Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey"— Sunum transkripti:

1

2 Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey Berat Köse

3 Ne uzak,ne yakın Kepler 452b aynı güneşimize benzer bir sarı yıldızın etrafında dönüyor, hem de bu yıldıza hemen hemen aynı uzaklıkta. Bu da üzerinde sıvı halde su bulunma ihtimalini arttırıyor.

4 Bir Kepler 452b yılı Kepler 452b yıldızının etrafında bizden biraz daha tembel dönüyor. Bir yıl’ı 385 gün (net olmamakla beraber 380 gün de deniyor bazı kaynaklarda)

5 Biraz daha büyük Kepler 452b dünyamızdan birazcık daha büyük, ama sadece 1.6 katı kadar. Uzaydaki devasa boyutları göz önüne aldığımızda bu fark devede kulak kalıyor.

6 Yaşlı Yıldız Kepler 452b’nin yıldızı bizimkine göre biraz daha yaşlı. Güneşimiz yaklaşık 4.6 milyar yaşındayken, o yaklaşık 6 milyar yaşında.

7 Uzaklık 1400 ışık yılı uzaktaki büyük kuzenimize şu anki en hızlı aracımız olan “New Horizons” ile gitmeye kalksaydık bu 25.8 milyon yıl sürerdi. O yüzden hemen heveslenmeyin :)

8 Yerçekimi Dünyamızdan biraz da olsa büyük olan Kepler 452b’nin yerçekimi de hemen hemen bizimkinin 2 katı. Fakat bu üzerinde yaşam oluşmasını engelleyecek bir durum değil. Ne olursa olsun merak ettiğimiz tüm soruların cevaplarını alabilmek için maalesef biraz daha beklemek zorundayız. Kim bilir belki de günün birinde bir insan kolonisi bu gezegene gider ve keşfeder.

9 SON


"Kepler 452b hakkında bilmeniz gereken 6 şey" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları