Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Şekil Grafiği.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Şekil Grafiği."— Sunum transkripti:

1 Şekil Grafiği

2 Eldeki bilgilerin daha iyi anlaşılması ve karşılaştırılması için çizilen şekillere grafik denir.
Şekil Grafiği Grafiklerde verilen bilgilerin, o bilgiyi anla- tan şekillerle gösterildiği grafiklerdir.

3 Her şeklin 5 öğrenciyi gösterdiğini varsayalım.
3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. kız öğrencileri şekliyle, erkek öğrencileri şekliyle gösterelim. Her şeklin 5 öğrenciyi gösterdiğini varsayalım. 20 kız öğrenci için : 5 = 4 şekil, 25 erkek öğrenci için : 5 = 5 şekil çizeceğiz.

4 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir.
3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler 10 15 20 5 erkek öğrenciler 25 15 10 20 5 Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Grafiğe bakarak erkek öğrenci sayısının kızlardan daha fazla olduğunu görebiliriz. Erkek öğrenciler bir şekil fazladır. Her şekil 5 öğrenciyi gös- terdiğine göre erkek öğrenci sayısı kızlardan 5 fazladır...

5 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir.
3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki kız öğrenciler 4 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki kız öğrencilerin sayısı ; 4 x 5 = 20 ‘dir.

6 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir.
3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki erkek öğrenciler 5 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki erkek öğrencilerin sayısı; 5 x 5 = 25 ‘dir.

7 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir.
3-A sınıfında 20 kız, 25 erkek öğrenci vardır. Bu sınıftaki öğrencileri gösteren şekil grafiğini oluşturalım. 3-A SINIFI MEVCUT GRAFİĞİ kız öğrenciler erkek öğrenciler Her şekil 5 öğrenciyi göstermektedir. Sınıftaki bütün öğrenciler 9 şekil ile gösterilmiştir. Her şekil 5 öğrenciyi gösterdiğine göre, sınıftaki toplam öğrenci sayısı ; 9 x 5 = 45 ‘tir.


"Şekil Grafiği." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları