Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR"— Sunum transkripti:

1 E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR

2 **403 hatası alıyorum sorun nerede, ne yapmalıyım?

3 403 hatası alıyorsanız sertifikalı giriş yaparken kimlik doğrulaması için server’a gitmesi gereken gizli anahtar bilgisi yerine boş paket gidiyor demektir, bu yüzden kimlik doğrulaması başarıyla sonuçlanmamıştır. Bu durumda kontrol etmeniz gereken noktaları aşağıda sıralanmıştır; NOT: Kurulum adımlarını eksiksiz bir şekilde yapmış olduğunuzu farz ederek (USB Token cihazının sürücüleri doğru şekilde yüklenmiş olamlı, Java’nın güncel sürümü yüklü olmalı (şu an için JRE 6 update 21), AKİS’in güncel sürümü yüklü olmalı (şu an için AKİS 1.43), Internet Explorer’ın 7 veya üzerinde bir sürümü yüklü olmalı). 1) Bu durumda Internet Explorer menüsünden Araçlar -> İnternet Seçenekleri -> İçerik -> Sertifikalar sekmesinden Sertifikalı giriş için kullandığımız sertifikanın yüklü olup olmadığını kontrol etmeliyiz.

4

5 NOT: 403 hatası aldıysanız bu hatayı aldıktan sonra internet geçmişini temizleyip Internet Explorer’ı yeniden başlatmayı unutmayınız. Sayfada Menü çubuğundan Araçlar-İnternet Seçenekleri tıklanarak alttaki pencere açılır.

6 AKIS yazılımını çalıştırmak istediğimde javaw akia
**AKIS yazılımını çalıştırmak istediğimde javaw akia.jar hatası yada dosya konumu bulunamadı hatası karşıma çıkıyor?

7 Bunun sebebi işletim sisteminizin “64bit” olmasıdır
Bunun sebebi işletim sisteminizin “64bit” olmasıdır. AKIS yazılımını açabilmek için AKIS kısayolun üstüne sağ tıklayıp dosya konumunu aç diyip bu klasördeki AKiA.jar dosyasını çalıştırmalıyız.

8

9 **İmzalama butonuna basıp java appleti çalıştırdıktan sonra applet ekranında imzalanacak veri ve sertifika görüntülenemiyor. Dolayısıyla imzala butonuna basınca lütfen imzalama sertifikası seçiniz uyarısı geliyor?

10

11 Bu problemin sebebi java’nın esyajni.dll dosyasını görememesi. Esyajni.dll dosyasının C:\\Windows\System32 klasörü altında olup olmadığını kontrol edin, yoksa bu dosyayı system32 klasörünün altına kopyalayın. Hala hata düzelmediyse C:\\Windows klasörünün altınada ayrıca kopyalayın.

12 ** “Java has discovered application components that could indicate a security concern” uyarısı alıyorum ne yapmalıyım Uygulamanın çalışabilmesi için “No” butonu seçilmelidir.

13 Bir daha bu uyarıyı almamak içinse Denetim Masasında bulunan Java iconuna tıklayarak çıkan menüdeki advanced sekmesinden gerekli ayar yapılabilir. Ekran görüntüsü aşağıdadır.

14

15 **Karta giriş yapamıyorum ve aşağıdaki hata mesajını alıyorum?
Kart pin kodunuzda rakamlar dışında bir karakter olmamalı. Bu hatayı almanızın nedeni pin kodunuzun rakamlar dışında karakterler (harf veya özel karakterler) içermesi. Düzelttiğiniz takdirde problem ortadan kalkıcaktır.

16 **Token cihazı takılıyken AKİS yazılımını çalıştırdığımda kartla bağlantı kurulamadı uyarısı alıyorum sonrada kart okuyucu listesi sekmesinde sertifika gözükmüyor?

17 Bunun nedeni akıllı kartla token cihazı arasında veri iletişimi sağlanamamasıdır. Kartı token cihazından çıkarıp temizleyip tekrar takıp birdaha deneyin problem hala devam ediyorsa akıllı kart arızalıdır. Akıllı kartın Tübitak’a gönderilmesi için gerekli adımları uygulayınız.

18 **İmzalama butonuna basıp java appleti çalıştıktan sonra applet ekranında imzala butonuna basıp doğru pin kodu girmeme rağmen hatalı pinkod yada akıllı kart takılı değil hatası veriyor? Bunun sebebi java’nın 6.21 sürümünün sistemde yüklü olmamasıdır. java’nın 6.21 sürümünü bilgisayarınıza kurunuz.


"E-İÇİŞLERİ KARŞILAŞILAN SORUNLAR" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları