Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

GRAFİKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "GRAFİKLER."— Sunum transkripti:

1 GRAFİKLER

2 GRAFİKLER SÜTUN GRAFİĞİ
BATUHAN HÜRYAŞAR IN MATEMATİK PERFORMANS GÖREVİ

3 GRAFİK NE DEMEKTİR? Grafik bir olayın, niceliğin çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan şekildir. Grafikler bilgiyi, yazmadan göstermek için kullanılır. Bu çoğu zaman bilginin daha kolay anlaşılmasını sağlamak amacıyla bir tür resim yapma anlamına gelir. Günümüzde “Power Point” bilgisayar programında kolayca grafik hazırlanabiliyor. Grafikler, günlük yaşamda çok kullanılmaktadır. Borsada, okullarda, iş yerlerinde mühendislikte, seçim sonuçlarında, nüfus sayımı sonuçlarında ve birçok yerde grafiklerin kullanıldığını görmekteyiz. Grafiğin çeşidine göre alınan sonuçlar değerlendirilir, gereken önlemler alınır.

4 VERİ TABLOSU Bir grafiği çizmeden önce veri toplamanız gerekir. Bilgileri kaydetmenin en iyi yollarından birisi tablo hazırlamaktır.

5 İŞTE BENİM GRAFİĞİM

6 GRAFİK ÇEŞİTLERİ 1- Şekil Grafiği:
Belli bir çokluğun, şekil ya da resimle gösterilmesidir. Şekil grafiği belirtilecek olan verilerin ölçüm sonuçlarıyla tabloda gösterilmesidir. Seçilen bir resim veya sembol belli miktardaki çokluğu belirtir. Şekil grafikleri sınıf ve mevcutlarında, tarımda, ticarette, işletmecilikte ve ölçülen değerlerin ifadesinde kullanılır.

7 ŞEKİL GRAFİĞİ

8 2.SÜTUN GRAFİĞİ Belli çoklukların aşağıdan yukarı sütun halinde gösterilmesidir. Sütun grafiğinde iki eksen vardır. Yatay eksende ve düşey eksende ölçülen değerlerin birbirine göre durumlarını sütunlarla (çubuklarla) belirtilir. Yatay eksende incelediğimiz değere göre, düşey eksendeki değişimi görebiliriz. Sütun grafikleri okullarda, bankalarda ve şirketlerde kullanılır.

9 SÜTUN GRAFİĞİ

10 3.ÇİZGİ GRAFİĞİ Çoklukların azalma ve çoğalmasının çizgi ile gösterilmesidir. Çizgi grafiğinde yatay ve düşey olmak üzere iki tana eksen vardır. Yatay eksende değerlendirilen verilerin isimleri yazılırken düşey eksende bu verilere göre olan değişim değerleri belirtilir. Daha sonra bu değişim değerleri çizgi ile birleştirilir. Çizgi grafiği meterolojide, okullarda, mühendislikte, şirketlerde, para piyasalarında, borsadaki değerlerin ifadesinde kullanılır.

11 ÇİZGİ GRAFİĞİ

12 4.DAİRE GRAFİĞİ Daire ile çizilen grafik çeşididir. Gösterilmek istenen büyüklükler bir dairenin dilimleri biçiminde sunulur. Grafikleri ölçülen değerlerin birbiri ile karşılaştırılması için kullanılır. Nüfus sayımları, seçim sonuçlarının partilere göre dağılımı okullarda öğrenci başarılarının değerlendirilmesinde daire grafikleri kullanılır.

13 DAİRE GRAFİĞİ

14 SÜTUN GRAFİĞİ İLE İLGİLİ SORULAR
1)Beren ile Ali Bora’nın kilolarının toplamı, İrem’in kilosundan ne kadar fazladır? CEVAP: 35 kg kg + 32 kg kg kg 2) Sınıfımızdaki erkek öğrencilerle kız öğrencilerin toplamlarının farkı kaçtur? CEVAP: ERKEKLER 427 kg KIZLAR kg 116 kg

15 3) İlayda ile Arda’nın yaşlarının toplamı kaç kg’dır.
CEVAP: İlayda 28 kg Arda kg + 71 kg 4) Yağmur ile Berkan’ın kilolarının toplamı ile Fadıl ile Kübra’nın kilolarının toplamı arasında kaç kğ fark vardır? CEVAP: Yağmur 32 kg Fadıl 27 kg kg Berkan 38 kg Kübra 28 kg kg kg kg 70 kg 5) Sunay ile Abdullah’ın kilolarının toplamı kaç kilogramdır? CEVAP: Sunay kg Abdullah 36 kg 82 kg


"GRAFİKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları