Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

En Tembel 6 Hayvan Berat Köse.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "En Tembel 6 Hayvan Berat Köse."— Sunum transkripti:

1 En Tembel 6 Hayvan Berat Köse

2 6) Baykuş Maymunu Ancak Amerika kıtasında rastlayabileceğiniz bu hayvanlar günün 17 saatini uyuyarak geçiriyorlar. Yüzleri baykuşa, vücutları ise maymuna benzeyen bu hayvanlar sadece geceleri avlanıyorlar.

3 5) Aslan Kedigillerin en tembel türü olarak kabul edilen aslanlar genelde günlerinin saatini uyuyarak geçiriyorlar. Erkek aslanlar çok nadiren dişi aslanlara avlanmada yardım ediyorlar.

4 4) Keseli Sıçan Geceleri ‘çalışan’ bir diğer hayvan türü olan keseli sıçanlar günde en az 20 saat uyuyorlar. Dış görünüşleri farelere benziyor. Genelde yalnız yaşıyor ve her şeyi yiyorlar.

5 3) Armadillo Günde 19 saat uyuyan Armadillo pek aşina olmadığımız bir hayvan türü. Güney Amerikalı bu hayvanlar, Türkiye’de yaygın olarak ‘tatu’ ismiyle anılıyor. Böceklerle beslenen bu hayvanların vücutları ağır bir zırhla korunuyor.

6 2) Koala Genellikle çok şirin bulunan bu hayvanlar günde 22 saat uykuya ihtiyaç duyuyor. Yani günün sadece 2 saatinde aktif olarak beslenip ve avlanabiliyorlar.

7 1) Tembel Hayvan Adı gibi tembel olan bu hayvan, oldukça yavaş ve uyuşuk. Bir dakikada en fazla 50cm’lik hareket edebiliyor. Günde 18 saat uyuyor, uyanıkken ise sadece otla besleniyor. Genelde yaprak yiyor ve haftada bir kere ağaçtan yere inerek boşaltım ihtiyacını gideriyor.

8 SON


"En Tembel 6 Hayvan Berat Köse." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları