Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI
Advertisements

1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı.
BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI «TEKNOGİRİŞİM SERMAYESİ DESTEĞİ»
EKONOMİ BAKANLIĞI HİBE DESTEK PROGRAMLARI
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TÜBİTAK TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)
Tematik Proje Destek Programı
Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı
Üniversite - Sanayi İşbirliği Destek. Programa Etken Olan Temel Sorular
TÜBİTAK 1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
1512 Girişimcilik Aşamalı Destek Programı.
Ulusal Ar-Ge Proje Destekleri
BİLİM VE TEKNOLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
AR-GE, İNOVASYON ve ENDÜSTRİYEL UYGULAMA
4 : Ar-Ge, İnovasyon, Endüstriyel Uygulama Destek Programı
TÜRKİYE’NİN İLK, EN BÜYÜK VE EN YENİLİKÇİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ;
Ahmet ÖZBEKLER, KOSGEB Çankırı Hizmet Merkezi
TÜSİAD – Sabancı Üniversitesi Rekabet Forumu Ar-Ge’de İşbirlikleri Doç. Dr. Cemil Arıkan Sabancı Üniversitesi Ulusal İnovasyon Girişimi 6 Ocak 2009 İstanbul.
KİM. KİM MİTRA KİMDİR? HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI, BİLGELİĞİN ve IŞIĞIN MİTRA, HİNT VE PERS MİTOLOJİLERİNİN EN GÜÇLÜ TANRISI,
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme
Doç. Dr. Esvet AKBAŞ YYÜ Rektörlüğü PDO Koordinatörü 2013-VAN.
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ PROJE DESTEK OFİSİ
LOGO Tüm Detaylarıyla HORIZON2020 BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ Proje Koordinasyon Ofisi Birimi Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu.
T-TTO İstanbul ticaret üniversitesi ve TTO yapılanması
TÜBİTAK TEYDEB Destek Programları
GELECEĞİN ODTÜ’SÜ ÇÖZÜM ÖNERİLERİ 21 Mayıs
BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
Üniversiteler için Buluş Yönetim Ofisi Modeli Özgür KULAK, Namık Kemal Üniversitesi
TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Programı
SANAYİ TEZLERİ (SAN-TEZ)
TÜBİTAK Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programı
TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
LOGO TÜBİTAK Girişim Sermayesi Destekleme Programı (GİSDEP) Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah ÇELİK Proje.
Uzaktan Eğitim Çalışmaları ve Başlanan e-Eğitim Projesinin İçeriği
LOGO TÜBİTAK Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Prof. Dr. Seydi DOĞAN Proje Koordinasyon Ofisi Birim Sorumlusu MSc. Gülşah.
TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları.
DESTEK PROGRAMLARI ve HİZMETLER KAYSERİ TİCARET ODASI
Ulusal Yenilik Politikalarında Gelişmeler …. 222 İçerik Ar-Ge nedir? Yenilik Nedir? Ulusal Ar-Ge ve Yenilik Destekleri ve Bazı Göstergeler İl Yenilik.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi. Kuruluş : 18 Mayıs 2007 Açılış : 15 Eylül 2008 Kampüs : Çekmeköy, Türkiye’nin ilk LEED Sertifikası alan.
Hızlandırma Programı ‘Fikirden Girişime En Hızlı Yol’
TEKNOLOJİK ÜRÜN YATIRIM DESTEK PROGRAMI (TEKNOYATIRIM) Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü.
Hacettepe Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) Girişimcilik Ofisi
KOSGEB ve KOBİ’ler. KOSGEB KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanmasında küçük.
BİLİM VE TOPLUM PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI
Özel Sektör AR-GE Projelerine Yönelik Destekler Prof.Dr.Barbaros Özer Ankara Üniversitesi Süt Teknolojisi Bölümü Öğretim Üyesi SETBİR Danışma Kurulu Üyesi.
Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi TÜTED AGİM Nedir? Ar-Ge ve İnovasyon katalizör etki Firmaların Ar-Ge ve İnovasyon yeteneklerini arttırıcı ve hızlandırıcı.
FAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİFAALİYETLER VE YANSIMALARIÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ.
KOSGEB KONYA SELÇUK TEKNOLOJİ GELİŞTİRME MERKEZİ (TEKMER) 2006.
KOSGEB ve Kuruluş Amacı KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile kuruldu. Düzce’de 2012 yılında faaliyete başlamıştır. Amacı; ülkenin ekonomik ve sosyal.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
1501 TÜBİTAK Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı.
Endüstri 4.0 ve Ulusal Eğitim Politikası. Dünya Nereden Nereye Ulusal Dijital Sınırlar Dışlayıcı İşbirliği (müttefik) Kapsayıcı İşbirliği (ortak) Kitlesel.
AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME PROJESİ EĞİTİM PROGRAMI ULUSAL DESTEK PROGRAMLARI DERSİ ETTOM ULUSAL PROJELER UZMANI M.MELİKE SEZGİN AR-GE MÜHENDİSİ YETİŞTİRME.
Capacity Building Sorun ve Çözüm Önerileri
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI SUNUMU
ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE YAZILIM TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
Kaynak göstererek kullanabilirsiniz.
AVRUPA BİRLİĞİ ÇERÇEVE PROGRAMLARI
İçerik Tarihçe Hizmetlerimiz ve Çözümlerimiz Organizasyon Yapısı
Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı
Geleceği İnşa Et….
ANKARA ÜNİVERSİTESİ 6550 Sayılı Kanun Kapsamında
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
ISPARTA TİCARET VE SANAYİ ODASI
KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRİLİĞİNDE KOSGEB’İN KOBİ’LERE SAĞLADIĞI DESTEKLERİN ÖNEMİ AMASYA.
KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI
İŞKUR TEŞVİKLERİ gemlık / gtso - gtb.
Bakanlıklar ve Bakanlıklara Bağlı Kurum ve Kuruluşlar;   Adalet Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlikler Bakanlığı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı.
Bilişim Teknolojileri Meslek Seçimi ve Ücretler (2019)
Sunum transkripti:

Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları & Destek – Hibe – Teşvikler Yücel Doğan CENG ’03 IE ’13

Sistem Analisti Veritabanı Yöneticisi Teknik Danı ş man Yazılım Mühendisi Network Uzmanı Kalite Konfigürasyon Yöneticisi Grafik Tasarımcı Donanım Mühendisi Akademisyen Test Mühendisi Sistem Yöneticisi E ğ itmen ? Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 2 ?

Sistem Analisti Veritabanı Yöneticisi Teknik Danı ş man Network Uzmanı Kalite Konfigürasyon Yöneticisi Grafik Tasarımcı Donanım Mühendisi Akademisyen Test Mühendisi Sistem Yöneticisi E ğ itmen Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 3 Yazılım Mühendisi

Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 4

Kurum ve Kuruluşlar  Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri Savunma Sistem Teknolojileri Radar, Elektronik Harp ve İstihbarat Sistemleri Mikroelektronik Güdüm ve Elektro-Optik  ... Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 5 Savunma Sanayi İçerik  Algılayıcılar  Elektronik Harp  Enerji ve İtki  İleri Malzemeler  KBRN  Komuta, Kontrol ve Bilgi Teknolojileri  Mikro ve Nano Teknolojiler  Modelleme ve Simülasyon  Muhabere  Otonom Sevk ve İdare  Tahrip Teknolojileri  Uzay

Kurum ve Kuruluşlar    ... Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 6 Kurumsal İçerik  Kurumsal yazılımlar (ERP vb.)

Mühendis Adayı Mühendis Yazılım Sektöründe Kariyer Olanakları 7 Uzman Mühendis Yazılım Mimarı Ekip Lideri Proje Yöneticisi Direktör

Destek – Hibe – Teşvikler 8  Amaç: Teknoloji tabanlı bir fikri başarılı bir işe dönüştürmek  Kategoriler:  Genel  Savunma Sanayi  Bilişim ve Telekomünikasyon

 Amaç: Yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcileri desteklemek  Proje Süresi: 1 yıl  Destek miktarı: TL Destek – Hibe – Teşvikler 9 EĞİTİM DURUMLARINA GÖRE DAĞILIM Desteklenen Girişimci Toplam Başvuru Toplam Destek MezunÖğrenci LisansY.LisansDoktoraLisansY.LisansDoktora 2009 Yılı Dağılımı Yılı Dağılımı Yılı Dağılımı * ODTÜ, 2011 yılında 53 projeyle (25 projeye destek alan Bilkent Üniversitesi’nin önünde) en çok destek alan üniversite olmuştur.

 Amaç: Yenilikçi iş fikirleri olan KOBİ ve girişimcileri desteklemek  Proje Süresi: 2 yıl Destek – Hibe – Teşvikler 10 Ar-Ge ve İnovasyon ProgramıDestek Üst Limiti (TL)Destek Oranı (%) İşlik Desteğiİşliklerden bedel alınmaz Kira Desteği Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği Makine-Teçhizat, Donanım, Hammadde, Yazılım ve Hizmet Alımı Giderleri Desteği (Geri Ödemeli) Personel Gideri Desteği Başlangıç Sermayesi Desteği

 Amaç: Teknolojinin toplumsal faydaya dönüşme sürecini hızlandırmak  Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı  Proje Pazarları Destekleme Programı  KOBİ Yararına Teknoloji Transferi Destek Programı  KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı  Uluslararası Sanayi Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı Destek – Hibe – Teşvikler 11

Destek – Hibe – Teşvikler 12  Sağlık  Enerji  Çevre  Uzay  Güvenlik  Ulaştıma  Gıda, Tarım, Balıkçılık ve Biyoteknoloji  Bilgi ve İletişim Teknolojileri  Nanobilimler, Nanoteknolojiler, Malzemeler  Sosyo-Ekonomik ve Beşeri Bilimler

Destek – Hibe – Teşvikler 13

14 Teşekkürler