Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Malzemelerin Mekanik Özellikleri

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Malzemelerin Mekanik Özellikleri"— Sunum transkripti:

1 Malzemelerin Mekanik Özellikleri
Prof.Dr. Deniz UZUNSOY Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Ders 1

2 Dersin Amacı Malzemelerin uygulanan yük altındaki temel davranışlarını sürekli mekanik ve mikromekanik kavramları ile anlayacak bir yaklaşım geliştirmek Bu ders ile birlikte gerilme, gerinim ve kırılma gibi temel kavramların birbiri ile ilişkisini kavramak hedeflenmektedir.

3 Ders İçeriği ve Haftalık Plan
Hafta Konular Gerilme ve Şekil Değiştirme Analizi Malzemelerin Yapısı Kristal Yapılı Malzemelerin Plastik Deformasyonu Mukavemet Arttırma Yöntemleri Malzemelerin Mekanik Özellikleri Gerilme-Birim Şekil Değiştirme Elastik Deformasyondan Plastik Deformasyona Geçiş 1. Vize Malzemelerin sertliği Kırılma Yorulma Sürünme Sürtünme ve Aşınma Polimerik malzemelerin mekanik davranışları Konu tekrarı ve telafi sınavı

4 Değerlendirme Kriterleri
Yıl içi Sınavı % 45 Ödevler ( dönem içi en az 2) %15 Final Sınavı %40 Toplam %100 En az %70 derse devam mecburidir. Derse en az devamı koşulunu sağlamayan öğrenci final sınavına giremez.

5 Kaynaklar G.E. Dieter, Mechanical Metallurgy, McGraw-Hill (1986).
R.W. Hertzberg, Deformation & Fracture Mechanics of Engineering Materials, 4th ed., John Wiley & Sons (1996). T.F. Courtney, Mechanical Behavior of Materials, 2nd ed., Waveland Press (2005). N.E. Dowling, Mechanical Behavior of Materials, Engineering Methods for Deformation Fracture and Fatigue, 3rd ed., Prentice-Hall (2007) W.F. Hosford, Mechanical Behavior of Materials, Cambridge (2005). K. Bowman, Mechanical Behavior of Materials, John Wiley & Sons (2004). W. Soboyejo, Mechanical Properties of Engineered Materials, Marcel Dekker (2003). J.F. Nye, Physical Properties of Crystals, Oxford University Press (1985). D. Hull and D.J. Bacon, Introduction to Dislocations, 4th ed., Butterworth-Heinemann (2001). R.E. Reed-Hill and R. Abbaschian, Physical Metallurgy Principles, 3rd ed., Thompson Learning (1992). J. Roesler, H. Harders, M. Baeker, Mechanical Behavior of Engineering Materials, Springer (2007). A.S. Argon, Strengthening Mechanisms in Crystal Plasticity, Oxford (2008). G. Gottstein, Physical Foundations of Materials Science, Springer (2004).


"Malzemelerin Mekanik Özellikleri" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları