSMAN BEYİN BİR GÜNÜ. Osman Bey, sabah saat 7.00 de Casio masa saatinin alarmıyla gözlerini açtı. Puffy yorganını kaldırdı. Hugo Boss pijamalarını.
AD(İSİM) ÇEŞİTLERİ.
DİL BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN BUGÜN DİL BAYRAMI. 75 YIL ÖNCE, 26 EYLÜL 1932 TARİHİNDE, İSTANBUL- DOLMABAHÇE SARAYI’NDA BİRİNCİ TÜRK DİL KURULTAYI TOPLANMIŞTI.
KAVRAM OLAY ve OLAYLARIN ÇOK BOYUTLULUĞU GENELLEME OLGU ve GÖRÜŞ
TÜRKÇE PROJE ÖDEVİ.
HANGİ MESLEĞİ SEÇMELİYİM?
Güzel Türkçemiz.
İSİM GRUBU.
2017 YILINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN ÇEVRE EĞİTİM ETKİNLİKLERİ
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜDÜRLÜĞÜ
TÜRKÇESİ VARKEN… START ALMAK ► BAŞLAMAK CENTER ► MERKEZ
Yunus Emrenin Hayatı Yunus Emre yılları arasında yaşadığı düşünülen,Türkçe şiirinin öncüsü olan bir şair ve mutasavvıftır. www. derssunu. com.
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
GELENEKSEL TÜRK HALK MÜZİKLERİ. Türk Müziği nedir? Türk müziği, Türkler'in Orta Asya'dan beri geliştirdikleri, bugünkü özellikleri Anadolu Selçukluları.
Boş boş oturmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
ANONİM HALK EDEBİYATI Anonım halk edebiyatı, ilk söyleyeni unutulan ağızdan ağıza aktarılak, halkın ortak malı olmuş bır edebiyattır. Anonim edebiyat ürünleri,
BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ
Boş boş durmak için çok çok yüksekte oturuyor olmanız gerek...
Sunum transkripti:

BİRAZ SONRA İZLEYECEĞİNİZ GÖSTERİ İÇERİĞİNİ YAZAN KİŞİ KADAR SİZİN DE YÜREĞİNİZİ ACITIYORSA; LÜTFEN TÜM TANIDIKLARINIZA GÖNDEREREK, VARLIĞIMIZIN GÖSTERGESİ DİLİMİZ TÜRKÇE’MİZ İÇİN SİZ DE BİR KATKIDA BULUNUNUZ.

ARIYORUM Karaman oğlu Mehmet Beyi arıyorum. Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayımlamıştı; Bu günden sonra divanda, dergahta, bergahta, mecliste, meydanda, Türkçe’den başka dil konuşulmaya diye, Hatırlayanınız var mı? Dolanın yurdun dört bir yanını, Çarşıyı, pazarı,köyü,şehri Fermana uyanınız var mı?

Nutkum tutuldu, şaşırdım,merak ettim, Dolandığınız yerlerdeki Türkçe olmayan isimlere, Gördüklerine, duyduklarına üzüleniniz var mı? Tanıtımın; demo, sunucunun; spiker, Gösteri adamının; showman, radyo sunucusunun; discjokey, Hanım ağanın; first lady olduğuna şaşıranınız var mı? Dükkanın; store, bakkalın; market, torbasının; poşet, Mağazanın; süper, hiper, gros market, Ucuzluğun; damping olduğuna kananınız var mı? İlan tahtasının; billboard, sayı tabelasının; skorboard, Bilgi akışının; brifing, bildirgenin; deklarasyon, Merakın, uğraşın; hobby olduğuna güleniniz var mı?

Bırakın eli, özün bile seyrek uğradığı, Beldelerin girişinde; WELLCOME, Çıkışında GOOD-BYE okuyanınız var mı? Korumanın, muhafızın; body-guard, Sanat ve meslek pirlerinin; duayen, İtibarın, saygınlığın; prestij olduğunu bileniniz var mı? Seki’nin,alanın; platform, merkezin; center, Büyüğün; mega, küçüğün; mikro, sonun; final, Özlemin, hasretin; nostalji olduğunu öğreneniniz var mı? İş hanımızı; plaza, bedestenimizi; galleria, Sergi yerlerimizi; center room, show room, Büyük şehirlerimizi; mega kent diye gezeniniz var mı?

Yol üstü lokantamızın; fast-food, Yemek çeşitlerimizin; mönü olduğu yerlerde, Hesabını, adisyon diye ödeyeniniz var mı? İki katlı evinizi dubleks, üç katlı komşu evini tripleks, Köşklerimizi villa, eşiğimizi antre, Bahçe çiçeklerini flora diye koklayanınız var mı? Sevimlinin sempatik, sevimsizin antipatik, Vurguncunun spekülatör, eşkiyanın mafya, Desteğe, bilemediniz koltuk çıkmağa Sponsorluk diyeniniz var mı?

Mesireyi, kır gezintisini picnic, Bilgisayarı computer, hava yastığını air-bag, Pekalayı, olur’u okey diye söyleyeniniz var mı? Çarpıcı, önemli haberler flash haber, Yaşa, varol sevinçleri oley Yıldızları star diye seyredeniniz var mı? Vırvırık dağının tepesindeki köyde, Cafe-show levhasının altında, Acının da acısı, neskaaaave içeniniz var mı? Toprağımızı, bayrağımızı, inancımızı çaldırmayalım derken, Dilimizin çalındığını, talan edildiğini, Özün, el diline özendiğine içi yananınız var mı?

Masallarımızı, tekerlemelerimizi, Şarkılarımızı, türkülerimizi, ninnilerimizi kaybettik. Türkçe’miz elden gidiyor, dizini döveniniz var mı? Karaman oğlu Mehmet Bey’i arıyorum, Göreniniz, bileniniz, duyanınız var mı? Bir ferman yayınlamıştı... Hayal meyal hatırlayıp da sahip çıkanınız var mı?