TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf.

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
TATVAN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İSTATİSTİK BİLGİLERİNİN GİRİLMESİ.
Advertisements

EBA BİLİŞİM AĞI TANITIMI VE KULLANIMI. EBA v2 EBAv2 : Eğitimde FATİH Projesinin içerik bileşeni olarak 2012 yılında yayın hayatına başlayan Eğitim Bilişim.
REHBERLİK VE VE KİŞİSEL GELİŞİM MERKEZİ MERKEZİ. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞTE YENİ SİSTEM.
ÖĞRETİM İLKE VE YÖNTEMLERİ
ERASMUS. Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Erasmus öğrenci öğrenim hareketliliği, Standart veya Genişletilmiş Erasmus Üniversite Beyannamesi ve yükseköğretim.
EN İ Y İ LER HEP B İ Z İ MLE BÖLGEN İ N BEŞ OKUL B İ R İ NC İ S İ.
DEZAVANTAJLı ÇOCUKLARDA EĞITIM HAKKı YENI ORHANLı ORTAOKULU – ÖZGÜR KAYA.
FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ
MEHMET EM İ N YURDAKUL ORTAOKULU REHBERL İ K SERV İ S İ teog.
AKRAN DESTEKLİ ÖĞRENME
ATP MESLEK ALANLARINA GEÇİŞ KOŞULLARI
Antalya/Muratpaşa SABİHA GÖKÇEN ANAOKULU EFQM KAZANANLAR KONFERANSI ASLI KANBİR OKUL MÜDÜRÜ 24 Şubat 2016 İstanbul Deniz Müzesi.
Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi ( HASAL) eğitim-öğretime 4 Haziran 1984’te 108 öğrenciyle başladı.
ORTAÖĞRETİME YERLEŞTİRME SÜRECİ NASIL OLACAK ? TEOG TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK? Tercihler öğrencinin; Yerleştirme Esas Puanı(YEP) doğrultusunda açıklanan.
FEN LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM KURUMLARI TANITIMI.
1 Sınav Güvenliği ve Sınav Yönetimi Daire Başkanlığı Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü.
TEOG BÜ Ş RA ATICI REHBER Ö Ğ RETMEN Öğretim Yılında 8. sınıfta okuyan öğrenciler, Ortaöğretime (Liseye) yeni sınav sistemi olan TEOG ile.
NİSAN Eğitim-Öğretim yılında ilk olarak başlanmıştır. Şuan 94 üniversite ile protokol anlaşması mevcut.
DESTEK EĞİTİM ODASI.
TEOG PUANI İLE LİSE TERCİH AŞAMALARI AYSEL ÖZMUTLU 24 KASIM ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ.
TAKVİM. TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG) TERCİH ve YERLEŞTİRME SİSTEMİ 2016.
MESLEKİ EĞİTİM MERKEZLERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
GÜZEL SANATLAR VE SPOR LİSELERİ KURUM TANITIMLARI BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BURSA TEMEL EĞİTİM SONRASI KARİYER DANIŞMANLIĞI PROJESİ MODÜL 2 ORTAÖĞRETİM.
KENDİMİZİ TANIMAK MESLEKLERİ TANIMAK MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ SEÇMEK İSTEDİĞİM MESLEKLER HAKKINDA NERELERDEN BİLGİ ALABİLİRİM.
Program Tasarım Modelleri
2014 ORTA ÖĞRETİME YERLEŞTİRME SİSTEMİ – 2015 E ğ itim- ö ğ retim yılında altı temel ders için 8. sınıfta ö ğ retmen tarafından dönemsel olarak.
Aydın Fen Lisesi Toplantı Salonu 29 Haziran 2016 – ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ2016 Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş.
ERDEMLİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARIM ALANI.
Prof. Dr. Feral OGAN-BEKİROĞLU Yrd. Doç. Dr. Kürşad DURU
ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA GEÇİŞ UYGULAMASI TERCİH VE YERLEŞTİRME SÜRECİ
İSTANBUL GELİŞİM ÜNİVERSİTESİ
Mehmet halil ibrahim hekimoğlu mesleki ve tEknik anadolu lisesi 2016 / 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ALAN – DAL TANITIM ÇALIŞMALARI kONYA – 2017 Hazırlayan.
TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ 2017
NOT VERME VE MEZUNİYET.
DİYARBAKIR BİLİM VE SANAT MERKEZİ
(EDS462/OMB504) OKUL DENEYİMİ – II
KOCASİNAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ
«Tarımsal Eğitimin Adresi»
ABDULLAH ACAR ortaokulu
KAYNAŞTIRMA EĞİTİMİ.
MESLEK NEDİR? Meslek , ‘bir kişinin hayatını kazanmak geçimini sağlamak için yaptığı iş’ olarak tanımlanmaktadır. Belli bir eğitimi gerektiren bilgi,
Teknolojİ ve tasarIm dersİ
VELİLER İÇİN ANKET GİRİŞİ
Yükseköğretim Kurumları Sınavı
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLAR Sağlık Bilimleri Fakültesi
TÜRK EĞİTİM SİSTEMİ ve OKUL YÖNETİMİ
İŞBİRLİKLİ ÖĞRENME YAKLAŞIMI
NECİP FAZIL KISAKÜREK İMAM HATİP ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ
‘AHŞAP OYUNCAK YAPIMI VE AHŞAP BOYAMA KURSU’
Mesleki Eğitimi Geliştirme Tanıtım ve Yönlendirme
TEOG SINAV SİSTEMİ.
TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ (TEOG)
Yüksek öğretim KURUMLARI sınavı
PSİKOLOJİK DANIŞMA İLE İLGİLİ ÖNYARGILAR
PETKİM ORTAOKULU REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA SERVİSİ
Eğitsel Rehberlik.
ÜNİVERSİTEDE YABANCI DİL ÖĞRETİMİNDE İNTERNET KULLANIMINA İLİŞKİN ÖĞRENCİ GÖRÜŞLERİ Mehmet AKSÜT Nihat ÇAKIN 
ÖĞRENME STİLLERİ.
EĞİTİME GİRİŞ Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi
öneriler Sınıfların tüm öğrencileri içerecek biçimde düzenlenmesi
Bilgilendirme Toplantısı
TEOG VE TERCİH DANIŞMANLIĞI
Liselere Geçiş Sınavı;
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
BİREYİ TANIMA TEKNİKLERİ
Öğretim Yılında TC’de bir üniversiteye yerleşme hakkı kazanan öğrencilerin yapması gereken işlemler ve gerekli belgeler:
ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ YÖNERGESİ
ALAN TERCİHLERİ VE MESLEK SEÇİMİ
GEÇİŞ GEÇİŞ SÜRECİ Özel Gereksinimli ve / veya Engeli
LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ
Sunum transkripti:

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ Öğrencilerin aldıkları puanlar kadar yaptıkları doğru tercihler de iyi bir liseye adım atmalarına yardımcı olacaktır.8.sınıf öğrencisi doğru adımlar attığı takdirde geleceği için önemli bir kazanım elde etmesini sağlayacaktır. “DOĞRU TERCİH”

Doğru tercihte amaç sadece akademik başarısı yüksek öğrencilerin değil, tüm öğrencilerin uygun okullara yerleşmesini sağlamak olmalıdır.Böylece öğrencinin, ailesinin ve tüm toplumun yararına sonuçlar elde edilebilir. Tercih yaparken kafa yormamız gereken sorular; Öğrenci için en uygun eğitimi hangi okul verir? Öğrencinin kişilik özelliği, öğrenme tarzı, baskın zeka alanı, yetenekleri doğrultusunda tercih edeceği okul hangisi olmalıdır? Hangi bölümün öğrencisi olmak onu heyecanlandırıp başarılı kılar? TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH”

Tercih Yaparken Dikkat Edilecekler Tercih listesi oluşturulurken anne babaların istekleri ile çocuklarımızın hayalleri uzlaşmalıdır.Yetenekleri göz önünde bulundurulmadan sağlıkçı olsun, fen kazansın düşüncesiyle liste oluşturmak doğru olmaz. Öğrencinin başarılı olacağı, sosyalleşebileceği, ulaşımı kolay ve güvenli, çağdaş ve günümüze ayak uyduran okullar listede yer almalıdır. Dış kaynakların değerlendirmelerini, arkadaşının nereye gittiğini, puanına yazık olmasın düşüncelerini bir kenara bırakıp özgür ve gerçekçi bir liste oluşturulmalıdır.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Tercih yaparken sadece puanlara bakmak yanıltıcı olabilir.Bunun yerine puanın bulunduğu yüzdelik dilimler göz önünde bulundurulmalıdır. Mümkünse tercih edilecek okullar ziyaret edilmelidir.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? TEOG tercihleri bireysel olarak e-okul.meb.gov.tr internet adresinden yapılabilecektir. Tercih ekranındaki TERCİH YAPMAK İSTİYORUM butonu seçilecektir. Tercih listesi mutlaka herhangi bir okul müdürlüğüne gidilerek onaylatılacaktır.İki nüsha çıktısı alınıp mühürlenerek birisi veli de birisi okul müdürlüğünde kalacaktır. Tercih listesinde herhangi bir düzeltme ya da değişiklik yapmak istenirse okul müdürlüklerinin onay işleminden önce yapılmalıdır.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yurt dışından sınava giren öğrencilerden e okul sistemine kayıtlı olanlar internet adresinden kayıt yaptırarak okul müdürlüklerine onaylatabilirler. Tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkanı olmayan ve açık öğretim orta okulu öğrencileri ise Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu’nda yer alan açık Öğretim Orta Okulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu Ek 2’yi doldurup posta yolu ile Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme ve sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne göndermelidirler.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yerleştirme işlemi için en fazla 25 okul tercihi bulunmaktadır. Okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi,okulların yüzdelik dilimleri,yerleştirmeye esas puan dikkate alınarak tercih listesi oluşturulmalıdır.Okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgileri incelenmelidir. Tercih yaparken sadece puanlara bakmak yanıltıcı olabilir.Yüzdelik dilimleri dikkate alınarak yapılan tercihler daha sağlıklıdır.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH ” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Özel okullara kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler “ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRCAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM” butonunu işaretleyerek tercih hakkını kullanmış olacaklardır.Bu öğrenciler okul değiştirmek isterlerse nakil döneminde nakil şartlarını taşıdığı sürece okul değiştirebileceklerdir. Tercih yapmayan öğrenciler otomatik olarak açık öğretim kurumlarına yerleşecekleridir.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Teog Tercihleri Nasıl Yapılacak? Yüksek puanlı okulların üzerine düşük puanlı okullar yazılarak ölü tercihten kaçınılmalıdır. Puan eşitliği söz konusu olduğunda devamsızlık bile belirleyici olabileceğinden devamsızlığa dikkat edilmelidir.

TEMEL EĞİTİMDEN ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ “DOĞRU TERCİH” Tercih döneminde nasıl bir yol izlenmeli? Tercih dönemlerinde tercih ve meslek danışmanlığı konusunda eğitim almış okul rehber öğretmenleri okullarda görev yapmaktadırlar.Tercih konusunda eksik olan bilgileri tamamlamak, kafa karıştıran sorulara cevap bulmak için bu öğretmenlerle irtibata geçmek önemlidir.En doğru tercihi yapabilmeniz için onlar sizinle işbirliği yapmaya hazırdırlar.

ESENLİKLE KALIN

Manavgat Ilıca Mehmet Ali Karamancı İlkokulu Rehber Öğretmeni Aslı BOZOĞLAN

Kaynakça: 2015 Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih Ve Yerleştirme e- Klavuzu Güçlü,A.(2015) m/haber/teogda-en-dogru-en-guvenilir- tercih-tuyolari Çelik, B.S.(2014) tercih-nasil-olur--egitimdigersinavlar