İletişim zor bir süreç midir?

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
KELİME TÜRLERİ ZARFLAR.
Advertisements

ÜÇ FİLTRE SOKRATES. ÜÇ FİLTRE SOKRATES SOKRATES (M.Ö ) “Kendi kendini tanı" özdeyişinin felsefesinin temel kuralı olduğuna inanmış, “Hiç bir.
Iletişimde üç filtre
Benim kim olduğumu biliyor musunuz? Soy alguien con quien convives a diario Hergün birlikte yaşadığınız biriyim...
KIRMIZI BAŞLIKLI KIZ.
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
“İyice Düşün...”.
90/10 kuralı Hayatın %10'u,sizin başınıza gelenlerden oluşur.
AYAKKABICI Ayakkabıcı, yeni getirdigi malları vitrine yerleştirirken, sokaktaki bir çocuk onu izlemekteydi.
75.YIL ORTAOKULU DEĞERLER EĞİTİMİ MART-NİSAN AYI VATANSEVERLİK RAPORU
SENİ ÇOK SEVİYORUM ANNE …
Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama
SES DÜĞMESİNİ AÇABİLİRSİNİZ
ADLARIN YERİNE KULLANILAN KELİMELER “ADIL”
Anne Mümkün Olmuyor Ağlamak Ama Sol Yanım Acıyor Necdet YILMAZ 2008
Anadolu’nun orta vilayetlerinden bir köyde, yavaş yavaş güneş batmaya hava kararmaya başlar. Karanlık iyice çöker köyün üzerine. Evlerden birinde bir kadın.
Simdi bu oyunu ciddiye al ve sakın oyun bozanlık yapma!!!!
Kendimizi evlenince, bir bebek sahibi olunca, sonra bir tane daha olunca yaşamın daha güzel olacağına inandırmışızdır. Sonra çocuklarımızın yeterince yetişkin.
. B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR B İ Z İ ÇEVRELEYEN İ NSANLAR GERÇEK BİR HİKAYE.
Present activities ● Questions
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
STRESE GİRENİN İMANINDAN ŞÜPHE EDERİM!
BUNLARI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZ MÜ?. BİR OKULUN YAPILMASI, EĞİTİME ÖĞRETİME HAZIR HALE GETİRİLMESİ KOLAY OLMAMAKTADIR. OKULUNUZUN YAPILMASINDA CİDDİ MADDİ SIKINTILARI.
TIKANDI BABA Seval KEMERTAŞ tarafından düzenlenmiştir.
1/20 Zamir A B C D Aşağıdaki cümlelerin hangisinde şahıs ( kişi ) zamiri vardır? Akşam dayımlar geldiğinde uyuyordum. Durmadan yağan kar çocukları heyecanlandırdı.
1 HUKUK ve SİYASET OKULU – 8 Şubat 2008 X BAYAN: Biz uluslar arası ilişkilerde… ( Montaj Arası ) Birol BAŞARAN: Ben bütün toplumlarda hukuka ihtiyaç olduğunu,
Sevgili günlük, Bugün çok yoruldum. Neden mi bugün hem eğlendik hem öğrendik… Merak mı ediyorsun? Peki anlatayım…
Temel, arkadaşıyla yolda giderken elindeki çakısıyla parmağını kesti
SLAYTI MUTLAKA SESLİ İZLEYİNİZ… İYİ SEYİRLER…
Hikmet SIRMA.
Bir yaz günü üçgen tek başına parkta oynuyordu.
DiŞ DOKTORU Diş hekiminin odasına giren genç ve güzel kadın:
ÜÇ İHTİYAR MİSAFİR ÖYKÜSÜ
Çok önemli bir toplantıya katıldınız. Toplantı büyük bir konferans salonunda, herkes pür dikkat sunumu dinliyor.
Yeni yıla başlarken....
ZARF (BELİRTEÇ).
Sarı Yumak ile Kara Yumak arkadaş olmuşlardı
BEN BİR KÜÇÜK KİLİMİM.
BABALAR VE KIZLARI.
HAYIR DEMEYİ ÖĞRENELİM Erkan İLGÜN Rehber Öğretmen
SORULAR.
Onları sevdiğinizi ve onların iyiliğini kendi iyiliğiniz kadar önemli olduğuna ilişkin açık bir mesaj verebilirsiniz.
MÜLAKAT (GÖRÜŞME) Ünlü kişileri çeşitli yönleriyle tanıtmak veya toplumu ilgilendiren önemli bir konuyu aydınlatmak için ünlü kişi yahut uzmanlarla.
YIL 1910 HAZIRLAYAN: Sunay AKIN
KARAGÖZ İLE HACİVAT MEKTUP HÜSEYİN ÖZDEMİR 6/B 1230.
BANKAMATİK SOYGUNU  Buradaki ilk resimde, müşteri olarak algıladığımız bir kişiyi, otomatik para makinesinde işlem yaparken görüyoruz.
İBRETLİK BİR HİKAYE.
EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışları aynı fakat anlamları farklı kelimeler eş sesli kelimelerdir.
YA Ş ASIN TÜRKÇE ÖĞRENDİM. HAZIRLAYANLAR MEHMET İLHAN ORAL ŞEYHMUS TARKAN AFİF ALTUNKAYA.
HOCALAR UÇUK OLUNCA – 1 - HANGİ SANDALYE?
Neyzen Tevfik'e doktor içkiyi men etmişti
ÇOCUK İSTİSMARINI ÖNLEME
DÜRÜSTLÜK BİR ERDEMDİR
MORFOLOJİK ANALİZ (Tanınmış yazarların eserleri).
TAKIM RUHU 11-A.
Nasrettin Hoca henüz çocukmuş. Annesi bir gün onu yanına çağırmış:
BOŞANMA SEBEBİ.
CANIN KUŞLARI Can, o gün annesine ne kadar çok sıkıldığını anlatıyordu: — Neden oyuncaklarınla oynamıyorsun? diye sordu annesi. — Ama onlar benimle oynamıyorlar.
O kitap okumakokuyor. O masada oturmakoturuyor. O kapı açmak açıyor. O ekmek almak alıyor. O gelmek geliyor. O dışarıda beklemek bekliyor. O şarkısöylemek.
Ormandaki Bisiklet (Okuma Metni 6) MEB Türkçe Ders Kitabı 1
Bekle beni… hazırlayan : levent karakaş yazı:alıntı
ZARFLAR (BELİRTEÇLER)
Şapka satarak geçinen bir adamın yolu bir gün bir ormana düşmüş. Adam biraz yürüdükten sonra sıcaktan ve yorgunluktan bunalmış, bir ağacın altına oturmuş.
Keloğlan ve Kuyu Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, bir Keloğlan’la ninesi varmış. Bunlar çok yoksul insanlarmış. Keloğlan’ın.
GÜRKAN’IN YALANI Elif Emine BALCI. Gürkan ve Semih adında birbirlerine çok yakın iki arkadaş vardı. İkisi de sekiz yaşında ve aynı sınıftalardı. Bir hafta.
EŞYALARIMIZI NASIL KULLANALIM?
HERKES İÇİN BİRAZ MUTLULUK
Sunum transkripti:

İletişim zor bir süreç midir?

Kağıtta ne yazıyor olabilir? Fransada yaşayan bir çift var. Kadın Alman ve Fransızcayı da Almanca gibi iyi konuşabiliyor. Koca Fransız ve İngilizce bildiği halde Almanca bilmiyor. Adam bir gün iş seyahati için Almanya’ya gitmek zorunda kalıyor. Bir haftalık gezisini Almanca bilmese de İngilizcesi ile halledebileceğini düşünerek yola çıkıyor. Oraya gittiğinde ilk iş olarak bir otele yerleşiyor. Odasına eşyalarını yerleştirirken yan binalardan birinden bir kadının sesini duyuyor. 

Kadın balkonda ve çırıl çıplak bağıra çağıra bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Adamın anlamadığını görünce (adam Almanca bilmiyor) bir kağıda bir şeyler yazıp‚ top yaptığı kağıdı adama atıyor. Adam kağıtta Almanca bir şeylerin yazdığını görünce kat görevlisini çağırıp durumu ona anlatıyor. (İngilizce konuşuyorlar). Çıplak ve bağıran kadından bahsedip kendisine bir kağıt attığını söylüyor ve kağıdı okuması için adama veriyor. Kat görevlisi kağıdı okuyunca derhal müdürün yanına gidip olanları anlatıyor ve kağıdı gösteriyor. Kağıdı okuyun müdür gözlerine inanamıyor ve müşterinin derhal otelden atılmasını emrediyor ve bizim olaya tamamen Fransız kalmış arkadaşımızı otelden atıyorlar. İlk gün için bir hayli kötü bir tecrübe yaşayan Fransız‚ yapacağı işi de bir kenara bırakıp evine dönmeye karar veriyor.

Atlayıp bir taksiye tutuyor havaalanının yolunu Atlayıp bir taksiye tutuyor havaalanının yolunu. -Ama hala kağıtta ne yazdığını bilmiyor- merakına dayanamayıp‚ "ya birader" diyor taksiciye "şu kağıtta ne yazıyor söylesene." Taksicinin kağıdı okumasıyla‚ adamı yola atması bir oluyor. İkinci bir darbe yiyen Fransız başka bir taksiyle havaalanına geliyor ve uçağına biliyor. Uçaktan da atacak halleri yok ya diye düşünerek‚ kağıdı okuması için hostese veriyor. Hostes kağıdı okuyunca koşuyor kaptan pilota. Kaptan pilotta okuyunca‚ "Bağlayın bir paraşüt‚ atın aşağı!" diyor ve adam Almanya-Fransa sınırlarında bir yere düşüyor. (Farz edin ki Alsas Loren). 

Şans bu ya‚ o civarda çalışan arkadaşlarıyla karşılaşıyor biraz sonra ve onlara başından geçen tüm olayları anlatıyor. Şaşkına dönen arkadaşları da kağıtta ne yazdığını çok merak ediyorlar. Adam kağıdı çıkarıp arkadaşlarına verdiğinde adamlar ikinci bir şoka daha giriyorlar. "Bundan sonra" diyorlar "ne sen bizim arkadaşımızsın‚ ne de biz senin. Buraya da hiç gelmedin. Şimdi‚ geldiğin gibi arkana bakmadan git buradan." 

Dünyanın başına yıkıldığını düşünen adam zor da olsa evine ulaşıyor Dünyanın başına yıkıldığını düşünen adam zor da olsa evine ulaşıyor. Erken döndüğüne şaşıran karısına nasıl bir durumda olduğunu ve hala anlamını bilmediği kağıdı anlatıyor. "Allah aşkına‚ nolursun‚ şu kağıtta ne yazıyor bana söyle." diyor karısına. Kadın kağıdı okuyunca gözlerine inanamıyor ve koşa koşa‚ boşanmak için‚ mahkemeye gidiyor. Mahkemeye kağıdı sunan kadını mahkeme tek celsede boşuyor ve adama da idam kararı veriyor. Temyizde de karar değişmeyince adam Yargıtaya gidiyor ve Yargıtay alt mahkemenin verdiği kararı bozuyor ve adam serbest kalıyor. Kağıtta ne yazıyor olabilir?