Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 24 NİSAN 2014 – 29 MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 24 NİSAN 2014 – 29 MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU."— Sunum transkripti:

1 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 24 NİSAN 2014 – 29 MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU

2 24 NİSAN 2014 TARİHİNDEN BUGÜNE ODAMIZA, 66 ADET FİRMA KAYIT OLMUŞ, 26 ADET FİRMA ODAMIZDAN KAYDINI KAPATMIŞTIR. 66 FİRMANIN; 4 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP; 1 ADETİ DİĞER MUSLUK VE VALF/VANA İMALATI, 1 ADETİ PLASTİK VE KAUÇUK MAKİNELERİNİN İMALATI, 1 ADETİ YÜN VE TİFTİK ELYAFININ BÜKÜLMESİ VE İPLİK HALİNE GETİRİLMESİ, 1 ADETİ EV TİPİ BUZDOLABI, DONDURUCU, ÇAMAŞIR MAKİNESİ, ÇAMAŞIR KURUTMA MAKİNESİ, BULAŞIK MAKİNESİ, VANTİLATÖR, ASPİRATÖR, FAN, ASPİRATÖRLÜ DAVLUMBAZ, FIRIN, OCAK, MİKRODALGA FIRIN, ELEKTRİKLİ PİŞİRME SACI VB. İMALATI İLE İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. KAYDINI KAPATAN FİRMALARIN 1 ADETİ FABRİKA NİTELİĞİNDE OLUP; KÜRKÜN VE DERİNİN TABAKLANMASI, BOYANMASI, İŞLENMESİ İŞTİGAL EDEN FABRİKALARDIR. TOPLAM ÜYE SAYISI : 6.031 ADETTİR FABRİKA SAYISI : 763 ADETTİR

3 ÇORLU TSO TOBB DELEGELERİ, TOBB'UN 70. GENEL KURULUNA KATILDILAR Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu, Birlik Genel Kurul Delegeleri; İbrahim Gönül, Volkan Çelebi, Muammer Sert, Levent Bormalı, Mustafa Filiz, Sinan Kumyol, Ümit Kurtulmuş, Göksel Şahin ve Serkan Üzer, 22 Mayıs 2014 Perşembe günü düzenlenen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 70. Genel Kurulu'na katıldılar. Ankara TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu'nda, Soma‘da yaşanan felaket için yapılan saygı duruşuyla başlayan genel kurula Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve diğer bakanlar iştirak ettiler.

4

5 ÇORLU TSO' DA "KOSGEB UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi amacıyla Odamız ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle 05 - 15 Mayıs 2014 tarihleri arasında Odamız Konferans Salonu'nda "KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" gerçekleşti. Dört ana konudan oluşan ve toplam 9 gün (70) saat süren "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'nde; ABİGEM A.Ş. Genel Müdürü Fatih YALDIZ tarafından; iş kurmak isteyen girişimci adaylarına iş fikrinin geliştirilmesi ve yaratılıcılık egzersizleri ile iş planı yazma, etkili bir sunum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

6

7 ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI'NDA"SERVET ÇAKAR ANISINA ÖDÜLLÜ TAVLA TURNUVASI" DÜZENLENDİ Odamız eski Meclis Başkanlarından Servet Çakar anısına düzenlenen ödüllü tavla turnuvası, 2 Mayıs 2014 Cuma günü Çorlu TSO Üye Mensupları Evi'nde gerçekleşti. 32 katılımcı ile başlayan turnuvayı MTN Gayrimenkul temsilcisi Metin Şener kazanırken ikinciliği Trakya Restaurant temsilcisi Yüksel Akbaş, üçüncülüğü ise Emircan Sigorta Ltd. Şti temsilcisi Erdal Sezer elde etti. Final mücadelesinde rakibini 5-2 yenerek turnuvanın galibi olan Metin Şener, ödülünü Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Cevat Sevim'den aldı. Turnuvayı ikinci olarak tamamlayan Yüksel Akbaş'ın ödülünü ise Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Adıgüzeloğlu takdim etti. Turnuvanın 3.lük mücadelesinde Abdullah Karacan'ı mağlup eden Erdal Sezer'e ödülü Odamız Meclis Üyesi Mahmut Kırcalı tarafından verildi.

8

9 UMEM BECERİ' 10 'DAN ÇORLU TSO'YA BAŞARI ÖDÜLÜ TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR ve TOBB ETÜ işbirliğinde uygulanan UMEM Beceri'10 Projesi Protokol ve Ödül Töreni, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Ankara'da gerçekleştirildi. UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında 2011 ve 2013 yılları arasında en başarılı illere ödülleri verildi. İl kurs yönetiminin ödül almasında aktif rol oynayan Çorlu TSO adına ödülü Odamız Genel Sekreteri İbrahim Karağöz aldı.

10

11

12 ÇORLU TSO SOMA'YI UNUTMADI 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa ili Soma ilçemizde meydana gelen maden kazası nedeniyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bu felaket ile karşı karşıya kalan insanlarımızın ailelerine gerekli maddi yardımın ve desteğin sağlanması amacıyla, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ile bu doğrultudaki mevzuat hükümleri çerçevesinde bir yardım kampanyası düzenlemiştir. Soma'da yaşanan elim kaza sebebiyle mağdur olan vatandaşlarımıza yardım sağlamak amacıyla düzenlenen ve bir insanlık görevi olan bu kampanya kapsamında, Odamız Yönetim Kurulu Üyelerinin aldığı karar doğrultusunda kampanyaya destek olmak, Soma halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak amacıyla Odamız olarak 10 bin TL tutarındaki nakdi yardımı yapmış bulunmaktayız. Kampanyaya katılmak isteyen Meclis Üyelerimiz nakdi yardımlarını; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği adına açılan Türkiye İş Bankası A.Ş. TOBB Şubesi nezdindeki "TOBB-Soma Maden Faciası Yardım Hesabı" adı altında 4375- 45045 numaralı TL hesabına (IBAN numarası TR29 0006 4000 0014 3750 0450 45) yapabilirler

13 Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu, Çorlu TSO'da Toplandı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu'nun düzenlemiş olduğu "Genel Kurul Toplantısı" 23 Mayıs 2014 Cuma günü Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hülya Perin'in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda; TOBB Tekirdağ İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerinin tanışma ve faaliyetlerinden bilgi edinilmesi, görüş, talep ve önerilerin değerlendirilmesi konularına yer verildi.

14

15 ÇORLU TSO'DA “BİREYSEL, AİLE VE SOSYAL YAŞAMDA ETKİLİ İLETİŞİM" EĞİTİMİ GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında, 20 Mayıs 2014 Salı günü "Bireysel, Aile ve Sosyal Yaşamda Etkili İletişim" eğitimi gerçekleşti. Eğitimci Barbaros Özcan'ın sunumları ile Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitimde; Kişinin kendi kendine olan iletişimi, aile içi iletişim, sosyal yaşam iletişiminde daha başarılı ve etkili olması için tüyolar konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

16

17 ÇORLU TSO “ARAŞTIRMA GELİŞTİRME VE PROJE GÜNLERİ” ETKİNLİĞİNDE YER ALDI Namık Kemal Üniversitesi‘nde Araştırma Geliştirme ve Proje Günleri etkinlikleri kapsamında 14-15 Mayıs 2014 tarihlerinde iki gün süren programda akademisyenler, yürüttükleri proje çalışmalarını, sürdürmeyi planladıkları özel sektör ve kamu işbirliği projelerini ve araştırma konularını poster bildiriler şeklinde sundular. Ayrıca; Namık Kemal Üniversitesi'nin akademik birimleri ve diğer kamu kuruluşları standlar açarak faaliyetleri ve projeleri konusunda bilgilendirme yaptılar. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak stand açarak odamız faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgilendirmede bulunduk. Etkinlik kapsamında fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında güncel konuları ve sorunları içeren birçok panel ve çalıştay yapıldı. Ar-Ge ve Proje Günleri'nde, Trakya Kalkınma Ajansı tarafından verilen proje eğitimini başarıyla tamamlayan araştırıcılara sertifikaları verildi. Namık Kemal Üniversitesi Ar-Ge ve Proje Günleri'nde, Türkiye'nin güncel sorunları ve çözümleri içeren farklı projelerin tartışıldığı paneller de yer aldı. Yurt genelinden gelen bilim insanlarının, sanayicilerin ve bürokratların da konuşmacı olarak katıldığı panellerde Ar-Ge'ye yönelik kapsamlı konular masaya yatırıldı.

18

19 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU, MECLİS ÜYESİ HİKMET DÜZGÖREN YOİKK DÜZENLENEN TOPLANTILARA İŞTİRAK ETTİLER. Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu 28 Nisan 2014 tarihinde “YOİKK Yatırım Yeri, Çevre ve İmar İzinleri Çalışma Grubu” toplantısına ve Odamız Meclis Üyesi Hikmet Düzgören 0 2 Mayıs 2014 tarihinde “Vergi ve Teşvikler Çalışma Grubu” Toplantısına katıldılar. Toplantılara kamu kurumlarının temsilcilerinin yanı sıra, YOİKK platformunda temsil edilen özel sektör temsilcileri de katılım sağladı.

20

21 ÇORLU TSO TARAFINDAN ŞUBAT- MART VE NİSAN AYLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİMLERE 860 KİŞİ KATILDI Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında Şubat - Mart ve Nisan aylarında 20 eğitim gerçekleştirildi. Düzenlenen eğitimler sonucunda 860 kişi sertifikalı eğitim programına katılarak eğitim sertifikalarını aldılar. "EĞİTİMLER KATILIMCILARIMIZA KARİYER ANLAMINDA FAYDA SAĞLAYACAKTIR" Katılımcılar için eğitimlerin öneminden bahseden Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, "Üyelerimizin iş hayatında daha verimli çalışmasını sağlamak amacıyla Şubat - Mart ve Nisan aylarında gerçekleştirdiğimiz 20 eğitime 860 kişi katılım sağlamıştır. Sertifikalı eğitim programlarımız katılımcılara kariyer anlamında büyük katkılar sağlayacaktır. Ücretsiz eğitimlerimiz Mayıs ve Haziran ayında da devam edecektir. Üyelerimiz için düzenlediğimiz eğitimlerimizin duyuruları, Odamız web sayfasında (www.corlutso.org.tr) güncel olarak yayınlanmaktadır. ” dedi.

22

23 ÇORLU TSO ÜYELERİ "TS EN ISO 9001 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ"NDE BİRARAYA GELDİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği ücretsiz eğitimler kapsamında 14 - 15 ve 16 Mayıs 2014 tarihleri arasında Odamız Konferans Salonu'nda "TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi" düzenlendi. Eğitmen Tuncer Saracık'ın sunumları ile gerçekleşen eğitimde; TSE belgelendirme prosedürü, kalite ile ilgili temel kavramlar, kalitenin gereksinimleri, kalite yönetim sistemlerinin ve belgelendirmenin faydaları, kalite yönetim sistemlerinde organizasyon yapısı, TS EN ISO 9001 Standard maddelerinin yorumlanması ve pratik ve örnek çalışmalar hakkında bilgiler katılımcılara aktarıldı. Kalite yönetim sistemini açıklayan Tuncer Saracık; "Birbiriyle ilgili olan veya karşılıklı etkileşimde bulunan elemanlar takımına 'Sistem' denir. Yönetim sistemi ise politika ve hedefleri oluşturmak ve bu hedefleri gerçekleştirmek için kullanılan sistemdir. Son bir unsur olan Kalite yönetimi; bir kuruluşu kalite açısından yönlendiren ve kontrol eden yönetim sistemine denir" dedi.

24

25 TOBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ VE TEKİRDAĞ TSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI CENGİZ GÜNAY'DAN ÇORLU TSO'YA ZİYARET Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası (Tekirdağ TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Günay beraberinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mestan Özcan, Sayman Üye Taner Karaoğlu ve TOBB Oda-Borsa Daire Başkanlığı personeli Kemal Vural ile birlikte 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Odamıza ziyarette bulundular. Ziyarette Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün, Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; İsmail Köroğlu, Engin Adıgüzeloğlu, Sayman Üye Serkant Hocaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri; İbrahim Gönül, Cevat Sevim, Hüseyin Ersoy, Haluk Perçin Bayındır, Haşim Yiğit, Müslüm Kahraman, Fatih Keskin Meclis Üyeleri; Atilla Gaygusuzoğlu, Şeref Saka ve Zeynel Yurtseven hazır bulundular.

26

27 ÇORLU TSO'DA “ETKİN ZAMAN YÖNETİMİ EĞİTİMİ" GERÇEKLEŞTİ Odamızın üyelerine yönelik olarak düzenlediği eğitimler kapsamında, 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü "Etkin Zaman Yönetimi" eğitimi gerçekleşti. Odamız konferans salonunda Yrd. Doç. Dr. Çiğdem Vatansever'in eğitmenliğinde zaman yönetimi, zaman bölümlendirme, etkin önceliklendirme ve kişisel zaman çalıcılar konuları hakkında katılımcılara bilgiler verildi.

28

29 TEKİRDAĞ DEFTERDARI YUSUF ATILĞAN'DAN ÇORLU TSO'YA VEDA ZİYARETİ Bursa Defterdarı olarak atanan, Tekirdağ Defterdarı Yusuf Atılğan, beraberinde Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Abdulkayyum Karayel ile 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün ve Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e veda ziyaretinde bulundu. "ÇORLU TSO ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRDİ“ Tekirdağ'da ki görevinin sona ermesi ve tayininin Bursa'ya çıkması sebebiyle bir veda ziyareti gerçekleştirdiğini belirten Tekirdağ Defterdarı Yusuf Atılğan; "Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerçekleştirmiş olduğunuz projelerden ötürü sizleri tebrik ederim. Bölgenin ilerlemesi ve gelişmesinde önemli pay sahibi oldunuz. Biz burada ki görevimizi tamamladık. Bu şehirden güzel bir izlenim ve başarılarla ayrıldığımıza inanıyorum" açıklamasında bulundu.

30

31 ODAMIZ MECLİS BAŞKANI METİN AKGÜN, 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI ETKİNLİKLERİNE KATILDI 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle Cumhuriyet Parkı'nda gerçekleştirilen Çocuk Şenliği'nde Çorlu'daki okulların yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan ve Gürcistan'dan gelen misafir ekipler halk dansları, modern dans gösterileri yaptılar. Ayrıca konserler ve çeşitli gösteriler de düzenlendi. On binlerce vatandaşın katıldığı Çocuk Şenliği'ne Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Kaymakamı Hulusi Doğan, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Muammer Okumuş ve Odamız Meclis Başkanı Metin Akgün'de iştirak ettiler.

32

33 ÇORLU TSO'DA ISO 10002:2004 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ İÇ TETKİKÇİ EĞİTİMİ Odamızın üyelerine yönelik olarak gerçekleştirdiği eğitimler kapsamında, 29-30 Nisan 2014 tarihleri arasında Eğitmen Fuad ALMEMAN tarafından "ISO 10002:2004 Müşteri Memnuniyeti İç Tetkikçi Eğitimi" düzenlendi. İki gün süren eğitim boyunca; Negatif ve pozitif şikayet. Şikayet Etme Sebepleri, TSO ISO 10002 standartlarının oluşumu, TSO ISO 10002 standart içeriği, TSO ISO 10002 maddelerinin tanımı, şikayetin hediye olarak görülmesi, müşterinin geri kazanılması, müşteri şikayetlerinden neler kazanılabilir. Proje çalışması, iç denetim süreci, iç denetçi özellikleri, iç denetim checklistlerinin hazırlanması, iç denetim raporlarının hazırlanması, düzeltme ve düzeltici faaliyetlerinin uygulanması konuları hakkında katılımcılara bilgiler aktarıldı.

34

35 ÇORLU SOSYAL GÜVENLİK MERKEZİ'NDEN ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN'E ZİYARET Çorlu Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü (Çorlu SGM) Remzi Altındağ beraberinde; Çorlu Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı Müzeyyen Yesügey ve SGK personeli Murat Topal, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında 13 Mayıs 2014 Salı günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'ü ziyarette bulundular. Çorlu TSO'nun başarılı işlere imza attığını belirten Çorlu SGM Müdürü Remzi Altındağ, bu başarılarından dolayı Enis Sülün'e tebriklerini ileterek Çorlu SGM' nin yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler aktardı.

36

37 ÇORLU TSO YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU, "YUNAN NAİF RESSAMLARIN ESERLERİ" NİN AÇILIŞ DAVETİNE KATILDI Hristof ve Polli Kolliali koleksiyonundan "Yunan Naif Ressamların Eserleri" 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü Edirne Devecihan Kültür Merkezi'nde sergilendi. Açılışa, Edirne Valisi Hasan Duruer, Yunanistan Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou ve Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Köroğlu iştirak ettiler.

38

39 ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENİS SÜLÜN'DEN ASB GENEL MÜDÜRÜ ZAFER ATBAKAN'A ZİYARET Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün 30 Nisan 2014 Çarşamba günü Avrupa Serbest Bölgesi Genel Müdürü Zafer Atbakan'a ziyarette bulundu.

40

41 “ÇORLU TSO'DA AB’YE UYUM YOLUNDA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ” KONULU ÇALIŞTAY GERÇEKLEŞTİRİLDİ Odamız ile Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) işbirliğinde düzenlenen "AB'ye Uyum Yolunda İş Sağlığı ve Güvenliği" çalıştayı 7 - 8 Mayıs 2014 tarihlerinde Odamız Konferans Salonu'nda gerçekleşti. İş güvenliğinin hukuki boyutunun ele alındığı çalıştayın ilk gününde, eğitmen avukat Gökhan Küçük, katılımcılara genel anlamda hukuk kavramı ve normlar hiyerarşisi konularında bilgi verdi. İş hukukunda işçi, işveren vekili, alt işveren kavramları konularını açıklayan Küçük, çalışanların ve işverenlerin iş kanunu çerçevesindeki hak ve yükümlülükleri ile iş sağlığı ve güvenliği yasal mevzuatı konularında bilgilendirme yaparak konuyla ilgili Yargıtay kararlarından örnekler verdi. İş kazası konusunda dünyadan ve Türkiye'den istatistikler vererek iş kazasının bireysel iş hukukundaki yerineden bahseden Küçük, iş kazası durumunda izlenecek prosedür ve iş kazasının yargılama boyutundan bahsederken katılımcıların yoğun şekilde sordukları soruları cevaplandırdı. İki gün süren çalıştayın ikinci gününde kimya yüksek mühendisi eğitmen Serkan Küçük, katılımcılara iş güvenliğinin bileşenleri, işyerlerinde oluşturulması gereken güvenlik kültürü, iş izin sistemi, kişisel koruyucu donanımların özellikleri ve seçim kriterleri, işyerlerinde uygulanabilecek ergonomik düzenlemeler, gürültünün azaltılması, iş makinelerinde güvenlik uygulamaları, kimyasalların kontrolü, güvenlik ve sağlık işaretleri, etiketleme-kilitleme sistemi, sınırlandırılmış alanlar, statik elektrik ve kapalı alanlarda uygulanacak güvenlik tedbirlerinden bahsetti. Eğitmen Serkan Küçük, sunumunda değişik konularda yeri geldiğinde kullandığı fotoğraflar, kamera çekimleri ve canlandırmalar ile katılımcıların konuları görsel olarak da kavramlarında yardımcı oldu.

42

43 TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ ÇORLU AJANSI'NDAN ÇORLU TSO BAŞKANI ENİS SÜLÜN’E ZİYARET Toprak Mahsulleri Ofisi Çorlu Ajansı Müdürü Hakkı Ağzıbüyük, Tartı Memuru Kazım Mızrak, Muhasebeci Necla Güven ve Eksper Serkan Şahan 12 Mayıs 2014 Pazartesi günü Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Enis Sülün'e ziyarette bulundular.

44

45  29 NİSAN 2014 TARİHİNDE TOBB SOSYAL TESİSLERİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “İŞVERENLERİN YABANCI ÇALIŞTIRMALARINA İLİŞKİN MEVZUAT VE UYGULAMALARI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI” NA ODAMIZ YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI İSMAİL KÖROĞLU KATILDI  02 MAYIS 2014 TARİHİ İTİBARİYLE ; ELİF EROL BAŞKANLIK SEKRETERİ OLARAK ODAMIZDA GÖREV YAPMAYA BAŞLAMIŞTIR.

46 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 12. Meslek Komitesi’nin 24.04.2014 tarih ve 11 sayılı toplantı kararına istinaden; >- 12. Meslek Komitesinde alınan kararların Odamız Ticaret ve Sanayi Gazetesinde yayınlanması hususunda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Odamız 01. Meslek Komitesi’nin 06.05.2014 tarih ve 13 sayılı toplantı kararına istinaden; >- İlçemizde faaliyet gösteren fırınların hijyen, gramaj, ruhsat ve tarifelerinin denetimlerinin daha sık yapılması hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır.

47 ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ VE İHTİSAS KOMİSYONLARI KARARLARI YÖNETİM KURULUMUZ TARAFINDAN GÖRÜŞÜLEREK; KARARLARA İSTİNADEN GEREKLİ YAZIŞMALAR VE İŞLEMLER YAPILMAKTADIR. Odamız 14. Meslek Komitesi’nin 05.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- “Uyku Hastalıklarına Bağlı İş ve Trafik Kazaları” konulu seminerin planlanması, >- İşkur Müdürü Sayın Ahmet DURMUŞ’un 09 Mayıs 2014 tarihinde ziyaret edilmesi, >- 14. Meslek Grubuna üye dershanelerin Odamıza davet edilmesi ve bu firmalardaki sorun ve çözümlerinin belirlenmesi adına firma sorumlularıyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunulması hususlarında gerekli çalışmalar yapılmış ve yapılacaktır. Odamız 08. Meslek Komitesinin 13.05.2014 tarih ve 12 sayılı toplantı kararına istinaden; >- Çorlu’da gıda üretimi yapan tüm firmaların denetimlerinin yapılması (gramaj, fiyat, hijyen) hususunda gerekli yazışmalar yapılmıştır.

48 Saygılarımızla bilgilerinize sunarız. 29.05.2014 YÖNETİM KURULU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI


"ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI 24 NİSAN 2014 – 29 MAYIS 2014 FAALİYET RAPORU." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları