Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Uzun yollar gezmiş bir otobüs günün birinde otoparkta pinekleyip dururken çocukları özledi. Onlara bir sürpriz yapmak istedi. Acaba dedi içimi ve dışımı.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Uzun yollar gezmiş bir otobüs günün birinde otoparkta pinekleyip dururken çocukları özledi. Onlara bir sürpriz yapmak istedi. Acaba dedi içimi ve dışımı."— Sunum transkripti:

1

2 Uzun yollar gezmiş bir otobüs günün birinde otoparkta pinekleyip dururken çocukları özledi. Onlara bir sürpriz yapmak istedi. Acaba dedi içimi ve dışımı süslesem. İçime bir sahne yapsam. Ülkenin dört bir yanına gitsem. İçimde oyuncular, teknik adamlar olsa. Oyunlar oynansa, danslar edilse, şarkılar söylense. Otoparktaki otobüsler, tır kamyonları, minibüsler, otomobiller şöyle birbirlerine baktılar. Hafifçe gülümsediler. “Kafayı yemiş bu herhalde” diye fısıldaştılar. Otobüs bütün gece kendi köşesinde debelenip durdu. Sabahın ilk ışıkları otoparkı aydınlatırken otobüsün üzerinde bir yazı parlayıp duruyordu. “Tiyatro Otobüsü” Tüm otoparkın park etmişleri kahkahalarla güldü ler. Hah..hah.haa. Başladılar dalga geçmeye “Otobüste tiyatro olur mu”. “Sahnen çok dar.” Seni hiçbir oyuncu beğenmez.” Tiyatro Otobüsü bu laf atmalara aldırmadı. “Çıkış” yazan yöne doğru koşmaya başladı. Kapıdan çıktı. Kapının önünde birilerini gördü. Aniden frene bastı. Kapılarını açtı. Kapıdakiler otobüsün içine bakınca şaşıp kaldılar. İçlerinden biri haykırdı; burada bir sahne var! Arka kapıdan giren bir başka biri burada müzik var, ışık var diye seslendi diğerlerine. Biri ses cihazına dokundu. Bir müzik yayıldı ortalığa. Müzikle birlikte oyuncular başladılar oynamaya. Kapıdakilerden biri direksiyona oturdu bastı gaza. Şuraya mı? buraya mı? diye konuşurken bir ses duydular onları çağıran. Bunun üzerine rotalarını çevirdiler güneydoğu’ya Mardin’e. Mardin’de çocuklar vardı sokaklarda, okul bahçelerinde, dağların yamaçlarında onları bekleyen. Yaşamlarında ilk kez bir tiyatro otobüsü görüyorlardı. Otobüsün kapısında onları içeri davet eden güleç yüzlü insanlar vardı. Buyur ettiler çocukları tiyatro otobüsüne. Neşeli bir müzikle açıldı kıpkırmızı bir perde. İçinden bir de Nasreddin hoca çıkmaz mı? İzlediler oyunu, şarkılar dinlediler. Oyuncularla kolkola danslar ettiler. Oyun bitimi oyuncaklar verildi kucaklarına. El sallayarak uğurladılar Tiyatro Otobüsü’nü. Evlerine koştular. Görenler görmeyenlere anlattı olup biteni. Görenler de görmeyenler de hala düşünüp duruyor. Bu bir düş müydü acaba?

3 BATIDAN DOĞUYA, KUZEYDEN GÜNEYE TÜM DÜNYANIN GÖZÜNÜN ÜZERİNDE OLDUĞU MUHTEŞEM BİR TOPRAKTA YAŞAMAKTAYIZ. TÜM DÜNYA BİLİMLERİ,TEKNOLOJİLERİ, SANAT ÇALIŞMALARI,TURİZM ALANLARINDAKİ GELİŞMELER,ENDÜSTRİ KONUSUNDAKİ YENİLİKLER ÜLKEMİZE HER AN ULAŞMAKTA. PEKİ TÜM BÖLGELERİMİZE DE BU BİLGİLER YETERİNCE ULAŞABİLYORMU SORUSUNUN CEVABINI BULMAKTA ÇOK BAŞARILI OLAMADIK. VE DEDİK Kİ MADEMKİ TİYATRO BİR EĞİTMENDİR, MADEM Kİ ÜLKENİN HER NOKTASINA ULAŞABİLECEK BİR TİYATRO OTOBÜSÜNE SAHİPTİR. O ZAMAN BU NOKTADAN BAŞLAYARAK CEVAP ARAYALIM. ARAŞTIRMALARIMIZA BİZLERE SADECE ANLATILAN KADAR BİLDİĞİMİZ, DOĞU VE GÜNEYDOĞU İLLERİMİZDEN BAŞLADIK. HEM ANLATILAN LA GERÇEĞİN NE KADAR ÇAKIŞTIĞINI GÖRMEK, HEM DE PEK ÇOK İMKANI OLAN YERLERDE KISIR DÖNGÜYE GİRMEK YERİNE BİZİM DE ÖĞRENEBİLECEĞİMİZ ALANLARI SEÇMEK ARZUMUZDU. YAŞADIĞIMIZ KISA AMA ÇOK ANLAMLI BİR ÇALIŞMA İLE ÇOK DOĞRU BİR ÇALIŞMA İÇİNDE OLDUĞUMUZU GÖRMEK AÇIKÇASI BİZLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ. BU NOKTADA İSİM VERMEDEN GÜZEL GÖZLÜ BİR OKUL ÖĞRENCİMİZİN ŞU SÖZLERİNİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTİYORUM. ‘AMCA TİYAROYU BIRAK BİZİM KÖYE İLK KEZ OTOBÜS GELDİ, NASIL BİRŞEYDİR BİR BAKAYIM’ EVET O AN HİSSETİKLERİMİZİ SANIRIM ANLIYORSUNUZ.İŞTE TAM OLARAK BU SEBEPLE DOĞU VE GÜNEYDOĞU. VE İSTİYORUZ Kİ KISA SÜRELİ YAŞADIĞIMIZ BU ÇALIŞMAYI ULAŞAMADIĞIMIZ HİÇBİR ÖĞRENCİ KALMAYANA DEK SÜRDÜRMEK. ONLARA HAYATIN SUNABİLECEĞİ FARKLI YAŞAM MODELLERİ OLDUĞUNU EN DOĞRU BİÇİMDE ANLATABİLMEK. ONLARI KAZANMAK. ÖNCE KENDİSİNE VE SONRADA MENSUBU BULUNDUĞU TOPLUMA FAYDALI BİR BİREY OLMA YOLLARINI GÖSTERMEK. ANCAK GECEYLE GÜNDÜZÜN FARKINI BÖYLE ÇÖZEBİLECEĞİMİZE İNANIYORUZ.

4 NEDEN TİYATROBÜS

5 ÇÜNKÜ TİYARONUN OLMADIĞI YERLERE GİDİYOR

6 ÇÜNKÜ ÇOCUKLARIN KÜLTÜREL GELİŞİMİNE YARDIMCI OLUYOR

7 ÇÜNKÜ ÇOCUĞUN HAYAL DÜNYASINI GELİŞTİRİR.

8 ÇÜNKÜ ÇOCUĞUN ÇEVRESİ İLE OLAN İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAR

9 NEDEN TİYATRO ÇOCUK, AKTİF, KENDİNE GÜVENEN, ÇEVRESİ İLE SAĞLIKLI İLİŞKİLER KURAN, ÖĞRENDİKLERİNİ HAYATA GEÇİREN BİR İNSAN OLARAK ÇOK YÖNLÜ GELİŞİR.

10 NEDEN TİYATRO: ÇOCUK DAYANIŞMA İÇİNDE YAŞAMAYI ÖĞRENİR.

11 NEDEN TİYATRO ÇOCUĞUN SONRAKİ DÖNEMLERİNDE PAYLAŞIMCI OLMASI VE BİR EKİP İÇİNDE RAHATLIKLA ÇALIŞMASINDA KATKI SAĞLAR

12 ÖYLEYSE ÇOCUKLARIMIZI TİYATRO İLE TANIŞTIRALIM

13 Tiyatro Otobüsü Ekip Dağılımı İki kişiden oluşan 2 ayrı gösterim ekibi ( 4 kişi ) Bir teknik oyun sorumlusu ( 1 kişi ) Bir araç kaptanı ( 1 kişi ) Bir araç sorumlusu ( 1 kişi ) Bir hediye ve balon dağıtımlarını organize etmek üzere araç dış mekan elemanı ( 1 kişi ). Aynı eleman çocukların araç içine giriş ve çıkış düzenlerini de organize etmekle görevlidir. Tiyatro Otobüsü ekibi her araç için 8 kişiden oluşmaktadır. Tüm ekip sigortalı olarak ve daimi personel olarak görev almaktadır.

14 TİYATRO OTOBÜSÜ EKİBİMİZİN KAYMAKAM BEYİ ODASINDA ZİYARETİ

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31 90 çocuk veya 60 yetişkin kapasiteli, 13 metre x 2.55 metre (trafik yasasına uygun ), Araçta klima, kalorifer, havalandırma sistemleri mevcut, Aracın mevcut ısıtma vo soğutmasının dışında 3 adet harici klima da salona yerleştirilmiştir, Ön kapı ve arka kapı giriş çıkışı var, Seyir rahatlığı için önden arkaya 0.75 metre eğimli iç taban yapılmıştır, Salon içi otobüs görünümünden çıkarılıp tiyatro salonu olarak dizayn edilmiştir, Salonun tabanı antibakteriyel halı kaplıdır, Çıkış kapılarının üzerinde yönlendirme ışıklı yazılar bulunmaktadır, Acil durumlar için 6 adet yangın söndürme iç bölgede ve 2 adet büyük yangın söndürme alt depoda bulunmaktadır, Seyirci bölümü aydınlatması tavana montajlı olup kademeli kullanılabilmekte ve her renkte aydınlatma yapılabilmektedir, Sahne 2.50 m eninde – 3.50 m derinliğinde olup taban ahşap malzeme ile kaplıdır, Sahne alanı içinde ses hoparlörleri ve ışık spotları bulunmaktadır, Araç şehir şebeke veya jeneratör sistemlerine uygun 220 volt spot aydınlatma ile donatılmıştır, Sahne önü kırmızı perde ile kapatılıp açılmaktadır, Sahne üzerinde çeşitli amaçlarla kullanılabilecek 0.50 x 0.50 ebadında bir havalandırma mevcuttur, Aracın arka bölümünde oyuncu soyunma odası ve ses-ışık kumanda alanı bulunmaktadır, Kumanda odasında; 12 kanal mixer,2x600 watt power amplifikatör bulunmaktadır, 1 Adet el telsizi,2 adet yaka telsizi ses sistemi dahilinde araçta bulunmaktadır, Araç içi günlük çalışmalar sürekli olarak kamera ile kayıt altına alınmaktadır, Aracın bagaj bölümünde klimaların ana sistemleri,1 adet jeneratör, yangın söndürücüler bulunmaktadır, Diğer bagaj alanları sponsor malzemeler, dağıtılacak olan hediye ve balonlar için temiz bir taşıma alanı olarak kullanılmaktadır.

32

33

34 KİŞİSEL BİLGİLER MEHMET ERACAR İSTANBUL 1957 BEKAR TC sekerbulut@gmail.com 0 532 392 92 56 Yalı Cad. Güzeloluk Mah. 1890-1 sk. Lara Sitesi 5B blok D: 1 Lara/Antalya ÖĞRENİM DURUMU: Mehmet Akif İ.Ö. Bakırköy Lisesi Mecidiyeköy Lisesi Almanca Yıldız Teknik Üniversitesi Makina Bölümü Bilgisayar Programları: Wave Lab (ses montaj) Adobe Audition (ses montaj) Ulead (görüntü ve ses kayıt-montaj) Crazy Tolk (resim üzerine ses yükleme) Pinacle Studio (film montaj) Xara (logo show) Balze Media (ses-görüntü montaj ve invert) Tüm Windows programları Sistem formatlama

35 İŞ TECRÜBELERİ: İ.B.B. ŞEHİR TİYATROLARI BÜNYESİNDE TEKNİK MÜDÜR VE BÖLGE SORUMLU MÜDÜR OLARAK 27 SENE HİZMET. SORUMLULUK ALANI: *Harbiye Muhsin Ertuğrul Salonu (600 kişi kapasiteli) *Fatih Reşat Nuri Salonu (260 kişi) *Gaziosmanpaşa Belediye Salonu (300 kişi) *Üsküdar Müsahipzade Salonu (300 kişi) *Kadıköy Haldun Taner Salonu (280 kişi) *Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu (5000 kişi kapasite) *Rumeli Hisarı Açık Hava Konser ve Tiyatro Alanı (4000 kişi kapasiteli) 2007 YILI HAZİRAN AYI İTİBARİYLE KENDİ İSTEĞİ İLE İ.B.B.ŞEHİR TİYATROLARI TEKNİK MÜDÜR KADROSUNDAN EMEKLİ OLMUŞTUR. 2013: Manavgat CHP Kadın Kolları 5 gün süreli Cumhuriyet Meydanı Ramazan Aktivitesi Organizasyonu.(kukla gösterisi, genel müzik yayını, sinema gösterimleri, yarışmalar) 2012: 2012 Mayıs T.C. Kalkınma Bakanlığı SODES Projesi ile Mardin/Ömerli ilçesi 3300 öğrenci İle tiyatro buluşması organizasyonu. (iş bitirme belgeli ) 2007 - 2011 DUMLUPINAR İ.Ö. OKULU 1.-5. SINIF SATRANÇ BRANŞ EĞİTİMİ ANADOLU YAKASI YAKLAŞIK 400 ANAOKULU VE KREŞLE TİYATRO ÇALIŞMASI ORGANİZASYONU. BARIŞ MANÇO KÜLTÜR MERKEZİ VE HALİS KURTÇA KÜLTÜR MERKEZİ TİYATRO ORGANİZASYONLARI. 2010 - 2007 3 Event Production kurucu ve idareci 3E Çocuk Tiyatrosu kurucu ve yönetmen Volvo FH 12 tanıtım Hilton Convention Wella Color Touch İstanbul Mövenpick Hotel, Ankara Merit Hotel, İzmir Efes Hotel, Bursa Çelik Palas, Adana Seyhan Hotel, Samsun Turban Otel ürün lansmanı. Sansui ürün lansmanı Dedeman Hotel,

36 - 2008 Çanakkale Festivali Çözüm Ortağı, -1.Türk – Yunan Bozcaada Dostluk Festivali Full organizasyon, -İstanbul İstanbul Evleri Yaza Merhaba Şenliği 2009- 2010 yılları Organizasyonu, Dumlupınar İ.Ö. Okulu eğitim Sezonu açılış organizasyonu, Anadolu yakası 400 ü aşkın anaokulu ve ilköğretim Kurumu tiyatro sunumu ( Mustafa Kemal’i Arıyorum, Tombul Lüfer Göç Ediyor, Masaldan Gerçeğe, Nasrettin Hoca Gide Gide ) 2007 - 1980 İSTANBUL ŞEHİR TİYATROSU Ses ve Görsel Efekt bölümü : Ses-efekt tasarımı ve uygulama Kuşlar, Evita, Resimli Osmanlı tarihi, Lüküs hayat, Barışa şans verin, Savaş ve barış, Fareli Köyün Kavalcısı, Vişne Bahçesi, Vanya Dayı, Üç Kız Kardeş, 1793, Biz Aşağıda İmzası Olanlar, Deli Bal, Hepsi Oğlumdu, Monserrat, Kanlı Düğün, Bir Yaz Gecesi Rüyası, Marat Sade, Kanlı Nigar, Başlıca olmak üzere 100 ü aşkın oyun çalışması.

37 İLETİŞİM 3eventproduction@gmail.com Küçükyalı V.D. 16067348702 Ticari Sicil No: 811353 Kurumsal Gsm: 0 532 727 56 63 Antalya Şb. 0 242 323 44 48 MERKEZ OFİS Çınar Mah. Adnan Kahveci Cad. Havesoğlu Pasajı No: 1/107 Küçükyalı-Maltepe/İSTANBUL


"Uzun yollar gezmiş bir otobüs günün birinde otoparkta pinekleyip dururken çocukları özledi. Onlara bir sürpriz yapmak istedi. Acaba dedi içimi ve dışımı." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları