Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ"— Sunum transkripti:

1 KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ
ÖĞRETİM YILI 1.DÖNEM ORTAK SINAVLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ…

2 ORTAK SINAVLAR UYGULAMA TAKVİMİ Sınıf Dönem Sınav Tarihleri
Mazeret Sınavı Tarihleri Sınav Sonuçlarının İlanı 8’inci sınıf 1. Dönem 25-26 Kasım 2015 12-13 Aralık 2015 Ocak 2016 ORTAK SINAVLAR BİRİNCİ GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Türkçe 09.00 20 40 DAKİKA Matematik 10.10 Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi 11.20 ORTAK SINAVLAR İKİNCİ GÜN OTURUMU DERS ADI BAŞLAMA SAATİ SORU SAYISI SÜRESİ Fen ve Teknoloji 09.00 20 40 DAKİKA T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük 10.10 Yabancı Dil 11.20

3 25-26 Kasım 2015 Tarihinde Gerçekleştirilecek Ortak Sınavlara Ait Sayısal Değerler
 Okul Sayısı : 75 (54 Resmi , 21 Özel Okul) Salon Sayısı : 1912  Sınav Görevlisi : 4646 Öğrenci Sayısı : Tedbir kararı Alınan Engelli Öğrenci sayısı :246

4 Sınav Evrakının Sevki ve Teslimi
BÜTÜN OKULLARIMIZA SINAV EVRAKI TESLİMİ SINAV GÜNÜ SABAH SAAT : 06.30’DA YAPILACAKTIR. EVRAK TESLİMİ İÇİN, KOMİSYON BAŞKAN VE ÜYELERİNİN TESLİM SAATİNDEN ÖNCE GÖREVLİ OLDUĞU OKULDA HAZIR OLMASI GEREKMEKTEDİR.

5 Sınav Evraklarına Yeni Eklenen Belgeler

6 Sınıf Oturma Planı

7 Sınıf Oturma Planı Bu sınava özgü olarak her salona ve derse ait sınavlar için SINIF OTURMA PLANI eklenmiştir. Salonda bulunan öğrencilerin her ders ortak sınavında sınıf içerisinde oturduğu konumlar bu belgede işaretlenerek geri dönüş poşetine konulacaktır. Sınıf oturma düzeni olarak her sınıfta S düzeni uygulanacaktır. Sınıftaki sıraların sayısı dikkate alınarak örneklendirilmiş uygulamada olduğu gibi yerleştirilen öğrencilerin Adı Soyadı ve kitapçık türü evrak üzerine yazılacaktır.

8 Sınıf Oturma Planı 1 20

9 Sınıf Oturma Planı 1 20

10 Sınıf Oturma Planı 1

11 Sınıf Oturma Planı SINIF OTURMA PLANI İLE İLGİLİ
Sınıf Oturma Planı sınıfın şekline göre düzenlenecektir. Sınav sırasında sınıfta bulunan öğrencilerin oturma düzeni işlenecektir. Salon oturma Planında yapılan yanlışları tekrar aynı belge üzerinde düzeltiniz. SINIF OTURMA PLANI İLE İLGİLİ HERHANGİ BİR TUTANAK TUTMAYINIZ!

12 Soru Kitapçığı Türü Soru kitapçıkları HER DERS için A, B, C ve D olmak üzere 4 farklı şekilde basılmıştır. Öğrencilerin kullandıkları kitapçık türünü cevap kağıdı üzerine mutlaka doğru olarak kodlamaları gerekmektedir. Ayrıca Salon Görevlileri tarafından doldurulan Sınıf Oturma Planı üzerinde de kitapçık türlerinin doğru bir şekilde yazılması gerekmektedir.

13 Örnek Kitapçık Dağıtımı ve Kodlaması
Öğrenciler sınıfta S Düzenine göre oturtulacaktır. Sınavda 4 Kitapçık türü kullanılacaktır. Aynı kitapçık türleri; ARKA ARKAYA, YAN YANA ve ÇAPRAZ olmayacak şekilde dağıtılacaktır.

14 Sınıf Öğrenci Yoklama Çizelgesi
Sınav Yoklama Çizelgesi üzerinde de değişiklikler yapılmıştır. Sınav ile ilgili herhangi başka bir kağıt kullanılarak TUTANAK tutulması yerine burada oluşturulan yeni bölüme yazılması öngörülmüştür.

15 Sınıf Öğrenci Yoklama Çizelgesi
Gerektiğinde TUTANAK olarak doldurulacak BÖLÜM:

16 Sınav Evraklarına Yeni Eklenen Belgeler
Yedek Salonda sınava giren öğrenciler için YEDEK CEVAP KAĞIDI üzerinde de değişiklikler yapılmıştır. Bu kağıt üzerindeki bilgilerin doğruluğu ve kontrolü BİNA SINAV KOMİSYON BAŞKANI’nca yapılacak, yine aynı kişi tarafından imzalanacaktır.

17 Bina Sınav Komisyon Başkanı Tarafından Doldurulacak BÖLÜM:
Yedek Cevap Kağıdı Bina Sınav Komisyon Başkanı Tarafından Doldurulacak BÖLÜM:

18 Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Ortak Sınavlar I. Dönem Genelgesi Gereği Okul Müdürlükleri Tarafından; Sınav gününden önce ve sonra her türlü güvenlik tedbirinin alınması, Sınavla ilgili velilere ve öğrencilere sınavda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında gerekli bilgilendirmelerin yapılması, Öğrenci yoklama listelerinin e-okuldan alınarak, öğrencilerin görebilecekleri yerde ilan edilmesi, İlk ders yazılı sınav için saat 08:30’dan itibaren öğrencilerin alınması, Her dersin sınavı başladıktan sonra, ilk 15 dakika içinde gelen öğrenciler sınava alınması, bu öğrencilere ek süre verilmemesi,

19 Okulda emniyet görevlileri tarafından üst araması yapılmaması,
Salon görevlilerine, sınava giren öğrencilerin kitapçık türlerini cevap kağıdına doğru kodladıklarını kontrol etmeleri ve kitapçık türlerini öğrenci yoklama listesine doğru ve eksiksiz olarak kodlamaları hususunda bilgilendirilmesi, Mazeretli/mazeretsiz olarak ortak sınava giremeyen ya da yedek salonda sınava giren öğrencilerin bilgilerinin, sınavın yapıldığı gün e-okul sistemine işlenmesi, Ayrıca mazeret sınavına katılması uygun görülen öğrencilerin bilgileri de e-okul sistemine 5 (beş) gün içerisinde girilmesine, Yedek salonda sınava alınan öğrencilerin cevap kağıtlarında öğrenci bilgilerinin, öğrenci tarafından tam ve eksiksiz olarak kodlanmasına dikkat edilecektir.

20 Sınavda kullanılan soru kitapçıkları Bakanlığa geri gönderilmeyecektir
Sınavda kullanılan soru kitapçıkları Bakanlığa geri gönderilmeyecektir. Sınavın ikinci gün oturumları tamamlandıktan sonraki gün, isteyen öğrencilere soru kitapçıkları verilecektir. Öğrenciler, yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile bilgisayar özelliği taşıyan her türlü cihazlarla sınava alınmayacaktır.

21 Öğrenciler, ders yazılı sınav başladıktan ilk 20 dakika ve son 5 dakika içinde salondan çıkarılmayacaktır. Salonda gazete, kitap vb. okunmayacak; öğrencilerin dikkatini dağıtacak şekilde ve gerekmedikçe konuşulmayacaktır. Sınav süresince sınav salonu terk edilmeyecek, gürültü çıkaracak nitelikte topuklu ayakkabı giyilmeyecek ve cep telefonu gibi cihazlarla sınav salonuna gelinmeyecektir.

22 Ortak Sınavlar I. Dönem Genelgesi hakkında tüm görevlilere gerekli bilgilendirme ve duyuruların yapılması, Sınavların herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden tamamlanması için Ortak sınavlar e-Klavuzu doğrultusunda iş ve işlemlerin yapılması hususunda gereken hassasiyeti göstermenizi rica eder, Teşekkür Ederiz.


"KEÇİÖREN İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları