Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Sunum yükleniyor. Lütfen bekleyiniz

Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini.

Benzer bir sunumlar


... konulu sunumlar: "Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini."— Sunum transkripti:

1

2 Doktor

3 Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini sağlama gibi alanlarda çalışan, araştırmalar yapan kişidir. Doktorlar insanları sağlık durumlarını geliştirmek için çalışırlar ama bu tanımın içine hastalıkların tanı ve tedavisinden yeni hastalıkları, ilaçları araştırmaya kadar geniş bir meslek tanımı girmektedir.

4 Polis

5 Bireylerin güvenliğini sağlayan, kamu düzenini koruyan ve düzene karşı gelenleri yakalayıp yargı organlarına gönderen kişidir.

6 Hakim

7 Devlet ile birey arasındaki veya bireylerin kendi aralarındaki veya devletin iki idari birimi arasındaki anlaşmazlıkları ile kamu düzenini bozan suçlara ilişkin konuları, Anayasaya, kanunlara ve hukuk ilkelerine uygun olarak inceleyen,vicdani kanaatine göre ve bağımsız olarak karar veren kişidir.

8 İtfaiyeci

9 Bir itfaiye teşkilatının üyesi olarak, yangınlara karşı önlem alınmasını sağlayan, yangın söndürme ve yangından can ve mal kurtarma çalışmalarında bulunan, yangın dışında doğal afetler sonucu meydana gelen olaylarda arama, kurtarma ve ilkyardım müdahaleleri yapan kişidir.

10 Mimar

11 Her çeşit yapının, kullanıcıların ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde, estetik ilkeleri göz önünde bulundurarak tasarımını yapan ve yapımını denetleyen kişidir.

12 Pilot

13 Yolcu veya yük taşıyan hava taşıtını (helikopter ve uçağı) kullanan kişidir.

14 Postacı

15 Postaci: Mektup, havale, telegraf ve paket gibi adrese gönderilmis olan postalari yerine ulastiran kimseye denir.

16 Aşçı

17 Günlük olarak hazırlanması gereken yiyecekleri, belli bir plan içinde bilgi ve becerisini kullanarak, temizlik kurallarına uygun olarak servise hazır hale getiren kişidir.

18 Kaptan

19 Bir geminin sevk idaresinden sorumlu olan ve belirli bir ehliyete sahip gemideki en yüksek görevli kişi.

20 Öğretmen

21 Öğretmenlik eğitim ve öğretim kurumlarında öğrencilere istenilen seviyede bilgi, beceri veya bir sanatı, tekniği öğretme mesleği. Bu mesleği icrâ eden kimseye öğretmen, muallim veya hoca adlı verilir.

22 Adı : Ahmet Enes Soyadı : YURDAGÜL Numarası : 80 Sınıfı : 2\C


"Doktor Doktor öncelikle insanların sağlığını koruma, meydana gelmiş hastalıkların ve sakatlıkların tedavi edilmesini sağlamak, sağlık durumunun geliştirilmesini." indir ppt

Benzer bir sunumlar


Google Reklamları