Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Haberler Yaşam Haberleri Begüm, tiyatro sahnesinde yaşayacak Giriş Tarihi : 23.10.2010 YALÇIN BEL/SABAH Yüksek dozda uyuşturucudan geçen yıl hayatını.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Haberler Yaşam Haberleri Begüm, tiyatro sahnesinde yaşayacak Giriş Tarihi : 23.10.2010 YALÇIN BEL/SABAH Yüksek dozda uyuşturucudan geçen yıl hayatını."— Sunum transkripti:

1

2 Haberler Yaşam Haberleri Begüm, tiyatro sahnesinde yaşayacak Giriş Tarihi : 23.10.2010 YALÇIN BEL/SABAH Yüksek dozda uyuşturucudan geçen yıl hayatını kaybeden Begüm Veral'in yaşam öyküsü tiyatro oyunu oluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak projesi kapsamında, anne Yeşim Gökpınar'ın yazdığı "Begüm'ün Annesinden" adlı kitaptan uyarlanan oyun, aralık ayında sahnelenecek. Oyun, önce İstanbul'daki okullarda gösterime girecek, daha sonra da Anadolu turnesine çıkacak. Oyun hakkında duygu ve görüşlerini aktaran Anne Yeşim Gökpınar, "Tek istediğim gençlerin, kızımın yaşadıklarından ibret alarak uyuşturucudan uzak durması. Uyuşturucu kullanmanın sonunun erken ölüm olduğunu anlamalarını istiyorum. Sadece bir genç bile bu pislikten uzak dursa bana yeter" dedi. Kızının kısa hayat öyküsünü kaleme aldığını, kitabı okuyan bazı polislerin de çok etkilendiğini söyleyen Yeşim Gökpınar şöyle devam etti: "Bu proje narkotik şube yetkililerinin fikri ve sosyal sorumluluk projesidir. Belediyelerin tiyatro salonlarında sahnelenecek ve sadece öğrencilere izlettirilecek. Oyun halen hazırlık aşamasında. Sanırım aralık ayına yetişecek. Sadece senaryoyu okudum ve telif hakkı sözleşmesini imzaladım. Fakat oyunu izleyebilir miyim bilmiyorum... Buna yüreğim dayanmaz." Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Begüm Veral, geçen yıl yüksek dozda uyuşturucu almış ve hayatını kaybetmişti. Canım kızım,güzel meleğimin anısına……

3 ÖZEL NOT: BEGÜM’Ü KAYBETTİKTEN SONRA YAPTIĞIMIZ GİRİŞİMLERDE İSTANBUL NARKOTİK ŞUBE BAŞKANLIĞI İLE İLETİŞİME GEÇTİK. DÜŞÜNCELERİMİZİ PAYLAŞTIĞIMIZDA ÇALIŞMAMIZ OLDUKÇA BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ. ANCAK YAPILACAK ÇALIŞMANIN BOYUTU SPONSOR İHTİYACINI ORTAYA KOYDU. SPONSOR ARAYIŞI SÜRESİNDE İSE GÖRDÜK Kİ PEK ÇOK KURUM YETKİLİSİ BU KONUYA ÇOK DUYARLI ANCAK HEDEF OLMA ÇEKİNCELERİ İLE UZAK KALMAYI TERCİH EDİYORLAR. OYSA BİLİYORUZ Kİ TEHLİKE ARTIK ÇOK YAKINIMIZDA. BU NEDENLE PROJENİN DEVLET DESTEĞİ VE YETKİLİ KURUMLARINCA ELE ALINDIĞINDA HAYAT BULACAĞI KANISINDAYIZ. SAYGILARIMIZLA MEHMET ERACAR

4 UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HER GÜN BİRÇOK ADIM ATILDIĞI GERÇEĞİNİN YANI SIRA BU GİRİŞİMLERE YENİ BİR SOLUK GETİRECEK OLDUĞUNA İNANDIĞIMIZ TİYATRO OTOBÜSÜ BÜNYESİNDE; ‘BEGÜM’DEN MESAJ VAR’ ADLI SANAT AĞIRLIKLI BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI.

5 NEDEN TİYATRO OTOBÜSÜ SALONLARDA YAPILA GELEN TÜM ÇALIŞMALARDA GENÇLER VE AİLELERİ SUNUMLARIN YAPILDIĞI SAHNELERE DAVET EDİLMEKTEDİR. KATILIMCI KİTLELER İZLENDİĞİNDE İSE MAALESEF KONUYA OLAN İLGİ VE DUYARLILIĞI YÜKSEK BİR KESİMLE KARŞILAŞILMAKTADIR. OYSA ASIL HEDEF HENÜZ BU KONUDA BİLGİ VE BİLİNCİN TAM OLARAK OLUŞMADIĞI VE YERLEŞMEDİĞİ KESİM OLMALIDIR. BU DURUMDA İL MEYDANLARI,İLÇE MEYDANLARI,MAHALLE, CADDE VE SOKAKLARA KADAR AYAĞA HİZMET GÖTÜREBİLME BECERİSİNE SAHİP OLAN TİYATRO OTOBÜSÜ ÇALIŞMALARIMIZA AYRI BİR GÜÇ KATACAKTIR.

6 MÜCADELEDE SANAT FAKTÖRÜ GÖRSELLİĞİN ZİHİN ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİN ÖN PLANA ÇIKTIĞI GÜNÜMÜZDE SADECE TİYATRO İLE SINIRLI KALMAK DOĞRU BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR. MADDE BAĞIMLILIĞININ İNSAN YAŞAMINDAKİ OLUMSUZ ETKİLERİ VE SONUÇLARINI KONU ALAN VE SÖZEL OLMAKTAN ÇOK İZLEYİCİNİN ZİHNİNDE ŞEKİLLENECEK BEDEN PERFORMANSLARINIDA ÇALIŞMALARIMIZA KATMAK ARZUSUNDAYIZ.

7 ‘BEGÜM’DEN MESAJ VAR’ 3 ADIMLI ÇALIŞMA HER SEANSTA 10 DAKİKALIK SUNUMLARLA TUBİM YETKİLİLERİNİN SUNACAĞI SÖZEL ANLATIM TİYATRO ÇALIŞMASI GÖRSEL DESTEKLİ BEDEN PERFORMANSI HER SEANSTA ZENGİN BİR ÇEŞİTLİLİK İZLEYİCİNİN DE KONUDAN KOPMADAN VERİMLİ BİR SUNUM YAPILMASINI SAĞLAYACAKTIR.

8 MÜCADELEDE YAŞ ARALIĞI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI İZİNLERİ DOĞRULTUSUNDA OKULLARDA LİSE SEVİYESİNE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ AKTARIMLAR YAPILABİLMEKTE. ANCAK ARTIK GÜNCEL MEDYA HABERLERİNE KADAR ULAŞAN MADDE BAĞIMLILIĞI RAPORLARINDA UYUŞTURUCU KULLANIM YAŞININ ÇOK DAHA AŞAĞI SEVİYELERDE OLDUĞU GÖZLENMEKTEDİR. BU DURUMDA KÜÇÜK YAŞLARDAKİ ÇOCUKLARIMIZA ULAŞMA YOLUMUZ ONLARIN EVLERİNE EN YAKIN NOKTALARA HATTA SOKAKLARINA KADAR GİTMEKLE MÜMKÜN OLABİLİR.

9 MADEE BAĞIMLILIĞI İLE İLGİLİ EN ÖNEMLİ KONU AİLELERDEKİ ‘AMAN CANIM BİZİMLE NE İLGİSİ VAR’ ZİHNİYETİDİR. OYSA MADDE BAĞIMLISI GENCİN BU NOKTAYA GELMESİNİN TEMEL TAŞLARINDAN BİRİ AİLE İÇİ İLETİŞİMİN TAM OLARAK TESİS EDİLEMEMİŞ OLMASIDIR. İŞTE TAM BU NOKTADA AYAĞA KADAR GİDEBİLEN TİYATRO OTOBÜSÜ; YAPILAN DUYURULARA RAĞMEN ÇEŞİTLİ SEBEPLERLE MÜCADELE AMAÇLI ÇALIŞMALARA KATILAMAYAN AİLE BİREYLERİNİ DE İÇİNE ALMIŞ OLACAKTIR. HER SEANSTAN SONRA İZLEYİCİLERE BİLGİLENDİRME BROŞÜRLERİ,KİTAPÇIKLAR VE AİLENİN EVDEKİ GENCİ GÖRSEL OLARAK ALGILAYABİLECEĞİ BİLGİLERİ KAPSAYAN EL KLAVUZLARI DAĞITLARAK YAPILAN SUNUMUN KALICI OLMASI SAĞLANACAKTIR.

10 BİR GÜN İÇERİSİNDE 10 SEANS SUNUM 10 SEANS = 900 ÇOCUK HER İLDE (çeşitli noktalarda ) 10 GÜN SÜREYLE SUNUM 10 GÜN = 9000 ÇOCUK 81 İLDE = 729.000 ÇOCUK MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMİŞ OLUR. ÇALIŞMA 1 TİYATRO OTOBÜSÜ YERİNE EŞ ZAMANLI ÇALIŞMALARLA 2 VEYA 3 ARAÇLA DA YAPILABİLİR. TİYATRO OTOBÜSÜ

11 SUNUM UYGULAMA PROJE YAPILANIŞI KURUMUN YÖNLENDİRMESİ DOĞRULTUSUNDA BÜTÇE ÇALIŞMASI İLE TAMAMLANACAKTIR. PROJENİN KABULÜ İLE BAŞLAYACAK OLAN SÜREÇ PROJE SÖZLEŞME TARİHİNDEN SONRA 1 AYLIK BİR ZAMAN DİLİMİNDE ARAÇ VEYA ARAÇLARIN HAZIRLIĞI İLE TİYATRO EKİBİ,BEDEN PERFORMANS EKİBİ, TEKNİK ÇALIŞMALAR VE GÖRSELLERİN HAZIRLIĞI. TUBİM EKİBİ İLE TİYATRO OTOBÜSÜ EKİBİNİN UYUM ÇALIŞMASI YAPILACAKTIR.

12 90 çocuk veya 70 yetişkin kapasiteli, 12 metre x 2.55 metre (trafik yasasına uygun ) Araçta harici klima, kalorifer, havalandırma sistemleri mevcut Aracın seyirciye ayrılan bölümü küçük seyirciler için 3 er kişilik sıralardan oluşturulmuştur. Salon içi ince ahşap malzemeden oluşturulup üzeri alev almayan kumaş ile kaplanmıştır Acil durumlar için 4 adet yangın söndürme iç bölgede ve 2 adet büyük yangın söndürme alt depoda bulunmaktadır. Araçta jeneratör sistemi bulunmaktadır. TEKNİK ÖZELLİKLER

13 Sahne 2.50 m eninde – 3.50 m derinliğinde olup taban ahşap malzeme ile kaplıdır Sahne içerisinde oyuncu kulisi siyah perdeleri mevcuttur 24 volt ve 220 volt spot aydınlatma ile donatılmıştır Sahne önü kırmızı perde ile kapatılıp açılmaktadır Sahne üzerinde çeşitli amaçlarla kullanılabilecek 0.50 x 0.50 ebadında bir havalandırma mevcuttur Sahne arkası da oyun gereği kulis ihtiyacı olarak kullanılmaktadır Kumanda masasında power amplifikatör,mixer Yaka ve el telsizi 1 er adet bulunmaktadır. TEKNİK ÖZELLİKLER

14 2012 SENESİNDE KALKINMA BAKANLIĞI SODES KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞUMUZ TİYATRO OTOBÜSÜ PROJEMİZİN UYGULAMASINI YAPTIĞIMIZ ARACIN İÇ DİZAYNI. KONUYLA İLGİLİ İŞ BİTİRME BELGEMİZ BULUNMAKTADIR.

15 3eventproduction@gmail.com Küçükyalı V.D.: 16067348702 Tic Sicil No: 811353 Tel: 0 535 727 56 63 0 553 129 13 99 Antalya Şube.: 0242 323 44 48 Adnan Kahveci Cad. Havesoğlu Pasajı No: Z 19 Küçükyalı – Maltepe / İSTANBUL İLETİŞİM Merkez Ofis:


"Haberler Yaşam Haberleri Begüm, tiyatro sahnesinde yaşayacak Giriş Tarihi : 23.10.2010 YALÇIN BEL/SABAH Yüksek dozda uyuşturucudan geçen yıl hayatını." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları