Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Makine Mühendisliğine Giriş

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Makine Mühendisliğine Giriş"— Sunum transkripti:

1 Makine Mühendisliğine Giriş
Konuları – Temel Dersleri

2 Trakya Üniversitesi ve Mühendislik Mimarlık Fakültesi’nin temelini, Edirne Ticaret Lisesi’nin binasında 21 Şubat 1977 günü öğretime açılan Edirne Devlet Mühendislik-Mimarlık Akademisi (EDMMA) oluşturur.

3 Nisan 2013’ten itibaren Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültelerine ayrılmıştır. Mühendislik Fakültesi’nde şu anda Makine Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Gıda Mühendisliği, Elektrik-Elektronik  Mühendisliği, Genetik ve Biomühendislik bölümleri bulunmaktadır.

4 Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi
Prof. Dr. Ahmet Karadeniz Yerleşkesi

5 Trakya Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü
Birinci Öğretim ve İkinci Öğretim’in yapıldığı, iki öğretimde de aynı programın uygulandığı Makina Mühendisliği Bölümünde Lisans öğretim programı, 1 yıl süreli (2 Yarıyıl) "İngilizce Hazırlık Okulu" ile mesleki derslerin bir kısmının (%30’unun) İngilizce, geriye kalan derslerin ise Türkçe verildiği 4 yıl (8 yarıyıl) süreli bir programdır.  Akademik Kadromuz’da  ( öğretim yılı için)  8 profesör, 4 doçent, 9 yardımcı doçent, biri doktorasını tamamlamış 2 uzman, 5’ü doktorasını tamamlamış 19 Araştırma Görevlisi bulunmaktadır. Araştırma görevlileri Lisansüstü (mastır/doktora) eğitimlerine devam etmektedir. Makina Mühendisliği Programının tamamlanması için gereken ders sayısı Öğretim yılından itibaren uygulanan yeni ders programı  ile  56 (ellialtı),  toplam AKTS kredisi: 240,  toplam Yerel Kredi: 165.5’ dir.  Derslerin %30’unu oluşturan İngilizce alınması gereken ders sayısı ise (50  Yerel Krediye karşılık gelen)15’tir. Bu derslerden  13 (onüç) tanesi  zorunlu olarak alınacak, geriye kalan 2(dört) tanesi 3. ve 4. Yılda açılan seçimli dersler arasından seçilebilecektir.   Zorunlu İngilizce derslerin listesi aşağıda verilmiştir:

6

7 Lisans öğrencileri Makine Mühendisliğinin dayandığı Mekanik, Isıl-Akışkan, Malzeme ve İmalat konularını içeren temel derslerinin yanında; 3. yılda, ISIL VE MEKANİK TASARIM dallarında (5. ve 6. Dönemlerin herbirinde her daldan 1(bir) ders olmak üzere) 4. yılda ise MEKANİK/MAKİNA TEORİSİ (41XX kodlu dersler), ISIL SİSTEMLER/ENERJİ (42XX kodlu dersler) ve KONSTRUKSİYON/İMALAT (43XX kodlu dersler) dallarından her yarıyılda birer tane seçmeli dersi seçebilmektedir. Yeni ders programında öğrencilerin 3. Ve 4. sınıfta diğer bölümlerden alabilecekleri sosyal seçmeli dersler her dönem başında ilan edilmektedir. Lisans programında, danışman öğretim üyelerinin yönlendirdiği Projeler “Proje I, Proje II ve Proje III (Bitirme Projesi)” ile her dönem sekiz deney setinden oluşan iki (2) laboratuar dersi ve her biri 20 iş günü olmak koşuluyla, 2 dönem halinde toplam 40 (kırk) iş günü yapılması gereken “Genel Atölye”ve “İşletme-Organizasyon” stajlarından oluşan yaz stajları yer almaktadır. Öğrenim ve araştırma, termodinamik, akışkanlar mekaniği, ısı transferi, ısı tekniği, hidrolik makinalar, motorlar, mekanik deneyler, metalografi, makine elemanları, kaynak ve lisanslı yazılım programlarının olduğu bilgisayar laboratuarları ile desteklenmektedir. Makine Mühendisliği Bölümü, Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Lisansüstü (Yüksek Lisans / Doktora) programlarını da yürütmektedir

8

9

10

11

12

13 MAK 4111 Metal Esaslı Malzemelerin Mekanik Testleri
MAK Tahribatsız Malzeme Muayenesi

14 Anabilim Dalları Termodinamik Anabilim Dalı Prof.Dr. Ayşegül ÖZTÜRK (Anabilim Dalı Başkanı) Prof.Dr. Kamil KAHVECİ Doç.Dr. Oktay HACIHAFIZOĞLU Yrd. Doç. Dr. Dinçer AKAL Arş.Gör. Aslı BABADAĞLI KÖKSOY Arş.Gör.Dr. Çiğdem SUSANTEZ Arş.Gör. Damla ÖZGÜR Arş.Gör. Ubade KEMERLİ (ÖYP Kapsamında)

15 Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Prof. Dr
Konstrüksiyon ve İmalat Anabilim Dalı Prof.Dr. Mümin ŞAHİN (Anabilim Dalı Başkanı) Prof.Dr. Yılmaz ÇAN Prof.Dr. Tahir ALTINBALIK Doç.Dr. Cem ÇETİNARSLAN Yrd.Doç.Dr. Selçuk ERDOĞAN Uzman Kaan ÖZEL Uzman Dr. Önder AYER Arş. Gör. Dr. Ümit HÜNER Arş. Gör. Dr. Gürkan İRSEL Arş. Gör. Serhan KARAMAN GENÇ Arş.Gör. Işık ÇETİNTAV (ÖYP Kapsamında)

16 Enerji Anabilim Dalı Prof. Dr
Enerji Anabilim Dalı Prof.Dr. Semiha ÖZTUNA (Anabilim Dalı Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Doğan ERYENER Yrd.Doç.Dr. Birsen ERDOĞAN Yrd.Doç.Dr. Berrin KARAÇAVUŞ Arş.Gör. Dr. Hacer AKHAN  Arş.Gör. Erhan AKYOL Arş.Gör. M.Kemalettin BÜYÜKAKIN (ÖYP Kapsamında)

17 Makina Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı Doç. Dr
Makina Teorisi ve Dinamiği Anabilim Dalı   Doç.Dr. Hilmi KUŞÇU(Anabilim Dalı Başkanı) Yrd.Doç.Dr. Nilhan ÜRKMEZ TAŞKIN Yrd.Doç.Dr. Cenk MISIRLI Arş.Gör. Mustafa ARDA

18 Mekanik Anabilim Dalı Prof. Dr
Mekanik Anabilim Dalı Prof.Dr. Taner TIMARCI (Anabilim Dalı Başkanı) Prof. Dr. Metin AYDOĞDU Yrd.Doç.Dr. Nusret MEYDANLIK Yrd.Doç.Dr. Vedat TAŞKIN Arş.Gör. Dr. Fatih KARAÇAM Arş. Gör. Pınar Aydan DEMİRHAN Arş. Gör. Tolga AKSENCER  Arş.Gör. M.Gökhan GÜNAY (ÖYP Kapsamında) Arş.Gör. Ufuk GÜL (ÖYP Kapsamında)


"Makine Mühendisliğine Giriş" indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları