Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi"— Sunum transkripti:

1 Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
T.C EMET KAYMAKAMLIĞI Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi B R İ F İ N G D O S Y A S I

2

3 ATATÜRK’ÜN GENÇLİĞE HİTABESİ
        Ey Türk gençliği! Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.  Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni, bu hazineden, mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî, bedhahların olacaktır. Bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şeraitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerait, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasî emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakru zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.          Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur! Mustafa Kemal Atatürk

4

5 EMET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHİ GELİŞİMİ
Okulumuz 1989 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak Emet Devlet Hastanesinin üst katında Sağlık Memurluğu bölümü ile eğitim ve öğretime başlamıştır. Takip eden öğretim yılında kaynarca mahallesindeki binasına taşınmıştır öğretim yılından itibaren sağlık memurluğu bölümüne öğrenci alımı durmuş Tıbbi Sekreterlik bölümüne öğrenci alımı başlamıştır.2005 yılında Öğretmen Evi yanındaki binasına taşınmıştır. Aynı yıl Tıbbi sekreterlik bölümü ile birlikte Hemşirelik bölümüne de öğrenci alınmaya başlamıştır. 03/02/2006 tarih ve sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 5450 sayılı kanun ile Sağlık Meslek Liseleri Milli Eğitim Bakanlığına bağlanmıştır. 2009 yılı haziran ayında inşaatı tamamlanan binamıza taşınılmış olup halen eğitim ve öğretimimizi yeni binamızda sürdürmekteyiz öğretim yılında Acil Tıp Teknisyenliği bölümüne de öğrenci alınmaya başlamıştır. Okulumuzdan şu ana kadar Sağlık Memurluğu Bölümünden 289 öğrenci, Tıbbi Sekreterlik Bölümünden 320öğrenci, Hemşirelik Bölümünden 78 olmak üzere toplam 687(2015) öğrenci mezun olmuş ve bu öğrencilerimizin büyük bir çoğunluğu Türkiye’nin değişik yerlerinde halkımıza sağlık hizmeti sunmaktadırlar.

6 EMET MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ TARİHİ GELİŞİMİ
2009 Aralık ayında okulumuz binası içinde 84 kişilik Kız Pansiyonumuz faaliyete geçmiştir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan ödeneği temin edilmek suretiyle okulumuz arka bahçesine bir pansiyon kazandırma çalışmaları devam etmekte olup, alt yapı çalışmalarıyla ilgili olarak zemin etütleri yapılmıştır. Okulumuz şu anda Acil Tıp Teknisyenliği, Hemşirelik ve Tıbbi Sekreterlik Bölümlerinde toplam 346 ( ) öğrenci ile Eğitim-Öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Okulumuzdan bu üç bölüme yönelik meslek mensubu yetiştirmenin yanında başta sınavsız geçişle ön lisans programları olmak üzere bir çok 4 yıllık fakülteye geçişler gerçekleşmiştir. 2014/2015 Eğitim Öğretim yılına kadar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi olarak hizmet veren okulumuz meslek liselerinin yeniden yapılandırılması kapsamında Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini almıştır. Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde Mesleki ve Teknik Eğitimde yapılan değişiklikle birlikte okulumuza bu yıldan itibaren( ) eski bölümlere öğrenci alınmayacak olup, Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği bölümlerine öğrenci alınmaktadır.

7 KADROMUZ OKUL MÜDÜRÜ BİLAL ŞEN

8 MÜDÜR BAŞ YARDIMCISI HASAN FEHMİ TEKİN

9 MÜDÜR YARDIMCILARI KEMAL SOYGÜR MUAMMER ÇAPKIN CEMİLE CESUR

10 ÖĞRETMENLERİMİZ Ali DUYAN Hasan AKPINAR Tevfik YILDIZ Osman KUL İdris ESİN Caner ACAR Din Kült. Ve Ah.Bil Fizik Türk Dili ve Edb Matematik Coğrafya Tarih Mehmet BAŞER Özge ÖZKUMUR Esra Bilgin KONCA Cansu AKALP Aslı UÇAN Buket OLGUN İngilizce İngilizce Türk Dili ve Edb Rehberlik Felsefe Matematik Ümit EVREN Songül AKTAŞ Saniye SAVRAN Özlem AKTÜRK A.Fatma ÇAPKIN Sağlık Hizmetleri Sağlık Hizmetleri Sağlık Hizmetleri Sağlık Hizmetleri Sağlık Hizmetleri

11 GENEL DURUM ANALİZİ Okulumuz Kütahya ili Emet ilçesinde bulunmakta olup,konumu itibari ile ulaşım kolaydır. Okulumuzun sosyo ekonomik profili orta seviyededir. Veli profili çeşitlilik göstermektedir. (Esnaf, memur, işçi, çiftçi vb.) Okulumuzun rehberlik servisi oldukça iyi çalışmaktadır. Rehberlik hizmetlerinde temel yaklaşım öğrencinin rehber öğretmene gitmesi şeklinde değil, öğretmenin öğrencileri izleyerek sorunlarını zamanında fark edip çözüm için gerekirse ailesi ile birlikte çaba harcamaktır. Okulda düzenlenen sosyal ve kültürel faaliyetlerle; öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerini ortaya çıkarma, okuldaki yaşantısına olumlu katkı sağlama, sosyal beceri kazandırma ve özgüveni geliştirmek hedeflenmektedir. Bu etkinlikler; çeşitli alanlarda yarışmalar düzenleme, bilgi yarışmaları, voleybol, futbol, masa tenisi, satranç, ve önemli gün ve haftaların kutlanması olarak gerçekleştirilmektedir. Öğrencilerimiz kendini doğru ve rahat bir şekilde ifade edebilen, disiplin olayları açısından fazla sorun çıkarmayan, devamsızlık oranları düşük öğrencilerden oluşmaktadır.

12 GENEL DURUM ANALİZİ Bir mesleğe yönelik temel eğitim veren okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Sağlık Hizmetlerinde görev alabilmektedir. Öğrencilerimizin eğitim ile ilgili ileriye dönük hedefleri vardır. Birçoğu üniversiteye gitmeyi istemektedir. Bu amaçla öğrencilerimizi hedeflerine ulaştırabilmek için ders dışında hafta içi ve hafta sonu takviye kursları düzenlenmektedir.. Mezun öğrencilerimizin 2 yıllık meslek yüksek okullarına sınavsız geçiş hakkı bulunmaktadır. Alanı ile ilgili 4 yıllık lisans programlarına yerleşen öğrencilerimizin yanında 2 yıllık Meslek Yüksek Okullarını tercih ve yerleşme oranı da oldukça yüksektir. Buradan dikey geçiş imkânını kullanarak 4 yıllık fakültelere gitmektedirler. 2 yıllık sınavsız geçiş imkânından da faydalanan öğrencilerimizin sayısı oldukça fazladır. Okulumuz, temel eğitime dayalı dört yıllık eğitim vermekte olup, öğrenci sayısı 346’dir.( ) Toplam kadrolu öğretmen ve İdareci sayımız 22 olup, 6’ sı meslek dersleri, 16’i kültür dersleri öğretmenidir. Kadrolu öğretmenlerimiz dışında ihtiyacımız olan öğretmenler diğer okullardan veya ücret karşılığı karşılanmaktadır. Çevreye ve okula uyum sağlamış tecrübeli bir kadromuz vardır. Okulumuz öğretmenleri arasında mesleki ve kişisel bir dayanışma hemen göze çarpmaktadır. Öğretmenlerin eğitim öğretim faaliyetleri başarılı bir şekilde devam etmektedir. Bununla birlikte çeşitli sosyo-kültürel etkinliklerle kişiler arası ilişkileri pekiştirmektedirler.

13 GENEL DURUM ANALİZİ Okulumuz bir blokta eğitim öğretime devam etmektedir. Binalar karkas ve betonarme yapıdır. Suyu şehir şebekesine bağlıdır. Okulumuzun atık su tesisatı şehir kanalizasyonuna bağlıdır. 9 adet dershane, 1 adet teknik oda, 1 adet kütüphane, 1 adet Bilgi teknolojisi sınıfı olup internet bağlantısı vardır.Bütün sınıflarda akıllı tahta bulunmaktadır. Ayrıca müstakil öğretmen odası, rehberlik servi ve idareci odaları (1 Müdür odası, 3 idareci odası,) bulunmaktadır. 1 memur odası, 1 arşiv odası,1 revir odası, 1 jeneratör odası, 1 spor odası, 1 adet malzeme odası ve 1 adet kantin,1 mescit,1 mutfak ve 2 yemek salonu bulunmaktadır. Okul binamızın en üst katı kız pansiyonu olarak kullanılmakta olup 84 adet öğrencimize hizmet verecek donanımdadır. Okulumuz binaları, oyun alanları ve bahçesiyle 4000m2 ‘ lik bir alanı kaplamaktadır. Okulumuzun önünde öğrencilerimiz için oyun alanları (Voleybol, futbol ve tören alanı) mevcut olup, geniş yeşil alanı bulunmaktadır. Amacı öğrencilerimizi ilgi, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem mesleğe hem de yüksek öğretime hazırlamak olan okulumuzda; öğrencilerimize orta öğretim düzeyinde Genel Kültür dersleri ve Meslek dersleri verilmektedir. Meslek eğitiminde; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaki olana ve kültürel mirasa saygı temeline dayalı olarak, öğrencilerimizin mesleki becerilerini, donanımlarını arttırmak ve sosyal iletişimlerini geliştirmek amacı ile öğrencilerimiz eğitim öğretim dönemin ve yaz tatillerinde farklı sağlık kuruluşlarında beceri eğitimine gitmektedir.

14 BÖLÜMLERİMİZ Tıbbi Sekreterlik(Sağlık Hizmetleri Sekreteri):
Sağlıkla ilgili istatistiki verileri derleyen, bilimsel metotlarla analiz ederek ilgili birimlere rapor edebilen, tıbbi ünitelerdeki haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürüten, bilgileri toplayıp belgeye dönüştürebilen, sağlık meslek liselerinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünden mezun olan sağlık meslek mensubudur. Görevleri:  Tıbbi raporları yazar, F Hastanelerde hasta kaydı ve taburcu işlemlerini yapar, ilgili bölüm veya doktorlara gönderir, F Çalıştığı hastanelerde yatak ve tedavi olanakları, giriş yapan hastaların çeşitli birimlere dağılımı, yapılan tedavinin türü, süresi, şifa ile taburcu olan veya ölenlerin vb. sayılarını toplar, düzenler ve ilgililerin hizmetine sunar,  Hastane arşivini baştan kurup düzenleyebilir. ÖSS’de 4 Yıllık: İnsan Kaynakları Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi Bölümlerine; Sınavsız Geçiş Hakkı Olan 2 Yıllık Bölümler: Ağız ve Diş Sağlığı, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, İnsan Kaynakları Yönetimi, Odyometri, Optisyenlik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümlerine yerleşebilirler.

15 Hemşirelik: Görevleri: Ek Puan verilen 4 Yıllık Bölümler:
Bireyleri; hastalıklardan korunma yolları konusunda bilgilendiren, beden veya ruh sağlığının bozulması halinde hekim tarafından verilen tedaviyi uygulayan, hasta bakımını planlayan, uygulayan, denetleyen ve izleyen kişidir. Görevleri:  Bireyin, ailenin ve toplumun hemşirelik girişimleri ile karşılanabilecek sağlıkla ilgili ihtiyaçlarını belirler ve hemşirelik bakımını kanıta dayalı olarak planlar, uygular, değerlendirir ve denetler.  Verilen hemşirelik bakımının kalitesini ve sonuçlarını değerlendirir, hizmet sunumunda bu sonuçlardan yararlanarak gerekli iyileştirmeleri yapar ve sonuçları ilgili birime iletir.  Tıbbî tanı ve tedavi planının uygulanmasında; hekim tarafından, acil durumlar dışında yazılı olarak verilen tedavileri uygular. Ek Puan verilen 4 Yıllık Bölümler: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Ebelik, Hemşirelik, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi Bölümleri Sınavsız Geçiş Hakkı Olan 2 Yıllık Bölümler: Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Evde Hasta Bakımı, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, İş ve Uğraşı Terapisi, Laborant ve Veteriner Sağlık, Laboratuvar Teknolojisi, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama, Yaşlı Bakım Bölümlerine yerleşebilirler.

16 Acil Tıp Teknisyenliği(ATT):
Kaza, yangın gibi felaketler sonucunda yaralananlarla, kalp krizi, felç, solunum yetersizliği gibi nedenlerle birdenbire hastalanan insanlara iyileştirici yönde ilk müdahaleyi yapan kişidir. Görevleri:  Şiddetli kanamaları önler,  Solunumun durması halinde suni teneffüs yaptırır,  Yaraları tedavi eder, sarar,  Zehirli maddeleri vücuttan temizler,  Deriyi yıpratan maddeleri temizler,  Şoka giren hastaları şoktan çıkarmaya çalışır,  Tansiyon ölçer, enjeksiyon yapar. Ek Puan verilen 4 Yıllık Bölümler: Acil Yardım ve Afet Yönetimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği, Sağlık Yönetimi Bölümlerine; Sınavsız Geçiş Hakkı Olan 2 Yıllık Bölümler: Acil Durum ve Afet Yönetimi, Ameliyathane Hizmetleri Elektronörofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, İş Sağlığı ve Güvenliği, İş ve Uğraşı Terapisi, İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği, Otopsi Yardımcılığı, Perfüzyon Teknikleri, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Bölümlerine yerleşebilirler.

17 Avrupa birliği uyum yasaları çerçevesinde Mesleki ve Teknik Eğitimde yapılan değişiklikle birlikte okulumuza bu yıldan itibaren( ) eski bölümlere öğrenci alınmayacak olup, Sağlık Alanında Hemşire Yardımcılığı, Ebe Yardımcılığı ve Sağlık Bakım Teknisyenliği dallarına öğrenci alınacaktır.

18 Ebe Yardımcısının Görevleri
Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve tıbbi atıkların ayrıştırılmasına yardım etmek Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için enfeksiyon etkenleri ve bulaşma yollarını ayırt ederek enfeksiyon kontrol önlemlerini almak.. Solunum, dolaşım, sindirim, endokrin, sinir, üro-genital sistem, kan, eklem ve duyu organları hastalıklarını ayırt etmek. Psikoloji ile ilgili temel kavramları, kişilik özelliklerini açıklar, duyguları kontrol altına alarak afet ve travmalarda hasta ve yakınlarına psikolojik destek sağlamak. Kadın ve üreme sağlığı, gebelik ve fetüs fizyolojisini ayırt eder. Doğum öncesi bakım, doğumla ilgili riskli durumlar, doğum ve sonrası bakımda ebeye yardım eder. Jinekolojik sorunları ayırt ederek kadın hastalıklarının muayenesinde ve aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesinde ebe/hemşireye yardım eder. Yenidoğan ünitesinin hazırlanması, yenidoğanın değerlendirilmesi, yenidoğan ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ebe/hemşireye yardım eder.

19 Hemşire Yardımcısının Görevleri
Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve tıbbi atıkların ayrıştırılmasına yardım eder. Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için enfeksiyon etkenleri ve bulaşma yollarını ayırt ederek enfeksiyon kontrol önlemlerini alır. Solunum, dolaşım, sindirim, endokrin, sinir, üro-genital sistem, kan, eklem ve duyu organları hastalıklarını ayırt eder. Ameliyathane, reanimasyon ve yoğun bakım ünitelerinin hazırlanmasına ve yapılan işlemlerde sağlık profesyoneline yardım etmek. EEG ve EKG çekiminde, diyaliz, yanık ve transplantasyon ünitelerinde sağlık profesyoneline yardım etmek. Farmakoloji ile ilgili temel kavramları, ilaçların farmasötik şekillerini, veriliş yollarını, sistemlere etkili ilaçları ve kemoterapötik ilaçları ayırt etmek. Psikoloji ile ilgili temel kavramları, kişilik özelliklerini açıklar, duyguları kontrol altına alarak afet ve travmalarda hasta ve yakınlarına psikolojik destek sağlamak. Jinekolojik sorunları ayırt ederek kadın hastalıklarının muayenesinde ve aile planlaması hizmetlerinin yürütülmesinde ebe/hemşireye yardım etmek. Yenidoğan ünitesinin hazırlanması, yenidoğanın değerlendirilmesi, yenidoğan ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ebe/hemşireye yardım etmek.

20 Sağlık Bakım Teknisyeninin Görevleri
Sterilizasyon, dezenfeksiyon ve tıbbi atıkların ayrıştırılmasına yardım etmek. Enfeksiyon hastalıklarından korunmak için enfeksiyon etkenleri ve bulaşma yollarını ayırt ederek enfeksiyon kontrol önlemlerini almak. Solunum, dolaşım, sindirim, endokrin, sinir, üro-genital sistem, kan, eklem ve duyu organları hastalıklarını ayırt etmek. Psikoloji ile ilgili temel kavramları, kişilik özelliklerini açıklar, duyguları kontrol altına alarak afet ve travmalarda hasta ve yakınlarına psikolojik destek sağlamak. Yenidoğan ünitesinin hazırlanması, yenidoğanın değerlendirilmesi, yenidoğan ve çocuk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde ebe/hemşireye yardım etmek. Klinik laboratuvar çalışmalarında, radyoloji, anestezi ve reanimasyon ünitelerinde yapılan uygulamalarda, EKG, EEG çekimi, alçı işlemleri, diyaliz uygulamaları ve diş kliniği çalışmalarında sağlık profesyoneline yardım etmek.

21 BELGELERİMİZ

22

23

24

25

26 FOTOĞRAFLARLA OKULUMUZ
KÜTÜPHANEMİZ

27 SINIFLARIMIZ

28 KANTİNİMİZ

29 ÖĞRETMENLER ODASI

30 REHBERLİK SERVİSİ

31 REVİR

32 TEKNİK DERSHANE

33 ZİYARETÇİ GÖRÜŞME ALANI

34 PANSİYON

35 MESCİD

36 FOTOĞRAFLARLA FALİYETLERİMİZ

37

38

39

40

41

42

43

44


"Emet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları