Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya."— Sunum transkripti:

1

2 Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya 20 GB (64 bit için) Grafik kartı: WDDM sürücüsüne sahip Microsoft DirectX grafik destekli bir ekran kartı

3 Windows 8 in ilk adımı olarak her zamanki gibi BIOS tan kurulum a başlanır. Burdan delete tuşuna basıyoruz. Bazı bilgisayarlarda F2,F8,F9,F11,12 gibi tuşlar olabilir.

4 BIOS ayarlarından Advanced BIOS Features seçiyoruz. Sonra ise First Boot Device ı CDROM seçili hala getiriyoruz F10 a basıp kaydediyoruz ve yeniden başlatıyoruz

5 Bu adımda Windows CD den başladığını anlıyoruz. 3-4 sn. görüntülenen bu ekran görüntülenirken klavyeden herhangi bir tuşa basmak zorundasınız. Yoksa kurulum başlamaz.

6 Cihazla bağlantının kurulduğu ekran görüntüsüd ür. Herhangi bir işlem yapmadan bekliyor

7 Windows sizi en başında dilinizi (Yüklenecek Dil), saat dilimini ve klavye ayarlarınızı yapmanızı ister.

8 Bu ekrandan temiz,yeni bir kurulum için “Şimdi yükle” butonuna basıyoruz. Windows bir bozulmaya uğramış yada düzgün çalışmıyorsa “Bilgisayarınızı onarın” butonuna tıklayabilirsiniz.

9 Kurulum Başlıyor ekran görüntüsü çok kısa bir süre görünür. Herhangi bir işlem yapmanıza gerek yok

10 Bu adımda kurmak istediğiniz Windows 8.1 türünü seçiyorsunuz İşletim sistemini seçtikten sonra “ileri” tuşuna basıyoruz.

11 Karşımıza lisans koşulları çıkıyor okuduktan sonra “Lisans koşullarını kabul ediyorum” butonuna basıyoruz yoksa kurulum tamamlanamaz.

12 2 seçenek önümüze çıkıyor yükseltme seçeneği bilgisayarınıza güncel windows uygulaması yükler. Fakat windows 8 i ilk kurcağımız için Özel i seçiyoruz.

13 Bu adımda Windows 8 işletim sisteminin nereye kurulacağının belirlenmesi gerekir. Bunun için bazı seçenekler mevcuttur. Eğer diskinizi bölmek ve bir parçasına Windows 8 kurulumu ‘nu yapmak istiyor, kalan kısmını depolama için kullanmayı planlıyorsanız yine bu işlem için bu bölümdeki araçlarla bunu yapabiliriz.

14 Bu adımda bir önceki adımdan farklı olarak aslında ekranımıza “Boyut” metin alanının var olduğunu görebiliyorsunuz. Burada diskin tamamının kaç MB ‘dan oluştuğunu görebiliyorsunuz.

15 Bir önceki adımda anlattığımız gibi Windows 8.1 kurulumu sürecinde diskimizi bölme işlemine geçeceğiz. Ben 100 GB’ lık diskimi 2 ‘ye bölmek istiyorum. Bunun için bu ekrandaki Boyut bölümüne ayıracağım ilk parçanın MB cinsinden değerinin yazılması gerekiyor. Ben 50000 MB olarak belirledim. Yani 100 GB ‘lık diskin 50 GB ‘lık bir bölümünü ayırmak istiyorum. Diğer kalan 50 GB ‘ı da depolama alanı olarak kullanacağım. 50000 MB yazdıktan sonra “Uygula” butonuna tıklıyoruz.

16 Bir önceki adımda “Uygula” komutunu yazdıktan sonra ekranımıza “Windows, tüm windows özelliklerinin doğru çalışmasını sağlamak için sistem dosyaları için ek bölümler oluşturabilir” uyarısı veriyor. Bu alan zarar görürse veya doğru yüklenmezse bilgisayarımız açılmaz. Bu uyarıya “Tamam” diyoruz ve sonraki adıma geçiyoruz.

17 Bu ekran görüntüsünde gördüğünüz gibi diskimiz 3 parçaya bölündü. Halbuki biz 2 parçaya bölmek istemiştik. Ancak bir önceki adımda anlattığım MBR alanı Windows tarafından bizim isteğimiz dışında oluşturulur. fiziksel anlamda ilk bölüm olan 48.5 GB’ lık alana kuracağız. Ancak kurulumdan önce bizim diski biçimlendirmemiz gerekecek. Bunun için bu parça seçiliyken alt bölümdeki “Biçimlendir” komutunu uyguluyoruz.

18 “Biçimlendir” komutunu uyguladıktan sonra karşımıza bu ekrandaki uyarı penceresi gelecektir. Bu uyarı aslında diskinizdeki bilgilerin kaybolacağı, daha sonra ulaşılamayacağı gibi biçimlendirme işleminden sonra meydana gelebilecek durumların bildirildiği mesajdan ibarettir. Bizler “Tamam” butonuna tıklayıp “Biçimlendirme” işlemini tamamlıyoruz.

19 Windows 8.1 kurulumu aşamalarının bu evresinde depo olarak kullanacağımız bölümü tanımlıyoruz. Yine burada öncelikle ayıracağımız bölümün MB cinsinden değerini yazacağız. Ancak öncelikle 3.parça olan diski seçiyoruz ve yine “Yeni” komutunu uyguluyoruz.

20 Yine bu adımda bu kez depolama alanı için bizden bir Boyut bildirmemiz isteniyor. Burada bu kez kalan tüm alanın depolama olarak kullanılmasını sağlamak için herhangi bir değişiklik yapmadan “Uygula” butonuna tıklıyoruz.

21 Şimdi asıl önemli olan adım burası. Bu adımda Windows 8.1 kurulumu işleminde tüm kurulum dosyalarının nerede depolanacağını belirleyeceğiz. Bunun için aslında yüklemek istediğiniz diski seçmeniz yeterli olacaktır. Genellikle Windows işletim sistemlerini C:/ diskine kurulur.

22 Bu adımda artık Windows 8 kurulumu dosyaları C:/ diskimizin içine kopyalanma ya başlıyor. Herhangi bir işlem yapmıyor bekliyoruz.

23 Yine bu adımda kurulum devam ediyor. Herhangi bir müdehale etmiyor bekliyorsunu z. Buradaki işlem süresi bilgisayarınız ın özelliklerine bağlı olarak 5-60 dk. arasında değişiklik gösterebilir.

24 Diske yüklemenin son adımı da bu bölümde tamamlanıyor, ve Güncelleştirmel er yükleniyor.

25 Kurulumun devam edebilmesi için bilgisayarın yeniden başlatılması gerekiyor. Herhangi bir tuşa basarak 10sn. beklemeye de bilirsiniz. Bilgisayar yeniden başlatılacakt ır.

26 Bu adımda yine herhangi bir tuşa vs. basmayınız. Kurulum bilgisayar tarafından devam ettiriliyor. Bir kaç dakika sonra bilgisayar tekrar yeniden kapanacaktır.

27 Bilgisayar 2.kez yeniden açılıp kapanıyor. Bu işlem süreleri bilgisayarınız ın özelliklerine göre değişebilir.

28 Bu adımda cihaz hazır duruma getiriliyor uyarısıyla kurulum devam ettiriliyor. Herhangi bir işlem yapmayınız. Bekleyiniz.

29 Yine bu aşamada aynı bir önceki adımdaki gibi Windows 8.1 kurulumu işlemi devam ettiriliyor. Sadece bekliyor kurulumun tamamlanması nı takip ediyoruz.

30 Önceki adımlardaki gibi sistem kurulumu için gerekli işlemler Windows tarafından devam ettiriliyor. Sona doğru gelirken yine sadece bekliyor, herhangi bir tuşa basmıyoruz.

31 Bu aşamada bilgisayar son kez yeniden başlatılıyor.

32 Yirminci adımda da bilgisayar yeniden açıldıktan sonra yine bilgisayarınızın özelliklerine göre belli bir süre kurulum aşaması devam ettiriliyor.

33 Bu bölümde Microsoft tarafından size verilen Ürün Anahtarını buradaki 25 haneli text alanına giriyoruz. Ardından “ileri” butonuna tıklıyoruz.

34 Gerekli etkinleştir mede tamamland ıktan sonra artık kurulumun sonuna yavaş yavaş geliyoruz. Yine bu ekranda kısa bir süre görünüyor ve diğer adıma geçiyor.

35 Windows 8 ile birlikte hayatımıza girdi. Burada öncelikle ilk olarak oturumdan önceki arayüzde ve pencere ekranlarında kullanılacak olan rengi seçiyorsunuz. Diğer önemli bölümde bilgisayar adını belirlediğimiz kutucuğa giriş yapmak olacaktır. Uygun değerleri seçtikten ve girişi yaptıktan sonra “ileri” ye tıklıyorsunuz.

36 Windows 8 hızlı bir ayar seçeneği önümüze sunuyor isterseniz sonra da değişiklik yapabilirsi niz.

37 Kısa bir süre bu ekranı göreceks iniz. Bu adımdan sonra kullanıcı ayarların a geçeceği z

38 Bu adımda bilgisayarı kullanacak olan “kullanıcı”nın belirlenmesi gerekiyor. Windows 8 tıpkı Windows 8 gibi bir Microsoft hesabıyla oturum açmanızı önerir. Ekstra olarak yerel hesapla da kullanıcı açarsınız ancak OneDrive gibi bazı özelliklerden yararlanamayabi lirsiniz.

39 Windows bir kereye mahsus bir kod girmenizi ister bu bölümde. Doğrulama kodları genellikle mail adresinize bağlı olan ALTERNATIF MAIL adresinize gönderilir. Ayrıca telefon numarası gibi seçeneklere de doğrulama kodları gönderilebilir.

40 Alternatif mail adresimize gelen kodu bu ekrandaki metin kutusuna giriyoruz ve “İleri” tuşuna tıklıyoruz.

41 Bu bölümde Windows 8 kurulum u aşamasın da karşımıza çıkan SkyDrive özelliğiyl e ilgili bir bilgilendi rme ekranı karşınıza geliyor. “ileri” ye tıklıyor ve geçiyoruz.

42 Windows 8 kurulumu aşamasını n otuzuncu aşamasın da belirttiği miz bilgiler dahilinde yeni bir hesabın oluşturul duğu bilgisi veriliyor.

43 Bu aşamada artık kurulumu n son aşamasına gelmek üzereyiz. Bu ekranlar çok kısa sürede olsa ekranınızd a belirecektir. Herhangi bir işlem yapmıyors unuz.

44 Yine bu ekranda kısa süre içerisinde görüntüle nir. Bir sonraki adıma geçilir.

45 Bu aşamada daha önceki adımlarda oluşturduğu muz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapmamız gerekecektir. Şifre ve kullanıcı adını yazdıktan sonra oturumu açmak için “ok” tuşuna tıklıyoruz.

46 Girdiğimiz bilgiler dahilinde oturum ilk kez açılıyor. İlk açılış biraz zaman alabilir. Bu adımı geçmesini bekliyoruz.

47 Bu adımda da yine herhangi bir işlem yapmıyorsunuz. Windows 8 kurulumu neredeyse tamamlanıyor. Bunun için bu tarz kurulum mesajları belirecektir.

48 Windows 8.1 kurulumu mesajlarınd an biri olan bu ekran görüntüsü de diğerleri gibi çok kısa süre ekranda belirir.

49 Mağaza yani Windows Store ile ilgili bilgilendirm e mesajı veriliyor.

50 Yine kurulum mesajları devam ediyor.

51 Başlat Ekranından bir önceki adım olan bu 39.adımda artık Windows 8.1 kurulumu yönerge mesajların sonuna gelmiş durumdayız. 2-3 sn. sonra meşhur Başlat Ekranı görüntülenec ektir.

52 Ve sonunda Windows 8 kurulumu işlemi tamamlandı. Artık bilgisayar sizden komut bekliyor.


"Sistem gereksinimleri: İşlemci: 1 GHz veya daha hızlı olmalı RAM: 1 GB (32 bit için) veya 2 GB (64 bit için) Sabit disk alanı: 16 GB (32 bit için) veya." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları