KALİTE KONTROLÜ VE KALİTE GELİŞTİME ARAÇLARI

Slides:



Advertisements
Benzer bir sunumlar
Yazılım Geliştirme Süreci
Advertisements

-ECE GİZEM ÜNAL ÖYKÜ TOKMAK
ALPER LAÇİN SERDAR TAŞAN
DOĞRU ÖLÇÜM VE ÖLÇÜM EKİPMANLARI
KONU: Verimlilik nedir? Verimlilik hesabı nasıl yapılır?
KÜLTÜR ve SANAT Yaratıcı kültürel yaşama sahip olmak dengeli, dinamik ve sağlıklı bir toplum yaratmak için gereklidir. Sanatın tüm dalları toplumun kültürel.
Selda Aydın Seyhan Kamçı
Restaurant Yönetim Sistemi
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
KALİTE KONTROL VE STANDARDİZASYON
AB ÜYELİĞİNİN TÜRK VATANDAŞLARINA FAYDALARI
İş etüdü.
Tarihi, geçmişi ve amaçları Üretim süreçleri ve yöntemleri
YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 YENİLEME PAZARI GELİŞTİRME DERNEĞİ 10 Nisan 2014 Ortak Beklentiler Yurt dışı dernekleri ile etkileşiminin.
OTO KAZA SİGORTALARI - HİZMET KALİTE İYİLEŞTİRME
Sağlık Hizmetlerinde Paket Programlar Öğr.Gör. Ahmet BİLİCİ
KADINLARIN VE KADIN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ GÜÇLENDİRİLMESİ HİBE PROGRAMI GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM PROJESİ STRONG WOMEN STRONG SOCIETY PROJECT TR2009/ /69.
TEMEL KALİTE İYİLEŞTİRME ARAÇLARII
 BÜTÜNLEŞME Çevrenin taleplerinin karşılanması için gerekli bölümler arasındaki birliğin kalitesini ifade etmektedir. Bu tanım, bağımsız birimler arasındaki.
Bölüm 10 İşlevsel Stratejiler (Fonksiyonel/Bölümsel Stratejiler)
I.BÖLÜM TÜKETİCİ DAVRANIŞLARI KAVRAMI VE PAZARLAMA
TAMİR-BAKIM PLANLAMASI
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 1-2 MART 2003 ANTALYA.
Öğr. Grv. Semih AÇIKGÖZOĞLU
Tamir Bakım Planlaması
Yeni Pazarlama Teknikleri
3. HAFTA KONULARI TEST VE BİLGİ SORULARI. TEST SORULARI #1 Bir işletmenin mal ve hizmetlerinin sonradan ödenmesi karşılığında satılmasıyla ne oluşur?
İŞ KALİTESİ ve MALİYET İLİŞKİLERİ
Türkiye’de 2008 yılında, yaklaşık 494 bin tonu avcılıkla, 152 bin tonu yetiştiricilikle olmak üzere toplam 646 bin ton su ürünleri üretilmiştir. Avcılıkla.
Kalite Nedir? Furkan LEVENTOĞLU.
TAPU VE KADASTRO KONYA V. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TPC İYİLEŞTİRME TAKIMI.
STOK MALİYETİ.
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİNİN ARAÇ VE TEKNİKLERİ
END3061 SİSTEM ANALİZİ VE MÜHENDİSLİĞİ
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ERZURUM NUMUNE HASTANESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
SEKRETERLİK HİZMETLERİ-I İŞ PLANI
AYDIN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ
ISO ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ
İŞLETME BİLİMİNE GİRİŞ
Kalite Yönetimi Genel Tanımlar.
KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ
STOK YÖNETİMİ Mba Operasyon yönetimi
YENİKENT AHMET ÇİÇEK TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ ÜST DÜZEY YÖNETİCİ SEMİNERİ 2010 ANKARA Nihat BÜLBÜL.
BÖLÜM 20 SU ALMA YAPILARI VE ÖN ARITMA.
İŞLETMELERDE VERİMLİLİK: ÜRETİM YÖNETİMİ FONKSİYONU
KAL İ TE VE VER İ ML İ L İ K. Kaliteli ve daha verimli üretim ancak standardizasyon ve sürekli kaynak iyileştirilmesi (Makina,Teçhizat,İnsan, vb.)ile.
KALİTE VE VERİMLİLİK KALİTE MALİYETİ.
Bilgisayar Mühendisliğindeki Yeri
Proje İnsan Kaynakları Yönetimi
İyi bir akla sahip olmak yeterli değildir
Tedarik ziNCİRLERİ yÖNETİmi
Kalite Araçları Ders- 5.
Kalite Araçları Ders- 6.
Konu 3 Kalite kontrolünün amaçları
TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ.
TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ
KİTAP: PROF.DR. BÜLENT KOBU
ÜNİTE 2: ÜRETİM YÖNETİMİ.
YER TEMİZLEME MAKİNASI
NIOSH KALDIRMA EŞİTLİĞİ VE BİR UYGULAMA ÖRNEĞİ DR.BÜLENT ASLANHAN TOFAŞ İŞYERİ HEKİMİ.
PERFORMANS KAVRAMI PERFORMANSIN BOYUTLARI
FON AKIŞ TABLOSU ….
Pazarlama İletişimi
Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI
DESTEK VE TEŞVİK PROGRAMLARI
Yrd.Doç.Dr. Reha KILIÇHAN Erciyes Üniversitesi Turizm Fakültesi 2018
Sunum transkripti:

KALİTE KONTROLÜ VE KALİTE GELİŞTİME ARAÇLARI

KALİTE KONTROLÜ Kalite kontrolü, tüketicilerin gereksinimlerini karşılayan kaliteli mal ve hizmetleri ekonomik olarak üreten bir üretim yöntemleri sistemi olarak tanımlanır.. TOPLAM KALİTE KONTROLÜ KAVRAMI Müşterinin tam memnuniyetinin sağlanması doğrultusunda, üretim ve hizmetleri mümkün olan en iyi ekonomik seviyeye yükseltmek için, bir işletmede çeşitli grupların yürüttükleri kalite gelişmesi, kalite iyileştirilmesi ve kalite bakımını, çalışmalarını entegre eden etkili bir sistem olarak tanımlanır..

Kalite Uygulanmasının Amaçları Ürünün kalite düzeyinin yükseltilmesi Ürünün tasarımının geliştirilmesi İşletmenin maliyetlerinin azaltılması Satışların arttırılması ve iadelerin azaltılması Ucuz ancak kalite standartlarına uygun materyallerin araştırılması Iskarta, işçilik ve malzeme kayıplarının azaltılması, Üretim hattındaki dar boğazların giderilmesi Üretim Süreçlerinin hızlanması Personel moralini yüksek tutulması İmajın güçlendirilmesi,

KALİTE GELİŞTİRMEDE 7 KLASİK ARAÇ HİSTOGRAM Süreç ölçümlerinin dağılımını göstermek ve süreç içerisinde değişimin miktarını ortaya çıkarmaktır. Histogram; boyut, ağırlık, sıcaklık gibi ölçülebilir özelliklerin ölçümünden elde edilen verilerin belirli bir zaman içindeki değişkenliğini göstermekte kullanılmaktadır.

Pareto Diyagramı Herhangi bir sonuca neden olan faktörler önem derecesine göre sıralandığında kalite sorunları ile ilgili olan nedenleri çözmek için hata kaynaklarının en önemlilerini ortadan kaldırmak yeterli olmaktadır. Kalite ile ilgili olarak sorun alanlarının en önemlilerinin üzerinde yoğunlaşmayı sağlamaktadır.

Neden-Etki Diyagramı 1943- Tokyo Ü. Kaoru Ishikawa .

Serpilme Diyagramı Serpilme diyagramı, iki bileşik veri kümesi arasındaki ilişkilerin belirtilmesi, ortaya konulması ve önceden var olduğu sanılan ilişkilerin onaylanması amacıyla kullanılmaktadır.

Kontrol Tablosu Üretim süreci içinde meydana gelen kalite problemleri ile ilgili gözlem ve meydana gelen aksaklıkları kaybetmekte kullanılan araçlardır.

Kontrol Çizelgesi Kontrol çizelgesi, kalite kontrol ve geliştirme programlarında en çok kullanılan araçlardan birisidir. İstenilen özelliklerde ürün veya hizmet üretebilmek için üretim sürecinin istatistiksel olarak kontrol ve analiz edilmesinde kullanılmaktadır. .

Akış Diyagramı Bir ürünün veya bir üretim sürecinin oluşumunda izlenecek işlem basamaklarını ya da adımları birbirine eklemek suretiyle ürünlerin ve sürecin oluşturulmasında yaygın olarak kullanılan kalite geliştirilmesi aracıdır.

KALİTE GELİŞTİRMEDE YENİ YEDİ ARAÇ YAKINLIK DİYAGRAMI İLİŞKİLER DİYAGRAMI AĞAÇ DİYAGRAMI ÖNCELİKLENDİRME MATRİSİ MATRİS DİYAGRAMI SÜREÇ KARAR PROGRAM KARTLARI . FAALİYET AĞI PROGRAMI