Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi."— Sunum transkripti:

1 ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi bir çözücüdür. Şeker, tuz gibi birçok madde su içinde çözünür.Kum, yağlı boya, benzin, yağ gibi maddeler su içinde çözünmezler.

2 Bir maddenin diğer bir madde içinde düzgün olarak dağılmasına çözünme denir. oluşan karışıma da çözelti denir.

3 Bir bardak suyun içine biraz tozşeker ve biraz da kum atalım.
Kum tanecikleri, su içinde görünür. Kum, su içinde çözünmemiştir. Bu tür karışımlar çözelti değildir Şeker, su içinde görünmeyecek şekilde dağılır. Bu çözünmedir. Bu şekilde oluşan karışımlar çözeltidir. Bu çözeltide su, çözücüdür. Su içinde görünmeyecek şekilde dağılan şeker çözünendir.


"ÇÖZELTİ- ÇÖZÜNME İki ya da daha fazla saf madde birleşerek karışım oluşturur. Suyun içine tuz, şeker, yağ, kum katarak karışım elde edebiliriz. Su iyi." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları