Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI."— Sunum transkripti:

1 T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI

2 PROJE KAVRAMI VE PROJE DÖNGÜSÜ YÖNETİMİ

3 Projeler ile ilgili onemli bir konu: Proje özveri ister. Proje ekip çalışmasıdır,negatif enerjilere kapalıdır! Negatif enerji projenin başlamadan bitmesi demektir! Ekip çalışması ruhuna sahip olmayanlarla çalışmayınız! Ekibiniz en az 4 kişiden oluşmalı en fazla 6 kişi olmalıdır! Stratejilerinizi iyi belirleyin unutmayın proje hazırlayabilme kapasitesine sahip olan kişi iyi bir senarist bir de strateji uzmanıdır! İyi bir görev paylaşımı yapın verilen görevleri zamanında yapın!

4 Yapamayacağınız görevleri üstlenmeyin unutmayın ki yapmadığınız bir iş diğer ekibin tüm çalışmasının çöpe atılması demektir! Görev alan kişi zamanında bitirmemişse unutmayın ki projeniz başlamadan bitmiştir o ekiple devam etmeyin! Beyin fırtınalarını fikir savaşlarına dönüştürmeyin asla kalp kırmayın ama bir birinize de anlayışlı olun!Proje ortamları gergindir! Kağıt, kalem ve laptopunuzu asla yanınızdan ayırmayın, proje bir senaryodur ilhamın nerede ve ne zaman geleceği belli olmaz!!!

5 Kuşkucu Coşku Yaşasın, yürüyor Hey, Bu zaman alıyor! Sonuçlar görünür değil Buna değer mi? Organizasyon can çekişiyor Projenin karanlık gecesi Sonuçlarn görülmeye başlanması Belki de o kadar kötü bir fikir değil Bando ve havai fişekler İŞE YARIYOR!

6 Proje döngüsü Adım Adım Çözümleme (Analyzing step by step) ( FİKRİLERİN CANLANDIRILMASI ) TAKIM ÇALIŞMASI (Working as a team) Fikirbirliğine varma (Consensus)

7 PAYDAŞ ANALİZİ SORUN ANALİZİ (Problems Analysis) (HEDEF ANALİZİ) Objectives Analysis PROJE FORMUNUN DOLDURULMASI FAALİYET PLANI BÜTÇE 7 Steps in PP MEVCUT DURUM ANALİZİ

8 DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi Proje Koordinasyon Ekibi


"T.C. MİLL Î EĞİTİM BAKANLIĞI PROJELER KOORDİNASYON MERKEZİ BAŞKANLIĞI." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları