Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Genellemeler. Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Genellemeler. Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı."— Sunum transkripti:

1 Genellemeler

2 Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı

3 Genelleme ifadesi içeren çıkarımların geçerli, güçlü ya da zayıf olma durumları kullanılan genelleme ifadesine göre farklılaşmaktadır.

4 Aşa ğ ıdaki türden çıkarımlar geçerli çıkarımlardır: Tüm A’lar B’dir Tüm C’ler B’dir O halde tüm C’ler A’dır

5 Aşa ğ ıdaki türden çıkarımlar ise geçerli olmamalarına karşın güçlü çıkarımlardır: Hemen hemen tüm A’lar B’dir. C bir A’dır. O halde C bir B’dir.

6 Örne ğ in aşa ğ ıdaki çıkarım güçlüdür: Memelilerin tamamına yakını dişlere sahiptir. Şu gördü ğ ün hayvan bir memeli. O halde onun da dişleri vardır.

7 Bazı genelleme ifadeleri ise zayıf çıkarımlara sebep olurlar: Bazı A’lar B’dir. Bazı B’ler C’dir. Bu bir A. O halde bu bir C.

8 Örne ğ in aşa ğ ıdaki çıkarım zayıftır: Bazı ö ğ renciler rahatına düşkündür. Bazı rahatına düşkün insanlar şişman olur. Sen ö ğ rencisin. O halde sen şişmansın.

9 Genelleme içeren çıkarımların analizinde diyagram yöntemi kullanılarak karara varılabilir. Öğrenciler Rahatına düşkünler Şişmanlar


"Genellemeler. Önermeler çeşitli derecelerde genelleme ifadesi içerebilir:  Tümü  Hemen hemen hepsi  Ço ğ u  Bazıları  Birkaçı  Çok azı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları