Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 HAZİRAN 2015 – 23 TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 HAZİRAN 2015 – 23 TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 HAZİRAN 2015 – 23 TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU

2 25 HAZİRAN 2015 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 72 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 27 ADET FİRMA KAYDINI KAPATMIŞTIR. 72 ADET FİRMANIN; 5 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ KUMAŞ VE TEKSTİL ÜRÜNLERİNE İLİŞKİN DİĞER BİTİRME HİZMETLERİ, 1 ADETİ BİRİNCİL FORMDA POLİMERLERİN İMALATI, 1 ADETİ PAMUK ELYAFININ BÜKÜLMESİ VE İPLİK HALİNE GETİRİLMESİ, 1 ADETİ SÜTTEN YAPILAN DİĞER ÜRÜNLERİN İMALATI, 1 ADETİ ÖRGÜ VE TIĞ İŞİ KUMAŞLARIN İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALARIN 2 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP, 1 ADETİ 1 ADET PARFÜM VE KOKU VERİCİ DİĞER SIVI ÜRÜN, MANİKÜR/PEDİKÜR MÜSTAHZARI, GÜNEŞ KORUYUCU ÜRÜNLER, DUDAK VE GÖZ MAKYAJI ÜRÜNÜ, BANYO TUZU, KOZMETİK VEYA KİŞİSEL BAKIM AMAÇLI PUDRA, SABUN VE ORGANİK YÜZEY AKTİF MÜSTAHZARI, DEODORANT, VB. İMALATI 1 ADETİ KAĞIT VEYA MUKAVVADAN KOLİ, KUTU VE BENZERİ MUHAFAZALARIN İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKADIR TOPLAM ÜYE SAYISI :6.342 FABRİKA SAYISI : 779

3 ÇORLU TSO İFTAR YEMEĞİ DÜZENLEDİ Odamız tarafından düzenlenen iftar yemeği, 24 Haziran 2015 Çarşamba günü Çorlu Belediyesi Aş Evi'nde gerçekleşti. İftar yemeğine Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Emniyet Müdürü Aykut Efe, Çorlu Jandarma Komutanı Jan. Yzb. Serkan Gürzsoy, Çorlu TSO Meclis Başkanı Metin Akgün, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Çorlu TSO Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri,Çeşitli Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları Temsilcileri, Mahalle Muhtarları ve Basın Mensupları katılımda bulundular.

4

5 ÇORLU TSO’DAN 727 AİLEYE GIDA YARDIMI Odamız tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) aracılığıyla yollanan 40 bin TL değerindeki yardım kapsamında; ihtiyaç sahibi olan Çorlu halkına her yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel hale gelen Ramazan Erzakları dağıtımı gerçekleştirildi. Her yıl Birliğimizin odalarımıza, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı olarak verilmek üzere ilettiği nakdi yardım (40.000.- TL) ile bu yıl ihtiyaç sahibi 727 aileye gıda yardımımızı gerçekleştirdik.

6

7 TEKİRDAĞ VERGİ DAİRESİ´NİN YENİ BAŞKANINDAN ENİS SÜLÜN´E ZİYARET Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanlığı'na Vergi Dairesi Başkanı Olarak Atanan Abdullah Coşkuner, Grup Müdürü Mustafa Çelik ve Vergi Dairesi Müdürü Levent Şensoy, 8 Temmuz 2015 Çarşamba günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ü ziyaret etti.

8

9 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN, İKTİSADİ KALKINMA VAKFI´NIN (İKV) 53. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI İktisadi Kalkınma Vakfı'nın (İKV) 53. Olağan Genel Kurul Toplantısı 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü İstanbul TOBB Plaza’da gerçekleşti. İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte olan Ömer Cihad Vardan'ın yerine Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, başkanlığa getirildi. Toplantıya; Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'de katılımda bulundu.

10

11 ÇORLU TSO BAŞKANLARI, ÇERKEZKÖY TSO´NUN DÜZENLEDİĞİ İFTAR YEMEĞİ VE VERGİ ÖDÜL TÖRENİNE İŞTİRAK ETTİ TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun teşrifleriyle 6 Temmuz 2015 Pazartesi günü Çerkezköy TSO (ÇTSO) tarafından düzenlenen iftar yemeği ve vergi ödül törenine, Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'de katılımda bulundu. Gerçekleşen organizasyona Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Ak Parti ( AKP ) Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuova ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Trakya'da bulunan Oda ve Borsaların Başkanları teşrif ettiler.

12

13 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI ENGİN ADIGÜZELOĞLU, BALO A.Ş. GENEL KURULU’NA KATILDI BALO Büyük Anadolu Lojistik Organizasyonlar A.Ş. Genel Kurulu 02 Temmuz 2015 Perşembe günü TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, burada yaptığı konuşmada; lojistik sektörünün önümüzdeki dönemde Dünyanın ve Türkiye’nin olmazsa olmazlarından olduğunu söyledi. Harun Karacan’ın Divan Başkanlığında yapılan genel kurulda, BALO A.Ş. 2014 yılı Faaliyet Raporu görüşülerek oylandı. Genel Kurula, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Harun Karacan, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Ticaret Odası Meclis Başkan Yardımcısı Süleyman Yolcu, BALO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Tahir Büyükhelvacıgil, Manisa TSO Başkanı Adnan Erbil, Konya TO Meclis Üyesi Mehmet Ali Çiftçi, Konya TB Meclis Üyesi Namık Köklüsoy, Ankara Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyesi Şemsettin Aktuğlu, Bandırma Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Halit Sezgin, Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu UTİKAD adına Kamil Turgut Erkeskin ve şirket ortakları katıldı.

14

15 ERGENE ESNAF KEFALET KOOPERATİFİ BAŞKANI VE BERABERİNDEKİ HEYETTEN, ENİS SÜLÜN´E ZİYARET Ergene Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Soner Er, Ergene Halk Bankası Şube Müdürü Erdoğan Er ve İŞTRAK Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Abay, 1 Temmuz 2015 Çarşamba günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ü makamında ziyaret ettiler.

16

17 TÜRKİYE´NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇİNDE ÇORLU TSO ÜYELERİ İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından geleneksel hale gelen Türkiye'nin birinci ve ikinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında Çorlu TSO üyesi 21 firma ilk 500'de, 23 firma ise ikinci 500'de olmak üzere 1000 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde Çorlu'da faaliyet gösteren toplamda 44 adet sanayi kuruluşumuz listede yer almıştır.

18 TÜRKİYE´NİN İKİNCİ 500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU İÇİNDE ÇORLU TSO ÜYELERİ 4.Frimpeks Kimya ve Etiket San. Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 30.Detay Gıda San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 46.Penti Çorap San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 66.Continental Confectionery Company Gıda San. ve Tic. A.Ş./Merkez 86. Kasar ve Dual Tekstil Sanayii A.Ş. / Çorlu Şubesi 96.Varol Beton ve Yapı Endüstri San. Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 120.Or-Pa Pazarlama ve Tekstil Sanayi A.Ş. / Çorlu Şubesi 126. Bilkont Dış Tic. ve Tekstil San. A.Ş. / Çorlu Şubesi 137. Kurtoğlu Bakır Kurşun Sanayi A.Ş. / Çorlu Şubesi 148.Ode Yalıtım San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 174.Astaş Alüminyum San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 179.Modern Enerji Elektrik Üretim A.Ş. / Çorlu Şubesi 189.Migiboy Tekstil San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 226.Desa Deri San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 234.AKG Gazbeton İşletmeleri San. ve Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 237. Ünteks Boya Baskı Apre Tekstil San. İç ve Dış Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 278.Can Tekstil Entegre Tesisleri ve Tarım Ürünleri San. Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 331.E.G.O. Elektrikli Aletler Sanayi A.Ş./Merkez 357.Aymar Yağ ve Gıda San. Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 361.Sistem Metal Yapı Reklam Malzemeleri ve İnşaat San. Tic. A.Ş. / Çorlu Şubesi 404. Arık Bey Tekstil Enerji ve Sınai Yatırımlar A.Ş. / Çorlu Şubesi 425.Can Enerji Entegre Elektrik Üretim A.Ş. / Çorlu Şubesi 430.CHT Tekstil Kimya San. ve Tic. A.Ş./Ergene Şubesi

19 ÇORLU SİNOPLULAR KÜLTÜR YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ´NDEN ENİS SÜLÜN´E ZİYARET Çorlu Sinoplular Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Özgöz, Yönetim Kurulu Üyeleri; Halis Akça, Muhasip Ramazan Sezer ve Nizamettin Gümüş, 3 Temmuz 2015 Cuma günü Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ü makamında ziyaret ettiler.

20

21 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 04. Meslek Komitesi’nin 18.06.2015 tarih ve 25 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Çorlu Deresinin taşması sonucu Çorlu Deri OSB’de bulunan firmaların bazıları kot farkından dolayı zarar gördüğünden, kot farkının ortadan kaldırılması ile ilgili olarak bölgeye istinat duvarı yapılması hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır. Odamız 08. Meslek Komitesi’nin 07.07.2015 tarih ve 26 sayılı kararına istinaden; >- Ergene ilçesindeki seyyar satıcıların denetlenmesi, >- Tekirdağ’da kurulması düşünülen sebze meyve halinin Çorlu’da mevcut bulunan hal esnafının da dahil edilerek ortak bir noktada buluşulması hususunda görüşmek yapmak üzere hal esnafı adına Oda aracılığı ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinden randevu alınması, >- Akıllı kart dolum noktalarından Ergene ilçesine de kurulması hususlarında gerekli yazışmalar yapılmıştır.

22 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 23.07.2015 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 25 HAZİRAN 2015 – 23 TEMMUZ 2015 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları