Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MİSKET OYUNU BERKAY İPEKOĞLU 2/A SINIFI. Yıllar önce köylerden birinde bir delikanlı ile bir kız severler birbirlerini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MİSKET OYUNU BERKAY İPEKOĞLU 2/A SINIFI. Yıllar önce köylerden birinde bir delikanlı ile bir kız severler birbirlerini."— Sunum transkripti:

1 MİSKET OYUNU BERKAY İPEKOĞLU 2/A SINIFI

2 Yıllar önce köylerden birinde bir delikanlı ile bir kız severler birbirlerini.

3 Delicesine bir sevdadır bu ama oraların ağası genç kıza göz koyar, benim olacaksın der, malum ağadır, söz söylese sözünün üstüne söz olmaz, delikanlı sevmektedir kızı ve dikilir ağanın karşısına, benim sevdiğimdir ağa, yaretmem onu sana der, ağaya meydan okur.

4 Kızın gözlerinin önünde ağa ile delikanlı inerler köy meydanına, kızın içi içini yemektedir. Ağa ile delikanlı karşı karşıya çekerler bıçaklarını, dururlar, dönerler bir etraflarında, bir de palazlanırlar karşılıklı, lakin yufka yürekli ağa delikanlıya döner ve..

5 " Sen bu kıza olan sevdan için benim karşıma çıkacak yurekliliği gösterdin, tez gidin yapın düğününüzü sen oğlumsun o da kızımdır bundan sonra" der babacanlık gösterir ve yeniden kızın evinin olduğu yokuştan yukarı doğru çıkmaya başlar arkasından da delikanlı gelmektedir.

6 Fakat kızın gözüne ilk gözüken ağadır.Sevdiği gencin ağa tarafından katledildiğini sanan kız intihar eder dayanamayacağını düşünerek bu acıya, tüm köy ağıt olur tufan olur, delikanlı bitap ağa ise helak olur. Böyle buruk bir hikayedir misketin hikayesi.

7 Misket oyunu delikanlı ile Ağa'nın karşılıklı dövüş öncesi ortada dönmelerinden öykünmüştür. Misket ise uğruna dövüştükleri güzel kızın ismidir.


"MİSKET OYUNU BERKAY İPEKOĞLU 2/A SINIFI. Yıllar önce köylerden birinde bir delikanlı ile bir kız severler birbirlerini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları