Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-POSTA Hakan YİĞİT.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-POSTA Hakan YİĞİT."— Sunum transkripti:

1 E-POSTA Hakan YİĞİT

2 İÇİNDEKİLER E-posta İşlemleri E-posta adresi edinme
E-posta alma/gönderme ayarları POP3 SMTP Posta Yönetim Yazılımı MS Outlook Outlook Express

3 E-posta ( ) E-posta, bir bilgisayar ağı yoluyla mesajların ve dosyaların iletilmesidir. E-posta programı, e-posta mesajlarını oluşturmanıza, göndermenize, almanıza, iletmenize, saklamanıza, yazdırmanıza ve silmenize izin verir.

4 E-posta (E-mail) E-posta adresleri, aşağıdaki gibidir:
İnternet adreslerinde olduğu gibi elektronik posta adresleri yazılırken küçük harfler kullanılır ve Türkçeye özgü harfler kullanılmaz (ç,ğ,ı,ö,ş,ü).

5 E-posta (E-mail) E-posta (E-mail) Edinme www.hotmail.com www.yahoo.com

6 E-posta (E-mail) E-postalara Erişmek Webmail ile erişim,
İnternet Tarayıcıları ile e-postalara erişme yöntemidir, E-posta Programları ile erişim E-posta işlemleri için yazılan programlar kullanılarak e-postalara erişme yöntemidir.

7 E-posta (E-mail) E-posta Programları Outlook Express Microsoft Outlook
Programın kurulduğu bilgisayardan mail göndermek - almak, mailleri arşivlemek amacıyla kullanılır. Outlook Express Microsoft Outlook POP3 – e-postaları alma protokolü SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) e-posta gönderme protokolü

8 E-posta (E-mail) Hotmail için Outlook Express POP3 Ayarları: Alan
Değer Gelen POP sunucusu pop3.live.com Gelen POP posta bağlantı noktası 995 POP SSL gerekli Evet Kullanıcı adı Windows Live ID değeriniz (örneğin: Parola Hotmail oturumu açmak için kullandığınız parola Giden SMTP sunucusu smtp.live.com Giden SMTP posta bağlantı noktası 25 (Gönderimde hata varsa 587 deneyin) Kimlik doğrulaması gerekli Evet (Windows Live ID ve parolanız) TLS/SSL gerekli Evet (varsa TLS'yi, yoksa SSL'yi seçin)

9 E-posta ( ) SPAM nedir?  Internet üzerinde aynı mesajın yüksek sayıdaki kopyasının, bu tip bir mesajı alma talebinde bulunmamış kişilere, zorlayıcı nitelikte gönderilmesi SPAM (istenmeyen e-posta) olarak adlandırılır.

10 webmail.erciyes.edu.tr E-posta adresiniz: ogrencino@erciyes.edu.tr
Şifreniz: 1. karakter : * 2. karakter : Baba Adı İlk Karakteri 3. ve 4. karakter : Doğum Tarihinin Gün Kısmı 5. karakter : Anne Adının İlk Karakteri 6. karakter : -


"E-POSTA Hakan YİĞİT." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları