Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Insan kaynakları yönetimi ve ücret yönetimi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Insan kaynakları yönetimi ve ücret yönetimi"— Sunum transkripti:

1 Insan kaynakları yönetimi ve ücret yönetimi

2 İNSAN KAYNAKLARI

3 Personel yönetimi olarak adlandırılan insan kaynakları yönetimi (iky) , iş görenlerin tedarik ve seçimi, yeteneklerine uygun işe yerleştirilmeleri, mevki yükseltmeleri gibi politika ve uygulamarı içermektedir

4

5 Stratejik yönüyle ise insan kaynaklarıyla ilgili (ik) politikalar uygulamalar planlar işçi-işveren ilişkisi egitim ve geliştirme örgütsel ve çevresel gelişmeler karşısında çalışanların durumu gibi daha geniş kapsamlı stratejileri öngörmektedir

6

7 Günümüzde İKY ‘ye büyük önem verilmektedir
Günümüzde İKY ‘ye büyük önem verilmektedir. Neredeyse bütün işletmelerde iky mevcuttur ve iky nin olmadıgı yerlerde büyük sorunlar oluşmaktadır.

8 ÜCRET YÖNETİMİ

9 Ücret, mal ve hizmet üretimine dogrudan yada dolaylı olarak katkıda bulunan tüm zihinsel veya bedensel emegin karşılıgıdır.

10

11 Ücret yönetimi İKY nin diger işlevleriyle dogrudan ilişkilidir
Ücret yönetimi İKY nin diger işlevleriyle dogrudan ilişkilidir. Seçim ve tedarik süresince, ücret, yüksek nitelikli ve yetenekli insanları örgüte çekmekte önemli bir faktördür.

12

13 Yöneticiler ücret yönetimini etkin bir şekilde kullanmalıdırlar
Yöneticiler ücret yönetimini etkin bir şekilde kullanmalıdırlar. Çünkü işgörenlerin performanslarını sürekli olarak iyileştirmeli arzu edilen işgören davranışlarını güçlendirmelidirler.

14

15 Thank you for listening to me (büşra kavas)


"Insan kaynakları yönetimi ve ücret yönetimi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları