Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

MESLEKLER.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "MESLEKLER."— Sunum transkripti:

1 MESLEKLER

2 POLİS Bireylerin güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan ve düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir. dersimiz.com

3 DOKTOR Günümüzde, doktora sahibi olan kişilere verilmekle birlikte, genellikle Tıp Doktoru anlamında kullanılır ve kişilerin adlarından önce gelen Dr. kısaltmasıyla belirtilir.  Bizde hekim olarak anılan bu meslek grubunun tarihi çok daha eskilere dayanır. İbni Sina modern tıbbın babası olarak bilinir ve Avrupa'da Avicenna adıyla ders kitaplarında okutulur.

4 MARANGOZ Ahşap malzemeleri, isteğe göre işleyerek ve şekillendirerek, binalarda gerekli yerlere yerleştiren veya ahşap eşya yapan kişidir.

5 ÖĞRETMEN Öğretmenlik; insanları, öğrenmeyi ve öğretmeyi sevenler için ideal bir meslektir. Çünkü öğretmen, sürekli olarak çevresindeki insanlarla etkileşimde bulunur ve onlarla hayatı paylaşmaya çalışır. Ayrıca öğretmen, öğrenmeyi kendisi için alışkanlık haline getirmiş ve bildiklerini öğrencilerine öğretmekten hoşlanan bir kişidir. Bu nedenle öğretmenlik, insanları seven, öğrenmekten ve öğretmekten hoşlananlar için ideal bir meslektir.

6 ÇİCEKÇİ Kesme çiçek ve iç mekan süs bitkilerinin temini, düzenlenmesi, sunumu ve satışına ilişkin işlemleri yapan kişidir.

7 ŞARKICI Sözlerinin bütünü veya çoğu şarkılı olarak söylenen müzikli tiyatro eseri olan opera sanatını icra eden kişidir.

8 YÖNETMEN Sahne Yönetmeni işletmenin genel çalışma prensipleri doğrultusunda, araç, gereç ve ekipmanları etkin bir şekilde kullanarak, işçi sağlığı, iş güvenliği ve çevre koruma düzenlemelerine ve mesleğin verimlilik ve kalite gereklerine uygun olarak

9 FOTOĞRAFÇI İcat edildiği ilk zamanlar karmaşık ve şaşırtıcı olan fotoğraf makineleri zamanla bir insanın tanık olduğu ya da yakaladığı görüntüyü başkalarıyla paylaşmasının en etkili yolu hâline gelmiştir. Çok karmaşık bir makine olmadığı sürece bir fotoğraf makinesini eline alan herkes çekim yapabilir. Ancak fotoğraf çekme eylemi okuma-yazmaya benzer. 

10 VETERİNER - Hayvanların hastalıklarını teşhis eder, -İlaç veya ameliyatla tedaviye karar verir, - Hayvanları hastalıklara karşı korumak için aşı yapar, - Hayvan sürülerini ve mandıraları kontrol eder, - Hayvanların yavrulaması ve bakımı hakkında bilgi verir, -Gıda temizliği ve bulaşıcı hayvan hastalıklarını kontrol eder.

11 AVUKAT  Bir kimsenin avukatlığını kabul etmeden önce davasını aldığı kişiyi (müvekkilini) dinler, yararlı olabileceğine inanırsa davayı kabul eder,

12 HAZIRLAYAN ESLEM ZÜMRA ÖNER ÜZEYİR GARİH DOSTLUK İLKOKULU 4-C 487


"MESLEKLER." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları