Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir."— Sunum transkripti:

1 FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir. Örneğin, 100 TL para yıllık %15 faizle bir bankada 2 yıl kalırsa 2 x 100 x % 15 = 30 TL faiz getirir ve para 130 TL olur. * Faiz problemlerini daha pratik çözebilmek için yıllık, aylık ve günlük faiz hesaplama formülleri oluşturulmuştur. Hangi formülü kullanacağımıza süreye bakıp karar vereceğiz.

2 A = Anapara n = Faiz Yüzdesi (Oranı) T = Süre (yıl, ay, gün) F = Faiz Yıllık Faiz Aylık Faiz Günlük Faiz * “ n ” sorularda verilirken yıllık %15, %20 gibi verilir, ancak formülde kullanılırken yüzdesiz haliyle kullanılır. 15, 20 gibi. * Faiz yüzdesi genellikle yıllık verilir. Eğer aylık verilirse her ay o kadar faiz getiriyor anlamalıyız. Yıllık için 12 ile çarpmalıyız. F = A.n.t 100 F = A.n.t 1200 F = A.n.t 36000

3 Örnek:

4 Örnek:

5 Örnek:

6 Örnek:

7 Örnek:

8 Örnek:

9 Örnek:

10 Örnek:

11 Örnek:

12 Örnek:

13 Örnek:

14 Örnek:

15 Örnek:

16 Örnek:

17 Örnek:

18 Örnek:


"FAİZ PROBLEMLERİ Faiz: Bir paranın, belirli bir süre bir bankada kalıp bir miktar değerlenmesidir. * Faiz problemleri aslında bir çeşit yüzde problemidir." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları